- 15 Kasım 2016
- 735
- 349
- 18
- 34
P Poncikponcik AMİN CANIM inşallah.. Benimle birlikte benim durumumda olan herkes güler inşallah... Mubarak gün Rabbim dualarımızı duysun...
Maalesef 2 Li testim çok kötü çıktı 1/60 riskdünyam başıma yıkıldı ağlamaktan gözlerimde, başımda ağrıdı.. O kadar çok sorun yaşadımki başından beri artık psikolojim kaldırmıyor ancak bir yandan da Rabbimin imtihanı diyerek isyan etmemeye çalışıyorum.
Akşam sonuçları alıp elime doktoruma gittim.. uzun uzun ihtimalleri konuştuk. Riskin yüksek olduğunu ama benimle ilgili kötü düşünceleri olmadığını bebeğimin durumu iyi görünse de yinede tedbiren ileri tetkik testlerinin uygun olacağını söyledi..
3 önerisi oldu
1.si Fetal Dna ( kan alıp ABD ye yollanması) ancak hem pahalı hemde %99 sonucunu verıyor ve sadece down sendromu teshısı için kullanılıyormuş.. Bazen kan bozuk diye 2. kez kan istenebiliyormuş bu arada kaybedilen zaman yaklaşık 1,5 ay..
2.si Amniosentez ( karından iğne ile girerek keseden su almak) bunda sonuç %100 ve down dışında diğer verilere de ulaşılıyor ancak 16. haftadan önce yapılmıyor ve sonucunu 3 hafta bekliyorsun.. yani benim durumumda bebek neredeyse 19-20 haftalık olacak bekleme süresinde ki bu ciddi bir büyüme demek neredeyse gebelik yarılanıyor, o saatten sonra kötü birşey olsa nasıl kıyarsın..
3.sü Cvs (karından iğne ile girerek pelesentadan parça almak) bundada sonuç %100 üstelik buda down dışında genetik veya diğer sorunlarla ilgili bilgi veriyor.. 14. haftada yapılabiliyor 3 hafta sonra 17. haftada sonuç alınıyor..
Yani darma dağın olmuş bir halde eşimle oturup bunları konuşmak çok acı bir tecrübeydi.. Ne yapacağımıza karar veremememiz, bir yandan içimizdeki şüphenin kalbimizi delip geçmesi, bir yandan Allah korkumuz bir yandan da eğer kötü bir haber alsak bile doğurma kararı verirsek bizden sonra ona kim sahip çıkar kim bakar diye düşünmek insanı delilik sınırına getiriyor..
Herkes bana ağlama cocuk etkileniyor diyor ama elimde değil
Operasyon yarın yapılacak gibi görünüyor .. Lütfen bana ve bebeğime dua edin
Bende yaptırmıyor düşünmemeye başladım . Dün hastanede muane olmayı beklerken sekreterin yanında oturuyorum içerde 16 haftalık gebe Bi kadın ikilisi riskli çıkmış bebeğin ense kalınlığı fazla demiş. Aynı hastanenin başka doktoru. Bu doktor ensesi gayet normal dedi. Kadında şaşırdı. Üçlü ve amino sentez istemiyorum her koşulda dünyaya gelecek dedi. İlk bebeğiymiş içim hep korkuyla dolu diyo. Kadının hamileliğini mahvetti bu şüpheBu ikili testi yaptirmasam mi acaba ya sonuc ne olursa olsun bebegim dogacak zaten
Evet bu cok kotu etkiliyo bizi benimde arkadasima 2lide riskli demisler oda 3lu 4lu falan yaptirmamis her halukarda dogacak demis simdi turp gibi bebisi var :)Bende yaptırmıyor düşünmemeye başladım . Dün hastanede muane olmayı beklerken sekreterin yanında oturuyorum içerde 16 haftalık gebe Bi kadın ikilisi riskli çıkmış bebeğin ense kalınlığı fazla demiş. Aynı hastanenin başka doktoru. Bu doktor ensesi gayet normal dedi. Kadında şaşırdı. Üçlü ve amino sentez istemiyorum her koşulda dünyaya gelecek dedi. İlk bebeğiymiş içim hep korkuyla dolu diyo. Kadının hamileliğini mahvetti bu şüphe
Allah şifa versin canım , inşallah sonuçlar iyi çıkar.korkularınız boşunadır ...Dualarımız seninle
Canım bence yaptırma ben yaptırıp pişman olanlardanım .4 luyu yaptırdım ben diğerlerini kacirmistim ama keşke bunuda kacirsaydim saçmalıktan başka bisey değil tarama bunlar sadece anneyi ve bebeği uzuyo başka bisey oduğu yok.ve bi çok kişinin riskli cikipta bebisleri gayet sağlıklı dünyaya gelmiş.ben sonuçları yırtıp attim allaha emanet ettim bebeğimi hergun dualar okuyorum.insallah allahin izniyle sağlıkla kucagimiza alicaz bebislerimizi amiiinnnnn. Bu testler kafa karıştırıyo sıkıntıya sokuyor bence.Bende yaptırmıyor düşünmemeye başladım . Dün hastanede muane olmayı beklerken sekreterin yanında oturuyorum içerde 16 haftalık gebe Bi kadın ikilisi riskli çıkmış bebeğin ense kalınlığı fazla demiş. Aynı hastanenin başka doktoru. Bu doktor ensesi gayet normal dedi. Kadında şaşırdı. Üçlü ve amino sentez istemiyorum her koşulda dünyaya gelecek dedi. İlk bebeğiymiş içim hep korkuyla dolu diyo. Kadının hamileliğini mahvetti bu şüphe
Aynen Can'ım bende böyle düşünüyorum. Benim kanıma yaşıma kiloma göre bebeğimin ne olduğunu nerden bileceklerCanım bence yaptırma ben yaptırıp pişman olanlardanım .4 luyu yaptırdım ben diğerlerini kacirmistim ama keşke bunuda kacirsaydim saçmalıktan başka bisey değil tarama bunlar sadece anneyi ve bebeği uzuyo başka bisey oduğu yok.ve bi çok kişinin riskli cikipta bebisleri gayet sağlıklı dünyaya gelmiş.ben sonuçları yırtıp attim allaha emanet ettim bebeğimi hergun dualar okuyorum.insallah allahin izniyle sağlıkla kucagimiza alicaz bebislerimizi amiiinnnnn. Bu testler kafa karıştırıyo sıkıntıya sokuyor bence.
Canım bence yaptırma ben yaptırıp pişman olanlardanım .4 luyu yaptırdım ben diğerlerini kacirmistim ama keşke bunuda kacirsaydim saçmalıktan başka bisey değil tarama bunlar sadece anneyi ve bebeği uzuyo başka bisey oduğu yok.ve bi çok kişinin riskli cikipta bebisleri gayet sağlıklı dünyaya gelmiş.ben sonuçları yırtıp attim allaha emanet ettim bebeğimi hergun dualar okuyorum.insallah allahin izniyle sağlıkla kucagimiza alicaz bebislerimizi amiiinnnnn. Bu testler kafa karıştırıyo sıkıntıya sokuyor bence.
Canım merhaba öncelikle inşallah güzel bir sonuç almışsındır. Bende seninle aynı durumda sayılırım geçen perşembe cvs yaptırdım sonucu bekliyorum. Bizim ense kalınlığımız 2.7 çıktı ama ultrasonda anamoliler çıktı maalesefense kalınlıgı olmasa bende takmayacagım ama maalesef sorunumuz var boyle
Canım yaa aldırmayı düşünmüyorsan keşke yaptırmasaydın hiç. Kıyamam kuzuya o da ne kadar geriliyordur. Bu testleri sadece risk çıkarsa aldırırım diyen insanlar yaptırmalı bence. Bebeğin bence ve inaşallahhh sağlıklı korkmaBenim ikili test 1.50 çıktı.. Sonuç 24 gün önce Amniyosentez yaptırdım. Nedenmi ağlamaktan çocuk içimde taş kesti oynanmaya başladı.. Yemek içmek aklıma gelmiyordu.. Yaptırdı günler böyle geçmez dedim.. Amniyosentez sonrası kanamam oldu 2 kez çok şükür atlattım şimdi sonuç bekliyoruz tabiki aldırmayacağız... Zaten 5 aylık oldu çocuk kıpır kıpır oynuyor... Nasıl kıyarım.. ALLAH BÜYÜK RABBİM EVLADIMLA İMTİHAN ETMESİN... hiç kimseye göstermesin İnş seninde iyi çıkacak biliyorum sürekli araştırıyorsun yapmamaya çalış Amniyosentez yaptır aklın rahat etsin araştırmamaya çalış herkese anlatma sürekli soruyorlar kendimden biliyorum çok yoruluyor insan.. Sabır ve şunu unutmayalım RAHİMLERDEKİNİ SADECE ALLAH BİLİR......
Benim ikili test 1.50 çıktı.. Sonuç 24 gün önce Amniyosentez yaptırdım. Nedenmi ağlamaktan çocuk içimde taş kesti oynanmaya başladı.. Yemek içmek aklıma gelmiyordu.. Yaptırdı günler böyle geçmez dedim.. Amniyosentez sonrası kanamam oldu 2 kez çok şükür atlattım şimdi sonuç bekliyoruz tabiki aldırmayacağız... Zaten 5 aylık oldu çocuk kıpır kıpır oynuyor... Nasıl kıyarım.. ALLAH BÜYÜK RABBİM EVLADIMLA İMTİHAN ETMESİN... hiç kimseye göstermesin İnş seninde iyi çıkacak biliyorum sürekli araştırıyorsun yapmamaya çalış Amniyosentez yaptır aklın rahat etsin araştırmamaya çalış herkese anlatma sürekli soruyorlar kendimden biliyorum çok yoruluyor insan.. Sabır ve şunu unutmayalım RAHİMLERDEKİNİ SADECE ALLAH BİLİR......
Çıkmadı bekliyorum canımKonu Sahibi ne yaptı açana bilen var mı? Sonuçları çıktı mı ?
Canım sana bir örnek göstereyim. Benim gorumcemin gelini için %99 down sendromlu demişti geçen sene. Ense kalınlığı vardı. O bekledim doğuma kadar bebeği maşallah sapasağlam. Hiç moralini bozma hamileligini berbat etme. Allah in izniyle inşallah bebisin sağlıcakla dünyaya gelir. Benim içime öyle doğuyo.Çıkmadı bekliyorum canım
İnşallah canım inşallah duadan başka bişey yapamıyoruzCanım sana bir örnek göstereyim. Benim gorumcemin gelini için %99 down sendromlu demişti geçen sene. Ense kalınlığı vardı. O bekledim doğuma kadar bebeği maşallah sapasağlam. Hiç moralini bozma hamileligini berbat etme. Allah in izniyle inşallah bebisin sağlıcakla dünyaya gelir. Benim içime öyle doğuyo.
Sonucunu ne zaman çıkacak canım inşallah güzel haberlerle dönüceksinCanım merhaba öncelikle inşallah güzel bir sonuç almışsındır. Bende seninle aynı durumda sayılırım geçen perşembe cvs yaptırdım sonucu bekliyorum. Bizim ense kalınlığımız 2.7 çıktı ama ultrasonda anamoliler çıktı maalesefkalbinin altında kist oluşmuş kalbini sağa kaydırmış, karaciğerinde büyüme varmış en son cvs için gittiğimde de kafatasında anomali gördüklerini söylediler salı günü yine gidicez ayrıntılı ultrason için Rabbim meleklerimizi korusun Napacağımı bilmiyorum senin düşündüğün herşeyi bende tek tek hergün düşünüyorum Allahım bu sınavdan da hayırlısıyla çıkmamızı nasip etsin. 27 yaşındayım ilk bebeğim olacak inş ve bende senin gibi çok bekledim bu meleği rabbim yüzümüzü güldürsün inş. Sonuçlarından beni haberdar et inş güzel haberlerimizle moral oluruz (
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?