- Konu Sahibi canim_annem
-
selam canım bende geçen sene kızım 2 yaşındayken alıştırdım..hiç unutmam şubat ayıydı ve hava çok soğuktu..o inat etti ben inat ettim sonunda ben kazandım tam 2 hafta sürdü..ne mi yaptım..bezi çıkardım kızım bak bez pis dedim bak bizde yok dedim..sonra çişini tabii altına yapmaya başladı..ben üstünü değiştimedim ıslak ıslak kalıyordu.yarım saat kadar öyle bırakıyordum ki ıslaklığı hissedip rahatsız olsun.10 dakikada bir tuvalete getirdim ve ilk yaptığında babasıyla çok sevinmiş gibi yaptık havalara zıpladık..onunda hoşuna gitti..gide gele gide gele 2 hafta sonunda bezden kurtulduk.çok zor oldu çünkü hem hava soğuktu hemde benim sinirler bayağı yıprandıvalla canım biraz uğrasacaksın ama tam zamanı bence yazı beklemeden alıştır bence..kolay gelsin...
Benim kızımda ocakda 2 yaşına girdi ama tabi havalar soğuk olduğundan baharı beklemeye karar verdim hem birazdaha bilinçlenir dedim daha öncedende kakayı yapmadan genelde söylüyor önce bezine yap diyordum bırakmışdı söylemeyi bakdım yine söyledi bende lazımlık aldım klozet adaptörü aldım bezi çıkartmadan sadece kakayı öğreteyim havlar ısınıncada bezi çıkartırım diye düşünüyordum bakdım kakayı haber vermekdende vaz geçdi bende erteledim şimdi mayıs ayında diyorum bezi tamamen çıkartayım öyle ikisine bir alıştırayım.Zaten yazan arkadaşlarında söylediğine göre 2.5 yaş ideal yaş deniyor.Yazık valla bu kış günü bezi çıkartıp çocuklara ezit çektirmemek lazım çokmu önemli nasılsa öğrenecekler
şu an tam 2 yaşını bitirdi kızım.bi kaç defa idrar yolları enfeksiyonu geçirdi.tuvalete alıştırırkentekrarlanmasında da korkuyorum. izmir de 2 haftaya kadar yaz gelir nasılsa tam nisan ortalarında beze hayır projemi hayata geçirircem inş.
hepinize de önerileriniz için teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?