2 farklı sorum var. Sünnet düğünü ve Kaynana

Lochos

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2020
122
-7
46
30
Merhaba iki farklı sorum var.

1.Sünnet düğünü

Eşim ve ailesi sünnet düğünü istiyor ama ben istemiyorum. Bilirsiniz erkekler(her erkek için geçerli değil), oğul , erkek torun oldu diye gösteriş yapmayı sever. Bunu dememin sebebi tam bu tabire uymaları. Aç göster olayı yani. Bende bundan hiç hoşlanmıyorum. Düğün neymiş gelenekmiş. Kızlar için niye gelenekler yok? Kızların kesilmiyormuş. Kızlarda adet oluyor, bu ayıp olarak nitelenirken niye erkek sünnet edildi diye düğün yapılıyor? Sünnet kıyafeti giydirip fotoğraf çektirelim ama düğün istemiyorum dedim. Eşim ve Eşimin babası kıyamet kopardı.

2. Eşim sabah 5'e alarm kuruyor işe kalkmak için. Üstüne eşimin annesi, eşimi uyandırmak için arıyor ve bunu hergün yapıyor eğer eşim telefonu açmazsa beni arıyor. Ben bundan niyeyse rahatsız oluyorum Bende mi tuhaflık var?

İki kızımdan sonra korunurken hamile kaldım oğlum oldu. Benim çevremde aynı sünnet düğünü yaosr salonlarda falan. Bende boşa masraf olduğunu düşünüyorum. Bizim burda yemekli tutarlar öyle. Düşünün kişi sayısına göre 500 kişilik salon tutsan 1000 kişilik yemek yaptırıyorlar salon ücreti artı yemek gitti 250bin TL çöpe. Çocuğumun geleceği için yatırım yaparım daha iyi.

Sabahları işe gitsin diye uyandirmasini anlamadım. Yani uykunuz ağır olur sende eşinde alarm duymazsınız ara beni der eşin neysede o ne öyle yahu böyle bı sorun yasamiyorsaniz esinizdemi bı dur napiyosun anne demiyor

Kavgayla değil de eşinize sünnet düğünün neden uygun görmediğiniz anlatın. Çok istiyorlarsa yakınlarına bir yemek versinler de düğün ne ya.

Uyandırma noktasında da çok net şekilde eşinizle tartışın ne münasebet.

Ben evlenirken esimin tarafi bizim orda 3 gun 3 gece dugun olur dediler, şöyle yapicaz böyle yapicaz diye saydilar anlattilar. Aaa oyle mi, aman ne guzel hadi siz yapin ben son 2 saat katilirim dedim. Oyle de yaptim. 3 gun dugun yaptilar gelinsiz sgagaggsgd son 2 saat normal düğünler gibi olan kisma katildim bitti

Uyuyorum o saatte
Beni arama deyin

Eğer erkek çocuk hevesleri varsa, ben çocuğa altın almaları şartıyla izin verirdim küçük bir düğüne. Hem kendime hem oğluma altın aldırırdım. Düğününü belki göremezsiniz şimdiden siz altınlarını takın derdim. Düğün masrafına da eşimle beraber karışmazdım. Benim doğurduğum çocukla, öyle eğlenip, akrabalara eşe dosta hava attırmazdım bedavaya. Düğün masrafını, altın ve hediye masrafını isterdim.

Eşinizin annesinin araması çok garip. Bunca senedir evlisiniz niye böyle bir şeye izin veriyorsunuz? Saçma. Siz de eşinizi uyandırabilirsiniz.

Oncelikle bu kadar mantikli bir insan oldugunuz icin size sariliyorum:)
Sunnet düğünü olayinin sacma oldugunu bilen her kadin, kardesimdir...:)
Bir de o sunnet dugunune gelin gibi gidenler varrr kiiii, Allah korusun..

Ayyy tabi ki
2 numara daha beter engeli basmıştım sabah 5 de beni aramasın kimse

Sonda ki yazdığınıza çok güldüm biran dedim ki bunu ben mi yazdım benim kaynana da arıyor açana kadar oğlunu acmazsa beni bende sinirden deliriyorum sünnet konusuna gelirsek bende sizin gibi düşünüyorum. Benim fikrim nasip olursa aile yakınlarımızı çağırıp bir dua okutup ikram da bulunup uğurlamak sünnet dini birseydir. Düğün çalgı çengi ne alaka ya bencede koca bir saçmalık

Bu arada bende oğlumu bebekten sünnet yaptırdım hastanede sadece onun için dua okutmak istiyorum o kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…