2 Küçük çocuklu,çalışan anneler burda mı acaba?:)

güneydoğu illerinden birinde oturuyorum ben de.burda en az 3 çocuklu olmak gerekiyor.yoksa aile gözüyle bakmıyorlar.öğretmen arkadaşlarımın en az 4 çocukları var,5 çocuklu var 6 çocuklu var.var gerisini sen düşün:))
bana 2ciden 6 ay sonra da üçüncü çocuğu getir diyorlar buralı arkadaşlarım:) yani üstüste 2 çocuklu olmak burda cesret işi değil,cesaretsiz işi canım.malesef.:)) ve ilginç yanı tirajikomik.hadi öğretmenin belli bir geliri var 5 te yapar 6'da.peki işi olmayan neden çok çock yapar ki? benim yardımcım gamzenin 4 kız kardeşi daha var.baba iş çıkarsa çalışıyor,yani çalışmıyor,nakliyeci...kömürü belediye veriyor.okul masrafları devletin verdiği aylık 100 tl çocuk parası ile karşılanıyor.gmzenin maaşının yarısı kirayı ödüyor.diğer yarısı olan 350 ile de mutfak dönüyor.nasıl vurdumduymazlık ama???
Sağlık vrersin onlara da bze de allah...

aaaa,ben de mersinliyim canım,çok sevindim.Doğu görevi olarak kötü de bir yer değil aslında Adıyaman.Bitlis'te çalışmış biri olarak söylüyorum.Ama mersin'den sonra tabii farklı gelecektir.Konuşma,yaşayış şekli,bayanın çalışıp çalışmaması....Hayata bakış farklı olunca insanlar ne kadar iyi de olsa merhabadan öteye geçemiyor ne yazık ki.İnşallah istediğiniz yerde boşluk olur ve sizden yüksek puanlı biri istemez orayı da hemen gidiverirsiniz.

biz de vanda yaptık doğu görevini.daha yeni geldik istanbul dayz şuan..oralarda 6dan aşağı çocuk doğurmyrlr.
benim kızım ordaki çocuklarla da çok iyi anlaşırdı.kreşteki arkadaşlarıyla da.
ben en çok kızımın eğitimi açısından seviniyorumn çünkü burdaki devlet anaokuluyla vandaki devlet anaokulu arasında dağlar kadar fark var..özel gibi burdaki..eğitim açısından da çok iyi gördüm şimdilik.mesela beslenme konusunda çocuklardan kuruyemiş ve kurutulmuş gıdalar istemişler.turşu yaptılar geçen gün.ödev verdile ilginç bi balığı araştırdk..daha yeni 1 hafta oldu.ben çok memnunum şimdilk.ilk gün kızımı götrdüğmde ğretmöen kızımı tanımadığından dedesi de yanına gelsin dedi.dedim hocam benim kızım uak tefek mızmınlansa da hemen alışır..çok uyumlu ve sosyal bi çocuktur..inanmadı bana tabi..oysa ki ben ikna etmişitim kızımı yukarda bana el bile sallamılştı..öyle dediler ama çok ağlayan çocuk oldu dedi.tamam dedim hocam eğer ağlarsa arayın hemen geliriz ben kefilim kızıma..tamam o zaman dedi.babaannesi ile dedesi gittiler almaya ben bu kadarını beklemiyordum demiş.duru yarın tüm gün gelebilir..
küçük için buralarda güvenebileceğim birini nasıl bulacağım bilemiyorum..aslında ekonomik durumu iyi olmayan,dürüst biri olsa daha iyi olur..ve bir de lise mezunu olsa en az..çok şey mi istiyorum..?:)

arkadaşlar merhaba,
şimdiden bakıcı araştırayım dedim ve bakıcı bulmamıza yardımcı olan bi firmayla görüştüm..1000 lira istiyorlar. o da benim mesai durumumdan dolayı.ben ortaöğretimde çalıştığım için az ders alrım falan dedim.bazı günnlerim boş olur.yarım gün giderim.o yüzden.yoksa 1500 tl istiyorlar....

ben özellikle merhametli ve vicdanlı olmasını istiyorum dedim.bayan bakıcı adayları hakkındaki bilgilerin ellerinde bulunduğunu söyledi.mesela gbt yani savcılıktaki kayıtları,sağlık raporları falan...ama beni tatmin edemedi malesef..şimdiden bi şey söylemek istemiyorum.iyi yürekli bakıcı muhakkak vardır ama başta anlaşılmıyor işte.çok titizim ben bu konuda.olmadı ücretsiz izin alacağım 8 ay bi şekilde kızımı 2 yaşına kendim getireceğim..rahat değilim hiç bu konularda..

..........yada hiç istemesem de kayınvaldemi çağıracağım..çocuğum için bi 8 ay daha katlanırım diyorum ama herkesin genelde kayınbabası iyi olur benim kayınbabam da çok fena..geldiler mi birlikte geliyorlar ve çok konuşuyorlar,yardımcı oluyorlar ama herşeye çok karışıp,herşeyi çok eleştiriyorlar..ya sabır diyip katlanmak da ihtimaller arasında...

1000 mi,yarım güne hem de.oooo! Hangi il bu? Ben 31 saat derse girdiğim halde 450 lira veriyorum.Zaten firmayla görüşerek bakıcı bulunmaz canım ya,tanıdık ,güvenilir birinin tavsiyesiyle olabilir.Komşun olabilir.Ayrıca ben kayınvalidemlerin o kadar kalmasından da pek hoşnut olmazdım ama sen bilirsin tabii

evet canım bunun komisyonu bilmem nesini de saymadım daha.tel daki kadın bi şeyler söyledi de emlakçı gibi bi şey bunlar.güya her türlü tahlillerini de istiyorlarmış hepatit b falan..bu merkez zaten etilerdeymiş bayağı zengin muhit..istanbul yani..eğer çok zorda kalrsam mecburen eşim çağırınca gelirler..ama kendilkeri de isteksiz.büyüğe onlar baktı..eşimden uzağa falan atanınca..
ah ah ben de hiç ister miyim ama hiç olmazsa kafam rahat çalışırım..yani iyi bakarlar..ama en son çare denize düşen yılana sarılır..

1000 lira çok fazla evet
hem de yarım güne..belki daha uygununu bulurum.seneye büyük, ilkokula başlayacak..hem onu özele verip hem de bakıcıya bu kadar verecek durumumuz yok.

0-2 yaş çok önemli bir yaş aralığı. Bu yüzden ben ücretsiz izin aldım. Allah nasip ederse 2 yaşını 2 ay geçe işe başlayacağım. Tabi maddi ve manevi olarak bir engel olmazsa....

Gerçekten de bayağı bir vurdumduymazlık var ortada

0-2 yaş çok önemli bir yaş aralığı. Bu yüzden ben ücretsiz izin aldım. Allah nasip ederse 2 yaşını 2 ay geçe işe başlayacağım. Tabi maddi ve manevi olarak bir engel olmazsa....

evet arkadaşım ben de bunu düşünmeye başladım son günlerde..1 yılı heyet raporlarıyla tamamlayacağım.sonra da 8 ay ücretsiz izin alıp çocuğumu 2 yaşına kendim getireceğim.en güzeli bu..kayınvalidemleri çağırma fikri bile çok kötü..büyük kızım için bazı şeylere göz yumdum,sesimi çıkarmaadım ama artık çocuğum için de olsa yapamam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…