Bayanlar bugun lys sonucları acıklandı.Malesef pek istediğim gibi değil sonucum.Bazı unıversıtelerın okul öncesi öğretmenliği bolumune bazılarının 2. öğretimine yetiyor ygs5 sıralamam.Örnek olarak; Mersın unv okl oncesıne yetıyor , Çukurova unıv 2. öğretm okul oncesine yetıyor, Akdeniz ünv 2. öğretm okul oncesine..Ve bir de Doğu Akdeniz unv tam burslu psikoloji okuma imkanım var.Ancak Kıbrısta okumanın zorlukları, söylentiler kafamı karıstırıyor.
Kıbrısta okuyan arkadaslarım varsa lütfen yardımcı olun sıze ıhtıyacım var!
Bursumu korumam zor mu, bursumu keserler mi ? yurt ucretlerı ve kalitesı nedr? Yurt ucretım, yeme içme ulaşım gezme masraflarım için aylık 1000 ytl yeter mi?? ve ayrıca psikoloji bolumunun eğitm dili ingilizce mi? hazırlık okursam bursum dahil olur mu yoksa ucretli mi hazırlık?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.Cevaplarınızı beklıyorum..
Sizce Okul Öncesi öğretmenliği mi yoksa Psikoloji mi??
tatlım aynı durumdayızz ..:):)
bnmde ikinci ögretm okul öncesi ve sınıfllr tutuyor ayrıca kıbrısta pdr ve psikoloji tutuyor tam burslu.. :)
ben ailem istemez cok masraf olur fln diye kıbrısı düşünmüyordum ama annem düşünüyordu ..:):) cünkü bn okul öncesş okumak isterken annem kesnlkle okul öncesi okumamı istemiyor.. :) benimki sadece aileme yük olurum endisesi aslında kıbrıs konusunda... :):) harclar fln pahalıdr dedim kıbrsta hayat cok zordur dedim ve arstrmaya basladım annemn istegyle .:):)
bnm girne amerknda tam burslu pdr tutuyor. bn o üni yi arstrdım. yıllk ortalama 5 6 mlyar masrf oluyor yurt ücretleri harclr vs vs. ayrıca bu sabah okulu aradım ve merk ettgm konulr hakkında blgi istedm.
bn anadolu ögtmn lisesi cıkıslıyım anck ingilizcem cok kötü. egitim dilinin ingilizce oldugunu düşünerek hazırlık sınıfını okumam gerektigini düşündüm. hazırlık sınıfıda burs dahilinde degil yni pdr okumam için ingilizce ögrenmem lazım ingilizce ögrenmek içinde parayı bayılıp hazırlık okumam gerekr di ..:):)
sabh okulu aradıgımda pdr nn türkce egitim verdigini ve ingilzce hazırlıgın zorunlu olmadıgını ögrendim :)
tabi ki sevindim ben ve annm ..:):)
5 6 mlyarda bize cok gelmedi acıkcası. yani bn suan kıbrıs yolcusu gibiyim ...:):)
seni etkilemek iistemem ama bana pdr okumk daha mntklı geldi...
tercihinden haberdar edrsen beni mutlu olurm ..:):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?