2. Tüp Bebek Tedaviyi Yaptıracak Olanlar , Acaba Kaç Kişiyiz ?

canım benim yaa hatta içime doğuyor senin İKİZLERİN olacak :KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52: Şifa teyzeleri sen hissetmiştin diyeceksin :KK49::KK31::KK52::KK52::KK52::KK52::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16: kocamann dualarımdasın canım benim :KK19::KK16::KK16::KK16:

:KK1:
Hayırlısı canım. Yavrum benim hastalığımı taşımasın ve her açıdan sağlıklı olsun da varsın tek olsun varsın ikiz olsun. Hep dua ediyorum Allah'ım yavrularım sana layık birer kul, hayırlı, sağlıklı birer evlat olsunlar inşaallah... Hepimizin evlatları öyle olsun inşaallah...

İlkinde benimde dondurulmuştu. beklemek zor. Drun gökhan beymi sizdeki sorun neydi? birde kaç yumurta görünüyor toplama öncesi?

evet doktorum Gökhan bey, bugün toplandı yumurtalarım, toplamda 14 yumurta toplandı... ilk sefer de 13 toplanmıştı, ama benim sorunum yumurtaların kalitesiz olması, 13 yumurtadan 3 tanesi döllendi, ama ikisi gelişimini tamamlayamamış 1 tane transfer edilmişti...
inşallah bu sefer hayırlı sonuçlar alırız...
sen ne durumdasın ?

Ben geldim :KK3:
Yemek yedik masayı bıraktım öylece, bir bakınayım dedim. Ne yapıyorsun encancım?

canım sennasılsın bende bıraktım öylece karnım çok ağrıyor adet olucam sanırım eşimde yok evde şifacım danda ses yok nerde acaba...

canım sennasılsın bende bıraktım öylece karnım çok ağrıyor adet olucam sanırım eşimde yok evde şifacım danda ses yok nerde acaba...

Çok şükür iyiyim. Mutfağı toplamam lazım, banyoyu temizlemem lazım ama üşeniyorum :) adet ağrısı çok fena gerçekten. İlaç almadan geçmiyor. Eşin geç mi geliyor? sifa'nın da işi vardır büyük ihtimalle ya da eşiyledir :KK34:

Son düzenleme:
Çok şükür iyiyim. Mutfağı toplamam lazım, banyoyu temizlemem lazım ama üşeniyorum :) adet ağrısı çok fena gerçekten. İlaç almadan geçmiyor. Eşin geç mi geliyor? sifa'nın da işi vardır büyük ihtimalle ya da eşiyledir :KK34:

eşim geldi yemeğini yedi dışarı çıktı 11 gibi gelir evde tek başımayım offfffff çok sıkıcı bebişlerimiz olsa onlarla oyalansak negüzel olur dimi bıktım bu yanlızlıktan valla hele akşam olunca dahabi kötü oluyor insan..

eşim geldi yemeğini yedi dışarı çıktı 11 gibi gelir evde tek başımayım offfffff çok sıkıcı bebişlerimiz olsa onlarla oyalansak negüzel olur dimi bıktım bu yanlızlıktan valla hele akşam olunca dahabi kötü oluyor insan..

Beraber çıksaydınız canım, hava alırdın biraz.

aslında eşim bensiz biyere gitmez çokta dışarı çıkmaz sadece cuma günleri sohbete gider okadar bitincede gelir hemen zaten çok çalışıyor garibim sadece haftada bir işte ::KK5::

O zaman tamam canım. Allah yardımcısı olsun. Erkeklerin işi de zor...

nerdesiniz canlarım kimsecikler yok ben yarın yine dr a gitcem bakalım dr başka ilaçlar da vericek mi :26:

mira hoşgeldin hayırlısı inşallah güzel sonuç alırsın :KK49:

:KK1:
Hayırlısı canım. Yavrum benim hastalığımı taşımasın ve her açıdan sağlıklı olsun da varsın tek olsun varsın ikiz olsun. Hep dua ediyorum Allah'ım yavrularım sana layık birer kul, hayırlı, sağlıklı birer evlat olsunlar inşaallah... Hepimizin evlatları öyle olsun inşaallah...
evet incim maşallah ne güzel tam tamına eksiksiz en güzel duada bulunmuşsun bizede kocamann amin demek düşer :nazar::KK16::KK19: inşallah canım inşallah hepimizin evlatları böyle olsun :emir_bebek::nazar:

kızlar nerelerdesiniz gene alt sayfalara düşmüşüz ::KK8::KK8::KK8:
:KK3:

evet doktorum Gökhan bey, bugün toplandı yumurtalarım, toplamda 14 yumurta toplandı... ilk sefer de 13 toplanmıştı, ama benim sorunum yumurtaların kalitesiz olması, 13 yumurtadan 3 tanesi döllendi, ama ikisi gelişimini tamamlayamamış 1 tane transfer edilmişti...
inşallah bu sefer hayırlı sonuçlar alırız...
sen ne durumdasın ?
inşallah hepimize bu tedaviler şans ve uğur getirecek :emir_bebek::KK49::nazar::KK16:

kimse yokmu topik çok sessiz ::KK20::
:KK54:

canım yaaa pc ye ne olduysa uğraştım uğraştım internet açılmıyor :KK47: saatlerce uğraştım diyebilirim :KK50: neyseki açıldı net geldim :KK9: ama pc yi uzun zamandır erteliyoruz aslında adamakıllı tamire gitmesi gerekiyor :KK5:

transfere kadar iş var sonra hepp yatcaksın sen :KK19::KK16: gerekirse koşar geliriz evinin işi gücüne :KK55::KK16:

inşallah canım olacak bebişlerimizle uğraşmaktan birbirimize selam bile veremeyeceğimiz yoğunluklarımız da olacak :KK31::KK16:

aslında eşim bensiz biyere gitmez çokta dışarı çıkmaz sadece cuma günleri sohbete gider okadar bitincede gelir hemen zaten çok çalışıyor garibim sadece haftada bir işte ::KK5::
olsun canım yeterki sağlık ve huzur olsun evlerimizde inş pek yakındada aşk meyvelerimiz :KK49::emir_bebek::nazar:

nerdesiniz canlarım kimsecikler yok ben yarın yine dr a gitcem bakalım dr başka ilaçlar da vericek mi :26:
hadi bakalım canım yarın ola hayrola :nazar: inşallah tüm iğneler ileçlar hepmize şifa olacak :KK49::KK16:

herkese merhaba,
bende ılk tup bebek deneyımımde dusuk yaptım.
ıkıncıyıde hazıranda yaptırcaz...
rabbım yardımcımız olsun..
merhaba canım hoş geldin :KK70: :KK71: geçmiş olsun canım benim :KK5: inşallah bu kez tedavinde yine müjde verirsin ve sağlıklı-hayırlı evladını kucağına almakta nasip olsun :emir_bebek::nazar::KK16:

Kızlar dün yazamadım, programımız yoğun olduğu için dün erken yattım, gündüz de erkenden hortladım :). Dün eşime içimizde kalmasın diye Manisa Vatan (Universal) Hastanesine gittik Ürolojiden Fatih beye muayene oldu eşim gayet iyi bir insan. Varikosel varmı diye muayenesini yaptı, sonra spermiogramla, doppler istedi. spermi verdi eşim sabah 9.30'da. 3 saate çıkar dediler doppler de öğleden sonra 1.30-2.00 gibi çekilecek dediler. bizde madem vakit var Smyrna ile bir kez daha görüşelim dedik ve gittik. En son 21 Nisanda sonucumuzu öğrenmek için gittiğimizde ki 1 gün öncesinde 20 Nisan Cuma ben zaten adet görmüştüm Sühendan Hanım bi kurul toplanıp tutmayanlar hakkında görüşecek demişti. Gittik Sühendan hanım dosyamı istedi sırma hanımdan, içinde görüşüldü yazıyodu. Bana Yumurtalık rezervimin çok azaldığını FSH:21 neredeyse menopoz seviyesinde olduğunu söyledi(yaşımız 33 bu arada). geçen sefer sana yüksek dozlar vererek senden beklenmeyecek kadar yumurta elde ettik dedi(8 tane toplanmıştı, 2 si hiç işe yaramadı, 6 sı döllendi bunlardan da 1 iyi kalite 1 orta kalite yumurta konmuş ve tutmamıştı) bu uygulamada sana daha az ilaç verip daha az yumurta ve daha kaliteli yumurta elde edicez dedi. Bizde normalde Bursa Acıbademi istiyoduk böyle diyince bir kere daha burayı deneyelim dedik. IMSI yöntemini sordum sizde varmı diye, bizde yok ama bu yöntemin klasik yönteme göre belirgin bir üstünlüğü yok dedi. gittiğimiz kongrelerde böyle bir üstünlük görülmediği için şimdilik çok az hastanede var dedi. eğer böyle bir üstünlük olsaydı bütün hastaneler hastaneler edinirdi dedi, bizde hem bu açıklama ikna edici olduğundan hemde Acıbadem daha pahalıya geleceğinden kabul ettik 2. denemeyi de burda yapmayı. İzmire günübirlik gidip gelebiliyoruz hatta yarım günde halledip eşim işe dönebiliyo(İzmir 70 km), Bursaya (280km) gittiğimizde 3 gün kalmalıyız çünkü 2 güne bir kontrol oluyo. Smyrna 2. uygulama için 3000 TL istedi, Acıbadem ilk olduğu için 4250 TL, İzmire 1 depo tüple 2 defa gidip geliyoruz (280 km), Bursanın sadece 1 gidişi 280 km, izmirde gidip geliyoruz bursaya 1 gidişte 3 gün otelde kalıcaz. bütün bunları değerlendirince İzmir ağır basıyo. Allah göstermesin ama 3. yü yapacak olursak o zaman Bursa değil İstanbula gideriz artık. Görüşme sonunda Manisa Vatan (Universal) Hastanesine döndük eşimin sperm tahlillerini aldık. Spermiyogram sonuçları 1ml'de sperm sayısı 30,4 milyon, toplam 109 ,4 milyon. yarım saatte hareketli %70, 1 saatte hareketli %60, 2 saatte %55, Morfoloji %81 bütün değerler normal dedi doktor. Dopler de bişey çıkmadı sadece çok hafif müdahale gerektirmeyecek bir varikosel (önceden 2 defa ameliyat olmuştu zaten eşim). Eşim bir de hormon testi yaptırabilir miyiz hocam dedi hocada yaptırdı. Kreatinin(Serum), ALT(SGPT), FSH,LH,Prolaktin hepsi normal çıktı. Spermlerin daha da iyileşmesi için ne yapabiliriz ilaç önerir misiniz dedik bu değerlerde hiç bişeye gerek yok dedi. Smyrna nın yaptığı spermiyogramda Morfoloji %1, burda %81 çıktı niye böyle oldu dedik. Sperm testiste 70-75 günde üretilir o zamanki stres, yediğiniz, içtiğiniz, hava kirliliği,radyasyon, sıcaklık etkili olur o yüzden farklılık gösterebilir dedi. Birde onların işi bu olduğundan daha gelişmiş cihazları olması normaldir dedi. Eşimden yana tereddütümüz kalmadı ama doktor yinede proxeed plus(115 TL) kullanabilirsin başka bişeye gerek yok dedi, Evikapla aynıdır ama daha etkilidir dedi. zaten tüp bebeğe başladığımızda 1 kutu kullanmıştı sabahları aç karnına belkide o düzeltmişti eşimin değerlerini. Sühendan hanımda bana biosteron(85 TL) yazdı sabah akşam tok karnına onu kullanıcam. Biraz uzun yazdım ama olsun, hadi hayırlısı.

X