• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 Küçük çocuklu,çalışan anneler burda mı acaba?:)

gulminahira

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2013
311
12
46
Adana
merhabalar ...
kızlarımdan büyüğü3 yaş 1o aylık,diğeri 5 aylık.öğretmen anneyim,35 yaşındayım.şuan evde bebğime ve büyük kızıma bakıyorum,anneye yardımcı bayan görevinde bir abla buldum.adı gamze.1 aydır sağolsun her işime yardımcı oluyor.ancak;o bebekle ilgilenirken, büyük kızım kıskandığı için agresifleşiyor.belki de gamze,bebeği koruyucu davranışlar sergilediği için ona kızıyor.kızım ''sonuçta o benim kardeşim,ona zarar vermem'' diye düşünüyor...neyse yine de benim önerilerimle, ben evde olduğum için, birimiz büyükle birimiz küçükle ilgilenerek günümüz geçiyor...evde 2sinide bırakıp 1 saatliğine bile çıkmayı; hayal bile edemiyorum:)
2 ay sonra köy okulumda göreve başlayacağım.haftanın 3 günü 08-12 arası.büyük kızım benimle okula gelecek.benim okulumdaki 4-5 yaş anasınıfına.okulda onunla yapabilecek miyim?bilemiyorum.her sorununda bana gelir, beni ister diye korkuyorum.okula giderken ufaklığı da götürüp orada,velimin evinde,teneffüs aralarında emzirsem mi diye düşünüyorum.mama vermeyi hiç düşünmüyorum çünkü.
ya da büyük kızı kreşe gönderip rahat rahat mı gitsem okuluma? sonuçta derste kafam rahat olmalı ki,maaşımı hakedeyim değil mi?sadece ufaklığı emzirmek için götüreyim diyorum köye.
ya daaa bu yıl izin alıp her iki çocuğuma da gamzeyle beraber mi baksak.benim eklemsel rahatsızlıklarım var ve yalnız hiç bir şey yapamam.eşimin pek taşın altına elini koymaması da cabası:(
2 çocuklu anneler siz neler yaşadınız bu işe başlama sürecinde? nasıl atlattınız zorlu günlerinizi? sorunlarınızı nasıl çözdünüz?yaşantılarınızdan örnekler almaya ihtiyacım var.
herkese sevgi ve kolaylıklar...

merhaba,
ben de sizinle aynı durumdayım ben de öğretmenim. lisedeyim ben.büyük kızım 5 yaşında ,küçük kızım 40 günlük..şuan doğum iznindeyim.aralığın 18 inde iznim bitiyor.12 gün rapor alıp bu yılı kapatmayı planlıyorum daha sonra da heyet raporu,olmazsa da ücretsiz izin alarak kızımı 1 yaşına getirmeyi düşünüyorm..aslında 2 yaşına kadar en az, kendim bakmak istiyorum ama nasıl olacak bilemiyorum..çalışsam da 15 saat derse girip şöyle çok güveneceğim birini bulmak istiyorum ama nasıl bulacağım bilemiyorum..
5 yaşındaki kızım anaokuluna gidiyor.öyle büyük ve zarar verici bi kıskançlığı yok çok şükür..
benim derdim şuan küçük kızım..

Buyrun beni mi çağırdınız ? 2 kızım var ve birisi 4,5 diğeri 5,5 yaşında..
Oldukça da yoğun bir tempoda çalışıyorum.
Çocuklarıma ilk bir yıl ben baktım, homeoffice çalıştım, kızlar sırası ile yaşlarına geldiklerinde de kreşe başladılar, bakıcıyı tercih etmedim nedense güvenmedim, o zamanlar kreşler kameralı idi tabi. Şimdi ikisi de kreşe devam ediyorlar.

Bu arada benim eşim en büyük yardımcımdı ikiz gibi büyüttüğüm için birisi ile ben ilgileniyorsam diğerini eşim alırdı, ev işlerine hep ortak olduk, ev süpürmedim uzun zamandır desem yeridir, zorlu bir doğum sonrası geçirdiğimden (dikişlerim açılmıştı) süpürge yapmam yasaktı benim. Anne/Kayınvalide desteği göremedim hiç annem rahmetli zaten kv'den de fayda yok..

Kıskançlıklar bizde tatlı genelde, birisi yanıma yatmak istediğinde illaki öteki de gelir :) bu da benim hoşuma gidiyor ancak ikisini de bir yaşından bu yana kendi odalarına geçirdiğimden dolayı çok rahat ettim. Çok iyi oyun arkadaşları birbirlerine, çoğu zaman bana bile ihtiyaç duymuyor oyunlarını kuruyorlar, birlikte yaptığımız aktiviteler çok farklı tabi.

Bu arada ev işlerini bu sene itibari ile tamamen rafa kaldırdım. Bir yardımcı kadınla anlaştım hafta da iki gün eve geliyor. Pazartesi-Cuma günleri, hafta sonu dağınığı pazartesi topluyor ve ben tüm haftayı temiz geçiriyorum hafta sonuna kadar dağıttığımda cuma halloluyor tavsiye ederim. (300 TL veriyorum ben bu bayana)

Ev işleri üzerinizden kalktığında çocuklara çok daha kaliteli ve güzel vakit ayırabiliyorsunuz ek olarak kendinize de normalde 2 çocuklu çalışan bir kadın nefes alamaz hale gelirken ben daha şanslı görüyorum kendimi..

ben de öğretmenim.Biri 5.5 yaşına yaklaştı,diğeri nerdeyse 11 aylık olan 2 çocuğum var.31 saat dersim var bu sene,2 de çocuk,ev işleri derken yoruldum şimdiden.Abisi küçüğü epeyce kıskandı,hırçınlaştı.Neyse ki alışıyor artık,eskisi kadar ağlatmıyor kardeşini.Bence büyüğü kreşe verin,zaten yaşı gelmiş.Küçüğü götürmek yerine evde bakıcısıyla bıraksanız daha mantıklı sanki,kış ayında zor olur çocuğun köye gitmesi.Zaten haftanın sadece 3 günü gideceksiniz ve 4 saat.Çok çok iyi bir program.O zaman minik de 7 aylık olacak ve her şeyi yemeye başlayacak.Öğleye kadar emmesi sorun olmaz yani.Gün içinde emer zaten.Sizi emdiği ve diğer yiyeceklerden yediği sürece mamaya da gerek kalmaz.

merhaba,
ben de sizinle aynı durumdayım ben de öğretmenim. lisedeyim ben.büyük kızım 5 yaşında ,küçük kızım 40 günlük..şuan doğum iznindeyim.aralığın 18 inde iznim bitiyor.12 gün rapor alıp bu yılı kapatmayı planlıyorum daha sonra da heyet raporu,olmazsa da ücretsiz izin alarak kızımı 1 yaşına getirmeyi düşünüyorm..aslında 2 yaşına kadar en az, kendim bakmak istiyorum ama nasıl olacak bilemiyorum..çalışsam da 15 saat derse girip şöyle çok güveneceğim birini bulmak istiyorum ama nasıl bulacağım bilemiyorum..
5 yaşındaki kızım anaokuluna gidiyor.öyle büyük ve zarar verici bi kıskançlığı yok çok şükür..
benim derdim şuan küçük kızım..

Merhaba sdf meslektaşım,kreşe keşke bu yıl başlatsaydım ben de,en azından evde sıkılmamış enerjisini atmış olurdu.ben de ufaklıkla ilgilenirdim,yardımcım genelde ev işleri ve dizlerimin rahatsızlığından benim getir götür işlerimden sorumlu,sağolsun.

demek ki her şekilde zor ve çıkmazlarla dolu bu çocuk olayı ..allah kolaylık versin hepimize.bu arada adınız neydi? tanışıp çalışan anneler grubu kuralım,oradan sohbet daha hoş olur:) sevgi ve teşekkürler.

neden bu arada 1 yada 2 yaşına kadar kendin bakmak istiyorsun canım, bakıcı problemin mi var, yoksa bırakmaya mı kıyamıyosun başkasına:(? elbetteki ben de isterdim ama şükür bizim ders programları yarım gün ayarlandığı için anne sütü yada özlem sorunumuz az düzeyde oluyor.

vallahi ne diyeyim arkadaşım işin zor,iş saatleri uzunsa biz annler için en zoru bu...ama kolaylamışsın en azından dimi? bir de artın var ki,o en güzeli,tandem nursing olayı:) şimdi arkadaşa da ihtiyaçları olmaz onların.ne haftasonu ne akşamları arkadaş istemezler,sıkılsalar da paylaştıkça eğlenirler.keşke dediğim bir nokta da bu,kendi açımdan....sevgi ve kolaylıklar...çalışan anneler grubuna adınızı yazıyorum sizin de:)

Nobody,eşim bana no yardım:) zaten onun herhangi bir (bakımı geçtim fikir bile vermiyor) yardımı olsa buraya yazma gereği duymazdım (heralde...)
sen çok şanslısın,böyle çiftleri görünce eskiden kıskanırdım ama şimdi eşimin olumlu yönlerine bakıp hayattan keyif almayı öğrendim.mesela bana yarın ford c max 7kişilik al,çok istiyorum al desemmmm hemen gider alır,alır ama ölsem dönüp bakmazzz:))) ne yaman çelişki değil mi? amannnn sağlık olsun çcuklarımız sağlıklı olsun inşşş...sevi ve kolaylıklar canım.

seninle tnışmıştık hatırlrsan,hatta telefonlaşmışmydık:) neyse tam ben de hatırlamıyorum..sen bayağı büyütmüşsün maşallah,emiyor mu mama mı yiyor?ben emzirdiğim için mama vermedim ama haftanın 3 günü 5 saat olmadığımda ne emecek bilmiyorum.sütümü sağamıyorum,sadece emmeyle geliyor.şu an 5 aylık ve saat başı emiyor,ek gıdaya tam geçmedik,tam doymuyor da acaba ondan mı?acaba 2 ay sonrada bu kadar sık emecek mi:(? işte cevabını aradığım soru da bu:(

Merhaba sdf meslektaşım,kreşe keşke bu yıl başlatsaydım ben de,en azından evde sıkılmamış enerjisini atmış olurdu.ben de ufaklıkla ilgilenirdim,yardımcım genelde ev işleri ve dizlerimin rahatsızlığından benim getir götür işlerimden sorumlu,sağolsun.

demek ki her şekilde zor ve çıkmazlarla dolu bu çocuk olayı ..allah kolaylık versin hepimize.bu arada adınız neydi? tanışıp çalışan anneler grubu kuralım,oradan sohbet daha hoş olur:) sevgi ve teşekkürler.
merhaba,
ben sevim memnun oldum sizin neydi adınız?evet çok zor,çalışan annenin çocuk büyütmesi..
ah ah benim eşim de elini taşın altına pek koymaz..ben de şanssızım bu yüzden işini bahane eder..
neden bu arada 1 yada 2 yaşına kadar kendin bakmak istiyorsun canım, bakıcı problemin mi var, yoksa bırakmaya mı kıyamıyosun başkasına:(? elbetteki ben de isterdim ama şükür bizim ders programları yarım gün ayarlandığı için anne sütü yada özlem sorunumuz az düzeyde oluyor.

evet canım başkasına güvenemiyrm.benim cimcime ağlayabilir diye hızlı hızlı yazyrm.iyi birini nasıl bulucam..gamze iyi mi?

seninle tnışmıştık hatırlrsan,hatta telefonlaşmışmydık:) neyse tam ben de hatırlamıyorum..sen bayağı büyütmüşsün maşallah,emiyor mu mama mı yiyor?ben emzirdiğim için mama vermedim ama haftanın 3 günü 5 saat olmadığımda ne emecek bilmiyorum.sütümü sağamıyorum,sadece emmeyle geliyor.şu an 5 aylık ve saat başı emiyor,ek gıdaya tam geçmedik,tam doymuyor da acaba ondan mı?acaba 2 ay sonrada bu kadar sık emecek mi:(? işte cevabını aradığım soru da bu:(

aaaa,ben hatırlayamadım canım,ne zaman tanışmıştık.Yaşlandım iyice,hafıza kalmadı bende :)
Emiyor benim minik,mama vermedim ben emdiği için.6.ayın sonunda da ek gıdaya geçtim.Seninki de o zamana yemeğe başlamış olur,sen gelene kadar çorbasını içer.Gelince akşama kadar emer zaten.Ama ek gıdaya geçince ister istemez emme sıklığı azalacak.

Eşlerimiz yönünden şanslı mıyız şanssız mıyız bilinmez ama sağlıklı çocuklarımızdan yana şanslıyız ya, ne mutlu bize:)
sevimcim gamze kızım çok iyi.20 yaşında ama ondan önce 5 tane kız çıkardık.çocuklu kadın ise hiç düşünmedim.yorgun argın gelir,erken çıkmak ister diye çok şükür hayallerimdeki yardımcıyı buldum şimdi.
sen nasıl arıyorsun? ilanla mı tanıdık yoluyla mı ajanstan mı? kolaylıklar canım.

adını bağışlasan da beni yormasan artık diyorum:) şu anda ek gıdaya geçtik sayılır.ama sayılır,tam geçmedik.hiç azalacak gibi durmuyor.sen şimdi yine de 1 ay sonra emmesi azalır mı diyosun??
ha bu arada kk'dan 2. el eşya konusunda yoğurt makinesi vs konularında konuşmuştk sanki?

Son düzenleme:
merhabalar ...
kızlarımdan büyüğü3 yaş 1o aylık,diğeri 5 aylık.öğretmen anneyim,35 yaşındayım.şuan evde bebğime ve büyük kızıma bakıyorum,anneye yardımcı bayan görevinde bir abla buldum.adı gamze.1 aydır sağolsun her işime yardımcı oluyor.ancak;o bebekle ilgilenirken, büyük kızım kıskandığı için agresifleşiyor.belki de gamze,bebeği koruyucu davranışlar sergilediği için ona kızıyor.kızım ''sonuçta o benim kardeşim,ona zarar vermem'' diye düşünüyor...neyse yine de benim önerilerimle, ben evde olduğum için, birimiz büyükle birimiz küçükle ilgilenerek günümüz geçiyor...evde 2sinide bırakıp 1 saatliğine bile çıkmayı; hayal bile edemiyorum:)
2 ay sonra köy okulumda göreve başlayacağım.haftanın 3 günü 08-12 arası.büyük kızım benimle okula gelecek.benim okulumdaki 4-5 yaş anasınıfına.okulda onunla yapabilecek miyim?bilemiyorum.her sorununda bana gelir, beni ister diye korkuyorum.okula giderken ufaklığı da götürüp orada,velimin evinde,teneffüs aralarında emzirsem mi diye düşünüyorum.mama vermeyi hiç düşünmüyorum çünkü.
ya da büyük kızı kreşe gönderip rahat rahat mı gitsem okuluma? sonuçta derste kafam rahat olmalı ki,maaşımı hakedeyim değil mi?sadece ufaklığı emzirmek için götüreyim diyorum köye.
ya daaa bu yıl izin alıp her iki çocuğuma da gamzeyle beraber mi baksak.benim eklemsel rahatsızlıklarım var ve yalnız hiç bir şey yapamam.eşimin pek taşın altına elini koymaması da cabası:(
2 çocuklu anneler siz neler yaşadınız bu işe başlama sürecinde? nasıl atlattınız zorlu günlerinizi? sorunlarınızı nasıl çözdünüz?yaşantılarınızdan örnekler almaya ihtiyacım var.
herkese sevgi ve kolaylıklar...

Merhaba, biri beni mi çağırdı :1::1::1: 2 çocuklu çalışan bir anneyim. Büyük oğlum 5 yaşında, küçük oğlum 8,5 aylık. Şu an ücretsiz doğum iznindeyim. Kısmetse 22 Nisan 2015'de işe başlayacağım....

Son düzenleme:
evet seni de çağırdm,doğru duymuşsun:) hem fikirleşelim hem rezilliklerimizi anlatalım ortaya diye:D anlaşılan o ki pek te kalabalık değiliz sanki.2>çocuğu olanlar işlerini bırakmışlar mı ne:)

evet seni de çağırdm,doğru duymuşsun:) hem fikirleşelim hem rezilliklerimizi anlatalım ortaya diye:D anlaşılan o ki pek te kalabalık değiliz sanki.2>çocuğu olanlar işlerini bırakmışlar mı ne:)

Bu zamanda çalışıp da 2 çocuk doğurmak zor iş. 2.'ye hamile kaldığımda çevremdekiler maşallah ne cesaret demişlerdi. Sanki 4., 5. çocuğumu doğuruyorum...Herkesin gözü korkmuş, ben gözlerimi kararttım. Çok seviyorum çocukları....

Eşlerimiz yönünden şanslı mıyız şanssız mıyız bilinmez ama sağlıklı çocuklarımızdan yana şanslıyız ya, ne mutlu bize:)
sevimcim gamze kızım çok iyi.20 yaşında ama ondan önce 5 tane kız çıkardık.çocuklu kadın ise hiç düşünmedim.yorgun argın gelir,erken çıkmak ister diye çok şükür hayallerimdeki yardımcıyı buldum şimdi.
sen nasıl arıyorsun? ilanla mı tanıdık yoluyla mı ajanstan mı? kolaylıklar canım.

evet,
bu bakımdan şanssızız bence,karısına çok yardım eden erkekler biliyorum hem ev işinde hem çocuk bakımında.yalnız benim eşim özellikle ev işlerinde yardım etmeyi sevmez.en son hamileliğimde kanamam oldu da öyle el attı bulaşığa falan acıdı halime..
çok imreniyorum öylelerine ama benimkinin içinden gelmiyor ne yapayım...
ALLAH tan çocuklar yönünden şanslıyım büyük kızım kardeşini hiç kıskanmadığı gibi çok da seviyor..o kadar da olsun.küçük kızım da çok zor, huysuz bi bebek değil...
şimdilik hiç düşünmedim bakıcı aslında kayınvaldemi de çağırmk istemiyrm..zaten kendisi de gelmek istemiyr..ama güveneceğim birini nasıl bulucam.bilemiyorum.ben kıyamıyorum çocuklarıma..büyüğü babaanne büyüttü.4 yaşına kadar 4 yaşında da kreşe başladı..ondan yana pek sıkıntım yok..
neyse seninle daha paslaşırız nerden bulucam güvenebileceğim birini belki sen fikir verebilirsin..benim hiç fikrim yok çünkü bu konuda..

adını bağışlasan da beni yormasan artık diyorum:) şu anda ek gıdaya geçtik sayılır.ama sayılır,tam geçmedik.hiç azalacak gibi durmuyor.sen şimdi yine de 1 ay sonra emmesi azalır mı diyosun??
ha bu arada kk'dan 2. el eşya konusunda yoğurt makinesi vs konularında konuşmuştk sanki?

adım burçin canım.Ama o ben değildim.Nikinim çok çok benzeri var,odur

adım burçin canım.Ama o ben değildim.Nikinim çok çok benzeri var,odur
:) HMM ÖYLE İSE DE TANIŞTIĞIMA ÇOK memnun oldum miskokulu,nikinin güzelliğine gurbaneyyyy

SEVİMCİM, NE GÜZEL BABANNENİN 4 YAŞINA KADAR GETİREBLMESİ,BAKABİLMESİbenim de annem baktı 2buçuk yaşıa kadar ama çocuğumu biaz bağımlı ve özgüvensiz yetiştirdiğine kanaat getirdim ve bakıcıya geçtim.çocuklu hayatımda keşke dediğim bişey varsa bunun ilki 2 yaşına kadar annane baktıktan sonra direk kreşe vermekti.o şekilde daha çok ''kendi kendini idare edebilen'' bir çocuk olabilirdi.gerçi şimdi de maşallahı var ama çok ilgi ve itina isteyen bir çocuk.mesela o günü evde geçireceksek (ki genelde böyle; sırf bu yüzden haftada 2gün c.tesi-pazar bale dersine gidiyoruz,çoluk çocuk bi zor oluyor ki:/ )tv odasında oturur,anne kahvaltımı getir,anne yedir,anne bu bardak değil,pipetlide istiyorum.anne mısırrrr-kızım yok-anne istiyorum anlamıyomusunnnn (aramızda ufak bir arbededen sonra bir süre uslu çouk olunur.sonra yine devam.anne acıktım...hep bahane.anne kule yapalım,anne makasımı ver.akşama kadar annesi getirsin götürsün bayılır.ama artık burnuma felaket kokuları gelmeye başladı.bol bl kavga edeceğiz böyle giderse gelecek günlerde:D
aslında yaşadığımız ilde büyük kızım açısından bir dezavantajım var.sitede onun da benim de yaşıtımız çok ama kafadengimiz yok.tüm kadınlar ve çocuklar kapımızın önünde (1. katta oturuyrz) sohbet edip oynarlarken biz kültür farklılığı sebebiyle çok fazla onlarla samimi olamıyoruz.aramız kötü değil elbette, görüşüp konuşuyoruz ama ne bileyim çok farklıyız işte.ben mersinliyim doğma büyüme.adıyamanda yaşıyrz mesleğimiz gereği,işyerlerimizden eşimle çok memnunuz o ayrı.komşularla ilgili bir misal vereyim şimdi.kızımla haftada görüştüğümüz diğer apartmandan hemşerim öğretmen arkadaşım ve kızı var.kızı bendeyken,annesi ne yediğini sorar ben de söylerim,mutlu olur.benim kızım ondayken de ben sorarım,eğer yemeğini yediyse mutlu olurum.çünkü biz çalışan annelerin çocukları kah vakit probleminden kah yalnız sofra başında bulunmaktan yemeleri sorunlu olduğuna inanırım.bir gün gene yurdum kadını heyheyli komşumun heyheyli kızı deniz (kızımı hadi oynayalım diye çağırıp,başka bi tarafa sıvışmasının arasında 1 sn bile olmadığı için heyheyli diyorum) akşamüstü kızımla oynamaya bizim eve geldi.o günde kızımın 2 arkadaşı daha vardı.oyndılar eğlendiler,şakılar söyledik yemek yedik.gitme vakti gelip anneler çocuklarını almaya geldğinde deniin annesine diyorum ki; kızın maşallah hem çok eğlendi,hem hamsisiyle çorbasını bitirdi.kadın ne cevap verse beğenirsiniz? -iyi de gül bunu neden söylüyorsun ki bana? cevap burda ''elbette ki annesi olduğun için'' olacaktı ama karşındaki cahil kadına bunu anlatmaya çalışmak yersiz olacaktı.o yüzden diğer anneler hep sordular da cevap alışkanlık olmuş dedim ben de.yani kadın çocuğunun karnını kendisi doyuramıyormuş hissine mi kapıldı nedir?iglinç yurdum insanı işte...yani ben bu insanların neresinden tutatyım da iyiniyet gös
tereyim.burda çocuğu doğurup dışarı salıyorlar.ilgi alaka sıfır.neyse hepsi yaşıtım olan komşularımın hiçbiri ne kitap ne gazete okumaya meraklı.birlikteyken ne siyasetten ne yeni çıkmış kitaplardan ne hobilerinizden konuşablirsiniz.eyvahhh bu yıl sonunda kesin tayin istememiz gerekkk bayağı sıkılmışız biz bu yarıdoğu memleketteeee:)

büyük yada orta büyüklükteki bir batı kentinde olsanız,apartmanında olmazsa mahallende,orda yoksa uzaklardan çocuk oyun grubu kurup arkadaşlar ediniyorsunuz.amaç yakın olmak değil çükü,kalplerin yakın olması...
neşe iyice dağıldım ben...sevim, yakınlarından bir araştır istersen bakıcıyı,genelde uzaklarda aradığımız burnuuzun dibindedir:) sevgiler...

Back