2.öğretim okul öncesi mi? Doğu Akdeniz psikoloji mi?

winry

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2010
25
0
86
İçel Mersin
Bayanlar bugun lys sonucları acıklandı.Malesef pek istediğim gibi değil sonucum.Bazı unıversıtelerın okul öncesi öğretmenliği bolumune bazılarının 2. öğretimine yetiyor ygs5 sıralamam.Örnek olarak; Mersın unv okl oncesıne yetıyor , Çukurova unıv 2. öğretm okul oncesine yetıyor, Akdeniz ünv 2. öğretm okul oncesine..Ve bir de Doğu Akdeniz unv tam burslu psikoloji okuma imkanım var.Ancak Kıbrısta okumanın zorlukları, söylentiler kafamı karıstırıyor.
Kıbrısta okuyan arkadaslarım varsa lütfen yardımcı olun sıze ıhtıyacım var!
Bursumu korumam zor mu, bursumu keserler mi ? yurt ucretlerı ve kalitesı nedr? Yurt ucretım, yeme içme ulaşım gezme masraflarım için aylık 1000 ytl yeter mi?? ve ayrıca psikoloji bolumunun eğitm dili ingilizce mi? hazırlık okursam bursum dahil olur mu yoksa ucretli mi hazırlık?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.Cevaplarınızı beklıyorum..

Sizce Okul Öncesi öğretmenliği mi yoksa Psikoloji mi??

tatlım aynı durumdayızz ..:):)
bnmde ikinci ögretm okul öncesi ve sınıfllr tutuyor ayrıca kıbrısta pdr ve psikoloji tutuyor tam burslu.. :)
ben ailem istemez cok masraf olur fln diye kıbrısı düşünmüyordum ama annem düşünüyordu ..:):) cünkü bn okul öncesş okumak isterken annem kesnlkle okul öncesi okumamı istemiyor.. :) benimki sadece aileme yük olurum endisesi aslında kıbrıs konusunda... :):) harclar fln pahalıdr dedim kıbrsta hayat cok zordur dedim ve arstrmaya basladım annemn istegyle .:):)
bnm girne amerknda tam burslu pdr tutuyor. bn o üni yi arstrdım. yıllk ortalama 5 6 mlyar masrf oluyor yurt ücretleri harclr vs vs. ayrıca bu sabah okulu aradım ve merk ettgm konulr hakkında blgi istedm.
bn anadolu ögtmn lisesi cıkıslıyım anck ingilizcem cok kötü. egitim dilinin ingilizce oldugunu düşünerek hazırlık sınıfını okumam gerektigini düşündüm. hazırlık sınıfıda burs dahilinde degil yni pdr okumam için ingilizce ögrenmem lazım ingilizce ögrenmek içinde parayı bayılıp hazırlık okumam gerekr di ..:):)
sabh okulu aradıgımda pdr nn türkce egitim verdigini ve ingilzce hazırlıgın zorunlu olmadıgını ögrendim :)
tabi ki sevindim ben ve annm ..:):)
5 6 mlyarda bize cok gelmedi acıkcası. yani bn suan kıbrıs yolcusu gibiyim ...:):)
seni etkilemek iistemem ama bana pdr okumk daha mntklı geldi...
tercihinden haberdar edrsen beni mutlu olurm ..:):)

Çok sevindim sonunda birisi cevaplamıs =)) Tatlm peki bursunu kesme konusunda bilgi aldın mı okuldan? 4 yıl boyunca devam edıyormuymus bursun.yoksa ortalaman dusunce kesıyorlar mı? Bılıyosun krız donemlerındeyız tum dunya krızde ve duyduguma göre kıbrıstakı unıvlerde suan ekonomık acıdan pek ıyı değillermis.

Çok sevindim canım sonunda birisi cevap vermiş =)) Annen neden okulöncesi istemiyor tatlım benım annemde pek ıstemıyor gıbı ıkna edebılse bır yıl daha kalmamı sağlayacak :) ama ben ıstemıyorum kalmayı.. Ve tatlım okuldan bursu kesme konusunda bilgi aldın mı? burs 4 yıl boyunca kesintisiz devam ediyor mu yoksa ortalamaya mı baglı ? bılıyosun krız donemlerındeyız tum dunya krızde..ve duyduguma göre kıbrıstakı unvlerın de durumu pek ıyı deılms.Açıkçası en buyuk endıse bu benım ıcın.

2. baskıyı yapmısım yanlıslıkla gitmedı sanarak pardon cevabını beklıyorum tatlım görüsmek üzre =)))

2.öğretim harçları yazıyor ya klavuzda mesela 770 tl yazıyor o ücret 1. sınıfın harcı mı? yani birinci dönem bunun yarısını sonra ikinci dönemde diğer yarısı mı ödeniyor? bilen birisi yardımcı olursa çok sevinirimm

buarada psikoloji okuman geleceğin açısından daha parlak olur başarılar şimdidenn

devlet üniversitelerinde harçlar birinci ve ikinci dönem olmak üzere iki kere ödeniyor iki kere 770 ödeyeceksin yani tatlım senede. vakıfların ödeme şekli daha farklı oluyor

merhaba, hayırlı olsun! ben doğu akdenize geçen sene kayıt oldum, beslenme diyetetikteyim. şimdi eğer tam burslu kazandıysan çok iyi!!! ayrıca bu sene nurs imkanları oldukça genişletildi. yeni şartları bilmiyorum ama eskisinden iyi! ekstra bi harçlık da veriliyo zaten okul tarafından burslu olunca. okulun içinde hem özel yurtlar var hem de daünün kendi yurtları. özel yurtlar 2 kişilik oda 4buçuk- 5 milyar arasında değişen fiyatlar var hemen hemen hepsi aynı. daünün kendi yurtları da 2-3 milyar arası değişiyo.. büyük ihtimal yurdun da karşılanır. yurt ücretini çıkartısak, ayda bi milyar yeter! toplu taşıma yok şehiriçinde,okulun belli saatlerde olan otobüsleri var ücretsiz. ulaşım hep taksiyle onun dışında. daü gazimağusada lefkoşa veya girneye giden ve son seferi saat 18 de biten itimat dolmuşları var.kıbrıs arkadaş ortamın olunca güzel biyer, okulun aktif kuluplerine katılıp yeni şeyler deneyip eğleneblirsin. 31 aralıkta bile denize girdim,scuba diving yapıyorum ve final zmanı bile denize girebiliyorum:)) benim için en güzel yanı bunlar.. eğitim dili ingilizce bi yıl hazırlık var yani! bursun yanmaz adam gibi otur çalış şekerim!! ayrıca gir daünün sayfasından bak burs ve yurt bilgilerine ayrıntılı öğrenirsin. Tavsiye ederim yani:) hem sanırım mersinlisin tercihlerine bakılırsa, mersinden gelen de çok öğrenci var yakın diye, öpüyorum başarılar

girnede öğrencilik zorr, gezmekten okuyamazsın:) mağusaya gel sen bence daüye! psikoloji derim ben ayrıca pdr değil de

tatlım şimdiiiiiii :)
bn pdr isityorum cnkü psikolojnn yapablecegi herişi yapablyor extra ögretmnde olablryorsn :)
girne ve gezme dersek. ben oraya burslu gidiorum. not ortalamam düserse küt keserler beni ..:) yani o ortalamam hep 2.00 n üzernde oolmalı gezmkten okumama durumuna düşecegimi pek sanmıyorum cnkü burslu gittgimin bilincndeym. hem pdr cok zor bi bölm deil. sınıf ögrtmnlignden koly okuması derslerede bktım zaten.
arkadas saten pskoloji istiyormus o dogu akdenze gelebilr :) ama pdr sadece girnede tutuyor benm . :):)
ama merak ettm gezmekten okuyamssn ne:) kıbrs kücück yer gez gez hep aynı yerleri gezmkten insan bunlır :)
bn girnede kararlıym ama bazı sorularım vardublesuturcgma :):)
canım kıbrısta tel hattını deiştriyormussn fln.. bana biri anlattı arkadasınn sevgilisi kıbrısta okuyoms haftada bir kere konusabliorlrmıs ??
gerckten öyle mi oluyorrr
bide canm sen orda burslumusn ?

okul öncesi tutuyorsa hiç düşünmeden yaz derim hem okuması çok rahat hemde atanması çok düşük puanlarla oluyor. kıbrıs bildiğim kadarıyla çok pahalı bir yermiş öğrenci olarak seni zorlar hem burslu tutuyormuş bursun kesilme gibi bir ihtimal var sanırım 2 ders kalınca kesiliyor ama emin değilim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…