Konuşma Problemleri 2 yaşında bebeklerin konuşmaları

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

merrhabalar arkadaşlar,benim oğlumda 23 aylık ama anne demiyor maalesefçok endişeleniyorum,çok zeki algsında hiç bir sıkıntı yok ama konuşmamız henüz başlamadı,baba dede fu fü(su ve süt) komşumuzun oğluna adıyla sesleniyor yiğit çokda güzel söylüyor,alo,pepe,kendince atmasyon sayı sayıyor,mama,elma vs..bunun gibi ötesi yok derdini anlatıyor ama cümle kuramadığı ve tam olarak konuşamadığı için öfke patlaması yaşıyor..umarım birden açılır çok sıkılıyorum

anne demek daha zormuş..
baba dede gibi kelimeler tekrar olduğu için daha kolay söylenirmiş..
benim oğlumda 23 aylık
anneyi nerdeyse 3 aylıktan beri söylüyor..
3-4 aya kdr herşeye anne derdi şimdi bana söylüyor..
söyleyebildiği çok kelime yok ama her şeyi anlıyor ve yapıyor..
ondan büyük iki çocuğum daha var onlar dah erken konuşmuştu
bu da geç konuşacak demekki
çokda canımı sıkmıyorum elbet zamanı gelince konuşur
sende canını sıkma canım
anlatmak istediği şeyi azçok anlarsın yardımcı olursun o da rahatlar...

sağol cnm,2 gündür yeni sözcükler eklemeye başladı dağarcığına:))hayılll(hayır) ve boğuşurken imdat diye bağırıyorum baktım o da imkattt diye bağırıyor babasıyla oynarken:)) elbette konuşucak zamanı gelince bir sıkıntı olmadığı için çok şükür ama işte annelik iç güdüsü kafaya takıyor insan zaman zaman...birde ilk çocuk olunca dahada heyecan yapıyor insan,neyse artık daha rahatım:))allah sağlıklı ömürler versin evlatlarımızada bıcır bıcır konuşup kafamızı şişirsinler bizde bir sussada kafamızı dinlesek desek:))

Konu epey eskiymiş ama görüp cevap veren olursa sevinirim. Kuzenimin kızı var 2 yaşında ve sadece ama sadece atta diyor. başka hiç kelimesi yok.işsaretle her derdini anlatıyor. acaba bir uzmana götürmeli mi?

Konu epey eskiymiş ama görüp cevap veren olursa sevinirim. Kuzenimin kızı var 2 yaşında ve sadece ama sadece atta diyor. başka hiç kelimesi yok.işsaretle her derdini anlatıyor. acaba bir uzmana götürmeli mi?
Bence götürmeli canım benimde 2 yaşında kızım var çok çeneci: )

merhaba bebeklerin konuşması için uyara ihityaç vardır mesela suyu işaret ediyorsa vermeyin ne istiyordun su mu deyin ağzından kelimeyi çıkarmasını sağlayın konuşma böyle başlıyor her şeyi sorun bu ne aa bak fil aa bak gözlük gibi ama içiniz rahat etsin derseniz dr gidin

Teşekkür ederim. aynenöyle yapıyorlar ama yine de konuşma yok... Sanırım doktora gidecekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…