2 gündür bebeğe bakıyorum yardım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ataabetull

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2017
1.566
827
123
28

Arkadaşlar merhaba 2 gündür bakıyorum 8 aylık bebeğe. Annesi sütten kesmeyi düşünüyor ek gıda yemiyor yani ben yediremedim annesigilde zaten çok ugrasiyorlarmis rafadan yumurtayi bile yediremedim korkuyorum suan annesi de babası da çalışıyor ben kendi evimde bakıyorum günlük 3 saat bakıyorum sonra annesi geliyor hafta sonu ve resmi günler tatil. Benim korkum şu ya aç kalırsa karnı doymazsa diye gerçekten uğraştım yumurtayi yemedi birazda zaten ağladı ama sallayincada uyudu 1 tane cici bebe verdim eline onu kemirdi alt iki dişi çıkmış üstleri de patlamak üzere yani dis çıkarıyor o yuzden de huysuz ve Çocuk hep annesini gördü yabanciya yani bana alışması tabi zaman alacaktır ama benim korkum şu ya aç kalırsa karnı doymazsa bagisikligi düşüp hasta olursa diye korkuyorum daha önce yegenlerime baktım onları büyüttüm hatta geçen hafta yine getirip birkaç gün bende kalıyor geri götürüyoruz ( 2,5 yaşında ve bu zamanına kadar ben büyüttüm sayılır) yani deneyimimde var ilk defa yabancı bir çocuğa bakacam belki bu yüzden de korkuyor olabilirim aslında o bana yabancı değil ilk kucagima aldığımda kanım ısındı guldugunde 2 dişi görünüyor maşallah yani şimdi benim ne yapmam lazım sizlere sormak istedim
GÜNCELLEME: Annesine sordum ve söyledim yumurtayi yemedi yarın havuç haslayip vereyimmi diye evde de veriyorum böyle şeyler evde yapıp yediriyormus ayrıntıyı konuşma firsatimiz olmamıştı şimdi konuştuk bundan sonra daha dikkatli ve dediklerini yapacağım

Son düzenleme:
Yoğurt püre haline getirilmiş çorba vb. Daha ağzını açmayı bilmiyorduk önce ağzını açmasını öğretin yani çenesini siz açıp ağzına çay kaşığıyla yemeği verin.böyle böyle alışır.ben iki ay uğraşmıştım.

Annesinin düşünmesi lazım bunları sizin değil. Şu saatte şu verilecek şu saatte uyutulacak demesi gerek.
11 de uyur dedi ama çocuk 10 buçuk ta uyudu dişinden dolayı sıkıntısı var sanırım vede rafadan yumurtayi yediriyorum demişti ben denedim yemedi

Ama çenesini actirarak yaptığımda bebek yemekten soğumaz mı

Asıl sen fakesin bence
Karpuz götlü papatya diye kadınlar kulübü nicki mi olur? Hem bu yazı tipi milenyumda kalmadı ki, nasıl sıkı sıkı sahip çıkmışsın,bırakmamışsin...
Konu sahibi 3 saatten hiç bir şey olmaz. Bir süre sonra sana alışacatir. Ona zaman ver

Blw yöntemiyle yedirseniz? Mama sandalyesine koyun,eline haşlanmış sebzeyi verin.yesin dursun.
Ablam çocuğunda sadcee bu yöntemi kullandı. Öyle ağzına yemek yıkma falan yok. Çorba bile yenecekse çocuk döke saça kendi yedi

kendi fakeliğine bakmadan

konu sahibesi annesi şunu yer bunu yer demedi mi ?
3 saatte açlıktan bağışıklığı düşmez merak etme.
Teşekkür ederim annesi yumurtayı yer diye dedi ama ben yediremedim yoğurt ı daha önce denemiş onu da yememiş yemekleri ezdirerek vermeye çalışıyorum dedi

Ama çenesini actirarak yaptığımda bebek yemekten soğumaz mı
Soğumaz merak etme.dahabymeğin ne olduğunu bilmiyor yeni tadacak.böyle böyle alışacak.merak etme sekiz aylıkta olsa onunda damak tadı var. Hem anasına sorsanıza ne yer ben üç saatte ne yedirecem diye sorun.
Biz yemeğine kadar bırakıyordum.saati saatine ne verilecek diye söylüyorduk.

Hayırlısıyla inşallah umarım alışır annesi oyuncak getirdi pili bitmiş evlerinde bununla oynuyormuş hemen pilini değiştirdim tekrar müzik çaldı birlikte oynadık sonrada zaten bunlar oldu ve uyudu

11 de uyur dedi ama çocuk 10 buçuk ta uyudu dişinden dolayı sıkıntısı var sanırım vede rafadan yumurtayi yediriyorum demişti ben denedim yemedi
İyi de sütten kesmeyi düşündüğüne ve sütü de az geldiğine göre bu çocuğu bir şekilde besliyor annesi öyle değil mi? Sadece haşlanmış yumurtayla beslemiyordur. Formül mama vermiyor mu?

Teşekkür ederim annesi sadece yumurta dedi onu yeseeydi annesi gelene kadar tok tutardı ama yemedi yavaş yavaş bebekte bende ogrenecez hayırlısıyla inşallah

Uye zalak mudurum afedersin

bu arada bebise cok uzuldum. Konu sahibi nasil tatlisiniz yaa anasi dert etmemis siz uzuluyorsunuz kiyamam. Et suyuna sehriye corbasi yogurt corbasi falan denediniz mi? Rafadan yumurtadan da anca sarisindan 1 cay kasigi yemeli o aylarda zaten. Haslanmis havuc,patates deneyebilirsiniz minicik miktarlar.

Lütfen çocuk beslenmesini araştırın. Bisküvi falan vermeyin çocuğun hakkına giriyorsunuz böyle sağlığıyla oynarsınız sizde anneside. Yoğurt ile başlayın yemezse zorlamayın kabak haşlayabilirsiniz . Ama bunları gerçekten annesi bilmeli ve size anlatmalıydı. Lütfen annesine sorun sizde okuyun araştırın anneside bir zahmet geliştirsin kendini bodoslama çocuk mu büyütülür. Off ben burda sınır oldum ya .lafım asla size değil bu arada anne babasına . Araştırmadan bilmeden ne diye 8 aylik çocuklarını bakiciya birakiyorlar zirt diye bebek beslenmesini bilmiyorsunuz ki bu sizin suçunuz değil asla . Nolur ama nolur paketli gıda bisküvi su bu vermeyin sebze , Yoğurt yada yumurta tarzı şeyler. Sebzeler haşlama olsun rahat yer çocuk. Havuç haşlayın mesela yada brokoli yada annesine söyleyin çocuğun yemesi gerekenleri pisirip getirsin size . Sizde bebek beslenmesini araştırın googleda aylara göre beslenme şekli var bakarsaniz guzel olur ama nolur paketli gıda vermeyin bebeğe

Not :yazımı tekrar okudum biraz sert çıktım sanırım ama lafım size değil asla anne babaya onların bilincsizligine. Siz eminim elinizden geleni yapıyorsunuz .zamanla alışır merak etmeyin araştırın yeterki :))

Son düzenleme:
Teşekkür ederim annesi sadece yumurta dedi onu yeseeydi annesi gelene kadar tok tutardı ama yemedi d
İyi de sütten kesmeyi düşündüğüne ve sütü de az geldiğine göre bu çocuğu bir şekilde besliyor annesi öyle değil mi? Sadece haşlanmış yumurtayla beslemiyordur. Formül mama vermiyor mu?
hayır mama vermiyor mesela patatesi ezdirerek vermeye çalıştı bir süre annesindende yemedi sonra babası oynatip annesi az da olsa yedirdi dün elmayida ezdirerek vermeye çalıştı böyle siz ne yerseniz ondan yedirebilirsiniz dedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…