Gebeliğe Hazırlık 2. Kimyasal gebelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Tekirdagli4259

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
298
Puanlar
33
Kizlar mrb. Lutfen benimle ayni durumu yasayan banada bilgi verebilir mi? 10 aylik evliyiz hic korunmadik kasimda hcg 7 cikti sonra 12 oldu daha sonra kanamam basladi kimi doktor kimyasal dedi kimi doktor yok dedi. Simdi mayista tekrar hcg 20 cikti 10 gunluk gecikmenin ardindan kanamam basladi kimyasal dediler. Hormon testi kan testi alttan muayene hepsi yapildi hersey cok guzel dedi doktor rahim tertemiz dedi . Ama neden 2 seferdir kimyasal yasiyorum ne yapmaliyim sizce .adete 5 gun var midem cok bulaniyor. Doktor baya etkili bir vitamin verdi bunu esinle birlikte kullan dedi .

Daha vitamini kullanmaya baslamadik sadece bir kac defa corek otu yagi ictim gecen ayda icmistim o zaman gebe kalmistim ama kimyasala cevirdi

Öncelikle üzülme canım. Her şeyin bir zamanı vardır. Dünyaya gelecek olan öyle de böyle de geliyor. Bende Şubat ve Nisan aylarında kimyasal gebelik geçirdim. Adetim bir hafta kadar gecikiyordu ve sonra düşüyordu değerlerim. Kan pıhtılaşmasından dolayı sanırım. Aman çocuğum neden olmuyor falan diye kafana takma sakın. 13 gün sonra tam üç yaşında olacak bir kızım var, kimyasal gebeliklerin sebebi çok farklı olabiliyor. Benim hcg değerim ilkinde 100 dü 161 oldu ve sonra 38'e düştü doktorum da telefonla beni bilgilensirdi zaten o gece adet oldum. Nisan ayında Hcg oranım 300 civarında çıktı ama iki gün sonra tekrar kan vermek için hastaneye gidecekken yine regl oldum. Zamana bıraktım. Kan pıhtılaşman vs var mı bir baktır. Eğer varsa zaten doktor sana kan sulandırıcı verecektir. Ayrıca çocuk istiyorsan şimdiden folik asit kullanmaya başlamanı tavsiye ederim. Umarım en kısa zamanda mutlu haberler alırsın

sebebi kan pihtilasmasi olabilir tekrarlayan kimyasal gebeliklerin en onemli nedeninin kan pihtilasmasi oldgunu duymstum bi baktir istersen ama devlet hastanesinde 2 kez dusuk yada dis gebelik olmadiysa yapmiyolarmis testleri cok mantiksiz gelmisti bana halbuki bastan herkes kontrol olsa yazik degilmi yani o kadar dusuk vs

Ben doktoruma sordum olabilir mi diye onun icin degerlerin biraz daha yuksek olmasi gerekir simdilik kan pihtilasmasindan bahsedemeyiz dedi bu ay corek otu yagi ictim yumurtlarken baya kasik agrisi cektim ins daha saglikli yumurtam olusmustur. Aspirin kullansam mi acaba yumurtlamam geceli 2 gun oldu

Kimyasal gebelik genellikle kalitesiz sperm ve kalitesiz yumurta demek olabiliyor. Düzenli ilişki ve vitaminlerle kaliteyi arttırabilirsiniz. Bu arada sağlıklı beslenmeye de çalışın. İnternette sperm ve yumurta kalitesini arttıran yiyecekler yazıyor. Bunun harici çok aklınıza takılıyorsa coraspin kullanılabilir ama hamile kalana kadar gerek olduğunu sanmıyorum. Bu değerler pıhtılaşma ile alakalı değildir bence de.

Doktor neofortil verdi aslinda kullanin ikinizde diye ama kullanmaya baslamadik daha olmazsa diger ay alip kullansak mi

Doktor neofortil verdi aslinda kullanin ikinizde diye ama kullanmaya baslamadik daha olmazsa diger ay alip kullansak mi
Ben olsam kullanırdım. Çünkü değerleriniz hiç çok yükselmemiş. Allah korusun yükselip düşse vitamin ne yapabilir ki derdim ama şu durumda en az 3 ay vitamin, düzenli ilişki ve o bahsettiğim nette yazan gıdalarla düzenli sağlıklı beslenme ile denerdim. Olmuyorsa o zaman eşimle birlikte doktora gider sağlam bir araştırma talep ederdim. Hakkınızda hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…