Konuşma Problemleri 2 yaşında bebeklerin konuşmaları

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
kızım ocakta 2 yaşını dolduracak ama hiçbirşey söylemiyor sadece işaretlerle anlatıyor. basit komutlara cevap veriyor ama cümle kurma falan yok henüz. bazen sorduğum sorulara da alakasız cevaplar verebiliyor. oturtup kucağıma birşey öğretemiyorum çok dikkatsiz beni dinlemiyor hemen sıkılıp gitmek istiyor :KK43: ama yaşıtlarından sorulara mantıklı ve doğru cevap verenlerde var bende sorunmu bilmiyorum ama zaan zaman üzülüyorum

her çocuk bir değil derler ya gerçekten doğru. fizksel gelişimi gibi dil gelişimi de çok farklılık gösteriyor.
benim kızım şuan 27 aylık.. 2-3 hafta öncesine kadar basit şeyleri söylüyordu. anne de(anne gel) baba gitti gibi.. şimdi bakıyorum oturduğu zaman otudum, yattığı zaman dattım, bişeyi bulduğu zaman budum gibi şeyler söylüyor. hergün uyandığında günaydın dememize rağmen hep daaadımm derdi, şimdi dünadım diyor:)))

ben hep diyordum zaten benim kızım aniden konuşucak diye:) çünkü her söylediğimi can kulağıyla dinleyip hafızaya yüklediğini hissediyorum.

İnşallah sizin yavrunuzda aniden açılır:)

benim kızımda 22 aylık herşeyi anlıyor. anne yi güzel diyor. anlamasına rağmen söylediğim cümleleri tekrar etmiyor, ne zaman konuşacak çok sabırsızım. devamlı konuşuyoruz kitapları var. söylediğim cisimleri gösteriyor. herseyi anlıyor, işaretle herşeyi yaptıyor anne anne vey (ver) diyor, babayı bazen diyo,suya şu diyor, düştü ye düü yok a ok, süte üt tamam hamam, hadi adi gibi şeyleri söylüyo ama bazen söylüyo ve ağzı laff doluu. anlamsız bisürü kelime... sizce nasıl, odamı birden konusacak cok sabırsızızz

benim kızımda 22 aylık herşeyi anlıyor. anne yi güzel diyor. anlamasına rağmen söylediğim cümleleri tekrar etmiyor, ne zaman konuşacak çok sabırsızım. devamlı konuşuyoruz kitapları var. söylediğim cisimleri gösteriyor. herseyi anlıyor, işaretle herşeyi yaptıyor anne anne vey (ver) diyor, babayı bazen diyo,suya şu diyor, düştü ye düü yok a ok, süte üt tamam hamam, hadi adi gibi şeyleri söylüyo ama bazen söylüyo ve ağzı laff doluu. anlamsız bisürü kelime... sizce nasıl, odamı birden konusacak cok sabırsızızz

benim kızımda 22 aylık herşeyi anlıyor. anne yi güzel diyor. anlamasına rağmen söylediğim

benim oğlum 23 aylık hala anne demiyor. "baba"yı öyle bir güzel net söylüyorki insanın içi eriyor.. bir ay evveline kadar bana "üya" diyordu. bir aydırda adım "yaya" oldu..
ablasına adıyla sesleniyordu yeni yeni "aba" diyor.. istediği şeyleri işaretleriyle başını sallamasıyla.. hareketleriyle harika bir şekilde anlatıyor..
sanırım herşeyi güzelce kaydediyor. yegenimde böyle yapmıştı.. sonrasında cümlelerle konuşmuştu..
:KK49:merakla bekliyorum anne diyeceği günü ve konuşmasını..

benim oğlum 23 aylık hala anne demiyor. "baba"yı öyle bir güzel net söylüyorki insanın içi eriyor.. bir ay evveline kadar bana "üya" diyordu. bir aydırda adım "yaya" oldu..
ablasına adıyla sesleniyordu yeni yeni "aba" diyor.. istediği şeyleri işaretleriyle başını sallamasıyla.. hareketleriyle harika bir şekilde anlatıyor..
sanırım herşeyi güzelce kaydediyor. yegenimde böyle yapmıştı.. sonrasında cümlelerle konuşmuştu..
:KK49:merakla bekliyorum anne diyeceği günü ve konuşmasını..

evet cnm inşallah en yakın zaman da konuşurlar da rahatlarız.. bizde diyecekmiyiz acaba evladım biraz sus diye çok merak ediyorum. işaret etsede artık dediğini çoğu zaman yapmıyorum duymamamzlıktan geliyorum. sonra kızıyor ve ne istediğini tam net söylemesede söylemeye çalışıyor sanırım bu yaptığımın faydası olacak. banada birden konuşacak gibi geliyor. ağzı laf dolu. senin bebiş anlıyor demi herşeyi. mesela al oğlum bu bardağı masaya koy dediğin zaman yapıyormu?

22 aylık oğlum var.
18 ayından sonra anne demeye başladı o zamana kadar bende endişelenıyordum ama gereksiz endişelndiğimi şimdi anladım.
şu anda 3 kelımelık cumleler kurarak bana gun içinde naptığını anlatabılıyor tabı oyle guzelce değil ama kelımelerıyle ne demek ıstedığını anlatabılıyo mesela
yangı gopu hop attı. (yenge topu hop attı)
bunu söylerkende ellerıyle ve ayağıyla topu işaret edıyor.

bence endişelnemeyın eğer bebeğiniz 18 aydan buyukse ve en az 2-3 kelıme söyleyebılıyorsa bu zamanla gelışecektır.
ben oğlumun konuşmayı ılerletmesını kalabalığa girmesine ve amcasının kızıyla sureklı bırlıkte olmalarına bağlıyorum.
herşeyı ondan örnek alıyor çünkü.

Son düzenleme:
benım oğluşumda şu an 17 aylık abla baba anne gel abı teyze buuv(su) haydı kalk gıbı kelımeler dıyor

22 aylık oğlum var.
18 ayından sonra anne demeye başladı o zamana kadar bende endişelenıyordum ama gereksiz endişelndiğimi şimdi anladım.
şu anda 3 kelımelık cumleler kurarak bana gun içinde naptığını anlatabılıyor tabı oyle guzelce değil ama kelımelerıyle ne demek ıstedığını anlatabılıyo mesela
yangı gopu hop attı. (yenge topu hop attı)
bunu söylerkende ellerıyle ve ayağıyla topu işaret edıyor.

bence endişelnemeyın eğer bebeğiniz 18 aydan buyukse ve en az 2-3 kelıme söyleyebılıyorsa bu zamanla gelışecektır.
ben oğlumun konuşmayı ılerletmesını kalabalığa girmesine ve amcasının kızıyla sureklı bırlıkte olmalarına bağlıyorum.
herşeyı ondan örnek alıyor çünkü.

bencede 18 aydan büyükse,en azından bikaç kelime söyleyebiliyorsa,sizin söylediklerinizi az çok anlayabiliyorsa sorun yok demektir.

konuşmanın zekayla bi ilgisi olmadığını artık herkes biliyor.yani çocuğu iki yaşında olup henüz cümle kuramayan anneler endişelenmeyin,emin olun onlar şimdi herşeyi kaydediyorlar ve istedikleri zamanda dökecekler hepsini :KK66:

ve her çocuk gerçekten farklı,o yüzden sürekli başka çocuklarla karşılaştırma yapmak,hele hele daha güzel konuşsun daha çok şey bilsin diye hırs yapmak,anneyi ve çocuğu yıpratmaktan başka bi işe yaramaz.bunun sonu yok çünkü...

Her çocuğun bir öğrenme stili vardır. kimi çocuğa kucağına oturtup öğretirsin konuşursun konuştuğunu okuduğunu öğrenir çünkü işitsel bir bebektir, kimi bebek sadece hareketleri takip etmeyi sever, gösterdiğin hareketleri taklit eder, hareketlidir ordan oraya koşar kucağına da oturmaz masalı da dinlemez çünkü kinestetik bir bebektir. benim kızım 21 aylık. şu anda net ve bilinçli anne baba mama 1-2-3 al ver gibi basit komutları konuşuyor ama asla kucağıma oturmaz neler yapmadım masal okuyalım dinlesin diye masal sevmiyor ama çok güzel resim yapıyor kalem tutuyor bunu çocucuğumun öğrenme stiline bağladım. yine onunla konuşmayı ihmal etmiyorum ama o işaret dilini kullanmayı daha çok seviyor bebeklerde işaret dilini kullanabilmek de çok önemli bir belirti.

selam arkadaşlar benim oğlumda 18 aylık ama hala çok net konuşuyor denemez...toplamda 5-6 kelime ancak söylüyor ama herşeyi anlıyor...ne söylersem yapıor...bir ara kafaya çok takmıştım ama şu an geçti...belkide iyi oldu...oğlumun üzerine çok gigiyordum çünkü....

sonra bir yerde albert einstenın çok geç konuştuğunu okudum...hatta ailesi gerizekalı olduğunu düşünerek doktora götürmüşler...birgün masada yemek yerken (bu arada 9 yaş civarı) 'bu çorba çok sıcak' demiş...ailesi şaşırmış bu zamana kadar neden konuşmadın hiç demişler...'bu zamana kadar herşey düzenliydide ondan' demiş...burdan zekanın konuşmayla ilgisi olmadığını birde inatla konuşmak istemeyebileceklerinide anlamış oluyoruz işte...:KK9:

selam arkadaşlar benim oğlumda 18 aylık ama hala çok net konuşuyor denemez...toplamda 5-6 kelime ancak söylüyor ama herşeyi anlıyor...ne söylersem yapıor...bir ara kafaya çok takmıştım ama şu an geçti...belkide iyi oldu...oğlumun üzerine çok gigiyordum çünkü....

sonra bir yerde albert einstenın çok geç konuştuğunu okudum...hatta ailesi gerizekalı olduğunu düşünerek doktora götürmüşler...birgün masada yemek yerken (bu arada 9 yaş civarı) 'bu çorba çok sıcak' demiş...ailesi şaşırmış bu zamana kadar neden konuşmadın hiç demişler...'bu zamana kadar herşey düzenliydide ondan' demiş...burdan zekanın konuşmayla ilgisi olmadığını birde inatla konuşmak istemeyebileceklerinide anlamış oluyoruz işte...:KK9:

benim oğlum da 21 aylık maşallah çok akıllı..
Ama hiç konuşmuyor anne baba dede gibi sadece
Ama ben pek kafama takmıyorum
hem erkek çocukları geç konuşur derler
hem de nasılsa eninde sonunda konuşacak Allahın izniyle:))

benim oğlum da 21 aylık maşallah çok akıllı..
Ama hiç konuşmuyor anne baba dede gibi sadece
Ama ben pek kafama takmıyorum
hem erkek çocukları geç konuşur derler
hem de nasılsa eninde sonunda konuşacak Allahın izniyle:))

Aynen benim oglumda 3 kelime filan soluo ama herseyi anlio ben de kafama takmiyorum cogu goruduggum ornek boyle 3,5 4 yasinda biranda konusmaya basliyorlar...:KK1:

bende takmıyorum arkadaşlar ama etraftaki insanlar bazen strese sokuyor işte...aaa sizin çocuk hala konuşmuyormu falan diye konuşunca sinir oluyorum...oğlum çok akıllı maaşallah çok hareketli ve çok yaramaz...önemli olan sağlıklı olmaları tabi

ama önce insanı kırmadan nasıl sorabiliriz zihniyeti oturmadığı sürece insan ister istemez stres yapıyor bazen

Her çocuğun bir öğrenme stili vardır. kimi çocuğa kucağına oturtup öğretirsin konuşursun konuştuğunu okuduğunu öğrenir çünkü işitsel bir bebektir, kimi bebek sadece hareketleri takip etmeyi sever, gösterdiğin hareketleri taklit eder, hareketlidir ordan oraya koşar kucağına da oturmaz masalı da dinlemez çünkü kinestetik bir bebektir. benim kızım 21 aylık. şu anda net ve bilinçli anne baba mama 1-2-3 al ver gibi basit komutları konuşuyor ama asla kucağıma oturmaz neler yapmadım masal okuyalım dinlesin diye masal sevmiyor ama çok güzel resim yapıyor kalem tutuyor bunu çocucuğumun öğrenme stiline bağladım. yine onunla konuşmayı ihmal etmiyorum ama o işaret dilini kullanmayı daha çok seviyor bebeklerde işaret dilini kullanabilmek de çok önemli bir belirti.

Merhaba,Cerenora arkadaşıma katılıyorum, her çocuğun öğrenme stili ve yeteneği farklıdır.Benim kızım 27 aylık, kelime haznesi oldukça geniş; eşyalar,sayılar, renkler, hayvanlar, meyve ve sebzeler v.s hatta 8 tane falan bebeği var hepsine isim koyduk hepsinini bilir,şuan 10 kelimelik bile cümle kurabiliyo, örneğin " anne, aklıma bir fikir geldi, top oynayalım mı? - Beril ( kuzeni ) in bacaklarını öpme çünkü kakalı olabilir.- Ben çorba yemek istemiyorum, makarna yemek istiyorum,bana makarna pişir, yoğurt da koy üzerine " gibi.. bzaen yanlışlıkla " gidiyom " der mesela tekrar ederim " gidiyom mu " diye hemen düzeltir " gi-di-yo-rum " diye heceleyerek..ama el becerileri çok iyi deil yaklaşık 1 aydır fln düzgün bir şekilde kalem tutmaya çalışıyo, kaşıkla kendi kendine yemeyi yeni öğrendi, yürümeye bile 14 aylıkken başladı...ben öyle özel bir çaba sarfetmedim açıkçası düzgün konuşsun diye, ama bebekken bile sürekli konuştum onunla, yemek veya temizlik yaparken nasıl yaptığımı anlatırım, yetişkin bir insan gibi konuşuruz onunla evde, merak ettiği herşeyi aklının alabileceği şekilde anlatırım, bir de şu var bizimki de öyle oturup birşeyler öğretmeye başladığımda sıkılıyor, ders gibi değil de daha çok kullandığımız cümleler içine serpiştiriyorum öğretmek istediğim şeyi.Renkle ilgili bir örnek vereyim,Eşofman giydiriyorum ( pembe olsun )mesela " A bak Damlanın ( bebeği ) da elbisesi pembe senin eşofmanın da" gibi..
Bir keresinde otobüsle gidiyoruz (Kızım daha 19-20 aylık falandı), ön koltukla bir kız ,2 yaşındaymış bıcır bıcır konuşuyo,bizimki o zamanlar 2-3 kelimelik cümleler kuruyodu, aklımdan geçiriyordum benim kızımda böyle güzel ve uzun konuşabilecek mi diye ? ama 4 ayda o kadar geliştiki dili...Çok zekiler vallahi, söylediğimiz her şeyi her hareketi o an başka bir şeyle uğraşsalar dahi hafızaya alıyorlar.
Geç konuşan çocuklara gelince, yeğenim 3-4 yaşından sonra konuşmaya başladı, inanın " artık sussa " diye düşündüğümü biliyorum..

benim oğluşum da 22 aylık nerdeyse 2 yaşını bitirecek ama konuşmuyor herşeyi anlıyor söylediğim şeyleri yapıyor sadece söylediği bikaç kelime var baba dede mama sıcak düştü attı.. anne demiyor mesela bazen anne dediğini duyuyorum ama bana demiyor kendi kendine söylüyor bunun dışındada bana sürekli bişeyler anlatıyor anlamıyorum ağzının içi resmen laf dolu ama yok anlaşılmıyor vıdı vıdı vıdı başka bişey yok:KK43:

benım kızımda 19 ayını bıtırdı.. cumle yok.. bırkac kelıme var o kadar onlarda kolay seyler.. anne baba mama eray(babası) teyze kedı gıbı.. soyledıgım hıcbırseyı tekrarlamıyor.. etrafımdakı herkez aa hala konusmuyormu dedıkce ben dahada stress oluyorum.. doktorumuz bu zamanda ıkılı kolay cumleler kurmaya baslaması lazım ama henuz gec kalmıs degıl dedı.. cok hareketlı oyle masal okuyayımda dınlesın tarzı bır cocuk degıl.. bır suru kıtap aldım sabrı yok hıc.. soylenen her komutu anlıyor... yerıne getırıyor ama konusma yok:KK43:

aynı benim oğlum gibi.oğlumda 20.ayını bitirdi ama işaret dilini daha bitiremedi:) söylenenleri çok güzel anlıyor işine geleni yapıyor o kadar.kitaplara hiç merakı yok oyuncaklarıyla biraz oynuyor hemen sıkılıyor buaralar oyun gruplarını araştırıyorum haftada 2 veya 3 gün şeklinde deneyip görücez severse devam ederiz artık :)

benım kızım da 21 aylık.
cımbızı alıp kaşlarına suruyo olduu dıyor:) dolaptan tencere cıkarıp kasıkla yemek yer gıbı yapıyo.sacını kurutuyor.soyledıklerı ise,

anne teni teviyom ( dudagımdan opuyor :)
anne düştüm.koktum (korktum)
anne kalk atta- parka
babacım nerde
anne loluyo - cevabı da kendı verıyo - kapı çelıyo :)
anne emikim nerde (emzıgım nerde:)
anne pilav gok (yok)
gıyınmek ıstemezse giymeeeeeeemm :)
anne gıdıgıdıg ( gıdıklıyor :)
anne buyaya gel
anne kedi başlıyor ( pisi kedi çizgi f,lminden bahsedıyor)
eger cvp vrmezsek bızı ısmımızle cagrıyor :)
1den 7ye kadar sayabılıyor.
tahterevallıde ya da merdıvenlerı cıkarken yukaadaa asadaa dıyerek cıkıyor :)
cok tatlı bu evrelerı :)

Son düzenleme:
X