2.kez düşük yaptım.sebebini bulamıyorum lütfen yardım

esmiras

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2012
752
114
arkadaşlar merhaba ben ilk gebeliğimde kalp durması sebebiyle kürtaj oldum 6.haftada 2.de kese vardı ama bebek görünmemişti dha 5 haftalık düşük yaptım 2.de kürtaj olmadım kendiliğinden düştü gitti.ben kan pıhtılaşma testi yaptırdım mtr 677 heterezigot çıktı ama kaç doktora gtsem bu ciddi bi pıhtılaşma değil iğneye gerek yok diyorlar eşime ve bana kromozom testleri yapıldı normal çıktı.hormonlar falan normal şeker hastası değilim daha ne yapabilirim ben neden düşük yapıyorum neden böyle oluor artık çok yoruldum....çok üzgünüm korkuyorum normal bir hamilelik geçiremeyeceğimden:KK43:(ne olur benm durumumu yaşamış olanlar cevap verin bunun seebebi ne olabilir napayım ben daha?

arkadaşlar merhaba ben ilk gebeliğimde kalp durması sebebiyle kürtaj oldum 6.haftada 2.de kese vardı ama bebek görünmemişti dha 5 haftalık düşük yaptım 2.de kürtaj olmadım kendiliğinden düştü gitti.ben kan pıhtılaşma testi yaptırdım mtr 677 heterezigot çıktı ama kaç doktora gtsem bu ciddi bi pıhtılaşma değil iğneye gerek yok diyorlar eşime ve bana kromozom testleri yapıldı normal çıktı.hormonlar falan normal şeker hastası değilim daha ne yapabilirim ben neden düşük yapıyorum neden böyle oluor artık çok yoruldum....çok üzgünüm korkuyorum normal bir hamilelik geçiremeyeceğimden:KK43:(ne olur benm durumumu yaşamış olanlar cevap verin bunun seebebi ne olabilir napayım ben daha?

canım olabilir bu şekilde üzme kendini... eğer yanlış bir döllenme olduysa kromozomlar yanlış eşleşmişse bunda ne senin ne de eşinin suçu var. böyle 5-6 haftalarda kayıp kromozomdandır diyor doktorlar. benim arkadaşım 5 kez düşük yaptı ama şuan 2 tane evladı var ve düşüklerinin hiç bir sebebi bulunamadı olabiliyor böyle durumlar... sana teselli olur mu bilmiyorum ama iyi ki gebelik haftan ilerlememiş ben 14 haftalık düşük yaptım ki ben bile iyi ki 7. -8. aylarda düşük yapmadım diyorum. zaman geçtikçe bağlanıyorsun kalp atışlarını duyuyorsun hele içinde oynayışını ultrasonda görüyorsun cinsiyetini bile öğreniyorsun ama .... beterin beteri var üzme kendini en azından hamile kalabiliyorsun olur hiç üzülme ve stres yapma ben olacağına inanıyorum sağlıklı bir evladın... Allah hepimize nasip etsin inşallah...

Öncelikle geçmiş olsun. İnan yalnız değilsin bu duyguları yaşayan. Bende ekim ayında 8 haftalık bebeğimi kaybettim ne yazık ki. Düşükle sonuçlandı. İlk hamileliğimdi ama çok üzülmüştüm ve kanamam çok olmuştu. Doktorum ikinci bir düşük beklemeden testleri yapalım dedi ve bende ciddi bir kan pıhtılaşması çıktı iki açıdan hemde. MTHFR 1298 ve Faktör V leiden. bunların birincisi zaten düşük etkeniymiş. İkinci bebeğime tekrar hamile kaldım ama bu sefer iğnelere başladık hemen değerler iki katı artıyordu ama ne yazık ki dış gebelik olduğu ortaya çıktı ve onunla uğraşıyorum. İnan düşük hiçbirşeymiş dedirtti bana. Ağrıları felaket ve iç kanama riski var annenin. Bu daha kötü birşey oldu üstüne. Rabbimin vardır bir bildiği ama inşallah bundan sonraki hamileliğimizde sıkıntı yaşatmaz. Sorunsuz sıkıntısız olur.
Eğer sende bir şey bulunmamışsa bazen uyuşmazlıklarda yada bebeğin sağlıksız yerleşimi olduğu için vücud onu bir şekilde düşürüyormuş demişti doktorum. Ama ben yinede tekrar hamile kalmadan önce başka bir doktorla görüşmeni tavsiye ederim. Çok geçmiş olsun şimdiden.. Sağlıklı ve huzurla bebeğini kucağına alırsın inşallah sende, Amin.

çok sağolun kızlar benim doktorum hiç bir sorun yok diyor ama olurmu üst üste 2 düşük normal olamaz gbi geliyor bana daha hangi tstleri yaptırayım bilmiyorum romatizma bağıışıklık testleri ne yapayım kime gideym bilmiyorum...en iyisi bi üniversite hastanesinden profesöre gtmek olucak sanırım.

arkadaşım bir perinatolaga git.adam akıllı testlerini yaptır.o yapılan genetik ve pıhtılaşma testlerinde romatizmayıda gösteriyormuş doktoruma sordum.romatizma yok yani bende.sonra tsh ların dengesiz olmasıda etkiliyor ona da baktır.dedğim gibi 1 kaç doktor var kent hastanesi perinatolog olarak.doğom doktorlarından ziyade riskli gebelikler doktoruna bakılmalısın.benim 5. oldu.doktor resmen sebepsiz dedi.benim böyle çok hastam var dedi.7 8 düşüğü olduktan sonra bebek sahibi olan.sabır lazım dedi.üzülme biraz ara var dinlendir kendini.belki rahim filmi düşünebilirsin.burdan ulaşamazsan msj yazabilirsin.

merhaba benim yakın bir arkadaşımın da bebeği 8 haftalıkken alındı ve genetik testler yaptırdı pıhtılaşmaya yatkınlık 677 heterizogot.2 profosör de sana söylenilen aynı şeyi söyledi hatta diğeri perinatolog.1 dr 3 ay folikasiti günde 3 tane ve peşpeşe içmesi için verdi.birde b12 takviyesi yaptı sonra perinatologa gitti o da sadece coraspin(kan sulandırıcı) verdi gebe kalmadan 1 ay kullanacaksın dedi.pıhtılaşmanın içinde en tehlikesiz olan dedi.bence sen de perinatolğa git önlem olarak belki iğneye başlar

merhaba benim yakın bir arkadaşımın da bebeği 8 haftalıkken alındı ve genetik testler yaptırdı pıhtılaşmaya yatkınlık 677 heterizogot.2 profosör de sana söylenilen aynı şeyi söyledi hatta diğeri perinatolog.1 dr 3 ay folikasiti günde 3 tane ve peşpeşe içmesi için verdi.birde b12 takviyesi yaptı sonra perinatologa gitti o da sadece coraspin(kan sulandırıcı) verdi gebe kalmadan 1 ay kullanacaksın dedi.pıhtılaşmanın içinde en tehlikesiz olan dedi.bence sen de perinatolğa git önlem olarak belki iğneye başlar

canm baana aspirin bile vermiyorlar ama şimdi perinatalog buldum gidicem ama hemen hamile kalmak istemiyorum biraz vücudum toparlansın öyle artık..çokkkorkuvar yine aynısı olacak diye ben pıhtılaşma yanında hormon testleri tiroid ne varsa yaptım endokrin uzmanına gttim bişe yok....ne yapcm blmiyorum

canm baana aspirin bile vermiyorlar ama şimdi perinatalog buldum gidicem ama hemen hamile kalmak istemiyorum biraz vücudum toparlansın öyle artık..çokkkorkuvar yine aynısı olacak diye ben pıhtılaşma yanında hormon testleri tiroid ne varsa yaptım endokrin uzmanına gttim bişe yok....ne yapcm blmiyorum

vermiyorlarsa veren bir doktor yani bu işi daha çok önemseyen doktor bulup ona gideceksin dedğim gibi arkadaşımla aynı durumdasın onada iğneden bahsetmediler ama kan sulandırcı b12 ve coraspin verdiler zaten 3 ay öncesinden corsapine folikasite b12 ye başlıyorsun yani 3 ay korunmuş olacaksın ben de farklı sebepten dolayı 6 aylık bebeğimi erken doğurdum kaybettim lütfen hamile kalmadan en iyi dktorları bul ve asla rahat bişi olmaz diyen doktora gitme .onların rahatlıkları seni ölümle burun buruna getiriyor en kötüsü de bebeğini kaybedebiliyorsun çokk acı MEVLAM KİMSEYE EVLAT ACISI YAŞATMASIN

öncelikle geçmiş olsun canım bende 1 hafta önce düşük yaptım. benim sebebi uyuşmazlıktı. doktor kalan parçayı kürtajla aldıktan sonra uyuşmazlık iğnemi oldum ve 3 ay hamile kalma dedi özellikle üstüne basa basa söyledi, tekrar aynı şeyleri yaşayabilirsin dedi. kimiside hemen kalıyor hiç birşey olmuyor. sağlıksız gebelikler düşüyor dedi doktor. arkadaşların dediği gibi mutlaka sağlıksız gebeliklerdi. tekrardan geçmiş olsun canım. ama doktorlar 3 4 düşükten sonra araştırma gereği duyuyorlar nedense. ben üzüntüden kahroldum herkes okadar çok doğal karşılıyorki hastanede tuhafıma gitti. tekrardan geçmiş olsun inşallah nedenini bulursunuz canım .sağlıklı bebişlerimiz olur hepimizin

öncelikle geçmiş olsun canım bende 1 hafta önce düşük yaptım. benim sebebi uyuşmazlıktı. doktor kalan parçayı kürtajla aldıktan sonra uyuşmazlık iğnemi oldum ve 3 ay hamile kalma dedi özellikle üstüne basa basa söyledi, tekrar aynı şeyleri yaşayabilirsin dedi. kimiside hemen kalıyor hiç birşey olmuyor. sağlıksız gebelikler düşüyor dedi doktor. arkadaşların dediği gibi mutlaka sağlıksız gebeliklerdi. tekrardan geçmiş olsun canım. ama doktorlar 3 4 düşükten sonra araştırma gereği duyuyorlar nedense. ben üzüntüden kahroldum herkes okadar çok doğal karşılıyorki hastanede tuhafıma gitti. tekrardan geçmiş olsun inşallah nedenini bulursunuz canım .sağlıklı bebişlerimiz olur hepimizin

nasıl sebebi uyuşmazlık olur anlamadın.bizde de kan uyuşmazlığı var.ben iğnemi oldum her düşükten sonra.

hepimizde ayrı sorunlar olabiliyor ama önemli olan çözüm üretecek bir doktor bulabilmek. Peki ankarada tanıdığınız ve iyi olarak bildiğiniz perinatoloji uzmanı var mı ? Sgk ile anlaşması olan hastanelerde olursa çok daha iyi olur.

hepimizde ayrı sorunlar olabiliyor ama önemli olan çözüm üretecek bir doktor bulabilmek. Peki ankarada tanıdığınız ve iyi olarak bildiğiniz perinatoloji uzmanı var mı ? Sgk ile anlaşması olan hastanelerde olursa çok daha iyi olur.

canım ben ankarada değilim ama lütfü önderoğlunu çok duydum ankarada

Kızlar bizde de uyuşmazlık var.1 kürtaj bi de düşük oldu ama iğne yapılmadı hatta sormadılar bile uyuşmazlık fln varmı die.Acaba bişey olur mu?Şuan korunma sürecindeyiz ve üni hastanesinden randevu aldım,genetik testleri için.2 gün sonra gidicem inş.Hakkımıza hayırlısı.

Son düzenleme:
Kızlar bizde de uyuşmazlık var.1 kürtaj bi de düşük oldu ama iğne yapılmadı hatta sormadılar bile uyuşmazlık fln varmı die.Acaba bişey olur mu?Şuan korunma sürecindeyiz ve üni hastanesinden randevu aldım,genetik testleri için.2 gün sonra gidicem inş.Hakkımıza hayırlısı.

uyuşmazlık konusunda bilgim yok cnm

Canım inşallah en yakın zamanda hamiş kalırsın, sıkma canını bol bol dua et sabırlı ol.

merhabalar. eylul 2012 de kalbi durdugu icin 8+4 haftalik bebegim kurtajla alindi evde dusuk yapmistim. kalanlar temizlebdi. pataloji temiz cikti. 3 ay kou dediler. 4 ay sonra tekrar hamile kaldim. o da 1 mart 2013 de kurtajla alindi. cunku gelisimi durdu. suan toparlanma asamasindayim ve hic cocugum yok.
neyse sorum su sizlere: bu asamadan sonra doktorlar ne testleri yapacak bana? biraz tedirginim acikcasi. basima ne gelecek diye merak ediyorum. bilgisi olan var mi?

merhabalar. eylul 2012 de kalbi durdugu icin 8+4 haftalik bebegim kurtajla alindi evde dusuk yapmistim. kalanlar temizlebdi. pataloji temiz cikti. 3 ay kou dediler. 4 ay sonra tekrar hamile kaldim. o da 1 mart 2013 de kurtajla alindi. cunku gelisimi durdu. suan toparlanma asamasindayim ve hic cocugum yok.
neyse sorum su sizlere: bu asamadan sonra doktorlar ne testleri yapacak bana? biraz tedirginim acikcasi. basima ne gelecek diye merak ediyorum. bilgisi olan var mi?

mrb arkadasım öncelikle cok gecmiş olsun rabbim birdaha yasatmasın simdi yapman gereken sey bir üniversite hastanesine gitmek ve düşüklerinin sebebinin arastırılmasını istemek pıhtılasma testlerin eşinle sana karyotip analizi tekrarlayan düşüklerde bunlara bakıyorlarr....

mrb arkadasım öncelikle cok gecmiş olsun rabbim birdaha yasatmasın simdi yapman gereken sey bir üniversite hastanesine gitmek ve düşüklerinin sebebinin arastırılmasını istemek pıhtılasma testlerin eşinle sana karyotip analizi tekrarlayan düşüklerde bunlara bakıyorlarr....

cok saol canim. bugu kurtaj sonrasi kontrolum vardi. direk genetik inceleme bolumune gonderdiler. bir aksilik olmazsa haftaya baslayacak incelemeler. insallah iyi sonuclar alirim.

bende üniversite hastanesinde yaptırdım..tıbbi genetik diye bir bölüm var oraya gidip 3 düşük yaptım dersen yapıyorlarmış gerçi bven ilk düşükte gittim.benim annemde flan erken doğum hikayesi vardı o yüzden yapmışlardı yalan söylemedim yani.

X