2 yasindaki kizimin yaptigi ?????

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kedilerin yakaladiklari fareyi sahiplerine getirmeleri gibi. Bize sacma geliyor ama onun icin muazzam bir sey, takdir bekliyor avını büyük kediye getirdigi icin. Kızınız da kaka ile sizi ödüllendiriyor bu dönemde.
Analık ne zor işmiş. kaka ile ödüllendirilmekte ne bileyim 🤷🏻‍♀️
24 aylık kızım var korktum 🤦‍♀️

ne yapacak kakayı duvara surmuş insan panikle yine bağırır. yapmayın allahaşkına çocuklar da camdan yapılma değil, anne misiniz?
Karsindakinin ne yasadigini bilmeden ona anne misiniz sorusunu yoneltmek bana cok zalimce geliyor. Anne degilse siz ne anlarsiniz mi diyeceksiniz? Kizmamasi gerek evet. Bunlar gelisimsel surecin bir parçası ve onemli bir parçası. Bagirilmasi kizilmai korkutulmasi gelecek yaslarina zarar verir.

Analık ne zor işmiş. kaka ile ödüllendirilmekte ne bileyim 🤷🏻‍♀️
24 aylık kızım var korktum 🤦‍♀️
Korkmayın, hepsi yapmıyor. Çok şükür iki çocuğumda da karşılaşmadım bu durumla.
Konu sahibi sizi asla eleştirmiyorum, kimse duvarında kaka görmek istemez, anlık tepkiler de verilebilir elbet anneler de insan.
Çocuğunuz artık bezden rahatsız oluyordur. Çişini kakasını keşfetmiş. 27 ay bezi bırakmak için çok uygun bir zaman dilimi. Özellikle kız çocukları daha erken adapte oluyor. Kendinizi ve çocuğunuzu daha fazla yıpratmadan tuvalet eğitimine başlamanız iyi olur.

Normal gibi bi tanıdıgımın kızı da kakasını cikolata sanıyormus çiko çiko deyip agzına götürmeye kalkısmıs kaç sefer :dondurma:

ben boyle bır sey yasamadım etrafımda da duymadım ama sanırım kızınız artık bezı bıraksa daha rahat edecektır

ne yapacak kakayı duvara surmuş insan panikle yine bağırır. yapmayın allahaşkına çocuklar da camdan yapılma değil, anne misiniz?
Bağırmayı ne zamandır kendimize hak görür olduk?
Benim babannem yatalaktı ve aynısını yapardı. Annem onun kaç kere temizliğini yaptı bir kere bile sesini yükseltmedi.

Bağırmayı ne zamandır kendimize hak görür olduk?
Benim babannem yatalaktı ve aynısını yapardı. Annem onun kaç kere temizliğini yaptı bir kere bile sesini yükseltmedi.

ben kızardım, yani eve kaka yapmasına da izin veremem yok artık.
2 yaşındaki bir çocuğa bak yavrum vs vs diyerek laf anlatamazsınız böyle önemli şeylerde. duvara kaka surse kızardım, konu sahibine de hak veriyorum. davranışın pekişmemesi için ne kadar yanlış olduğunun tepkisini vermesi gerek. herşey kitaplarda yazılan gibi değil, pratik diye de birşey var.

ben kızardım, yani eve kaka yapmasına da izin veremem yok artık.
2 yaşındaki bir çocuğa bak yavrum vs vs diyerek laf anlatamazsınız böyle önemli şeylerde. duvara kaka surse kızardım, konu sahibine de hak veriyorum. davranışın pekişmemesi için ne kadar yanlış olduğunun tepkisini vermesi gerek. herşey kitaplarda yazılan gibi değil, pratik diye de birşey var.
Kızdığında inadına yapıyor çocuklar bunu kızarak değil farklı bir çözümü olmalı.

çocuğun üç yaşının sonuna kadar süren döneme anal dönem denir. bu döneme anal
dönem denmesinin sebebi, anüsü kontrol eden sinir ve kasların olgunlaşmasıyla tuvalet eğitiminin verildiği dönem olmasıdır.
anal dönem ve bu dönemin kritik görevi olan tuvalet eğitiminin kişilik gelişimine etkisini gosteren video bakabilirsin. http://www.youtube.com/…&lf=mfu_in_order&playnext=1
Ve lütfen çocuguna baskı yapma bu konuda bu ciddi bir konu.

Slm . Kizim 27 aylik. Bezden cikmadi henuz. Kizsamda cok kaka yapinca bana soylemeyip bezine elini sokup oynuyor sonra elini gosteriyo bana. Bugun de koseye sinmis urasmis duvara surmus sonra gosterdi. Normal mi bu. Yasayan varmi
olive_bluto olive_bluto hocam sizin yorumunuzu merak ediyorum

Oglum da bir donem yapmisti. Duvara surmedi ama bezine elini sokup kirli parmagini gösteriyordu bana. Sonra da lavaboya kosuyordu ellerini yıkamak icin. Kaka yaptim deme sekli bu onlar için. Ben kizmadim. Kendi kendine de vazgeçti.

Cok kizdim ama anlamiyor
Korkuyo yanlis oldugunun farkinda ama yapiyor. Duvara surdu. Gosterdi. Pek oyle zevk aldgni hissermedim yuz ifadesinden acaba psikoljmkmi diye dusunuyorum

Acaba kizmadan mi yapsanız? O iki buçuk yaşında ikizlerim var, altı yaşında kızım. Çocuklara kızarak davranis kazandırılmaz. Zor olduğunu ve sabır gerektirdiğini biliyorum, ama kızmak ters teper.

C Calcifer çocuklar kakalarını iğrenç olarak görmezler asla :) Hatta kakaları onlar için herhangi bir organlarından farksızdır :)

Bu tarz durumlarda öfkeli ve ya utandırıcı tepkiler verilmemelidir. Çocuğa ne yapmaması gerektiğini söylemek yerine ne yapmasını istediğimizi yaşanan olay sırasında değil; olaydan kısa bir süre sonra anlatmamız gerekir.

Tuvalet eğitimi sırasında kakayı ya da çişi söylememe ve ya altına kaçırma durumunda anne çocuğu ıslak ya da kirli asla bırakmamalı, kıyafetlerini temizleriyle değiştirmeli bunu yaparken yüz ifadesi sakin olmalı ve çok uzun uzun konuşup ders verir görünmemelidir. "Sana temiz kıyafet giydirdim, yatağına temiz çarşaf taktım" gibi bilgilendirici mesajlar verilebilir.

Çocuk tuvalet eğitimine hazır değilse çok baskıcı tutum izlenmemeli ama çok gevşek davranıp çok uzak tarihlere ötelenmemelidir de.

Aslında çocuğun yaptığı yaşına göre anormal bir şey değil :) Biz yetişkinlere göre anormal. Sakinlikle süreç çok kısa sürede ve ılımlı bir şekilde toparlanabilir. Ama işler sarpa sararsa tuvalet eğitimi çocuğun ileriki hayatında sirayet edecek karakteristik özellikler geliştirmesine neden olabilir. Örneğin kaka eğitimi konusunda baskı gören çocuklar anal tutucu olup cimri bir insan olabilir. Çok rahat bırakılırsa da savurgan olabilir.

C Calcifer çocuklar kakalarını iğrenç olarak görmezler asla :) Hatta kakaları onlar için herhangi bir organlarından farksızdır :)

Bu tarz durumlarda öfkeli ve ya utandırıcı tepkiler verilmemelidir. Çocuğa ne yapmaması gerektiğini söylemek yerine ne yapmasını istediğimizi yaşanan olay sırasında değil; olaydan kısa bir süre sonra anlatmamız gerekir.

Tuvalet eğitimi sırasında kakayı ya da çişi söylememe ve ya altına kaçırma durumunda anne çocuğu ıslak ya da kirli asla bırakmamalı, kıyafetlerini temizleriyle değiştirmeli bunu yaparken yüz ifadesi sakin olmalı ve çok uzun uzun konuşup ders verir görünmemelidir. "Sana temiz kıyafet giydirdim, yatağına temiz çarşaf taktım" gibi bilgilendirici mesajlar verilebilir.

Çocuk tuvalet eğitimine hazır değilse çok baskıcı tutum izlenmemeli ama çok gevşek davranıp çok uzak tarihlere ötelenmemelidir de.

Aslında çocuğun yaptığı yaşına göre anormal bir şey değil :) Biz yetişkinlere göre anormal. Sakinlikle süreç çok kısa sürede ve ılımlı bir şekilde toparlanabilir. Ama işler sarpa sararsa tuvalet eğitimi çocuğun ileriki hayatında sirayet edecek karakteristik özellikler geliştirmesine neden olabilir. Örneğin kaka eğitimi konusunda baskı gören çocuklar anal tutucu olup cimri bir insan olabilir. Çok rahat bırakılırsa da savurgan olabilir.
Hocam çok teşekkür ederim açıklamalarınız için 😍

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back