2.kez düşük yaptım.sebebini bulamıyorum lütfen yardım

Canim 6.haftafa kanama konrole gittim kese bozulmu kalp atisi durmus clexane kullanmama ragmen doktorda sasirdi ve beta cok yuksek oldugundan parsiyel mol gebelikten suphelendi yada bebegw alt kromozom bozuklugundan.esimde ve bende kromozom testi temiz cikmisti ama bebekte sorun cikarsa o sorunu bizde kan tahlili yaparak taramasini yapacak ve bizzdede cikarsa ptg tüp bebek önerecek ama eger bebekteki sorun bizde cikmzsa tekrar deneyin diyecwkmis.ben bizde kromozom sorunu cikacagini sanmiyorum artik xok bunaldim hayattan zevk alamiyorum insanlarla iletisim kurmak istemiyorum.cok caresiz hissediyorum canim ama kader.doktor diyor 8.gebeliginde kucagina alan var ama dayanmasi cok zor ciģerim yaniyor derler ua ne oldugunu anladim hergün kanli gözyasi döküyorum umudumu kaybetmek üzereyim.neyse canim senide üzmeyeyim şimdi allah senin evladinisaglikla kucagina almana yardim etsin sen cok iyi bir insansin ćunkü

seni anlıyorum tatlım herşey allahtan,hayırlısı olsun.üzülme diyemiyorum ben de yaşadım çünkü elinde değil insanın.
biraz kendinle başbaşa kal,insanlarla çok fazla iletişim kurma kendini biraz toparlayana kadar.
yalnız kalmak daha iyi gelecektir.ben de 2. düşüğümden sonra haftalarca alışveriş merkezine bile gitmedim insan görmeyeyim diye.
evde uyumak istiyodum sadece.biraz kafanı dinle.anlatmak derdini dökmek istersen veya bişey sormak istersen de ben burdayım canım
sonuçta bir sorun çıkmayacak tüp bebeğe falan da gerek kalmicak bak gör.yavrunu kucağına alacaksın.bunlar da bizim sınavımızmış diyelim.benim de hala yaşadıklarım aklıma gelip durur,ama sen sağlıklı ol yeter ki en önemlisi o.
ben 2. düşüğümü yaptıktan sonra çok üzülmüştüm.bigün afedersin tuvalette öyle bir kan geldi ki benden neye uğradığımı şaşırdım.ve o sıralarda arkadaşımın ablasında aynı şey olmuştu,sonuç bağırsak kanseriydi.o kadar korktum ki sağlığımı kaybettiğim için.inan o an bebek olayını rafa kaldırdım kendi derdime düştüm.
8. gebeliğini beklemeyecek senin bebek öyle de düşünme emi canım,kendine çok iyi bak bir an önce toparlanman için dualarım seninle

Canim 6.haftafa kanama konrole gittim kese bozulmu kalp atisi durmus clexane kullanmama ragmen doktorda sasirdi ve beta cok yuksek oldugundan parsiyel mol gebelikten suphelendi yada bebegw alt kromozom bozuklugundan.esimde ve bende kromozom testi temiz cikmisti ama bebekte sorun cikarsa o sorunu bizde kan tahlili yaparak taramasini yapacak ve bizzdede cikarsa ptg tüp bebek önerecek ama eger bebekteki sorun bizde cikmzsa tekrar deneyin diyecwkmis.ben bizde kromozom sorunu cikacagini sanmiyorum artik xok bunaldim hayattan zevk alamiyorum insanlarla iletisim kurmak istemiyorum.cok caresiz hissediyorum canim ama kader.doktor diyor 8.gebeliginde kucagina alan var ama dayanmasi cok zor ciģerim yaniyor derler ua ne oldugunu anladim hergün kanli gözyasi döküyorum umudumu kaybetmek üzereyim.neyse canim senide üzmeyeyim şimdi allah senin evladinisaglikla kucagina almana yardim etsin sen cok iyi bir insansin ćunkü

Böyle düşünme tatlım benimde içim çok yanmıştı ama hep dua ettim. Duanı sakın bırakma biliyorsun ki en sıkıldığın anda yetişiyor Mevlam. İnşallah bir daha bu günleri yaşamazsın. Seni çok iyi anlayan arkadaşların olarak dua ediyoruz..

Kizlar 10+6 gunluk gebeyim 5 gundur kesilmeyen kanamam var sayisiz dr gittim evde dusuj yaoacagim diye cok korkuyorum agri oluyor gidiyorum serum veriyolar dun oarca geldi sandim kanli buyuk bie akinti gibiydi zangir zangir titredim gotunce onuda aldik gittik dr hic bisey demiyo kimisi bu kadar buyuk bebek dusmsz diyo kimisi kanama alani buyurss beslenmesi bozilur diyor evdr dusuk yapmak en buyuk kabusum tuvaletlere gitmek bile istemiyorum korkuyorum cok ayip ama annem yanimda tuvalete giriyorum :KK43: bugun 5.gun kanama baslayali

Kizlar 10+6 gunluk gebeyim 5 gundur kesilmeyen kanamam var sayisiz dr gittim evde dusuj yaoacagim diye cok korkuyorum agri oluyor gidiyorum serum veriyolar dun oarca geldi sandim kanli buyuk bie akinti gibiydi zangir zangir titredim gotunce onuda aldik gittik dr hic bisey demiyo kimisi bu kadar buyuk bebek dusmsz diyo kimisi kanama alani buyurss beslenmesi bozilur diyor evdr dusuk yapmak en buyuk kabusum tuvaletlere gitmek bile istemiyorum korkuyorum cok ayip ama annem yanimda tuvalete giriyorum :KK43: bugun 5.gun kanama baslayali

geçmiş olsun canım,kanaman kırmızı mı kahverengi mi?
Benim de 2 düşüğüm var.Bu defa da yine 6. haftada kanamam oldu sonra açık kahveye döndü.
11. haftaya kadar leke gibi oluyodu.İğneler ilaçlar ve istirahatle geçirdim.
Allah kucağına almayı nasip etsin.Doktorlar kesin birşey söyleyemiyor maalesef.
Kalp atışları normalse,kanama alanı keseye çok yakın değilse korkma

[SUB][/SUB]
geçmiş olsun canım,kanaman kırmızı mı kahverengi mi?
Benim de 2 düşüğüm var.Bu defa da yine 6. haftada kanamam oldu sonra açık kahveye döndü.
11. haftaya kadar leke gibi oluyodu.İğneler ilaçlar ve istirahatle geçirdim.
Allah kucağına almayı nasip etsin.Doktorlar kesin birşey söyleyemiyor maalesef.
Kalp atışları normalse,kanama alanı keseye çok yakın değilse korkma
kanama baska kanlı akıntı geldı dr anlayamadı ben normal hayatıma devam ettım 4 gun sonra kıremıt rengı kahve gıbı leke oldu 2 gun cumartesıde tamamen kanamaya dondu kırmızı rengı ama pedde cok anlıyamıyorum bazen kuruyorya koyu renk oluyor bır kac kere kanlı buyuk akıntılar geldı ama bebekte sıkıntyı yok kanama alanı kesenın yanında hemen
ne olacagını bılmıyorum

[SUB][/SUB] kanama baska kanlı akıntı geldı dr anlayamadı ben normal hayatıma devam ettım 4 gun sonra kıremıt rengı kahve gıbı leke oldu 2 gun cumartesıde tamamen kanamaya dondu kırmızı rengı ama pedde cok anlıyamıyorum bazen kuruyorya koyu renk oluyor bır kac kere kanlı buyuk akıntılar geldı ama bebekte sıkıntyı yok kanama alanı kesenın yanında hemen
ne olacagını bılmıyorum

kanaman sürekli,adet kanaması gibi yoğun ve kırmızı ise sıkıntılı.
ben ilk düşük yaptığımda bildiğin adet oluyo gibiydim ve kocaman parçalar geliyodu.
bebeğin iyiyse sıkıntı yapma inşallah atlatacaksın
kalp atış hızı falan normalse beslenip sana tutunur canım

kanaman sürekli,adet kanaması gibi yoğun ve kırmızı ise sıkıntılı.
ben ilk düşük yaptığımda bildiğin adet oluyo gibiydim ve kocaman parçalar geliyodu.
bebeğin iyiyse sıkıntı yapma inşallah atlatacaksın
kalp atış hızı falan normalse beslenip sana tutunur canım

evet oyleydı ılk dort gun 2 gundur gıt gıde azalıyor canım bılmıyorum sonumuz ne olacak kestıremıyorum kanama hep kanama moduna gecınce kırmızı ıdı canım kahve fılan degıl ınsallah gun be gun selametteyız bana gore 11+0 doktora gore12+0 bugun

parcadan kastın nedır buarada benden kırmızı 10 cm uzunlugunda akıntılar geldı 2 gun once onu doktora goturduk bısey yok bunda kan pıhtısı bunlar adettende gelır dedıler bende hıc gelmedı ama oldukca korkuttu benı

parcadan kastın nedır buarada benden kırmızı 10 cm uzunlugunda akıntılar geldı 2 gun once onu doktora goturduk bısey yok bunda kan pıhtısı bunlar adettende gelır dedıler bende hıc gelmedı ama oldukca korkuttu benı
benden düşen parçalar suya düştü ve erimedi rengi beyaz gibiydi böyle poşet gibi acaip bişey,doktor bunlar plasentadan geliyo dedi.
ama seninki benden düşen gibi değildir.
plasenta da zaten bebeği besleyen şey olduğu için bebeğimin kalp atışı yavaşladı ve sonra düşük oldu.
senin haftan baya ilerlemiş,kanaman da azalmaya başlamış artık gebeliğinin devam etme ihtimali çok yüksek.
dediğim gibi canım kalp atışları ve bebeğin gelişimi normalse sıkıntı yok demektir :KK34:

evet oyleydı ılk dort gun 2 gundur gıt gıde azalıyor canım bılmıyorum sonumuz ne olacak kestıremıyorum kanama hep kanama moduna gecınce kırmızı ıdı canım kahve fılan degıl ınsallah gun be gun selametteyız bana gore 11+0 doktora gore12+0 bugun

kritik dönemi atlatmış sayılırsın canım bende 13. haftaya kadar şakır şakır kanamalı geçirdim gebeliğimi.proluton depot bence yüzyılın icadı.gittiğim bi doktor akıl ettide verdi.ondan sonra geçti herşey şimdi gün sayıyorum inş. rabbim hepinize nasib etsin...

benden düşen parçalar suya düştü ve erimedi rengi beyaz gibiydi böyle poşet gibi acaip bişey,doktor bunlar plasentadan geliyo dedi.
ama seninki benden düşen gibi değildir.
plasenta da zaten bebeği besleyen şey olduğu için bebeğimin kalp atışı yavaşladı ve sonra düşük oldu.
senin haftan baya ilerlemiş,kanaman da azalmaya başlamış artık gebeliğinin devam etme ihtimali çok yüksek.
dediğim gibi canım kalp atışları ve bebeğin gelişimi normalse sıkıntı yok demektir :KK34:

canım en buyuk korkum evde dusuk yapmak ve bebegı kaybetmek kaybedersem bır daha cocuk yapamam resmen cumartesıden berı baska bı hayatta yasadım anlatamam canım cok kotuydu allahım gunbe gun selametteyım ınsallah benden oyle parcalar gelmedıde kanlı akıntı geldı buyuk boyle yavrucum degısık bıseydı ınsallah guzel gıder hersey Allahım

kritik dönemi atlatmış sayılırsın canım bende 13. haftaya kadar şakır şakır kanamalı geçirdim gebeliğimi.proluton depot bence yüzyılın icadı.gittiğim bi doktor akıl ettide verdi.ondan sonra geçti herşey şimdi gün sayıyorum inş. rabbim hepinize nasib etsin...

canım ben sabah aksam eve hemsıre gelıyor progestan vuruluyorum 50 mg lık oglende progesteron hapını ıcıyorum ancak banada pazartesı aksamı pruloton depotu vurdular cok agrım olunca acaba ondanmı bıraz kanamam azaldı dıyorum belkıde hapı ıcmememlı haftalık bu ıgneyı vurdurmalıyım ne dıyım :KK6: ınsallah gecer bu gunler

canım en buyuk korkum evde dusuk yapmak ve bebegı kaybetmek kaybedersem bır daha cocuk yapamam resmen cumartesıden berı baska bı hayatta yasadım anlatamam canım cok kotuydu allahım gunbe gun selametteyım ınsallah benden oyle parcalar gelmedıde kanlı akıntı geldı buyuk boyle yavrucum degısık bıseydı ınsallah guzel gıder hersey Allahım

canım geçmiş olsun senin gebelik baya ilerlemiş.ben tam 3 kere düşük yaptım sadece 1 inde kananam oldu o da parçalıydı yani et parçası gibi doku içeren parçalar bunlar öyle uzayan akıntı falan değil.senin azalıyorsa iyiye gidiyordur.kendini korkutmamaya çalış.

canım sonucun ne oldu bilmiyorum yeni farkettim yazını moralini bozmak istemem ama az artması olabilirama değerin düşmesi iyi değil..tabi aynı yerde yaptırdıysan

sağol cnm ilgin için malesef dış gebelik çıktı şimdi saglıklı yoldan düşmesini bekliyorum şuan 50.84 çıktı inşl sıfırlanır yoksa amaliyatmış haktan hayırlısı inşallah sizler saglıklı hamilelik geçirirsiniz

esmiras merhaba,

yazıların tamamını okuyamadım.
durumunuzu merak ettim.

her ne olursa olsun umutsuzluğa kapılmak yok.
hayırlı zamanda allah tüm bebek isteyenlerin kucağını doldursun.

canım ben sabah aksam eve hemsıre gelıyor progestan vuruluyorum 50 mg lık oglende progesteron hapını ıcıyorum ancak banada pazartesı aksamı pruloton depotu vurdular cok agrım olunca acaba ondanmı bıraz kanamam azaldı dıyorum belkıde hapı ıcmememlı haftalık bu ıgneyı vurdurmalıyım ne dıyım :KK6: ınsallah gecer bu gunler
cutemom sonuç ne oldu canım merak ettim umarım olumludur?

arkadaşlar merhaba ben ilk gebeliğimde kalp durması sebebiyle kürtaj oldum 6.haftada 2.de kese vardı ama bebek görünmemişti dha 5 haftalık düşük yaptım 2.de kürtaj olmadım kendiliğinden düştü gitti.ben kan pıhtılaşma testi yaptırdım mtr 677 heterezigot çıktı ama kaç doktora gtsem bu ciddi bi pıhtılaşma değil iğneye gerek yok diyorlar eşime ve bana kromozom testleri yapıldı normal çıktı.hormonlar falan normal şeker hastası değilim daha ne yapabilirim ben neden düşük yapıyorum neden böyle oluor artık çok yoruldum....çok üzgünüm korkuyorum normal bir hamilelik geçiremeyeceğimden:KK43:(ne olur benm durumumu yaşamış olanlar cevap verin bunun seebebi ne olabilir napayım ben daha?

sadece ilk konuyu açtığın zaman yazdığın yazıyı okudum ve ona istinaden yazıyorum...

2.5 yıl oldu evleneli ben ve bu süreçte hiç korunmadık..
başından beri çocuk istiyorduk..
ilk hamileliğim oluştu ama boş gebelik nedeniyle (kese var büyüyor ama bebek yok) 7.haftada düşük oldu (kürtaj olmadım,kendiliğinden ilaçla düştü parçalar) acaip ağrılı sancılı canımı yakan bir deneyimdi..
sonra ikinci kez hamilelik tam 1 sene sonra oluştu ve aynı son!! Yine 7.hafta ve yine boş gebelik,bebek yok! Aynı süreç aynı ağrılar acılar.. Yine kendiliğinden ve ilaç yardımıyla düşük yaptım kürtaj olmadım..

ben her iki kötü deneyimde de kürtaj olmadığıma bile seviniyordum..
çok üzülüp umutsuz olduğum zaman olmasına rağmen her ay umutla beklerdim,ilk düşükten beri regl düzensizleşmişti ve her ay gecikmesine rağmen umutlanıyordum.. Emin ol nerdeyse her ay kan testi yapıp gebelik var mı diye bakıyor ve her ay söktürücü kullanarak hastalanıyordum..

2.düşükten sonra genetik,kromozom bisürü test istendi.o kadar çoktu ki özel hastanede yaptırmaya kalksam 3.000 tl tutuyordu..devlet hastanesinde yaptırdık hepsini ve Allah'a şükür hiçbirinde sorun çıkmadı..doktorum ise "bu kayıpları kadere,şansa,tesadüfe bağlıcaz" dedi..düşünsene tekrar bi 3.hamilelikte yine aynı şeylerle karşılaşabilirim demek bu.

ama inancımı da umudumu da hiç kaybetmedim..bu yoldanda hiç vazgeçmedim..ve 2.düşüğün üstüne 4-5 ay geçti ben 3.hamileliğimi öğrendim..endişeler korkular içinde bebek görünp kalp atışı duyulana dek yaşadıklarımı bir ben bir Allah bilir..bu kez herşey normal gidiyor ve şükür ki 3.'de Allah'ım nasip etti şimdi 20'li haftaları gördük..he benim endişelerim korkularım asla geçmedi bitmedi hâlâ ve bu doğuma dek sürecekte..ama dua dilimde,Allah nasip ederse inşallah cümleleri ile devam ediyorum yoluma..

biraz uzun oldu kusura bakma ama yazdıkların bana çok tanıdık geldi..o yüzden umut olur belki sana diye yazmak istedim..sormak istediklerin olursada yardıma hazırım :KK34: şu an ne durumdasın bilmiyorum,belkide bebişin göbüşte ama ne olursa olsun inancını umudunu kaybetme ve dilinde hep "Allah'ım sağlıklı hayırlı nasip et" olsun..

sadece ilk konuyu açtığın zaman yazdığın yazıyı okudum ve ona istinaden yazıyorum...

ilk hamileliğim oluştu ama boş gebelik nedeniyle (kese var büyüyor ama bebek yok) 7.haftada düşük oldu (kürtaj olmadım,kendiliğinden ilaçla düştü parçalar) acaip ağrılı sancılı canımı yakan bir deneyimdi..
sonra ikinci kez hamilelik tam 1 sene sonra oluştu ve aynı son!! Yine 7.hafta ve yine boş gebelik,bebek yok! Aynı süreç aynı ağrılar acılar.. Yine kendiliğinden ve ilaç yardımıyla düşük yaptım kürtaj olmadım..

çok üzülüp umutsuz olduğum zaman olmasına rağmen her ay umutla beklerdim,ilk düşükten beri regl düzensizleşmişti ve her ay gecikmesine rağmen umutlanıyordum.. Emin ol nerdeyse her ay kan testi yapıp gebelik var mı diye bakıyor ve her ay söktürücü kullanarak hastalanıyordum..

2.düşükten sonra genetik,kromozom bisürü test istendi.o kadar çoktu ki özel hastanede yaptırmaya kalksam 3.000 tl tutuyordu..devlet hastanesinde yaptırdık hepsini ve Allah'a şükür hiçbirinde sorun çıkmadı..doktorum ise "bu kayıpları kadere,şansa,tesadüfe bağlıcaz" dedi..düşünsene tekrar bi 3.hamilelikte yine aynı şeylerle karşılaşabilirim demek bu.

ama inancımı da umudumu da hiç kaybetmedim..bu yoldanda hiç vazgeçmedim..ve 2.düşüğün üstüne 4-5 ay geçti ben 3.hamileliğimi öğrendim..endişeler korkular içinde bebek görünp kalp atışı duyulana dek yaşadıklarımı bir ben bir Allah bilir..bu kez herşey normal gidiyor ve şükür ki 3.'de Allah'ım nasip etti şimdi 20'li haftaları gördük..he benim endişelerim korkularım asla geçmedi bitmedi hâlâ ve bu doğuma dek sürecekte..ama dua dilimde,Allah nasip ederse inşallah cümleleri ile devam ediyorum yoluma..

biraz uzun oldu kusura bakma ama yazdıkların bana çok tanıdık geldi..o yüzden umut olur belki sana diye yazmak istedim..sormak istediklerin olursada yardıma hazırım :KK34: şu an ne durumdasın bilmiyorum,belkide bebişin göbüşte ama ne olursa olsun inancını umudunu kaybetme ve dilinde hep "Allah'ım sağlıklı hayırlı nasip et" olsun..

pufum iyi olmana cok sevindim canimm :KK54:

çok teşekkür ederim cnm ama ben bunun üstüne iğne kullanmama rağmen bir düşük daha yaptım artık ne olacak bilmiyorum umudumu kaybetmek üzereyken senin gibi arkadaşların umut dolu hikayeleri beni mutlu ediyor..ALLAH bebeğini bağışlasın size

Slm bende 2. Düşüğümü dün Yaptım. 1. Sinde kalp atışı duymadım bile 6. Haftadaydı. Ama 2. Gebeliğimde 8. Haftadaydım ve kalp atışını 2 kez duydum. Şok oldum. süt kahverengi akıntım geldi 3 gün önce. Aradım doktoru normal dedi kana dönüşürse sorun dedi. Bende hiç iş yapmadım, dinlendim. Ama dün akıntım çoğalınca doktora gittim ve bebeğinin kalbi Durmuş ve 3 gün olmuş. Şimdi araştırmalar yapılacak ama korkuyorum. Allah yardımcımız olsun. Rabbim isteyen herkese, istediği zaman, istediği kadar evlat versin.

X