tokat atınca düzeliyormu canım.10 da uyutma sende daha geç uyut biraz sabır bunlar geçecek meraak etme birde dişlerine bak arka dişleride çıkıyor olabilir bide açıktıgı için uyanıyor olabilir .[/QUO
tabi ki düzelmiyor...o kadar pişman oluyorum ki anlatamam...
zaten bende kendimi aylarca diş çıkarıyo ondan herhalde dedim....
ama bu sürekli olan bişe ....sabah kalkıyo bi neşeli ki gece ki huysuz çocuk gitmiş.
doktora götürsem ilaç vercek die istemiyorum....
rahatsız olsa gündüz de yapar dimi.
bizim ki sadece uyuduğu zamn ...
Her çocuk bir olmuyor işde sinirlerine hakim olmaya çalış tokat attığında kızdığında iyice huysuzlanır hiç uyumaz bak sende üzülüyormuşsun kendine hakim olmaya çalış.Acaba doymuyor gece acıkıyor olabilirmi rahatsız eden birşey olabilirmi onu mesela az ışıkda uyutuyorsan karanlık yapmayı dene uyuturken sakinleştirici bir müzik eşliğinde uyut farklı birşeyler dene değişmezsede kabullen bu durumu nasılsa eninde sonunda düzene girecek büyüdükce[/QUOT
yatırmadan yarım saat önce yedirir,üstünede sütünü içiririm.
gecede süt hazırlarım.hergece 3 4 civarı sütünü veririm.
beşikte odamızda yatıyo.oda karanlık dışardan gelen loş bi ışık var sadce.
aslında tek çarenin durumu kabullenmek oldunu biliyorum...ama zamn zamn sabrım tükeniyo.
inanın kendimi motive etmeye çalışıyorum.bu konuda makaleler okuyorum.kendi kendime normal oldunu sölüyorum.
oğlum benim canımmm....aslında hiç kıyamıyorum
Her çocuk bir olmuyor işde sinirlerine hakim olmaya çalış tokat attığında kızdığında iyice huysuzlanır hiç uyumaz bak sende üzülüyormuşsun kendine hakim olmaya çalış.Acaba doymuyor gece acıkıyor olabilirmi rahatsız eden birşey olabilirmi onu mesela az ışıkda uyutuyorsan karanlık yapmayı dene uyuturken sakinleştirici bir müzik eşliğinde uyut farklı birşeyler dene değişmezsede kabullen bu durumu nasılsa eninde sonunda düzene girecek büyüdükce[/QUOT
yatırmadan yarım saat önce yedirir,üstünede sütünü içiririm.
gecede süt hazırlarım.hergece 3 4 civarı sütünü veririm.
beşikte odamızda yatıyo.oda karanlık dışardan gelen loş bi ışık var sadce.
aslında tek çarenin durumu kabullenmek oldunu biliyorum...ama zamn zamn sabrım tükeniyo.
inanın kendimi motive etmeye çalışıyorum.bu konuda makaleler okuyorum.kendi kendime normal oldunu sölüyorum.
oğlum benim canımmm....aslında hiç kıyamıyorum
yatırmadan yarım saat önce yemek yiyip sonra bide süt içiyor ve gece bir daha süt içiyor değil mi?yazdıklarınızdan doğru anladıysam eğer biraz fazla değilmi? yani hem yemeğini yiyip hemde üstüne süt içmesi. belki fazla geldiği için rahatsız olup ondan da uyumuyordur çünkü sadece geceleri böyle olduğunu yazmışsınız. :97:
inanın kızlar şuanda ağlıyarak yazıyorumOğlum 21 aylık oldu.
Artık usandım sabır denilen bişey kalmadı bende...
çıldırmak üzereyimhatta çıldırdım...
Anlamıyorum bi tek benimki böyle herhalde kime sorsam ..allah allaa böle yapmaması lazım.
Oğlum ne gece nede gündüz doru düzgün uyumuyor.
Ilk 5 ay çok normaldi.5 aydan sonra bişe oldu çocuğa gece 40 kere kalıyo.
Sırf bu yüzden 1 yaşında memeden kestim.artık sırtımı yatağa koyamıyodum çünkü.
şuan 21 aylık hala gece 5 6 kere uyanır .sallarım salllarm uyumaz .beşinde kendini bi aşağı biyukarı atar .her uyanışında tekrar uyutması o kadar zorki.
Ne yapcamı şaşırdım.gündüz 1 kere uyuturum.1 buçuk saat uyumadan uyanır sallları salllarım uyumaz.Akşamda 10 da uyutuyorum.gece saat 1de başlıyo mesai.
Ama bu hep böle arada sırada olan bişe deyil.
Sizinkiler nasıl...
Artık sinirden gözüm görmüyo 1 2 tokat da atıyorum
Sorada üzüntüde,pişmanllıktan ağlıyorum(şuan olduğu gibi)
havalr düzeldi dışarda iyice bir yorsan enerjisi kalmasa yorulup uyusa.
yada evde saklambaç oynasan oğlum beni yakalayamaz deyip koştursan yorulup uyumazmıki.
benim oğlum 22 aylık. gece 12 gibi uyur sabah 11 de kalkar.
öğlen 4 gibi uyur 5 gibi kakar.
sende 10 uyutmamaya çalış uykusuzluk gözlerini ovuştursun mızmızlansın öyle uyut.
çok sinirlendiyse bence llerine vur tokat atma bence.
ben oğluma kızdığım zaman ona zarar vermemk için kendime zarar veriyordum, elime ne geçse onun gözü önünde kırıp atıyordum şimdi oda beni örnek aldı sinirlenince atıyor, yapmamaya çalışıyorum, sinirlenince eline vuruyorum.
merhaba benim oğlumda aynı geceleri çok sık uyanıyor ve uyutmak içinde canım çıkıyor.bir gece kendi haline bıraktım 2 ye kadar uyumdı buna rağmen zorla uyuttum.akşamları uymak istemiyor kaçıyor hep oyun istiyor.çok hareketli sanırım ondan 8 aydır geceleri kalkıp ağlama krizlerine giriyor 4 aylık bebeğimde var artık canıma tak ediyor ama vuramıyorum sıkıyorum onu sımsıkı sarılıyrm kendime zarar veriyorum sinirerim çok bozuk.sakinleştirici otlardan aldım biraz iyi geldi daha sakinim artık.doğduğundan beri uykusuz bir çocuk 2.5 yaşında ve sadece 1 kez akşam yatıp sabah uyandı çok şaşırdım korktum o gece habire gidip gidip geldim yanına.sabahları sanki ağlayan geceki çocuk gitmiş neşelimi neşeli bir çocuk gelmiş.gece aynı anda uyandıkların çok sorun oluryor emzirmeme izin vermiyor.inş bu günler gecer .çok zordayım bay bay uyku ilacını bile denemeyi düşündüm eşim eczacı sipariş verdik ama şişe acık çıktı geri yolladık ama gelecek belkide kısmet böyleymiş ilaç gelene kadar düzelir belki.en iyi çözüm kabullenip kendi haline bırakmak aslında ama uykusuzluğa dayanamıyrm.
benim kızımda uzun süre uyku sorunu yaşadık ama anladımki kızım uyku sevmiyor bende sevmem ama bir çare buldum oyun külübüne başladı öyle oynuyorki yorgunluktan uyuyup kalıyor yada gece yatmadan sütünü içiririm yada bişeyler yediririm keyfine göre sonra uyur gece aralarda uyanır ama eskiye göre buna şükrediyorum
canım benim ilk çocuğum böyleydi bende senin gibi sinirime hakim olamayıp arada hırpalardım. ne olursun sakin olmaya çalış ve asla vurma kızım şimdi 9 yaşında oğlum var 7 aylık o çok iyi çok şükür ona hiç kızmıyorum kızım aklıma gelince hala üzülüyorum... seni çok iyi anlıyorum fakat sakin olmaya çalış. kızım 7 yaşında beyninde tümör olduğunu öğrendik ameliyat oldu çok şükür şimdi 2. sınıfa gidiyor o dönemde hep küçükken uyumadığı için hırpaladığım geldi aklıma daha da kahroldum. yani demem o ki onların tırnağına zarar gelse yine biz üzülüyoruz .. bu pişmanlık ömür boyu sürüyor... bence yapma... birde yaşın kaç bilmiyorum ama benimki küçüktü kayınvalide felan vardı bir nevi milletin stresini ondan çıkardım kendimi çok suçlu hissediyorum elimden gewldiğince telafi ediyoruminanın kızlar şuanda ağlıyarak yazıyorumoğlum 21 aylık oldu.
artık usandım sabır denilen bişey kalmadı bende...
çıldırmak üzereyimhatta çıldırdım...
anlamıyorum bi tek benimki böyle herhalde kime sorsam ..allah allaa böle yapmaması lazım.
oğlum ne gece nede gündüz doru düzgün uyumuyor.
ilk 5 ay çok normaldi.5 aydan sonra bişe oldu çocuğa gece 40 kere kalıyo.
sırf bu yüzden 1 yaşında memeden kestim.artık sırtımı yatağa koyamıyodum çünkü.
şuan 21 aylık hala gece 5 6 kere uyanır .sallarım salllarm uyumaz .beşinde kendini bi aşağı biyukarı atar .her uyanışında tekrar uyutması o kadar zorki.
ne yapcamı şaşırdım.gündüz 1 kere uyuturum.1 buçuk saat uyumadan uyanır sallları salllarım uyumaz.akşamda 10 da uyutuyorum.gece saat 1de başlıyo mesai.
ama bu hep böle arada sırada olan bişe deyil.
sizinkiler nasıl...
artık sinirden gözüm görmüyo 1 2 tokat da atıyorum
sorada üzüntüde,pişmanllıktan ağlıyorum(şuan olduğu gibi)