2 yasindaki kizimin yaptigi ?????

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam çok teşekkür ederim açıklamalarınız için 😍

Ne demek :KK200: Umarım annesi de kızmayı bırakır çünkü tuvalet eğitimi tüm karaktere etki edecek kadar kritik bir süreç.

Olaydan sonra biraz sohbetle anlaşmaya varıp sonra "aferin, şimdi anlaştığımız için beraber oyun oynayabiliriz; çok mutlu oldum" diye pekiştirebilirsiniz evladınızı sevgili konu sahibi. Ama kızarak olmaz buna emin olun

ne yapacak kakayı duvara surmuş insan panikle yine bağırır. yapmayın allahaşkına çocuklar da camdan yapılma değil, anne misiniz?
Şu tavrınız uslubunuz bile ne kadar çirkin bı de begenmisler zihniyete bak. Yazık gerçekten . Anne olmak değil insanlık öncelikli ama anlayana tabii !!
Bu kadar bilinçsiz insanlar bı de çocuk yetiştirecek ne kadar üzücü.

Karsindakinin ne yasadigini bilmeden ona anne misiniz sorusunu yoneltmek bana cok zalimce geliyor. Anne degilse siz ne anlarsiniz mi diyeceksiniz? Kizmamasi gerek evet. Bunlar gelisimsel surecin bir parçası ve onemli bir parçası. Bagirilmasi kizilmai korkutulmasi gelecek yaslarina zarar verir.
Ne kadar güzel yazmışsınız teşekkür ediyorum. Öncelik insanlık ama tabii bu değerlerin o kişide olabilmesi lazım empati düşünebilmek vs. Ama olmayınca bağırır da karşı tarafa anne misiniz diye çok çirkin bı sekilde soru da sorabilir. Ben çocuklara üzülüyorum bu ortamda yetişecekleri için

yaptığı şeyi göstermeye çalışıyor olabilir. sonuçta bezine yaptığın farkında. değiştirmeniz için öyle tepki veriyordur.

Ne kadar güzel yazmışsınız teşekkür ediyorum. Öncelik insanlık ama tabii bu değerlerin o kişide olabilmesi lazım empati düşünebilmek vs. Ama olmayınca bağırır da karşı tarafa anne misiniz diye çok çirkin bı sekilde soru da sorabilir. Ben çocuklara üzülüyorum bu ortamda yetişecekleri için
Bu konuda cok kirildiniz hissediyorum. Kırılan Kalbinizden öperim. Bilinçli annelerden olmak nasip olsun insallah bize de.

Çok merak ediyorum. Buradaki 25+ yaşindaki kadınlardan kac tanesi çocukken kakasını duvara sürüyordu da bu normal karşılanıyordu?
Kakamı duvara sürmüyordum ama annemin söylediğine göre yetişkinlerin iğrenç bulduğu davranışlardan biri olan "tatak/kurumuş sümük" yermişim. Beni bir güzel azarlarmış, bu sefer gizli yermişim :ıslık: Yani kızmak bir işe yaramıyor.

Şu an bir öğretmen olarak "küçük çocukların her şeyi önce ağzına sokarak tanımaya çalıştığını" ve o zamanlar yaptığım şeyin yaşıma göre anormal olmadığını bilen gayet sağlıklı ve normal bir yetişkinim :))

Çok merak ediyorum. Buradaki 25+ yaşindaki kadınlardan kac tanesi çocukken kakasını duvara sürüyordu da bu normal karşılanıyordu?
ben kızardım, yani eve kaka yapmasına da izin veremem yok artık.
2 yaşındaki bir çocuğa bak yavrum vs vs diyerek laf anlatamazsınız böyle önemli şeylerde. duvara kaka surse kızardım, konu sahibine de hak veriyorum. davranışın pekişmemesi için ne kadar yanlış olduğunun tepkisini vermesi gerek. herşey kitaplarda yazılan gibi değil, pratik diye de birşey var.
Iste olumsuz pekistirme denilen sey, tam da sizin anlattiginiz gibi oluyor. Istenmeyen sonuclar oluyor, anne daha cok kiziyor vs ve kisir donguye giriliyor.

Şu tavrınız uslubunuz bile ne kadar çirkin bı de begenmisler zihniyete bak. Yazık gerçekten . Anne olmak değil insanlık öncelikli ama anlayana tabii !!
Bu kadar bilinçsiz insanlar bı de çocuk yetiştirecek ne kadar üzücü.

uzaktan davulun sesi hoş gelir diyorum sadece bence mesela sizin uslubunuz daha kötu ama göreceli şeyler bunlar.
anne değilim inşallah inşallah yakında olmayı istiyorum ama, 2 yaşında yeğen sahibiyim, bazen insanın çileden çıkabileceğini biliyorum, ben bağırmıyorum çunku hakkım yok sadece halasıyım ama annesi bağırsa da hak veriyorum bazen, kendine sağlığına zarar verebilecek şeyler yapıyor ve 2 yaş çocuğu gördunuz mu bilmiyorum bir masada oturup anlaşma paktı imzalanabilecek bir yaş değil. gözunuzun içine baka baka yaramazlık yapıyor.

Slm . Kizim 27 aylik. Bezden cikmadi henuz. Kizsamda cok kaka yapinca bana soylemeyip bezine elini sokup oynuyor sonra elini gosteriyo bana. Bugun de koseye sinmis urasmis duvara surmus sonra gosterdi. Normal mi bu. Yasayan varmi
Ilgi açlığı da olabilir. Siz ilgileniyorsunuzdur ama ona yetmiyor olabilir.
Bazı çocuklar sırf daha fazla ilgilenilmek icin esyalari kirip dokebilir veya evde bağırıp çağırabilir.
Bence her gün kızınızla kaliteli zaman geçirseniz çok iyi olur. Teke tek. En az 2 saat. Sırf onunla ilgilenin. Tv tablet vs olmasın.

Başka kardeşi varsa ondaki ilgiyi de kıskanmış olabilir..

uzaktan davulun sesi hoş gelir diyorum sadece bence mesela sizin uslubunuz daha kötu ama göreceli şeyler bunlar.
anne değilim inşallah inşallah yakında olmayı istiyorum ama, 2 yaşında yeğen sahibiyim, bazen insanın çileden çıkabileceğini biliyorum, ben bağırmıyorum çunku hakkım yok sadece halasıyım ama annesi bağırsa da hak veriyorum bazen, kendine sağlığına zarar verebilecek şeyler yapıyor ve 2 yaş çocuğu gördunuz mu bilmiyorum bir masada oturup anlaşma paktı imzalanabilecek bir yaş değil. gözunuzun içine baka baka yaramazlık yapıyor.

Anne-baba olmaya karar vermek tüm bu zorlukları göze almak demek. Çocuğa bağırmak ve ya yapma demek onun için hiç bir anlam ifade etmez. Sadece çok korkar ama neden kendisine bağırıldığı hakkında hiç bir fikri olmaz. Bağıran kişinin ne istediğini anlamaz. 2 yaş çocuğuyla gayet anlaşmaya varılabilir. Kendi güvenliğini tehlikeye atmayı da bile isteye yapmaz çünkü neden sonuç bağı kurmayı henüz bilmiyordur. Yüksek bir yerde zıpladığını varsayalım; ben buradan düşerim şuram acırı hesap edemez, sadece zıplamanın heyecanını yaşamayı ister haz odaklıdır.
Anne babaya düşen çocuğun güvenliğini sağlamaktır. Bağırmak kızmak çözüm olmadığı gibi çocuk için psikolojik olarak çok sakıncalıdır. Size sizin 3 katınız boyutundaki birisi tepenizden bakarak ve korkutucu bir ifade takınarak bağırsa ne hissedersiniz? 🤷‍♀️

Anne-baba olmaya karar vermek tüm bu zorlukları göze almak demek. Çocuğa bağırmak ve ya yapma demek onun için hiç bir anlam ifade etmez. Sadece çok korkar ama neden kendisine bağırıldığı hakkında hiç bir fikri olmaz. Bağıran kişinin ne istediğini anlamaz. 2 yaş çocuğuyla gayet anlaşmaya varılabilir. Kendi güvenliğini tehlikeye atmayı da bile isteye yapmaz çünkü neden sonuç bağı kurmayı henüz bilmiyordur. Yüksek bir yerde zıpladığını varsayalım; ben buradan düşerim şuram acırı hesap edemez, sadece zıplamanın heyecanını yaşamayı ister haz odaklıdır.
Anne babaya düşen çocuğun güvenliğini sağlamaktır. Bağırmak kızmak çözüm olmadığı gibi çocuk için psikolojik olarak çok sakıncalıdır. Size sizin 3 katınız boyutundaki birisi tepenizden bakarak ve korkutucu bir ifade takınarak bağırsa ne hissedersiniz? 🤷‍♀️

bir daha aynı hareketi yapmamam gerektiğini anlarım.
guvenliğini sağlamak lazım ama annelerin gözunde periskop ya da terminatorvari aletlerden yok, 24 saat odaklanamaz mutlaka gözden kaçan yaramazlık yapıp bir yere tırmandığı durumlar oluyor çocukların, hakaret ederek değil ama yuksek sesle söylerim yani yapmaması gerektiğini.

bir daha aynı hareketi yapmamam gerektiğini anlarım.
guvenliğini sağlamak lazım ama annelerin gözunde periskop ya da terminatorvari aletlerden yok, 24 saat odaklanamaz mutlaka gözden kaçan yaramazlık yapıp bir yere tırmandığı durumlar oluyor çocukların, hakaret ederek değil ama yuksek sesle söylerim yani yapmaması gerektiğini.

Hayır işte öyle olmuyor :) biz okulda 18 aydan 5.5 yaşa kadar onlarca çocukla aynı anda o şekilde baş etmiyoruz. Bizim de süper ışınlar saçan gözlüklerimiz yok ve söylediğiniz şeyi 1 çocuğa bile yapsak hem vicdanen mahfolur hem de büyük yaptırımlarla karşılaşırız. Annesi olmak da çocuğa bağırma hakkı vermiyor.

Söylediğiniz bir yöntem ama iyi bir yöntem değil.
Ses tonunun kızgın olması "Bu yaptığın beni çok kızdırdı" "Hiç hoşlanmadım" diye uyarmak ve bağırmak birbirinden çok farklı şeyler. Ses yükseltmeden de kızgınlığınızı ifade edebilirsiniz. Her zaman teletabi gibi olumlu duyguları ifade etmek de hatalı. Çocuk da kızdığında bağırmasın, derdini bağırarak anlatmaya çalışmasın diye olumlu-olumsuz tüm duygularımızı "sakince" ifade etmeliyiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back