Bol bol dua et cnm ins saglikli bir sekilde kucagina alirsin bebisini
Bu arada kac yasindasin ?
Bende 32 yasindayim ve nisanliyim inanirmisin yas ilerledikce cok korkuyorum ama Rabbim neylerse guzel eyler insallah hepimize bu guzel duyguyu saglikli bebisleri nasip eder
Canim benim sakin üzülme herşey bak gör normal çıkacak aminosentez bana da yapıldı çok şükür sonuç temiz çıktı sende içini rahat tut bol bol dua et
Canm bende cuma gunu aldm sonucumu. Yuksek riskli cikti benmde. 1 gun deli gbi agladim agladim. Kestim sesimi. Doktorum hic onermedi amniyosentz. Maddi olarak Zor durumda kalmayacksan 1 tup kan yurt disina gonderilecek dedi. %99dedi. Hos ben ona da givenmiorm. Allahin dedigi olacak yine ama bunlarda ileri tip kayitsiz kalamayiz. Tavsyem aldirmak gbi niyetin yoksa, ki benim yok, amnyosenteze grisme. Dusuk riski varmis. Eminim o bebek sapasaglam. Durduk yere bisey olmasin allah korusun. Ikincisi 11 ve 12. Hafta idealmis ense kalnlgi icin. O haftalarda 3mm altnda olmasi gerekiyormus. Sonraki haftalar bebek buyuyecegi icin ense de buyuyecek ve kalinlik degeri bir sey ifade etmiyormus. Korkma yani . 3. Su , down sendromlu cocuklarimiz engelli degildir. Sadece daha fazla sevgiye ihtiyaclari vardir. Rabbim den gelene raziyiz napalim. Ve son olarak cogu kisinin degerleri boyle kotu cikiyor. Cnku bu risk analizi. Ama sonu cok guzel bitiyor. Coook ornek var... Insallah inaniyorum ki seninde benimde guzel cikacak Allah n izni ile. Uzulme.
Maalesef 2 Li testim çok kötü çıktı 1/60 riskdünyam başıma yıkıldı ağlamaktan gözlerimde, başımda ağrıdı.. O kadar çok sorun yaşadımki başından beri artık psikolojim kaldırmıyor ancak bir yandan da Rabbimin imtihanı diyerek isyan etmemeye çalışıyorum.
Akşam sonuçları alıp elime doktoruma gittim.. uzun uzun ihtimalleri konuştuk. Riskin yüksek olduğunu ama benimle ilgili kötü düşünceleri olmadığını bebeğimin durumu iyi görünse de yinede tedbiren ileri tetkik testlerinin uygun olacağını söyledi..
3 önerisi oldu
1.si Fetal Dna ( kan alıp ABD ye yollanması) ancak hem pahalı hemde %99 sonucunu verıyor ve sadece down sendromu teshısı için kullanılıyormuş.. Bazen kan bozuk diye 2. kez kan istenebiliyormuş bu arada kaybedilen zaman yaklaşık 1,5 ay..
2.si Amniosentez ( karından iğne ile girerek keseden su almak) bunda sonuç %100 ve down dışında diğer verilere de ulaşılıyor ancak 16. haftadan önce yapılmıyor ve sonucunu 3 hafta bekliyorsun.. yani benim durumumda bebek neredeyse 19-20 haftalık olacak bekleme süresinde ki bu ciddi bir büyüme demek neredeyse gebelik yarılanıyor, o saatten sonra kötü birşey olsa nasıl kıyarsın..
3.sü Cvs (karından iğne ile girerek pelesentadan parça almak) bundada sonuç %100 üstelik buda down dışında genetik veya diğer sorunlarla ilgili bilgi veriyor.. 14. haftada yapılabiliyor 3 hafta sonra 17. haftada sonuç alınıyor..
Yani darma dağın olmuş bir halde eşimle oturup bunları konuşmak çok acı bir tecrübeydi.. Ne yapacağımıza karar veremememiz, bir yandan içimizdeki şüphenin kalbimizi delip geçmesi, bir yandan Allah korkumuz bir yandan da eğer kötü bir haber alsak bile doğurma kararı verirsek bizden sonra ona kim sahip çıkar kim bakar diye düşünmek insanı delilik sınırına getiriyor..
Herkes bana ağlama cocuk etkileniyor diyor ama elimde değil
Operasyon yarın yapılacak gibi görünüyor .. Lütfen bana ve bebeğime dua edin
İçini rahat tut canm bol bol yasin suresini oku allahin izniyle bi şey olmayacaktır.ben kaç kişi taniyorum cevremde bebeği ile alakali olumsuz şeyler duyan ve doğum yapip saglikli bebeklere kavuşan lütfen yipratma kendini sen bu kadar aglarsan bebek sahada etkilenecekMaalesef 2 Li testim çok kötü çıktı 1/60 riskdünyam başıma yıkıldı ağlamaktan gözlerimde, başımda ağrıdı.. O kadar çok sorun yaşadımki başından beri artık psikolojim kaldırmıyor ancak bir yandan da Rabbimin imtihanı diyerek isyan etmemeye çalışıyorum.
Akşam sonuçları alıp elime doktoruma gittim.. uzun uzun ihtimalleri konuştuk. Riskin yüksek olduğunu ama benimle ilgili kötü düşünceleri olmadığını bebeğimin durumu iyi görünse de yinede tedbiren ileri tetkik testlerinin uygun olacağını söyledi..
3 önerisi oldu
1.si Fetal Dna ( kan alıp ABD ye yollanması) ancak hem pahalı hemde %99 sonucunu verıyor ve sadece down sendromu teshısı için kullanılıyormuş.. Bazen kan bozuk diye 2. kez kan istenebiliyormuş bu arada kaybedilen zaman yaklaşık 1,5 ay..
2.si Amniosentez ( karından iğne ile girerek keseden su almak) bunda sonuç %100 ve down dışında diğer verilere de ulaşılıyor ancak 16. haftadan önce yapılmıyor ve sonucunu 3 hafta bekliyorsun.. yani benim durumumda bebek neredeyse 19-20 haftalık olacak bekleme süresinde ki bu ciddi bir büyüme demek neredeyse gebelik yarılanıyor, o saatten sonra kötü birşey olsa nasıl kıyarsın..
3.sü Cvs (karından iğne ile girerek pelesentadan parça almak) bundada sonuç %100 üstelik buda down dışında genetik veya diğer sorunlarla ilgili bilgi veriyor.. 14. haftada yapılabiliyor 3 hafta sonra 17. haftada sonuç alınıyor..
Yani darma dağın olmuş bir halde eşimle oturup bunları konuşmak çok acı bir tecrübeydi.. Ne yapacağımıza karar veremememiz, bir yandan içimizdeki şüphenin kalbimizi delip geçmesi, bir yandan Allah korkumuz bir yandan da eğer kötü bir haber alsak bile doğurma kararı verirsek bizden sonra ona kim sahip çıkar kim bakar diye düşünmek insanı delilik sınırına getiriyor..
Benim ablamada bebek down dediler bebeğin sıvısından aldılar oda kötü çıktı ama ablam aglaya zirlaya dogurdu şimdi bildiğin akıl küpü tamamen gereksiz bence bu testler ve ben yaptirmayacagim çünkü benim bebeğim ne olursa olsun rabbime emanet ettim sende bozma moralini ve Allaha Sığın
benim ikili test sıkıntılıydı doktor uclu yaptı oda riskli cikinca bende çok ağladım aminosentez işlemine karar verdim düşük riski var ama doktorlada alakalı bir kac gun dinlenmen lazim özel Bi hastanede yaptırdım ben üç günde ön sonuç 3 haftada kesin sonuc cikti aylar böyle geçmez bende çok düşündüm içini rahatlatman için esinle konuş yaptır benceolayım diyorum olamıyorum.. ağlama diyorlar elimde değil.. bebeğide stress yapma diyorlar ama nasıl kandıracağım kendimi bilmiyorum..
seninde daha önce ense kalınlığı yüksekmi çıkmıştı? ondanmi amniosentez yaptılar?
Canım benim çok geçmiş olsun bu aralar o kadar çok kişide risk çıkmaya başladı ki aklına olumsuz birşey getirme olur mu..Ben de 16. Haftada 3lü tarama testi yaptırdım 1/299 çıktı down sendromu riski..Doktor amniyosentez önerdi ama ınan ki amniyosentezle bile yanlış sonuç çıkıp da çocuğunu aldiranlari duydum ve amniyosentezle düşük riski de var.Rabbim ne veriyorsa hayirlisini versin canim ben şimdi hayırlısıyla bebeğimi kucağıma alacağım günü bekliyorum ve umudum bebeğimin sağlıklı doğacağı yönünde InsaAllah bebeğin sağlıklıca doğar canım lütfen uzme kendini..Benim en küçük kardeşimde anneme 2li test yapıldığında down riski 1/40 çıkmıştı gayet sağlıklı bizi beğenmiyor şimdi:))Maalesef 2 Li testim çok kötü çıktı 1/60 riskdünyam başıma yıkıldı ağlamaktan gözlerimde, başımda ağrıdı.. O kadar çok sorun yaşadımki başından beri artık psikolojim kaldırmıyor ancak bir yandan da Rabbimin imtihanı diyerek isyan etmemeye çalışıyorum.
3 önerisi oldu
Canım benim çok geçmiş olsun bu aralar o kadar çok kişide risk çıkmaya başladı ki aklına olumsuz birşey getirme olur mu..Ben de 16. Haftada 3lü tarama testi yaptırdım 1/299 çıktı down sendromu riski..Doktor amniyosentez önerdi ama ınan ki amniyosentezle bile yanlış sonuç çıkıp da çocuğunu aldiranlari duydum ve amniyosentezle düşük riski de var.Rabbim ne veriyorsa hayirlisini versin canim ben şimdi hayırlısıyla bebeğimi kucağıma alacağım günü bekliyorum ve umudum bebeğimin sağlıklı doğacağı yönünde InsaAllah bebeğin sağlıklıca doğar canım lütfen uzme kendini..Benim en küçük kardeşimde anneme 2li test yapıldığında down riski 1/40 çıkmıştı gayet sağlıklı bizi beğenmiyor şimdi:))
Be
benim ikili test sıkıntılıydı doktor uclu yaptı oda riskli cikinca bende çok ağladım aminosentez işlemine karar verdim düşük riski var ama doktorlada alakalı bir kac gun dinlenmen lazim özel Bi hastanede yaptırdım ben üç günde ön sonuç 3 haftada kesin sonuc cikti aylar böyle geçmez bende çok düşündüm içini rahatlatman için esinle konuş yaptır bence[/QUOTE
Canim yaptiracagiz amniosentezi ama 16. Haftayi beklememiz gerekiyormus. Oda aralık ayina denk geliyor. O güne kadar hic bir dr.a gitmeyecegim daha...yoksa kafayi yiyecegim..o gun geldiğinde hersey Allahdan diyip yoluma bakicam...
Keşke bizim tek sorunumuz 1/60 riskle kalsaydi.. Ense pilisi yukseliyor.. 2.3 den 5 e çıktı ama sebebini bilmiyoruz
Aynısını ben yaşadım 16. Haftadayken yapıldı 3lü test bana ultrason 17. Hafta olarak gösterdiği için teste girilen hafta 17 oldu..Down sendromu riski 1/299 çıktı doktorum bunun yanlış bir sonuç olabileceğini söyledi ayrintili ultrasonda da hersey iyi guzeldi ama insanın aklına takılıyor ister istemez...Doğduğu gün sağlıklıca kucağıma alırım insaallah..InsaAllah herkes sağlıklı bir şekilde bebeğine kavuşsunBen de kan verdim.haftaya çıkacak sonuç.bebeğin gelişim bir hafta geri. dr sonuç yanıltıcı olabilir dedi.kendimi hazırladım.inşallah bişey çıkmıcak.inşallah bebişini sapasağlam sağlıkla alırsın kucağına.allah yardımcımız olsun
Ben de kan verdim.haftaya çıkacak sonuç.bebeğin gelişim bir hafta geri. dr sonuç yanıltıcı olabilir dedi.kendimi hazırladım.inşallah bişey çıkmıcak.inşallah bebişini sapasağlam sağlıkla alırsın kucağına.allah yardımcımız olsun
Aynısını ben yaşadım 16. Haftadayken yapıldı 3lü test bana ultrason 17. Hafta olarak gösterdiği için teste girilen hafta 17 oldu..Down sendromu riski 1/299 çıktı doktorum bunun yanlış bir sonuç olabileceğini söyledi ayrintili ultrasonda da hersey iyi guzeldi ama insanın aklına takılıyor ister istemez...Doğduğu gün sağlıklıca kucağıma alırım insaallah..InsaAllah herkes sağlıklı bir şekilde bebeğine kavuşsun
Canm ya cok uzuldum inan dualarima senide ekleyecem rabbim yardmcin olsun boyle zor bi imtihandan guzellikle cikarsin insallah bazi durumlar olsa bile rabbimin kudreti sonsuz dogumdan snra duzelebiliyor bol bol dua canim bilemezsin her ser de bir hayir vardir daha hcbsey belli degil belkide bu uzulmeler bu dualar seni bir hayira goturecek guzel dusun guzel olsun dualrimiz seninleBen 1/60 lik riski coktan gectim.. Düşünmüyorum bile...beni asil tedirgin eden ense kalinligi surekli artıyor.. Ama doktorlar yinede amniodan once birsey diyemeyiz diyor... Ama sonuclarin tam cikmasi 19 20. Haftaya denk geliyor... O saatten sonra kotu birsey olmasin diye dua ediyorum sadece..
Canim cok uzuldum insallah bisey yoktur bebisinin saglikli bi sekilde alirsin kucagina Rabbim yar ve yardimcin olsun demesi kolay belki ama sen moralini yuksek tutmaya calisMaalesef 2 Li testim çok kötü çıktı 1/60 riskdünyam başıma yıkıldı ağlamaktan gözlerimde, başımda ağrıdı.. O kadar çok sorun yaşadımki başından beri artık psikolojim kaldırmıyor ancak bir yandan da Rabbimin imtihanı diyerek isyan etmemeye çalışıyorum.
3 önerisi oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?