Çok küçüktü kızımı kreşe verdiğimde, kreş var kreş var derler ya daha önce bahsetmemiştim kimseyi ürkütmemek adına ilk kreşimiz çok iyiydi, çok memnundum, kreş müdürü de çok yakın arkadaşımdı ben hiç bir sıkıntı yaşamadım. Yemekse yedi, içecekse içti, bakımsa en güzel şekilde bakıldı. Sonra (kızımı kreşten almadan 1 ay önce..) kreş el değiştirdi malesef.. Kreş müdürü ve öğretmenler değişti, kızımda değişmeye başladı. Bu arada 3,5 yaşına gelmişti, düşünün 2,5 sene geçirdik, kızım tepki vermeye gitmek istememeye başladı, başlangıçta öğretmeni değiştiği için olabilir mi diye düşündüm ama kızımı dinleyen bir anneyim, o akşam ilk defa kızım kaka kaçırdı oysa biz bezi bırakmıştık! Neden oluyor bir şeye tepki mi hastamı derken ertesi günde aynı, bir sonraki günde... Kızımı aldım pedagoğa götürdüm. İlk seansta oyun oynadılar, konuşuyorlar... Kızımın tuvaleti geldi, anne çişim geldi dedi, aldım götürdüm. Tuvalletede ellerini tutuyorum, düşmesin diye... Annecim sen beni hiç bırakmassın di mi dedi bana kızım ( pedagogda kapıdan gizlice bizi dinliyor) bırakmam annecim dedim, hep tutarsın dimi dedi, evet annecim dedim, ağlasamda seversin beni di mi dedi tabiki annecim olur mu öyle şey dedim, Fatma öğretmen beni tutmadı dedi!! Sakinliğimi koruyarak nerede annecim dedim, okulda tuvallette, ben de düştüm içine birde kızdı bana dedi! Tamam annecim dedim, pedagoğun beni sakinleştirmeye çalışmasını beklemeden çocuğu babasına verdim resmen okulu bastım! Ciddi bir tartışma yaşadık ve o akşam benim tavrımı gören bir çocukta sen zaten benimde saçımı çekip duruyorsun deyince benim gözlerim yerinden fırladı, kadını elimden zor aldılar ve o kreşi meb'e şikayet ettim ve akabinde bir kaç velininde şikayeti ile kreş kapatıldı.... Benim de kreş hikayem bitti! Eski öğretmenimizi eve bakıcı olarak aldık 1,5 senedir çocuklarım çok mutlu şekilde devam ediyorlar hayatlarına, benim gönlüm rahat.
Kreş konusu ciddi bir konu, çok doğru seçilmeli. Ben çocuk alışır, ağlar ağlar susar sözlerine katılmıyorum! Sen çocuğa sevgiyi verirsen o çocukta koşa koşa okula gider, para konusu çok ayrı iyi bir kreşe veremiyorsanız çocuğu hiç vermeyin evde baktırın derim, çünkü çocuklardan üç kuruş kesip yedirdiklerinden kısıyorlar, aldıkları etin markası, yedirdikleri bisküviler, kahvaltılarından kısılıyor. Bu sebeple doğru yer olmalı..
Şuan tekrar verir misin kreşe deseler, veremem! Cesaret edemem, yaşadıklarım iyi tecrübe oldu ancak yaz okullarına gönderirim. Yüzme vb.. gibi aktivitelere... Ama kreş zor, büyük kızım okula başlayacak ufaklığımda yine bakıcısında kalacak bir yıl daha.