Çocuk Hastalıkları 2 yaşındaki kızımda geçmeyen idrar yolu enfeksiyonu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Latik

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2019
49
16
38
33
Merhabalar kızlar. Kızım 2 buçuk yaşında 2 yaşına kadar gayet sağlıklıydı. 2 yaşından sonra idrar yolu enfeksiyonu oldu. Antibiyotikle iyileşti derken tekrarladı. Kültür verdik ve klebsiella diye bir bakteri olduğunu öğrendik. İğne tedavisine başladık ve bakteri temizlendi çok şükür. Oh dedik bitti herşey. Ama yok her ay tekrarlıyor bu idrar yolu enfeksiyonu. Son olarak artık bu hafta kan göründü bol miktarda idrarda ve bizim psikolojimiz yine altüst oldu. Aslında çocuk gayet iyi her yönden. Ama babası asla iyi olduğuna ikna olmuyor. Sürekli tetikte bişey olacak diye bekliyor. Kızım hapşırsa bile kendinden geçiyor resmen, hasta oldu diye.Doktorlar herşeyine baktı böbreklerine kanlarına ve kız çocuklarında normal dediler. Yarın tekrar hastaneye gideceğiz tahlil vermeye geçmişmi diye. İnşallah geçmiştir. Ama çocuğu böyle olupta ne zaman nasıl hangi tedavilerle geçti diye fikir verebilecek olanlar varmı? Ne kadar sürede düzelecek bu hastalık. Bu hastalık düzelmedikçe kocam yakında beni de kendinide delirtecek

Hala bez kullanıyorsunuz diymi? Vajinal yapışıklık olabilir mi acaba? Hiç baktırdınız mı? Vajinanın dikiş atılan yeri varya orası birbirine yapışabiliyor.buda idrarın geri kaçmasına ve sonucunda idrar enfeksiyonuna sebep oluyor.baktırmadıysanız bi baktırın derim

Herşeyine baktırdık. Doktor yapışıklık yok dedi. bez kullanmıyor 6 aydır. Ama neden geçmiyor bizim kafamızı kurcalayan enfeksiyon değilde bu son kanlı idrar oldu böbreklerde sorun var diye çok korktuk ama doktor böbreklerde sorun yok dedi. Çaresiz kaldık iyice

Çocukluğumda çok sık olurdum.
Annem bana maydonoz kürü uygulardı.
Evet suyunun tadı çok kötü ama içmediğim durumlarda içine bal karıştırıp verirdi ya da saplarını yedirirdi.
Bunu alışkanlık haline getirip haftada 1 uygulayabilirsiniz.
Aynı zamanda tuvalet eğitimi verdiniz mi bilmiyorum, az sıvı tüketimi, idrar tutma ya da hijyen olarak da bir sıkıntı olabilir.
Eğer tuvalet eğitimi varsa kullandığınız çamaşırları tamamen organik iplikten ve yüksek ısıda tek başına çocuk deterjanıyla yıkayın daima ve yüksek ısıda ütüleyin.
Dar kıyafet, pantolon, tayt, kilotlu çorap giydirmeyin.
Kullandınız tuvalet kağıdı ya da ıslak mendili de değiştirin.
Aklıma başka bir şey gelmedi, bunlar dışarıdan alınabilecek önlemler tabi.
Çok geçmiş olsun kuzuya.

Ayaklarını ve belini sıcak tut,birde tuvalet temizliğini önden arkaya doğru yaptır.vajina tarafına kaka gelmesin bu çok önemli.birde bol su.sanmıyorum böbrek olacağını idrar enfeksiyonu bence

Sağolun hijyenine önem gösteriyorum çok ama neden böyle oluyor anlayamıyorum. Önerileriniz için teşekkür ederim

Ayaklarını ve belini sıcak tut,birde tuvalet temizliğini önden arkaya doğru yaptır.vajina tarafına kaka gelmesin bu çok önemli.birde bol su.sanmıyorum böbrek olacağını idrar enfeksiyonu bence
Teşekkürler önerileriniz için inşallah böbrek değildir söylediğiniz gibi

Sağolun hijyenine önem gösteriyorum çok ama neden böyle oluyor anlayamıyorum. Önerileriniz için teşekkür ederim
Son zamanlarda kullandığınız şampuan ya da sabunu değiştirdiniz mi?
Vajinal yıkama yapıyorsanız yapmayın, dengesiyle oynamayın.
Fazla temizlik de en ufacık bir durumda hastalığa sebep oluyor.
Eğer tuvalet eğitimi sonrası olduysa bu durum, orada bir hata olabilir.
Çok tutuyordur henüz alışamadığı için ayrıca mesane testi de yaptırabilirsiniz, tam boşaltım sağlamıyorsa içeride kalan idrar enfeksiyona sebep oluyor, benim durumum öyleydi.

Ben 32 yaşında kadınım hala vücudum saydığım şeylere tepki verir çünkü dediğim gibi çocukluğumdan beri çok hassas durumdayım boşaltım konusunda sınırdayım.
Hatta böbreklere kadar ilerlediği oldu, minnacık yavrum nasıl dayanıyor kim bilir.
Çok üzüldüm gerçekten, Allah tez zamanda şifa versin.

Valla alerjik bi bebeklik geçirdiği için şampuanlarını bile Almanyadaki akrabamıza getirtiyoruz. Organik ve alerji yapmayan tek şampuan diye. Dediğiniz gibi tuvalet eğitiminden sonra kakasını tutmaya başladı ki zaten doğduğundan beri kabızlık sorunu var bende bundan oluyor diye düşünüyorum. Ama ne yaptıysam kabızlık düzelmiyor bağırsak düzenleyiciler hiç bi işe yaramadı sanırım bu kabızlık düzelene kadar bu enfeksiyonda düzelmeyecek Allah tüm şifa bekleyenlere şifa versin.

Ovv kabızlık varsa elbet ilintili şeyler.
Boşaltım sistemi problemleri birçok yönden alarm verir.
Beslenme düzenini kabızlığa yönelik yapıyorsunuzdur eminim ama birkaç öneride bulunayım, benim küçük de öyle.
Günde 3 salatalık yediririm, çorbalarının üzerine ya zeytinyağı ya da tereyağ gezdiririm, özellikle salçalı ve bol yağlı makarnayla yoğurt inanılmaz çalıştırıyor.
Sabahları sırf kabızlığı için yumurta, domates rendesi, labne, ekmek içi ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağından oluşan bulamaç yediririm
Bol kuruyemiş özellikle kaju desteğini eksik etmem, süt ürünleri tüketimini sınırlarım.
Benimkiler sulu yemek yemediğinden her şeyler katı olduğundan yağlı yapmaya gayret ediyorum, bu şekilde aşıyoruz o durumu.
Ve en önemlisi sürekli suluk, su biberonu her odada vardır, eline tutuşturur öyle gezdiririm.

Kız cocuklarında cok olagan bir durum bagişik sistemleri yeni yeni gelisiyor bide tuvaletini tutmaktanda olabilir her tuvalet sonrası ıslak kalmayacak bakteriler ıslak nemi seviyor çünkü iccamasirlari ütülü gerekirse her tuvaletten sonra degistirin parfümlü tuvalet kagıdi kullanıyorsanız kullanmayın suyla birkaç damla limon yada sirkeyi karıştırıp içirmeyi deneyin çesme suyu iciriyorsanız dogal kaynak suyu kullanın gecmis olsun kısa sürede iyilesir inşallah

Merhaba öncelikle geçmiş olsun aynu sorunu kızım 1 aylık olduğundan neri yaşıyoruz şu an kızım 13 aylık ve bu zamana kadar 5 defa idrar yolu enfeksiyonu oldu doktorumuz çocuk nefroloji doktoruna yönlendirdi böbrek reflüsü diyw birşwy varmış ilaçla yada ufak bir operasyonla düzeliyormuş şimdi bizde ilaç tedavisine başladık size tavsiyem mutlaka bir çocuk negroloji doktoruna götürün

İdrar yolu enfeksiyonu belirtisi ne acaba benim arkadaşın kızı da sürekli oluyormuş 2 yaşında şuan kaç kez antibiyotik kullandık artık inanmıyorum iki hastanede yaptırıyoruz birinde çıkıyor diğerinde çıkmıyor demişti bana

Benim 3,5 yasındakı kızımdada var. Dediniz gibi sampuanını degiştirmiştim yakın zamanda. Bununla alakalı nasıl bir tesbitiniz var?

Benim 3,5 yasındakı kızımdada var. Dediniz gibi sampuanını degiştirmiştim yakın zamanda. Bununla alakalı nasıl bir tesbitiniz var?
Sonuçta ph dengeleri farklı şampuanlarım ve ister istemez temas oluyor.
Ben bu yaşımda hala dikkat ederim, farklı bir ürün banyoda kullandığımda vajinal yanma yapar, ardından enfeksiyona ilerliyor.

Sonuçta ph dengeleri farklı şampuanlarım ve ister istemez temas oluyor.
Ben bu yaşımda hala dikkat ederim, farklı bir ürün banyoda kullandığımda vajinal yanma yapar, ardından enfeksiyona ilerliyor.
Yani bunu kullamamalımıyım artık. Eskisinden mi devam edeyim

Merhaba benim kızım da çok sık idrar yolu enf olur 2 yaşına girecek yaklaşık son bir senedir 2 3 ayda bir mutlaka olurdu. Çözüm olarak şunu bulduk. Yaban mersini. Eğer yiyebilirse meyvesini yemezse kaynatıp suyunu içir bilirsiniz. Oldukça faydalıdır. İdrarın kokmaya başladığı an ve ya haftada bir iki defa verirseniz faydasını görüceksiniz. Sevgilerle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…