• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 kez boş gebelik geçirip sağlıklı gebelik yaşayan var mı?

Geçmiş olsun canım. Doktor ne dedi test istedi mi?
Tesrlerimi verdim kan pıhtılaşma yatkınlık çıkti üç genimde onada keseyi görünce dendi kese görünmeye yakın düştü doklarin ilgisizliği ne progesteron ne başka bir şey ne vitamin ilaçları hiç bir şey yapmadilar kan pıhtılaşma iğnesini keseden öncede kullanılıyormuş bakalım hayirlisi

Kızlar güncelleme yapıyorum. Ankara’da kutay biberoğlu diye bir doktora gittim boş gebeliğin genellikle kadından kaynaklandığını Genellikle hormonlarından kaynaklandığını söyledi. Hormonlarıma baktılar temiz çıktı ( Prog testesteron tiroit Anti tiroid vs) Spermden kaynaklı olsaydı hiç döllenme olmazdı Yani kalitesiz sperm dölleyemez dedi ama kalitesiz yumurta döllenir tutunamaz dedi. Testlerim de temiz çıktı kist vs de yok bütün öykülerime bakınca bunu her gebelik Teki %10 %15lik düşük riskim gibi değerlendirmek zorundayız dedi folik asit başlattı. Pıhtılaşma testideki iki gende düşüşe sebep olmaz bence kan sulandırıcısına gerek yok dedi o faktörler çok düşüşe sebep olmuyormuş. Benim MTHFR (A12 98 C) heterozigot, PAI GEN MUTASYONU (5G>4G) Homozigottu.

Kızlar güncelleme yapıyorum. Ankara’da kutay biberoğlu diye bir doktora gittim boş gebeliğin genellikle kadından kaynaklandığını Genellikle hormonlarından kaynaklandığını söyledi. Hormonlarıma baktılar temiz çıktı ( Prog testesteron tiroit Anti tiroid vs) Spermden kaynaklı olsaydı hiç döllenme olmazdı Yani kalitesiz sperm dölleyemez dedi ama kalitesiz yumurta döllenir tutunamaz dedi. Testlerim de temiz çıktı kist vs de yok bütün öykülerime bakınca bunu her gebelik Teki %10 %15lik düşük riskim gibi değerlendirmek zorundayız dedi folik asit başlattı. Pıhtılaşma testideki iki gende düşüşe sebep olmaz bence kan sulandırıcısına gerek yok dedi o faktörler çok düşüşe sebep olmuyormuş. Benim MTHFR (A12 98 C) heterozigot, PAI GEN MUTASYONU (5G>4G) Homozigottu.
Bilgiler için teşekkürler canım benimde boş gebelik olmuştu ve bende haşimato var özellikle anti tpo değerim çok yüksek ve tsh da yüksek çıkmıştı ilaç kullanmama rağmen demekki sebebi buymuş doktorum bir sebebi yok demişti ama kesinlikle bu yuzden😕

Bilgiler için teşekkürler canım benimde boş gebelik olmuştu ve bende haşimato var özellikle anti tpo değerim çok yüksek ve tsh da yüksek çıkmıştı ilaç kullanmama rağmen demekki sebebi buymuş doktorum bir sebebi yok demişti ama kesinlikle bu yuzden😕
Olabilir canım doktoruna yine bir hatırlat istersen bana 2 boş gebelik olduğu için kromozom testi yaptılar temiz çıktı oda

Olabilir canım doktoruna yine bir hatırlat istersen bana 2 boş gebelik olduğu için kromozom testi yaptılar temiz çıktı oda
Ben sormuştum canım alakası yok dedi haşimatolu çok hastam var dedi 😕acaba kanda pıhtılaşma mı var sizin o testinizde yapıldımı?

Ben sormuştum canım alakası yok dedi haşimatolu çok hastam var dedi 😕acaba kanda pıhtılaşma mı var sizin o testinizde yapıldımı?
Yapıldı canım onda benim MTHFR (A12 98 C) heterozigot, PAI GEN MUTASYONU (5G>4G) Homozigottu. Ama bu genler düşüpe sebep olmaz dedi anlaradaki doktor kendi doktorumda aspirin başlattı kese görününce de iğne başlayabiliriz demişti ama yine de boş gebelik oldu

Merhaba benim de pai 4g/5g homozigot, mthfr 6c77 t heterozigot.
İlk gebeliğimde boş gebelik olabilir dendi fakat doktorum biraz daha bekleyelim dedi ve 8. Haftada bebek görünse de kalp atımı yoktu ve hafta olarak 2 hafta gerideydi.
2.gebeliğimde çok geç doktor kontrolüne gittim ve bu sefer de dış gebelikti. Dış gebelik daha erken haftalarda kendini ağrı, kanama ile belli eden bir durum. Ve ileriki haftalarda olmama rağmen bende belirtiler yoktu. Bu iki gebelik kaybı sonrası doktorum pıhtılaşma kaynaklı olabileceğini düşünüp genetik teste yönlendirdi. Sonuçlara göre özellikle PAİ değerinin homozigot olması önemli bir sorun ve gebeliğin başından itibaren düşüğe sebep olur dedi.
3. Gebeliğiminde gebelik öncesi kan sulandırıcı hapa, Beta hcg değerimin yükselmesiyle beraber de 4+3de kan sulandırıcı iğneye başlatıldı. Şimdi 10. Haftadayım ve süreç normal ilerliyor.

Back