2 yaş grubu anneleri

benimde 27 aylık bir kızım var.Konuşması bayağı bir zamandır düzgün.Her derdini sıkıntısını büyük insan gibi anlatıyor.Ama eskiden beri çok iştahsız bir kızdı o zamanlar zorla da olsa ağzına tıkıştırırdım bişeyler.Şimdi büyümeye başlayınca işim oldukça zorlaştı.yemiiicemmm içmiceeemmm ler çok sıklaştı.Adeta kendi kafasına göre takılıyor artık.Yemesi içinde baskı yapamıyorum.emzik olayını bir kaç ay önce bıraktık onu bıraktıktan sonra tırnak yeme olayımız başladı.Eczanede satılan acı ojelerden aldım ama onlarıda bir güzel iştahla yiyor.Yemek olsa yemez.Bu aralar geceleri sık rüya görmeye başladı.Ağlayarak uyanıyor ve bana saçma sapan şeyler soruyor anlatıyor.Herhalde sorduğu şeyler rüyalarınla ilgili.Şimdi hakikaten çok zor zamanlardayız.Allah çocuklarımıza sağlık bizlerede sabır versin

selam benimde 2.5 yaşında bir oğlum var çok yaramaz her dediği olsun istiyo yapmayıncada kızıp bize vurmaya başlıyo bu aralar biraz çizgi film izlemeye başladı bez bebek hastası oldu durmadan kulinayı çağırıp duruyo bizede çağırtıyo yemek derseniz biraz aramız yok tırnak yeme bizde de başladı ne dediysek olmuyo gizlice yemeye çalışıyo ne yapacağımızı şaşırdık artık allah yardımcımız olsun gamyoncuiremsu

merhaba arkadaşlar malesef bizim çiş eğitimimizin sonu başarısız oldu:bboğlum hastalandığı için bıraktık malesef kafamçokkarıştı bugün dr gittim bademcikleri iltihaplanmış ve üst solunum yollarında enfeksiyon varmışş:çok üzgünüm:inş kısa zamanda toparlar zaten zayıftı iyicene çöktü yavrum benim:çok üzgünüm: drdan vitamin istedimzinco verdi iştahnıda açar dedi vucuda yan etkisi yokk idrarla dışarı atılıyo dedia.s
tuvalet eğitiminede kendi isteyince başlıcam zorlamıcam:lepi:
allah sağlık versin ne yapalım :uhm:gamyoncuiremsu

bunlar size a.s.

merhaba arkadaşlar benide aranıza alırmınız yeni üyeyim benim oğlum 27 aylık şu sıralar çok sıkntılı dönemler geçiriyoruz oğlumun gün içinde hiç bir sorunu yok 1 haftadır gece yatarken çığlık çığlığa ağlıyor ışığı kapattırmıyor gece uyanıyor saatlerce ağlıyor ne yapacağımı şaşrdım lütfen yardım edin

sütü sevdirmek için renkli bardaklara koyup,önce çok sonra yavaş yavaş azaltıp sevdiği mamadan karıştırsan,veya alışverişe gittiğinizde kutu sütlerden versen (kızım bu şekilde alıştı.25 aylık)

benim kızım 25 aylık geçen hafta memeyi bıraktı bu yüzden çok duygusal herşeye sebepsiz ağlıyo,sürekli kucağımda beni okşuyo öpüyo,anne meme diyo.doktorumuz kararlı olmamız gerektiğini ne yaparsa yapsın meme vermemizi söyledi.kararsız davranırsanız çocuk bunu herşeyde kullarırmış.bazen yalvarmalarına dayanamıyorum ama vermiyorum göğsümü.yeterince emdi zaten.abimizden dolayı daha çabuk kavrıyo herşeyi oğlum 4 yaşında.onunla beraber meyva yer,masaya oturur tabağındakileri yemeye çalışır.abisiyle resim yapar.ama birbirlerini kıskanıyorlar,bunun önüne geçilmiyo malesef.

tırnak yeme konusuna gelince bildiğim kadarıyla dikkatini değişik yöne çekip ellerini kullanacakları birşeyle oyalamak gerekiyo.hepimize kolay gelsin.

benimde ikibuçuk yaşında kızım varhihoyyytçok hareketli beni çok yoruyor haliylea.ssürekli nasıl oyalayabileceğimi düşünüyorum:uhm: birde aşırı sosyal hergün sokak istiyor ve oyun arkadaşı ne yazıkki çevremizde çocuk çok yok:sm_confused: olanıda ben fazla istemiyorum:1no2:gamyoncuiremsu kötü örnek olabilir diye çünkü herşeyi kaydediyorlar

derincim evet kötü arkadaş konusunda haklısın
ama çocuklarımız yaşıtlarıyla vakit geçirdiğinde gözle görülür şekilde gelişiyoo
en azından ben bunu oğlumda gözlemleyebiliyorum
bende çok yaramaz çocuklarla oynamasından rahatsız oluyorum ama çokda kısıtlamayı doğru bulmuyorumm

09,03,2006 doğumlu oğlum var çok yaramaz inatçı saldırgan bi çocuk oldu.tuvaeletinide uğraştım geçen yaz olmadı önümüzdeki yaza bıraktım.sürekli ağladı tuvalete götürünce bende baskı yapmak istemedim.herkes benim uğraşmadığımı sanıyo geç kalmışın felan filan deyip duruyolar sinir oluyom her çocuk farklıdır sonuçtaa napayım yaa eninde sonunda öğrencek heralde takmıyom artık kafaya yaa
sürekli bişey yapma etme oğlum dediğimde bana vuruyo tekme felan atıyo elide bir ağır morarıyo her yanım.ne kadar vurma etme desemde inatlaşıyo benle bebekken çok sakindi oysakii atlatcaz inş bu sendromu allah yardımcımız olsun ne diyelimm:)

renkli bardaklarada koydum,hatta ona degisik sekilli bardak bile aldin,ayunlarla icirmeye calistim ama bi yudumdan baska agzina koymuyo....kutu sutleri hic denemedim iyi fikir bide onlari deniyim iyi fikir....

bide cilek tozu ariyorum belki cilekli oldumu icer diye.........ne biliyim yaa sanki ilk defa cocuk buyutuyorum kizimda bunlari gormedimki ben,,,,kizim cok laf dinleyen ,uysan bi cocuk bu tam tersi butun gun kok sokturuyo bana.....su kutu isini deniyicem.iyisallash olur...ilgin icin sagol canima.s.

arkadaşlar bana acil emzik bıraktırma konusunda yardımcı olurmusunuz 2 yaşındaki kızım emzigi agzından düşürmüyor lütfen yardıııım

merhabalar

benim oğluşum 20,5 aylık bende aranıza katılabilirim dimi..

çalışan bir anneyim ve oğluma yakın bir arkadaşım bakıyor. üstelik yakınımda da oturmuyor. hersabah işe gelip giderken oğluşumuda getirip götürüyorum şimdiden mesai yapmaya başladı.
ailemden kimse yok yanımda. annemle yakın olsaydık oğlumada banada çok iyi olurdu.
çalışan anneler bilirler akşam eve gelince bazen çocuğumu tanıyamıyorum. yaptığı kaprisler nazlar ağlama krizleri beni çoook yoruyor. sonuçta bütün günün acısını çıkarıyor tabi benimde halim kalmıyor.
akşam bütün vaktimi oğlumla geçiriyorum bu aralar favorimiz oyun hamurları ve boya kalemleri... anne hammu hammu diyor eve girer girmez. üstümü bile değiştirmeden başlıyoruz faliyete

herşey çocuklarımız için dimi :)

canım benimde bir tavsiyem olacak.tabi benim kızım ne desem tersini yaptığı için fayda gördüm.sütü bardağa koyup sehpanın üzerine koyuyorum.sadece 1 kere sakın bunu içme ben az sonra içeceğim diyorum.oda ne desem tersini yaptığı için hiç sevmemesine rağmen gidip gelip içiyor.bide pipetle içmeyi çok seviyor.eğer seninkide inatçı,ne desen tersini yapan bir çocuksa işe yarayabilir.

benim kızımda 2 yaşına yeni girdi ama hemen bu sendromun içinde buldum kendimi.öncedende çok yaramaz ve inatçıydı ama şu bi kaç gündür çıldırtıyor beni.ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırmış durumdayım.ne istese olsun istiyor,hemen ağlamaya,bağırmaya,bana vurmaya başlıyo.şu an yanımda uyuyor.uymadan öncede yüzüme tırnağıyla bi çizik attı.hala acıtor.kızıyorum ama öyle masum uyuyorki kıyamıyorum bu seferde.inşallah hepimiz sağ salim atlatırız bu dönemleri.allah hepimizin yardımcısı olsun ne deyimm.

BİLİŞSEL GELİŞİM ETKİNLİKLERİ 2–3 YAŞ

25 İstenildiğinde belirli bir kitabı bulabiliyorum.
26 Üç parçalı şekil tahtasını tamamlayabiliyorum.
27 Bilinen 4 resmi isimlendirebiliyorum.
28 Model olunduğunda dik bir çizgi çizebiliyorum.
29 Model olunduğunda yatay bir çizgi çizebiliyorum.
30 Daire resmi gösterildiğinde daire çizebiliyorum. (Kopya etmek)
31 Aynı doku yapısına sahip kumaşları eşleştirebiliyorum.
32 İstenildiğinde büyük ve küçüğü gösterebiliyorum.
33 Model olunduğunda “+” işareti çizebiliyorum.
34 Üç rengi eşleştirebiliyorum.
35 İstenildiğinde nesneleri bir başka nesnenin içine, üstüne ve altına koyuyorum.
36 Ses çıkaran nesneleri isimlendirebiliyorum.
37 Dört parçalı iç içe geçen oyuncak kutuları iç içe koyabiliyorum.
38 Hareket ve iş belirten resimleri isimlendirebiliyorum.
39 Geometrik şekilleri resimleri ile eşleştirebiliyorum.
40 Çubuğa sırasına uygun 5 halkayı geçirebiliyorum.

kaydirigubbakcemile5

merhaba hanımlar..
benimde 26 aylık bi oğlum var..süt içmek, yemek yememek veya uyumamak gibi sorunlarımız yok çok şükür...ben mi sorun ediyorum bilmiyorum ama benim oğlum hala konuşamıyo :1no2: anne, baba, mama, su, dede, süt gibi kelimeleri ve bi kaç kişinin ismini söylüyo bunların dışındaki herşeyi işaret ederek anlatmaya çalışıyo, anlamsız kelimeler felan saymaya başladığı zaman veya telefonla aradığım zaman (çalışan anneyim) sanki normal konuşuyomuş gibi cevaplar veriyorum...ama iki kelimelikde olsa cümle kuramıyo..üzülüyorum açıkası benneyaptımki önerilerinizi bekliyorum..bu arada çiş öğretmeyede çalışıyoruz, nasıl sonuçlanır bilemiyorum..

arkadaşlar bana acil emzik bıraktırma konusunda yardımcı olurmusunuz 2 yaşındaki kızım emzigi agzından düşürmüyor lütfen yardıııım

merhaba canım...
benim kızımda aşırı düşkündü emziğe.ne yapsam bırakmıyordu sabahlara kadar ağlıyordu.en son birinin tavsiyesiyle emziğin ucunu makasla kestim.istediği zaman birşey söylemeden verdim.hemen ağzından çıkarıp bu pis olmuş emmicem dedi ve bir daha ağzına sürmedi.hatta birkaç gün sonra meme veriyimmi diye sordum istemiyorum pis olmuş dedi.hiç bu kadar kolay olacağını düşünmemiştim.umarım sizinkide öyle olur.şimdiden kolaylıklar diliyorum..:ecrin_bebek:

merhaba kızlar benimde oğlum 23 aylık bizimde sorunumuz bişey söylüyorsuns hoşuna gitmediği zaman git diye karşılık veriyor acaba ben çalışan anne olduğumdan dolayı bana naz yapıyor desem ama bakıcısınada git diyor akşamları alıp eve geldiğim zaman bakıcı teyzesinle ne yaptığını sorduğumda bana na yaptı şeklinde cevaplar alıyorum değişik zamanlarda sorduğumda onu sevdiğini anlatmaya çalışıyor bu yüzden kafam karma karışık....

Benim büyük oğlumda sizinki gibi o aylarda anne baba dede mama dışında bişey konuşmazdı.Dolu dolu 3 yaşındayken konuştu ama tam konuştu.Yani aslında hepsini biliyorlar kelimelerin ama konuşmuyorla işte.Küçük oğlumsa neredeyse doğar doğmaz konuşacaktı diyebilirim o kadar çabuk konuştu.Evde abi var diyemii yoksa çocuktan çocuğa değişiyormu bilemiyorum.Sanırım çene kaslarıyla alakalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…