Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 2 yaşında bir çocuğu kreşe göndermek ne kadar doğru? Kreş mi? Bakıcımı?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

cnm bende bu konuda tecrübeli değilim ama herkez atlatılıyor alışıyor çocuklar diyor...
bende bu sıkıntıyı eylülde yaşıcam
inşallah en kısa sürede alışır kuzularımız

bu aralar benim kafamda karışıkk kreş olayında oğlumu 3,5 aylıkken alt komşuma bir verdim 5 yaşında aldım ama kızım öyle olmadı 21 aylık şu an ve 2 bakıcı değişti şimdiden şu an bakan hazirandan itibaren bakamam dedi baktığı süre içindede işleri çıktı ben çok izin aldım, gözümü kararttım kreşe vereyim dedim ama içim elvermiyor kararsızım kreşi beğendim ama diğer arkadaşların dediği gibi hastalığı var alışma süresi var, sabah uykusundan uyandırmak var v.s. 3. bir kadın bulsam çocuğun sürekli bakımı değişmiş oluyor. Bu gidişle kreş olacak gibi bakalım

Merhaba canım,

bence kreşe vermelisin ama 3 yaşından önce kreş önerilmiyor bunu bilmeni isterim. zorunlu durumlarda tabiki vericez napicaz ancak çok araştırıp en ama en iyi kreşe vermelisin canım, ben bu konuda çok araştırma yapmış biri olarak söylüyorum hiçbişey dışardan göründüğü gibi değil maalesef...birde şu an eminim çok enşelisin ve kafanda tek bu konu var ne nasıl olucak diye...canım sana tavsiyem bir anne olarak güçlü ol ve eğer kararın kreş olursa hepsini tek tek gez her bir köşesni incele sınıfların, uyuma odalarının...
sana bu konu ile ilgili o kadar çok şey anlatabilirim ki hangisini yazsam bilemedim...:)
eğer kafana takılan sormak istediğin bişey oursa seve seve cevap veririm canım :)

valla etrafımdakiler ikiye bömlünmüş durumda...

kimine göre kreş kimine göre bakıcı...

kreş istememdeki neden sosyal gelişimi açısından...

etrafımda 2 yaş alan çok kreş olmadığından seçenekler sınırlı..

kafamdaki soru işaretleri o kadar fazla ki...

pişik sorunumuz var cildi çok hassas, büyük tuvaletini yapsın 10 dk farketme kortizonlu krem kullanmadan imkansız geçmiyor... şimdi orda nolucak? ne kadar dikkat ediyorlar.... yada kızım yaptıgında kak falan dese rahatsız olsa ne güzel olur....

yemek olayı mesela .. kendi yiyemezki? birisi yedirecek...

öğlen ayakta sallanmaya alışıkın ( kayınvalidem öyle uyutuyor)

tabi fiyatta ödenemli 650 tl geçerse çok zorlanıcam...

iyi pazarlık yapan biriyle gitmem lazım çünkü ben hiç pazalık yapamam

aah kardeş bu bakıcılarda bi garip hiç halden anlamıyorlar...
sende bence en iyisi kreşe ver..
denemişin en azından olmamış..
işi bırakmak hiç olmaz.. sonuçta onların geleceği için çalışıyorz onlara daha kaliteli güzel bir hayat sunmak için...
yani ben öyle düşünüyorum en azından :)

büyüyünce hiç bişey hatırlamıcaklar ve herşeye kafa tutacaklar yaaa o zaman nasıl olucak acaba :))

canım sağolasın haklısın valla ilki süt iznim bitince ben o kadar yolu sabah 8 de gelemem dedi k.validem yanımdaydı o sıra sağolsun o baktı 2-3- ay ee kadın gitti tabi komşumu buldum bu seferde kadın haziranda oğlumun yanına gidecem dedi halbuki ilk verirken geçici olmasın diyede söylemiştim şimdi kızım 21 aylık yine k.validem gelecek sağolsun gelirim dedi eylül ekim gibi 25-26 aylıkken mecbur verecem kreşe birini bulsam aynı sıkıntı olacak yine bari tek elden devam etsin ben kreşi gezdim beğendim ama bakalım apartmanımdaki bir bayanda oraya vermiş oda memnunum dedi görecez artık.
iş konusuna gelince haklısın bırakmak olmaz bazen dalga geçiyorum eşimle 3.çocukta 2 yıl ücretli izin verirlerse hemen doğurayım 2 yıl evde çocuklara bakarım sonra büyük okula ortanca anasınıfına ufaklıkta kreşe diye
benim annemde çalışan bayandı bizim çocuklarımız hayatı erken öğreniyor kendi işini kendi yapmaya daha erken başlıyor benim gözlemim bu. hayırlısı diyelim.

canım bencekreş için daha küçük etrafında tanıdığın güveneceğin komşun yokmu belkli bakar ben geçen sene alt kattaki komşumun oğluna 8 ay baktım çokta rahat etti annesi ama ben daha fazla bakamadım çünkü bel fıtığım var zorlandım sonra kreşe verdiler 3 yaşında ama çocuğu görüyorum şimdi hep hasta hiç düzelmiyor zayıfladı birde annesi hala yine baksan diyor bende çocuğa çok alışmıştım çok seviyorum ama bakamıyorum işte

ben iten ayrılalı 1ay oldu o sürede hep bakıcı baktı kreş sağlıksız evimin işlerini yaptı çok şükür iyi insandı bi yanlıını görmedik eve ses kayıt cihazı koyuyoduk zaten içimizde rahattı

biz karı koca çalışan çift olduğumuzdan apartmandaki insanların çogunu tanımıyoruz bile...

alt komsum bakarım düşünürsen demişti ama sadece kışın bakarmış yazın köye gidermiş falan 800-900 tl para istiyor..

benim bütç.em maxsimum 700 tl

apartmandaki görevli ablaya söylemiştim oda burun kıvırdı 700 tl'ye ...

eninde sonunda hasta olacak... ilk sene çok zor olucak eminim ama kreş en mantıklısı geliyor

sorması ayıp ama ne kadar verdin ücret olarak ??

ben kimle konuşsam 800 tl den aşşağıya kimse bakmıyor ev işi yapmam falan diyor...

ben geçen 300 tl ye bakmıştım 700 e mi burun kıvırıyorlar şimdide kardeşim bakıyor haftada 3 gün 400 tleye bence 700 tl iyi

kızım 3 yaşında. bu zamana kadar annem ve kayınvalidem dönüşümlü olarak baktılar. tuvalet eğitimini de tamamlayınca kreşe verelim, çocuklarla kaynaşır, yemesi ve uykusu düzene girer diye düşündük. Etrafdaki birçok kreşe gittim, çocuğunu kreşe gönderen diğer arkadaşlarımla görüştüm, bir türlü içime sinmedi. Sonunda çok sevdiğim bir arkadaşımın arkadaşının işlettiği kreşe karar verdik. eşim de ben de farklı zamanlarda gidip ortama baktık, ama işin içine girince anlıyor insan ortada dönen dolapları. Arada arkadaşım olduğu için kızma azarlama cezalandırma gibi şeyler olacağı aklımın ucumdan bile geçmemişti. ben özellikle kızım sık hastalandığı için terlemesine dikkat edilmesini tekrar tekrar tembihledim. İlk gün sabah kahvaltısı: yumurtalı kızarmış ekmek, lor peyniri kaşığın ucuyla (bırak kızıma yedirmeyi börek yapmak için bile almam)3 dilim incecik salatalık ve siyah çay. İlk şok bu. çocuklara zeytin isteyen var mı diye soruluyor ve isteyene 2 tane siyah zeytin poşetten veriliyor. tepkilerimi söyledim, bunu geçtik, çocuğum da okula gidiyorum diye o kadar hevesli ki. bizi orda istemedi bile. biraz daha durduk ve babaanneyle ayrıldık ordan. İlk gün çok keyifli geçmiş, kızım da mutluydu. 2. gün: kızımı bıraktım bana bakmadı bile koşarak arkadaşlarının yanına gitti. yarım saat sonra ilacını unuttuğumu hatırlayıp işe giderken uğradım, çocuğum klozetin üstüne oturmuş hıçkıra hıçkıra ağlıyorken buldum. niye ağlıyor diyorum, kabız heralde, karnı ağrıdığı için diyorlar. insan çocuğunu bilmez mi? evde de kabız olduğu zamanlar oldu ama, daha hiç ağlamadı. çocuğun ağlamaktan içi çıkmış ya. sakinleştirdim, rahatladı, tekrar oyun odasına bıraktım ama canım çok sıkkın. tekrar tekrar soruyorum, niye bu kadar ağladı, herbiri bişey diyor, içime bir türlü sinmedi. beynim durdu. çıktım ordan, eşimle konuştum, annemle konuştum, onlar da çıldırdı ağladığını duyunca, 10 dakika sonra tekrar kreşin önündeyim, ben gidince çocuğum tekrar ağlamış kendini yerlere atmış, onlar ne mi yapmış tek başına durma cezası vermişler. kreşin kapısı cam, zile basıyorum, çocuğum ordan cama vuruyor, anne ben buydayım diyor, 4-5 kere zile baSTIM ANCA AÇTILAR KAPIYI, ÇOCUĞUM BURDA TEK BAŞINA NE YAPIYOR DEDİĞİMDE, ARKAMDAN AĞLADIĞI İÇİN TEK BAŞINA BIRAKMIŞLAR. Hemen aldım çocuğumu, eşyalarını topladım, ben güçlü durursam çocuk da kreşe alışırmış. böyle mi alışacak dedim. söyleyeceğimi söyledim ve çıktım. Ha bu arada burası Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir kreş. öğretmenler sözde üniversite mezunu.
kreşte çocuklarla ilgileniyorlar mı. tek kelime HAYIR. siz ordayken bütün çocuklara yavrum kuzum, ama yapmacıklık akıyor dillerinden. temizlik sıfır. sözde çocuğuma el yıkatıyor öğretmen, sabunu eline sıkıyor, çocuk suyun altına tutunca akıp gidiyor, kağıt havluyu veriyor sil elini. hiç köpük, elini ovalama falan yok. çocuğun biri altına işemiş etkinlik odasında, ayakkabısı ıslanmış, e tabi halı da ıslandı, öylece kaldı. ve o çocuğun yedek ayakkabısı olmadığı için çorapla gezdi bütün gün, tuvalet dahil buna...
yemekler hikaye.
benim tavsiyem, evde bir bakıcı ayarlayıp sık sık kontrol etmek şartıyla, ana okulu yaşına kadar evde bakılması. bizim için kreş kelimesi bile yok sözlüğümüzde. Allah korusun ordaki çocukları da...

Çok küçüktü kızımı kreşe verdiğimde, kreş var kreş var derler ya daha önce bahsetmemiştim kimseyi ürkütmemek adına ilk kreşimiz çok iyiydi, çok memnundum, kreş müdürü de çok yakın arkadaşımdı ben hiç bir sıkıntı yaşamadım. Yemekse yedi, içecekse içti, bakımsa en güzel şekilde bakıldı. Sonra (kızımı kreşten almadan 1 ay önce..) kreş el değiştirdi malesef.. Kreş müdürü ve öğretmenler değişti, kızımda değişmeye başladı. Bu arada 3,5 yaşına gelmişti, düşünün 2,5 sene geçirdik, kızım tepki vermeye gitmek istememeye başladı, başlangıçta öğretmeni değiştiği için olabilir mi diye düşündüm ama kızımı dinleyen bir anneyim, o akşam ilk defa kızım kaka kaçırdı oysa biz bezi bırakmıştık! Neden oluyor bir şeye tepki mi hastamı derken ertesi günde aynı, bir sonraki günde... Kızımı aldım pedagoğa götürdüm. İlk seansta oyun oynadılar, konuşuyorlar... Kızımın tuvaleti geldi, anne çişim geldi dedi, aldım götürdüm. Tuvalletede ellerini tutuyorum, düşmesin diye... Annecim sen beni hiç bırakmassın di mi dedi bana kızım ( pedagogda kapıdan gizlice bizi dinliyor) bırakmam annecim dedim, hep tutarsın dimi dedi, evet annecim dedim, ağlasamda seversin beni di mi dedi tabiki annecim olur mu öyle şey dedim, Fatma öğretmen beni tutmadı dedi!! Sakinliğimi koruyarak nerede annecim dedim, okulda tuvallette, ben de düştüm içine birde kızdı bana dedi! Tamam annecim dedim, pedagoğun beni sakinleştirmeye çalışmasını beklemeden çocuğu babasına verdim resmen okulu bastım! Ciddi bir tartışma yaşadık ve o akşam benim tavrımı gören bir çocukta sen zaten benimde saçımı çekip duruyorsun deyince benim gözlerim yerinden fırladı, kadını elimden zor aldılar ve o kreşi meb'e şikayet ettim ve akabinde bir kaç velininde şikayeti ile kreş kapatıldı.... Benim de kreş hikayem bitti! Eski öğretmenimizi eve bakıcı olarak aldık 1,5 senedir çocuklarım çok mutlu şekilde devam ediyorlar hayatlarına, benim gönlüm rahat.

Kreş konusu ciddi bir konu, çok doğru seçilmeli. Ben çocuk alışır, ağlar ağlar susar sözlerine katılmıyorum! Sen çocuğa sevgiyi verirsen o çocukta koşa koşa okula gider, para konusu çok ayrı iyi bir kreşe veremiyorsanız çocuğu hiç vermeyin evde baktırın derim, çünkü çocuklardan üç kuruş kesip yedirdiklerinden kısıyorlar, aldıkları etin markası, yedirdikleri bisküviler, kahvaltılarından kısılıyor. Bu sebeple doğru yer olmalı..

Şuan tekrar verir misin kreşe deseler, veremem! Cesaret edemem, yaşadıklarım iyi tecrübe oldu ancak yaz okullarına gönderirim. Yüzme vb.. gibi aktivitelere... Ama kreş zor, büyük kızım okula başlayacak ufaklığımda yine bakıcısında kalacak bir yıl daha.

benim çocuğumu gönderdiğim kreş ortalama fiyatta idi. sadece arkadaşımın çok samimi arkadaşı olduğu için, iyi bakılır umuduyla, göndermiştim. İş arkadaşım konyanın en pahalı kreşlerinden birine gönderdi, benim yazdıklarım onun anlattıklarının yanında basit kalır. altına kakasını yapan çocuğu, alıp bıktım senden, senle mi uğraşcam diye hırpalandığına şahit olmuş bir çocuğun. İnanın para hikaye, para tuzağı olmuş, içlerinde insan sevgisi, Allah korkusu olmayınca en pahalısı da, en ucuzu da aynı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…