2 negatif tüp bebek deneyimim var...

poldi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2010
1.170
778
158
48
Öncelikle hoşgeldiniz hocam.

2 negatif tüp bebek deneyimim var. İlk denemede 6 yumurta toplandı, 2 tane 5. gün embriyosu 1. kalite transfer edildi. İkinci denememde 6 yumurta toplandı, 5. güne 1 tane embriyo geldi, gelişimi kötü. Transfer istediğim için transferim oldu.

Bundan sonraki, deneme yapmadan önce, histereskopi olmayı önerirmisiniz ? Rahim filmim temiz çıktı. Yinede olmayı önerirmisiniz?

Bir diğer sorum ise tedaviye başlamadan önce, Tiroit değerinin kaç olması lazım?

Teşekkürler..

merhabalar;2 kez negatıf denemedınız oldugu ıcın embrıolara aıt genetık bır problem olabılecegınden embrıolara genetık tarama yapmak dogru bır yol olucaktır. Gebelık için saglıklı embrıolar ve saglıklı rahım ıcı ortama ıhtıyac vardır. Bu baglamda Rahim iç zarı da gebelık olusumunda onemlı rol oynadıgından hısteroskopı denılen kamera sısıtemı ıle rahım ıc zarının kontrol edılmesı oldukca faydalı olucaktır.TSH hormonu: 0.4-4 mlU/L arasında olmalı.BOL SANS DILERIM .

merhabalar hocam hoşgeldiniz bende düzensiz yumurtlama var adetim 32. 33 günde oluyor adetin 22.günü prog testi 2,7 çıktı yumurtlama olma olasılığı nedir 2.5 yıldır bebeğimiz olmuyo HSG çekildi problem yok 6 kere yumurtlatıcı hap tedavisi gördüm 3ünde kist yaptı diğer 3ünde normal yumurtlama sağlanmıştı ama yine sonuç negatifti yaşım 26 eşimin yaşı 31 EŞİMİN TESTİ
hacim 2,5 ml sperm kon:44*10 6\ml normal morfoloji: %1 baş ano:%23 akromozom ano:%1 orta kısım ano:%12 kuyruk kısım ano :%2 A(ileri har)%45 B(yerinde har)%0 C(hareketsiz) %55 PHSS %45 MIX FORM %61 Yıkama sonrası kon.32*10 6\ml yıkama sonrası har.%100 toplam har.sperm 32*10 6\ml
bu sonuçlara göre aşılama da umudumuz var mı

Merhabalar 2.5 yıllık evlılık suresı ,6 kez yumurtlatma tedavısı olmanız nedenı ıle beklemeyı onermıyoruz. Asılama tedavısı gebelık basarı oranı %10-12 yı gecmemektedır . Eşinizdeki sperm morfolojı sonucun %1 çıkması durumunda Tup bebekte uygulanan ımsı metodu ile 8000-9000 büyütme ıle mıkroskopık olarak sperm secımı yapılması uygun olur . bol sans dılerım .

merhabalar hocam hoşgeldiniz bende düzensiz yumurtlama var adetim 32. 33 günde oluyor adetin 22.günü prog testi 2,7 çıktı yumurtlama olma olasılığı nedir 2.5 yıldır bebeğimiz olmuyo HSG çekildi problem yok 6 kere yumurtlatıcı hap tedavisi gördüm 3ünde kist yaptı diğer 3ünde normal yumurtlama sağlanmıştı ama yine sonuç negatifti yaşım 26 eşimin yaşı 31 EŞİMİN TESTİ
hacim 2,5 ml sperm kon:44*10 6\ml normal morfoloji: %1 baş ano:%23 akromozom ano:%1 orta kısım ano:%12 kuyruk kısım ano :%2 A(ileri har)%45 B(yerinde har)%0 C(hareketsiz) %55 PHSS %45 MIX FORM %61 Yıkama sonrası kon.32*10 6\ml yıkama sonrası har.%100 toplam har.sperm 32*10 6\ml
bu sonuçlara göre aşılama da umudumuz var mı

Merhabalar 2.5 yıllık evlılık suresı ,6 kez yumurtlatma tedavısı olmanız nedenı ıle beklemeyı onermıyoruz. Asılama tedavısı gebelık basarı oranı %10-12 yı gecmemektedır . Eşinizdeki sperm morfolojı sonucun %1 çıkması durumunda Tup bebekte uygulanan ımsı metodu ile 8000-9000 büyütme ıle mıkroskopık olarak sperm secımı yapılması uygun olur . bol sans dılerım

merhabalar;2 kez negatıf denemedınız oldugu ıcın embrıolara aıt genetık bır problem olabılecegınden embrıolara genetık tarama yapmak dogru bır yol olucaktır. Gebelık için saglıklı embrıolar ve saglıklı rahım ıcı ortama ıhtıyac vardır. Bu baglamda Rahim iç zarı da gebelık olusumunda onemlı rol oynadıgından hısteroskopı denılen kamera sısıtemı ıle rahım ıc zarının kontrol edılmesı oldukca faydalı olucaktır.TSH hormonu: 0.4-4 mlU/L arasında olmalı.BOL SANS DILERIM .

Öncelikle değerli yorumuz için çok teşekkür ederim hocam. Şuan genetik tahlillerimin sonucunu bekliyorum. Histereskopi için kararsızdım, önemli olduğunu söylüyorsunuz, o zaman yaptıracağım. Bu arada Tsh hormonum 5,24 çıktı, Levotiron25 günde 1 tane kullanmaya başladım. kontrollerim devam edecek. Tekrar çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.

Hocam merhabalar;))39 yasindayim cikolata kistim ve rezerv azligi sorunum var.2. Tup bebek tedavisi denedim.Sonuc maalesef negatif:((Ilk tedavimde 6 yumurta toplandi sadece 3'u dollendi ve transfer edildi(1'i 10 hucreli diger 2'si 8 hucreli idi).
2. Tedavimde ise 4 yumurta toplandi 2'si dollendi ve transfer edildi(1'i 9 hucreli digeri 8 hucreli idi)
Dr'um yumurta kalitesi ile ilgili bir sorun olmadigimi ve implantasyon la ilgili bir sorunum olabileceginden bahsetti.3. Tedavimi de ayni Dr'da yaptirmayi dusunuyorum.Benden genetik test ve pihtilasmayla ilgili kan testi istedi.Ayrica bu tedavimde bagisiklik sistemim baskilanip kortizon kullanicakmisim.
Sizden ricam bagisiklik sisteminin baskilanmasi ile ilgili farkli bir goz olarak beni bilgilendirebilir misiniz?Bunun bana herhangi bir zarari olur mu? Ve bu surecte nelere dikkat etmeliyim?
Cevabiniz icin simdi den cok tesekkurler;))

Hocam merhabalar:KK66:)39 yasindayim cikolata kistim ve rezerv azligi sorunum var.2. Tup bebek tedavisi denedim.Sonuc maalesef negatif:KK43:(Ilk tedavimde 6 yumurta toplandi sadece 3'u dollendi ve transfer edildi(1'i 10 hucreli diger 2'si 8 hucreli idi).
2. Tedavimde ise 4 yumurta toplandi 2'si dollendi ve transfer edildi(1'i 9 hucreli digeri 8 hucreli idi)
Dr'um yumurta kalitesi ile ilgili bir sorun olmadigimi ve implantasyon la ilgili bir sorunum olabileceginden bahsetti.3. Tedavimi de ayni Dr'da yaptirmayi dusunuyorum.Benden genetik test ve pihtilasmayla ilgili kan testi istedi.Ayrica bu tedavimde bagisiklik sistemim baskilanip kortizon kullanicakmisim.
Sizden ricam bagisiklik sisteminin baskilanmasi ile ilgili farkli bir goz olarak beni bilgilendirebilir misiniz?Bunun bana herhangi bir zarari olur mu? Ve bu surecte nelere dikkat etmeliyim?
Cevabiniz icin simdi den cok tesekkurler:KK66:)
Merhabalar ,
Tekrar eden negatif denemelerde saglıklı embrıo elde etmek ıcın CGH (genetık taramalı tup bebek) yapılması uygun olucaktır.Genetik taramalı tüp bebek ıcın saglıklı en az 7 embrıoya ıhtıyac vardır. Yumurtalık rezerv düşüklüğü ve yaş nedenı ıle bu sayıda embrıo elde etmekte zorluk olan hastalarımızda tekrar eden denemelerde embrıo dondurululup saklanarak yeterlı sayıya ulasınca genetık ayıklama yontemı uygulamak dogru olur.Diğer metotlar alternatif tedavi metotları arasında yer alır ve etkınlıgı net kanıtlanmamıs yontemlerdır. Bol şans dilerim.

Back