- Konu Sahibi gulminahira
-
merhaba,
ben de sizinle aynı durumdayım ben de öğretmenim. lisedeyim ben.büyük kızım 5 yaşında ,küçük kızım 40 günlük..şuan doğum iznindeyim.aralığın 18 inde iznim bitiyor.12 gün rapor alıp bu yılı kapatmayı planlıyorum daha sonra da heyet raporu,olmazsa da ücretsiz izin alarak kızımı 1 yaşına getirmeyi düşünüyorm..aslında 2 yaşına kadar en az, kendim bakmak istiyorum ama nasıl olacak bilemiyorum..çalışsam da 15 saat derse girip şöyle çok güveneceğim birini bulmak istiyorum ama nasıl bulacağım bilemiyorum..
5 yaşındaki kızım anaokuluna gidiyor.öyle büyük ve zarar verici bi kıskançlığı yok çok şükür..
benim derdim şuan küçük kızım..
merhaba,Merhaba sdf meslektaşım,kreşe keşke bu yıl başlatsaydım ben de,en azından evde sıkılmamış enerjisini atmış olurdu.ben de ufaklıkla ilgilenirdim,yardımcım genelde ev işleri ve dizlerimin rahatsızlığından benim getir götür işlerimden sorumlu,sağolsun.
demek ki her şekilde zor ve çıkmazlarla dolu bu çocuk olayı ..allah kolaylık versin hepimize.bu arada adınız neydi? tanışıp çalışan anneler grubu kuralım,oradan sohbet daha hoş olur:) sevgi ve teşekkürler.
neden bu arada 1 yada 2 yaşına kadar kendin bakmak istiyorsun canım, bakıcı problemin mi var, yoksa bırakmaya mı kıyamıyosun başkasına? elbetteki ben de isterdim ama şükür bizim ders programları yarım gün ayarlandığı için anne sütü yada özlem sorunumuz az düzeyde oluyor.
seninle tnışmıştık hatırlrsan,hatta telefonlaşmışmydık:) neyse tam ben de hatırlamıyorum..sen bayağı büyütmüşsün maşallah,emiyor mu mama mı yiyor?ben emzirdiğim için mama vermedim ama haftanın 3 günü 5 saat olmadığımda ne emecek bilmiyorum.sütümü sağamıyorum,sadece emmeyle geliyor.şu an 5 aylık ve saat başı emiyor,ek gıdaya tam geçmedik,tam doymuyor da acaba ondan mı?acaba 2 ay sonrada bu kadar sık emecek mi? işte cevabını aradığım soru da bu
merhabalar ...
kızlarımdan büyüğü3 yaş 1o aylık,diğeri 5 aylık.öğretmen anneyim,35 yaşındayım.şuan evde bebğime ve büyük kızıma bakıyorum,anneye yardımcı bayan görevinde bir abla buldum.adı gamze.1 aydır sağolsun her işime yardımcı oluyor.ancak;o bebekle ilgilenirken, büyük kızım kıskandığı için agresifleşiyor.belki de gamze,bebeği koruyucu davranışlar sergilediği için ona kızıyor.kızım ''sonuçta o benim kardeşim,ona zarar vermem'' diye düşünüyor...neyse yine de benim önerilerimle, ben evde olduğum için, birimiz büyükle birimiz küçükle ilgilenerek günümüz geçiyor...evde 2sinide bırakıp 1 saatliğine bile çıkmayı; hayal bile edemiyorum:)
2 ay sonra köy okulumda göreve başlayacağım.haftanın 3 günü 08-12 arası.büyük kızım benimle okula gelecek.benim okulumdaki 4-5 yaş anasınıfına.okulda onunla yapabilecek miyim?bilemiyorum.her sorununda bana gelir, beni ister diye korkuyorum.okula giderken ufaklığı da götürüp orada,velimin evinde,teneffüs aralarında emzirsem mi diye düşünüyorum.mama vermeyi hiç düşünmüyorum çünkü.
ya da büyük kızı kreşe gönderip rahat rahat mı gitsem okuluma? sonuçta derste kafam rahat olmalı ki,maaşımı hakedeyim değil mi?sadece ufaklığı emzirmek için götüreyim diyorum köye.
ya daaa bu yıl izin alıp her iki çocuğuma da gamzeyle beraber mi baksak.benim eklemsel rahatsızlıklarım var ve yalnız hiç bir şey yapamam.eşimin pek taşın altına elini koymaması da cabası
2 çocuklu anneler siz neler yaşadınız bu işe başlama sürecinde? nasıl atlattınız zorlu günlerinizi? sorunlarınızı nasıl çözdünüz?yaşantılarınızdan örnekler almaya ihtiyacım var.
herkese sevgi ve kolaylıklar...
evet seni de çağırdm,doğru duymuşsun:) hem fikirleşelim hem rezilliklerimizi anlatalım ortaya diyeanlaşılan o ki pek te kalabalık değiliz sanki.2>çocuğu olanlar işlerini bırakmışlar mı ne:)
Eşlerimiz yönünden şanslı mıyız şanssız mıyız bilinmez ama sağlıklı çocuklarımızdan yana şanslıyız ya, ne mutlu bize:)
sevimcim gamze kızım çok iyi.20 yaşında ama ondan önce 5 tane kız çıkardık.çocuklu kadın ise hiç düşünmedim.yorgun argın gelir,erken çıkmak ister diye çok şükür hayallerimdeki yardımcıyı buldum şimdi.
sen nasıl arıyorsun? ilanla mı tanıdık yoluyla mı ajanstan mı? kolaylıklar canım.
adını bağışlasan da beni yormasan artık diyorum:) şu anda ek gıdaya geçtik sayılır.ama sayılır,tam geçmedik.hiç azalacak gibi durmuyor.sen şimdi yine de 1 ay sonra emmesi azalır mı diyosun??
ha bu arada kk'dan 2. el eşya konusunda yoğurt makinesi vs konularında konuşmuştk sanki?
:) HMM ÖYLE İSE DE TANIŞTIĞIMA ÇOK memnun oldum miskokulu,nikinin güzelliğine gurbaneyyyyadım burçin canım.Ama o ben değildim.Nikinim çok çok benzeri var,odur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?