Anca takım elbiseleriyle dikilmeyi bilirler.
Dimi...
Tabii o kıyafetleriyle sarılırlarsa işçilere o bilmem kaç bin liralık kıyafetleri pislenir.
Zonguldak Karadon kömür madeni işletmesi ile Şili bakır madeni işletmesinde meydana gelen göçüklerde yaşananlar ve iki ülkenin bakış açıları:
Eki Görüntüle 1113452
Hakkatten niye oraya takim elbiseyle gitmisler ?
Biz bakanız demek için
Ve sadece bakmaya gitmisler anlasilan..
Olayi siyasete baglamak degil ki. Olayin kendisi zaten kahretsin ki siyasi. Ama simdi acimiz var. tum siyasi yonu ekonomik yonu konusulur insallah unutulmadan..
Ve sadece bakmaya gitmisler anlasilan..
Olayi siyasete baglamak degil ki. Olayin kendisi zaten kahretsin ki siyasi. Ama simdi acimiz var. tum siyasi yonu ekonomik yonu konusulur insallah unutulmadan..
Benim cümle kuracak mecalim kalmadı ama John Milton aklımdan geçenleri aynen yazmış:
"Kaza üzerinden siyaset yapmayın."
Tamam, sahiden bugün yapmayalım. Benim de içimden gelmiyor mesela ama öfkeli olmadığım için değil, üzüntüm öfkemi geçtiği için laf söyleyecek dermanım yok bugün.
Fakat yarın yapacağım.
"Akp'ye bağlamayın." diyen arkadaşlar var, kime bağlayayım? Akp Allaha bağlarken iyi ya? "Şehit" kelimesini düşürmüyorlar ağızlarından, ilahi bir güce bağlıyorlar alttan alttan mesajlarla .. Akp'ye bağlamak Allaha bağlamaktan daha mantıklı değil mi bu faciayı?
Bu madenler kimin denetiminde arkadaşım?
Devletin işi değil mi vatandaşını korumak?
Al meclis tutanakları ortada, muhalefet soru önergesi vermiş kazadan daha bir kaç hafta önce kaza yaşanan maden hakkında, dakikasında reddetmiş Akp vekilleri. Kim yani bu işin sorumlusu?
"Kader, kısmet, şehit, allah."
Dünyanın en büyük kömür rezervi Almanya'da. Allah niye orada hiç işçi öldürmemiş de sürekli bizimkiler ölüyor müdür? Amerika'da neden hiç yok da bizler yüzer yüzer ölüyoruz? Akp'yi koruyacağım diye Allaha ... atıyorsunuz farkında değilsiniz, bize garezi var gibi duruyor direkt sizin kafadan bakınca.
15 yaşında çocuk ölmüş madende, 15 yaşında bak.
Bakan rakam vermekten vazgeçti zira yüzlerce sigortasız - kayıt dışı işçi çıktı ölüler arasında, şimdi senaryo hazırlıyorlar ki kendisi de dile getirdi "madenciler dışında ölüler de var" diye. Aslında onlar da madenci işte, saati 5 liraya çalışan.
Bu şirkete maden ihalesini veren kim; devlet.
İşletme iznini veren kim; devlet.
"Çalışma şartları uygun." raporu veren kim; devlet.
Kayıt dışı işçilere göz yuman kim; devlet.
Çocuk işçilere göz yuman kim; devlet.
Devleti kim yönetiyor; Akp.
Kime bağlayayım?
Yahu sen söyle, siyaset yapma diyen söylesin, ne yapayım? Yüzlerce insan bir gecede ölür mü l...? Yüzlerce insan ihmalkarlık sonucu ölür mü hoca? L... benim hayatımda daha tanıdığım 30 kişi ölmemiştir. Üzüldüğün ölümleri saysana bir aklından, ben saydım, 6 ölüme üzülmüşüm, beni üzen 6 ölüm yaşamışım bu yaşıma kadar. En az 500 kişi öldü, 500 insan, rakam olarak değil de söylediğim şeyi düşünerek bak bu 500'e.
Siyaset yapacağım yani.
Ölümler üzerinden değil, ölüler üzerinden değil; o ölümlere neden olan kişiler üzerinden, olaylar üzerinden siyaset yapacağım. Devlete hesap soracağım gücüm yettiğince, insanları hesap sormaya davet edeceğim, kendi babaları - kendi eşleri - kendi kardeşleri o madende ölmüşler gibi hesap sorsunlar isteyeceğim.
Tamam, bugün değil.
Dermanım yok üzüntüden.
Kaynak: https://www.facebook.com/jhnmilton/posts/298894516940744
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?