Anne baba kaç cm. ? Doktor gelişiminde sıkıntı görüyor mu ? Eğlenceli hale getirin yemekleri ya da serin odaya bir buyuk örtü koyun onune yemeği döke saça yesin.Merhaba kızım iki yaşında ve çok zayıf boy olarak da kısa son 6 7 ayda hiç boyu uzamamı bile yemekte yemiyor doğru dürüst hiç iştahı yok herşeyi deniyorum ama hep işthasız ve kısa boylu bir önerisi olan yada benzer durumu yasayan varmı şaştım kaldım çünkü artık
Eşim 1.75 ben 1.68 boyumuz doktor kilosu normal dedi ama boy olarak çok kısa kalmış dedi 2 yaşında olmasina rağmen 6 aylık bebek gibi görünüyor teşekkür ederim yorumunuz içinAnne baba kaç cm. ? Doktor gelişiminde sıkıntı görüyor mu ? Eğlenceli hale getirin yemekleri ya da serin odaya bir buyuk örtü koyun onune yemeği döke saça yesin.
Teşekkür ederim yumurtayı bol yedirmeyi deneyeyim inslhKilosu ortalamada aslinda , benim kizimda 2 yasina yeni girid 10.5 kilo hep zayifti meme duskunuydu memeyi 3 gun once birakti kan dgeerleri her zaman cok iyiydi cok fazla yesede kilo alimi cok zor oluyor bazi cocuklarin genetik tamamen kizim ayni bana benziyor ben dogum yapmadan once 34 bedendim hamilelikte bile zor kilo aldim kizim 3.200 dogdu, dogum yaptim 3 ay sonra 34 beden oldum tekrar dunyalari yiyorum ama kilo cok zor , alamiyorum.
Boy icin et ve yumurtaya agirlik vermenizi tavsiye ederim canim
Eşinizle Boylariniz kısa degilmis sağlıkla büyüsün bebeğiniz. Allah iştah versinEşim 1.75 ben 1.68 boyumuz doktor kilosu normal dedi ama boy olarak çok kısa kalmış dedi 2 yaşında olmasina rağmen 6 aylık bebek gibi görünüyor teşekkür ederim yorumunuz için
Teşekkür ederim yumurtayı bol yedirmeyi deneyeyim inslh
Teşekkür ederimEşinizle Boylariniz kısa degilmis sağlıkla büyüsün bebeğiniz. Allah iştah versin
Tamam yapicam ins. teşekkür ederimYumurtayi yemiyorsa smoothi içine katin.
Ben benimkine kefir, süt, taze meyve, bal, keten tohumu ve bir haşlanmış yumurtayi blenderdin geçirip milk shake diye kakaliyorum.
bu işler tarifle ilaçla olacak işler değil, takibini de aile hekimi yapamaz. en kısa zamanda bir çocuk doktoruna götürün, boyunu çocuk doktoru/hemşiresi ölçsün; gerekli görürse endokrine yönlendirir. büyüme hormonu eksik salgılanan çocuk her gün 5 yumurta da yese, bolca eti sütü de yese, o yaşta 20 kg da olsa boyu uzamayacaksa uzamaz. durumun beslenmeyle mi alakalı yoksa hormonal mi olduğunun kararını endokrin doktoru verir.
benim oğlumun kilosu gayet iyi, o yaşlarda da beslenmesi harikaydı. her gün yarım litreden fazla süt içerdi, 2 yumurta, öğle akşam yemeklerinden et tavuk balık. argivit kullandığımız da oldu. ama 3 yaştan beri boy uzaması iyice yavaşladı ve endokrin ediyor. sizin boylarınız da uzunmuş, çocuğun kısa olmasını yoracak genetik bir faktör de yok. endokrin diyen kişiyi en az ciddiye almışsınız ama tek yerinde tavsiyeyi o yapmış. çocuğu zaten uzun olan için tavsiye vermek kolay, bunu kendi marifeti sanıyor bazı anneler. ama yediği içtiğinin sandığınız kadar faydası yok. beslenme, uyku ve egzersizin toplam etkisi %30’u geçmiyor diyor araştırmalar
evet muhakkak takibi yapılması gerek. oğlum hala genel olarak iyi besleniyor, sebze pek sevmez ama bir şekilde onu da yiyor, kan değerleri iyi. çocuğu uzun olan anneler “tahin boy uzatıyor bizimkine tahin pekmez veriyorum, süt uzatıyor, argivit kullan bizimki öyle uzadı” vs diyor. hepsini de yaptık. sütü de oldu olası çok sever bir litreyi buluyordu kimi zaman, kansızlık yapar mukusu artırır diye azalttık artık. ama çocuk kısa. sınıfındaki herkesten kısa. her gören hala akıl veriyor.Ben testleri yapildi sandim.
Yapilmadiysa kesinlikle yapilmasi gerekli
afrikada kıtlık görmüş iskelet gibi büyümüş insanların boy ortalaması benim oğlumun yetişkinlik öngörülen boyundan fazlaBenim kız hep erkek üst sınırda gitti inanın yemek içmekle akakası yok. Daha detaylı araştırılsın.
Kaç ki yavafrikada kıtlık görmüş iskelet gibi büyümüş insanların boy ortalaması benim oğlumun yetişkinlik öngörülen boyundan fazladiyetisyen de görsün bi diye yönlendirdi endokrin, diyestisyen bi günlük yediklerinin listesine ve kaloriye baktı bir de çocuğa baktı kaldı öyle
boyu mu? 6 yas, galiba 105 cm su andaKaç ki yav
Haklısınız hepsi doktor kontrolünde olması gerek en kısa zamanda endokrin bölümüne gidicem saolunevet muhakkak takibi yapılması gerek. oğlum hala genel olarak iyi besleniyor, sebze pek sevmez ama bir şekilde onu da yiyor, kan değerleri iyi. çocuğu uzun olan anneler “tahin boy uzatıyor bizimkine tahin pekmez veriyorum, süt uzatıyor, argivit kullan bizimki öyle uzadı” vs diyor. hepsini de yaptık. sütü de oldu olası çok sever bir litreyi buluyordu kimi zaman, kansızlık yapar mukusu artırır diye azalttık artık. ama çocuk kısa. sınıfındaki herkesten kısa. her gören hala akıl veriyor.
yalnız benim boyum da kısa, baba fena sayılmaz. testler zor olduğu için henüz yapmadı doktor, anneye benziyor olabilir veya kemik yaşı geriden takip ediyordur diye bekliyor. ama işte beklemek iyi mi yoksa beklemeye gerek yok mu doktorun karar vermesi gerekir. buradan tarif almakla, teselli edilmekle olmaz :)
teşekkürler size de nazik ve bilinçli geri dönüşünüz için
Birazcık kısaymış evet.boyu mu? 6 yas, galiba 105 cm su anda