2 sene önce kaçtığım ameliyathaneye tekrar girme zamanı! (Kepçe Kulak)

blackkryptonite

Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2013
5
0
16
İzmir
Merhaba arkadaşlar
Ben de 18 Ocak'ta kepçe kulak ameliyatı oldum. 2 yıl önce olmam gerekiyordu aslında ama ben ameliyat masasından kaçmıştım korkudan, sebebi de lokal anesteziyle yapılacak olmasıydı. Bilirsiniz ameliyathane korkusu çok kötü bir şeydir ben de o ortamdan çok korkmuştum. O zamanki doktorum bana "Sen 2 yıl sonra yine bu ameliyatı olmak isteyeceksin yine ben yapacağım." dedi ve haklı çıktı :)
Ameliyatımı İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde oldum. Genelde ameliyattan değil de anesteziden korkanlar oluyor ben size geniş çaplı anlatayım.
Ameliyata girmeden önce beklerken bir hemşire geldi ve damar yolu açtı, sonra babamla fısır fısır konuştuklarını gördüm nedenini anlamam biraz geç oldu hemşire bana ameliyat öncesi cesaret iğnesi yapmıştı. Hayatımda yaşadığım en hafif 10 dakika diyebilirim. Ameliyathaneye giremeyen ben o iğnenin etkisiyle güle oynaya doktorlarla muhabbet ediyordum. Sonra ameliyathanede hemşire 2 iğne enjekte etti damar yoluna ve sonra uyandığımı hatırlıyorum :D
Ameliyathaneye 9da girdim 10'da çıktım, tek kulağımda şekil bozukluğu ve kepçelik vardı. Sonraki 5-6 saat hiç ağrım olmamıştı yapılan ilaçların etkisiyle fakat akşama doğru ağrılar bastırdı çok ağrıdı ama genel anesteziyle ameliyat olduğum için 1 gün hastanede kalmak zorundaydım her 3 saatte bir hemşireler gelip ağrı kesici ve antibiyotik yaptılar bunlar sayesinde ağrım en aza indirgendi.
Ameliyattan sonraki 3 gün kafamda alnımdan çeneme ve kulağımdan enseme kadar sargılar vardı çok sıkı sıkı uyumakta biraz zorluk çektim açıkçası baskıdan dolayı. Sonra pazartesi doktorum sargıları çıkarıp onun yerine saç bandı gibi bir sargı taktı. Zaten ameliyattan sonraki gün pansuman yapmak için kulağımı açmışlardı o zaman kulağım mosmordu ve çok büyüktü, ameliyattan 3 gün sonra kontrole gittiğimde de tekrar açıldı kulağım o zaman bile arada büyük bir fark vardı. Kulağımdan çok memnun kaldım. 1 ay boyunca 24 saat saç bandı takacağım, bunun sebebi ulağın darbe almasını ve öne kıvrılmasını engellemek. O 1 ay sonunda da sonraki 1,5 ay boyunca da geceleri yatarken takacağım.
Diğer kulağımla nerdeyse aynı oldular ve hayatımda dışarda saçımı hiç toplamamış biri olarak habire saçımı toplama isteğim var.
Ama ameliyat olmamdaki en büyük etken doktorumdu.
Bu ameliyatı olacaksınız hiç bekletmeden olun bence, psikolojinizde inanılmaz bir düzelme oluyor gerçekten.
Aklınızda soru işaretleri kaldıysa onları cevaplayacağım :)
Ve doktorumun adı da Emre Hocaoğlu.

Son düzenleme:
çok geçmiş olsunn ben de kendi başlığıma yazmıştım gerçekten insan iyi hissediyor kendini normal yada daha iyi görünce. sosyal açıdan özellikle çok rahatlatıcı güven verici. zorlukları olsada ameliyat sonrası elbet geçiyor göze almak lazım. benim doktorum nazmi bayçın ve gerçekten çok önemli doktorun tecrübesi verdiği rahatlık falan. sırada hangi ameliyat var haha :P

evet insanın saçını her gün farklı farklı toplayası geliyor gerçi ben henüz o aşamalara gelemedim yaklaşık 3 hafta oldu ameliyatı olalı daha kulağım kırmızı, şiş, büyük ondan saç bandı takıyorum hep. Aynen özellikle doktor etkeni çok önemli oluyor katılıyorum sana, sırada ne olsak acaba :PP

Mrb arkadaşlar.Ben de bu ameliyatı olcam,fakat 18 gün istirahat edebilirim.Çünkü okul ve dersanem var.Sizce 18 gün yeterli mi kalabalığa karışmaya.Yoksa farkedilir mi?Söyle de bi sıkıntım var saçlarım kısa ancak arkasını kapatabilirim.dışarıda hiç bone,bere,saç bantı,örtü vs takmadım.Ancak evde sıkıntı olmaz.Sızce farkedilir mi?18 gün sonunda dışarı cıkarken arkasını saçımla kamufle edebilirim yeterli mi? şişlik ve kızarıklık geçer mi bu sürede?Acil cevaplar mısınız? Şimdiden tşk. ederim

Öncelikle geçmiş olsun ve hayırlı olsun yeni kulağınız :) Ben de olmayı düşünüyorum ancak fiyat konusunda kararsız kaldım, devlet hastaneleri ssk yla ücretsiz yapıyor diye yazmışlar ancak bir sitede hiçbir hastane ücretsiz yapmaz vs diye yazı çıkmış. Siz nasıl yaptırdınız, ne kadar ücret ödediniz?:26:

hatcem01 canım 18 gün bence istirahat için yeterli, benim dün itibariyle tam 3 hafta oldu. Kızarıklıklar ve şişliklerin tam olarak geçmesi 2-3 ayı buluyor yani kulağın tam şekli alması. Ama eğer saç bandı konusuna geleceksek saç bandını 2-3 hafta 24 saat takman gerek. Yani dışarda da kamufle etmeyiver, sonuçta bir saç bandı sağlığından daha önemli değil :)
immortality tatlım annem devlet memuru benim, biz ücreti vermiştik ama ameliyattan sonra gene geri aldık, ssk ya da emekli sandığıyla ilgiliydi

Son düzenleme:
Öncelikle geçmiş olsun ve hayırlı olsun yeni kulağınız :) Ben de olmayı düşünüyorum ancak fiyat konusunda kararsız kaldım, devlet hastaneleri ssk yla ücretsiz yapıyor diye yazmışlar ancak bir sitede hiçbir hastane ücretsiz yapmaz vs diye yazı çıkmış. Siz nasıl yaptırdınız, ne kadar ücret ödediniz?:26:

Ben birinci ağızdan söyleyim.Devlet hastanesınde olacam.Est. Cerrahi bölümünden onlıne randevu aldım.Durumu ılettım.Gayet olumlu karsıladılar.Hemen sıra verdıler amelıyata 2 hafta sonraya.Ücrete gelınce karsılamıyor dedı,300-350 dedi.Hemen ok dedim,kabul ettim :D

hatcem01 canım 18 gün bence istirahat için yeterli, benim dün itibariyle tam 3 hafta oldu. Kızarıklıklar ve şişliklerin tam olarak geçmesi 2-3 ayı buluyor yani kulağın tam şekli alması. Ama eğer saç bandı konusuna geleceksek saç bandını 2-3 hafta 24 saat takman gerek. Yani dışarda da kamufle etmeyiver, sonuçta bir saç bandı sağlığından daha önemli değil :)
immortality tatlım annem devlet memuru benim, biz ücreti vermiştik ama ameliyattan sonra gene geri aldık, ssk ya da emekli sandığıyla ilgiliydi

Yani benimki oyle cok ugrastıracak bı yapıda değilmiş.Normaldede cabuk iyileşebilen bi insan olduguma ınanıyorum.kızarıklık ve şişlikler 2-3 hafta arasında iner diyorlar eğer ağır bi operasyon olmadıysa,umarım öyle olur çunku daha çok fire veremem,18 gün max.Dersane ve okulu pek ihmal edemiyorum malum son sınıf olunca :(

Back
X