2 yaşındaki kızım zayıf

Her çocuğun büyüme potansiyeli aynı değil. Bende küçükken aşırı küçüktüm. Yaşıtlarımdan 2 yaş küçük duruyordum . Ailem doktor doktor çok gezdi . Bir şey çıkmamış . En son bir doktor sizin uzunsunuz bu çocukta uzar elbet ergenliği bekleyin demiş. Dediği gibi de olmuş. Ergenliğe girdiğim yıl 165 oldum .
Konu sahibi mutlaka çocuğunuza gerekli testleri yaptırın eğer bir şey çıkmazsa ergenliği bekleyin . Bu işlerin gercekten yemekle de çok ilgisi yok . Ben ağzıma hiçbir şey koymuyordum. Ne et ne süt . Ama bu boya gelebildim .
Mesela bir arkadaşım vardı küçükken acayip uzundu ergenliğe çok erken girdi ve küçücük kaldı. Boyu 152 olması lazim .
Tesskur ederim yorumunuza elimden geleni yapip doktorlari gezdirmeye devam edicem gerisi Allah'ın takdiri inslh benim kızımda sizin gibi olur

Bir arkadasimizin çocuğu uzun süre uzamadigi için hormon tedavisi alıyor.Ama tedaviyi alabilmek te zor ve uzun bir surecmis.Eger boyu uzun süre uzamadi ise bence bir an önce çocuk doktoruna gidin ,o size gerekli doktora koridor acar.

O ilkokul öğrencisiydi

Merhaba kızım iki yaşında ve çok zayıf boy olarak da kısa son 6 7 ayda hiç boyu uzamamı bile yemekte yemiyor doğru dürüst hiç iştahı yok herşeyi deniyorum ama hep işthasız ve kısa boylu bir önerisi olan yada benzer durumu yasayan varmı şaştım kaldım çünkü artık
Sadece bu bilgilerle bir sey demek çok doğru olmaz. Kızınızın doğum kilosu ve boyu kaçtı? 2 yaşına kadar büyüme hızı ve persentil tablosu nasıl? 2 yaşına göre kilosu normal ama boyu altta ve kilosuna göre daha az persentilde. 6 7 ayda uzamadığını söylemişsiniz bunun araştırılması gerekir. Aile hekimi yerine araştırma hastanesine gidin. Orada çocuk doktoru sizi çocuk endoktrin bölümüne sevk edecektir. KK'da da var aslinda bu başlıklar takip edebilirsiniz.

Sadece bu bilgilerle bir sey demek çok doğru olmaz. Kızınızın doğum kilosu ve boyu kaçtı? 2 yaşına kadar büyüme hızı ve persentil tablosu nasıl? 2 yaşına göre kilosu normal ama boyu altta ve kilosuna göre daha az persentilde. 6 7 ayda uzamadığını söylemişsiniz bunun araştırılması gerekir. Aile hekimi yerine araştırma hastanesine gidin. Orada çocuk doktoru sizi çocuk endoktrin bölümüne sevk edecektir. KK'da da var aslinda bu başlıklar takip edebilirsiniz.

Teşekkür ederim verdiniz bilgiler için insAllah doktorlara gitmeye devam edicem az beslendiği icinmi yoksa genetikmi anlayamdim endokrini hiç duymamamistim insAlalh endokrinin faydası olur

Merhaba kızım iki yaşında ve çok zayıf boy olarak da kısa son 6 7 ayda hiç boyu uzamamı bile yemekte yemiyor doğru dürüst hiç iştahı yok herşeyi deniyorum ama hep işthasız ve kısa boylu bir önerisi olan yada benzer durumu yasayan varmı şaştım kaldım çünkü artık
Kilo bence cok takmayin doktor sorun yok diyorsa ama boy konusunda bir kan tahlili vs yaptirin benim oğlum 2 buçuk yaşında 3 ay Nisan ayindaki kontrolünde yani 28 aylıkken 92 cm 15.500 gramdi mesela kilo 2 aydır aynı 15. 16 arası gidip geliyor ama boyu uzadı fark ediliyor. Eşim ve ben uzun değiliz eşim 1.70 ben 1.55 iz.

X