- 14 Temmuz 2008
- 5.212
- 3
-
- Konu Sahibi masal_prensesi2011
Benim 3 yaşında bir oğlum var.Dördüncü çocuğum olduğu için haliyle biraz şımarık büyüttük.Ona olan sevgimiz yapmış olduğu hareketlerde, yanlışta da ,doğru dada onu üzmemek için aynı oldu.Fakat bu yanlış kontrol altına alınamayınca çocuk haliyle eğitimsiz ve kontrolsüz büyümeye başladı.Bir arkadaşım bana Fatih te bir çocuk yuvası tavsiye etti.Önce kararsızdım ve çekiniyordum.Sonra birkaç kişide met edince çocuğu yuvaya vermeye karar verdim.İlk günler epey ızdırap çektik,ağladı sızladı.Hergün akşama kadar yanında kaldım ama gün geçtikçe arkadaşlarına alıştı ve daha az sıkılır oldu.Çalışan personel ve eğitimcilerde işinin erbabı kişiler sağolsunlar.Allahtan güzel bir yere denk geldik.Şimdi çocuk eve gelmek istemiyor.Fiyatlarıda çok uygun geldi bana.Okadar gösterişi yok dışardan bakılınca ama hizmet mükemmel.Fatihteyseniz bence bir deneyin derim...
bu bunalım soruyu ben hergün kendime soruyorum nasıl yapıcam bilmiyorum ben kızımı biraz olsun kendim büyüteyim diye işimi bıraktım başlarda çok iyi oldu diyordum ama sanırım hata ettim feci düşkünleşti şimdi anneannesini bile tanımaz hale geldi zaten kayınvalidem hayatta olmadığı için annem bakacak mecbur o da hım hum diyor öyle aman aman bakarımda demiyor bin naz baktırcam ama nasıl bırakacam onu düşünüyorum bazende direkt kreşe verip ordan mı başlasak diyorum ama herkes 3 yaşından önce verme diyor şuan 13 aylık ve çok ezilir diyorlar acaba 2 yaşına kadar anneme versem sonra mı kreşe göndersem yada direkt kreşe mi versem ooff oofff Allah tüm annelere kolaylık versin :18:
benim çocuğumu gönderdiğim kreş ortalama fiyatta idi. sadece arkadaşımın çok samimi arkadaşı olduğu için, iyi bakılır umuduyla, göndermiştim. İş arkadaşım konyanın en pahalı kreşlerinden birine gönderdi, benim yazdıklarım onun anlattıklarının yanında basit kalır. altına kakasını yapan çocuğu, alıp bıktım senden, senle mi uğraşcam diye hırpalandığına şahit olmuş bir çocuğun. İnanın para hikaye, para tuzağı olmuş, içlerinde insan sevgisi, Allah korkusu olmayınca en pahalısı da, en ucuzu da aynı.
Merhabalar, benim oğlum şu an 5 yaşında ama 18 aylıktan beri aynı kreşe devam ediyor. Hatta 3 buçuk yaşındaki kardeşi de onunla aynı okulda. Tedirginliklerinizi kaygılarınızı anlıyorum, ben hamileyken yaşadım aynılarını.Uzun zaman olmuş konu açılalı ama cevap verirseniz çok sevinirim oğlum yarın 2 yaşına girecek yaklaşık 1 aydır kreşe gidiyor uzun araştırmalar sonucu bulduğum bir kreş aslında başka bir kreş istiyordum ama maddi açıdan biraz ağır geldi kreşe gelicek olursak asla ne giderken mutlu nede aldığımda hergün bırakıyorum daha okulun yoluna arabayla döndüğümde ağlamaya başlıyor sabah saat 8.30 akşam saat 4.30 gibi alıyorum gün içerisinde arıyorum ama bişey yok gayet iyi oyun oynuyor yada uyuyor diyorlar akşam aldığımda da ağlıyor sürekli okulda napıyosun diyorum cevap vermiyor okulu seviyormusun diyorum yoo diyor okulla alakalı herhangi başk bişey sorduğumda kesinlikle cevap vermiyor.Bi başı kafama takılan alışma süresinde beni asla yanına almadılar yani bir aydır gittiği kreşin içinde ne var bilmiyorum desem yeridir steril alan sıkamayız diyorlar geçen gün okul müderisiyle bir tartişmamız oldu bu konu hakkında acaba ben mi paranoya yapıyorum diyorum çünkü oğlum uyumlu bir çocuktur bişeyi devrimi koşa koşa gider okula gitmemek için arabada türlü türkü bahaneler uyduruyor babaya gidelim anneanneye gidelim dedeye gidelim hiç birine olumlu yanıt alamadı mı bu sefer köpeğimizi öne sürüyoruz yada ağlamaya başlıyoruz yardımcı olursanız sevinirim
Çok doğru söylüyorsunuz bende bu konudan muzdaripim kesinlikle bir fotoğraf video falan yok sadece tek bir kere bir video atmışlardı o her gittiğimde söylüyorum ama elde var sıfır aksine asla iştahı olan bir çoçuk değil ben evde kırk takla atıp yemek yediyprurum ne zaman sorsam ne yedi nasıl yedi falan diye maşşallah çok iştahlı diyorlar şaşırıyorum acaba ben mi çoçuğumu tanımıyorum diye sürekli kıyafetleri pis bir şekilde geliyor önlük ve tek kullanımlık müsli çantasına koymama rağmen üstü batmasın diye tuvalet eğitimi alıyoruz o konuda bi sıkıntım yok ama oğlumun hareketleri beni şüpheye düşürüyor geçen gün öğrendiğim bir bilgiye göre müdirenin kızı çok fazla ısırmayı seven bir çocukmuş ve oğlum geçeb gün aşagda oynarken sürekli gördüğümü bir abisinin elini ısırdı durduk yereMerhabalar, benim oğlum şu an 5 yaşında ama 18 aylıktan beri aynı kreşe devam ediyor. Hatta 3 buçuk yaşındaki kardeşi de onunla aynı okulda. Tedirginliklerinizi kaygılarınızı anlıyorum, ben hamileyken yaşadım aynılarını.
Yuva konusunda oğlum başlarken pandemi yoktu tabi ki, o sebeple biz ilk gün beraber girdik. Tabi ki sınıfa girmedik, sınıflara girmek yasaktı. Ortak alanda 1-2 saat kadar durduk, oğlum etrafı keşfetti.. Ertesi gün beni görmeden yarım gün geçirdi.. Sonrasında tam gün kalmaya başladı. Ancak bana özellikle ilk 15-20 gün devamlı resim attılar. Daha sonra kendi sayfalarındaki paylaşımları takip etmeye başladım.
Bırakırken hala arada ağlıyorlar, ama orada çok keyifli olduklarını biliyorum. Etkinliklerini takip edebiliyorum.
Okula giderken ağlaması normal ama içerde ne olduğundan tamamen bihaber bırakılmanız pek normal değil. İçeriye almasalar bile özellikle alışma döneminde foto, video vs ile sizi beslemeleri lazım ki duruma hakim olasınız.
Sonuçta 2 yaşında bir çocuk, öz bakımına çok fazla dikkat etmeleri lazım. Ben 18 aylık konuşmayan çocuğumu, bir gün üstü pis, burnu sümüklü almadım. Her teslim aldığımda mis gibi kolonya kokuyordu, saçı daima taranmıştı. Bir kere pişik olmadı okulda ihmal sebebiyle.Çok doğru söylüyorsunuz bende bu konudan muzdaripim kesinlikle bir fotoğraf video falan yok sadece tek bir kere bir video atmışlardı o her gittiğimde söylüyorum ama elde var sıfır aksine asla iştahı olan bir çoçuk değil ben evde kırk takla atıp yemek yediyprurum ne zaman sorsam ne yedi nasıl yedi falan diye maşşallah çok iştahlı diyorlar şaşırıyorum acaba ben mi çoçuğumu tanımıyorum diye sürekli kıyafetleri pis bir şekilde geliyor önlük ve tek kullanımlık müsli çantasına koymama rağmen üstü batmasın diye tuvalet eğitimi alıyoruz o konuda bi sıkıntım yok ama oğlumun hareketleri beni şüpheye düşürüyor geçen gün öğrendiğim bir bilgiye göre müdirenin kızı çok fazla ısırmayı seven bir çocukmuş ve oğlum geçeb gün aşagda oynarken sürekli gördüğümü bir abisinin elini ısırdı durduk yereşimdi şimdi aklıma geliyor bazı şeyler ben bu kreşden alıp başka bir kreşe vermeyi düşünüyorum umarım mantıklı davranıyorum dur çünkü Benim mesleğimde ana okulu öğretmenliği uzun süredir yapmıyorum ve sevmediği biyerde durması ilerde okula olan bakış açısını değiştirebilir diye düşünüyorum sizlerden bilerek fikir alıyorum ki düzeltmeye çalışırken tekrar bir hataya düşmeyeeyim