2 farklı sorum var. Sünnet düğünü ve Kaynana

Lochos

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2020
122
-7
30
Merhaba iki farklı sorum var.

1.Sünnet düğünü

Eşim ve ailesi sünnet düğünü istiyor ama ben istemiyorum. Bilirsiniz erkekler(her erkek için geçerli değil), oğul , erkek torun oldu diye gösteriş yapmayı sever. Bunu dememin sebebi tam bu tabire uymaları. Aç göster olayı yani. Bende bundan hiç hoşlanmıyorum. Düğün neymiş gelenekmiş. Kızlar için niye gelenekler yok? Kızların kesilmiyormuş. Kızlarda adet oluyor, bu ayıp olarak nitelenirken niye erkek sünnet edildi diye düğün yapılıyor? Sünnet kıyafeti giydirip fotoğraf çektirelim ama düğün istemiyorum dedim. Eşim ve Eşimin babası kıyamet kopardı.

2. Eşim sabah 5'e alarm kuruyor işe kalkmak için. Üstüne eşimin annesi, eşimi uyandırmak için arıyor ve bunu hergün yapıyor eğer eşim telefonu açmazsa beni arıyor. Ben bundan niyeyse rahatsız oluyorum Bende mi tuhaflık var?

1.Sünnet düğünü

Eşim ve ailesi sünnet düğünü istiyor ama ben istemiyorum. Bilirsiniz erkekler(her erkek için geçerli değil), oğul , erkek torun oldu diye gösteriş yapmayı sever. Bunu dememin sebebi tam bu tabire uymaları. Aç göster olayı yani. Bende bundan hiç hoşlanmıyorum. Düğün neymiş gelenekmiş. Kızlar için niye gelenekler yok? Kızların kesilmiyormuş. Kızlarda adet oluyor, bu ayıp olarak nitelenirken niye erkek sünnet edildi diye düğün yapılıyor? Sünnet kıyafeti giydirip fotoğraf çektirelim ama düğün istemiyorum dedim. Eşim ve Eşimin babası kıyamet kopardı.

2. Eşim sabah 5'e alarm kuruyor işe kalkmak için. Üstüne eşimin annesi, eşimi uyandırmak için arıyor ve bunu hergün yapıyor eğer eşim telefonu açmazsa beni arıyor. Ben bundan niyeyse rahatsız oluyorum Bende mi tuhaflık var?
Söz konusu kendi oğlu olduğunda bile bu düşünce yapısında olan kadınlara bayılıyorum! sünnet düğünü ne ayol kaçıncı yüzyıldayız, bence istememekte çok haklısınız.

Benim babamda illa kardeşime yapalım demişti çok küçüktü ölüm var demişti neyse yaptık sünnet düğününu daha nerde oynhycam demişti ve kardeşimin evlenirken yanında yoktu çünkü öldü 😔 belki bu düşünceyle istiyo olabilirler yasliuiz öluruz düğününu göremeyiz diye dusunuyorlardir

Eşler elbette her konuda aynı fikirde olmayabilir ama bahsedilen konu tamamen zihniyet farkı içeriyor. Nasıl anlaşıyorsunuz böyle bir adamla çok şaşırdım ben. Açıkçası bu ikinizin karar vereceği bir durum, kayınpedere ne oluyor ki? Bizde kimse karışmaya yeltenmemisti. Belki de daha keskin sınırlar çizmelisiniz.

Sabah aramaya gelince, evde çocuk varken bu ne düşüncesizlik? Bunu ifade edecek olan eşiniz. Anne ben saatimi kuruyorum, ben duymazsam eşim duyuyor beni uyandırıyor, aramana gerek yok teşekkür ederim diyecek.

Açıkçası eşinizde iş yok. Her şeyin sebebi o.

1.Sünnet düğünü

Allahin izniyle oglumuz olacak. Biz de ne sunnet dugunu ,ne de evde misafirlik yapicaz. Gidicez hastanede küçük bir operasyon olarak yaptirip gelicez doktorun izin verdigi ayda. Fazla da buyumesine beklemiycez. Ne kadar akli az algilarsa o kadar iyi diye. Bana çok barbarlik gibi geliyor. Pipi kesildi diye duğun mu yapilir. Bu saçma geleneklerden vazgeçirmek için bir yerden başlamak lazim. Çocuğunuzun kararlari üzerinde en buyuk hak ve soz sahiplerinden birisiniz. Isterlerse dunyayi dagitsinlar. Istemiyorsaniz yaptirmayin

1.Sünnet düğünü

Aynı dusuncedeyim valla benimde 2 oğlum var sünnet düğünü falan ne yaaa saçmalık yaptırmayin o çocuğun annesi sensinn.sinir oluyorum böyle insanlara sanki bişey olmuş gibi boburlene boburlene sünnet oldu düğün yapalım hadi ordan

Çocuk sizin çocuğunuz, istemediğiniz bir şeye asla izin vermeyin.
Kocanıza yapmışlardır muhtemel, onunla yetinsiler.

Eşinizin annesine de söyleyin, oğlu eşek kadar adam oldu bir zahmet tüm işlerini kendi yapacak.
Değil kendi aramak, oğlu istese bile yapmamalı.
Süt de sağsın oldu!
Eşime ve kardeşine yapmışlar. Ne yazık ki eşim kendisi annesinin onu kaldırmasını istedi. Oğluna kiymadigi için arıyor.
Benim babamda illa kardeşime yapalım demişti çok küçüktü ölüm var demişti neyse yaptık sünnet düğününu daha nerde oynhycam demişti ve kardeşimin evlenirken yanında yoktu çünkü öldü 😔 belki bu düşünceyle istiyo olabilirler yasliuiz öluruz düğününu göremeyiz diye dusunuyorlardir
Eşimin ailesi 45 yaşlarında benimkiler 70 küsür yaşında ve benimkiler karışmıyor. Açınız içinde çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin. 🙏🏻
Eşinize uzmanların sünnet düğünü hakkında ki görüşlerini dinletin. Belki vazgeçer. Benimde annemler çok ısrar etmişti sünnet düğünü yapalım diye, kimseye haber vermeden bebekken sünnet ettirdim, geçti gitti.
Bunun açıklamasını yaptım fakat benimde o yaşlarda başıma gelen şeyler var bu yüzden eşim bana "senin o zamanlardan yaran var diye niye bu çocuk bundan mahrum kalsın" diyor. 😅 birde sünneti şimdi yaptıracağız fakat 7-8 yaşlarında düğün istiyorlar.
Eşler elbette her konuda aynı fikirde olmayabilir ama bahsedilen konu tamamen zihniyet farkı içeriyor. Nasıl anlaşıyorsunuz böyle bir adamla çok şaşırdım ben. Açıkçası bu ikinizin karar vereceği bir durum, kayınpedere ne oluyor ki? Bizde kimse karışmaya yeltenmemisti. Belki de daha keskin sınırlar çizmelisiniz.

Sabah aramaya gelince, evde çocuk varken bu ne düşüncesizlik? Bunu ifade edecek olan eşiniz. Anne ben saatimi kuruyorum, ben duymazsam eşim duyuyor beni uyandırıyor, aramana gerek yok teşekkür ederim diyecek.

Açıkçası eşinizde iş yok. Her şeyin sebebi o.
Normalde çok iyi anlaşıyoruz bazen oluyor böyle şeyler. Eşimin ailesi oldukça seviyor bize karışmayı ne yazık ki. Mesela evde 2 kedimiz var, eşimle ortak karar ile aldık kedileri ardından hamile kaldım ve sürekli o kedileri evden gönderin diye tutturuyorlar.

Eşim annesine beni uyandirsana dediği için ne yazık ki arıyor. Dediğiniz gibi ben duyup zaten eşimi durtuyorum ama eşime yetmiyor bu anlaşılan.
Allahin izniyle oglumuz olacak. Biz de ne sunnet dugunu ,ne de evde misafirlik yapicaz. Gidicez hastanede küçük bir operasyon olarak yaptirip gelicez doktorun izin verdigi ayda. Fazla da buyumesine beklemiycez. Ne kadar akli az algilarsa o kadar iyi diye. Bana çok barbarlik gibi geliyor. Pipi kesildi diye duğun mu yapilir. Bu saçma geleneklerden vazgeçirmek için bir yerden başlamak lazim. Çocuğunuzun kararlari üzerinde en buyuk hak ve soz sahiplerinden birisiniz. Isterlerse dunyayi dagitsinlar. Istemiyorsaniz yaptirmayin
Bizde sünneti şimdi yaptıracağız. Bende aynı düşünceleri eşime söyledim ama bu bir gelenek yapılması lazım diyor.

Bu konuda çok büyük bir tartışmamız olacak belli. Sizce ne yapayım, nasıl konuşayım? Özellikle eşimin ailesine nasıl davranmaliyim. Yani çocuk benim çocuğum mu demeliyim? Yoksa susup tamam tamam diyip gecistireyim mi?

Allah rahmet eylesin babacığınızın içine doğmuş belki de ama sünnet dinen yapılması gerekli bir durumken alakasız şekilde kutlanması bana da mantıklı gelmiyor.
Oynayan kendi düğününde oynasın. Aşırı kritik bir şey değil düğünde oynamak. Buna anlamlar yükleyen de bizleriz.

1.Sünnet düğünü

Her iki konuda da haklısınız.

Sünnet düğününe ben de karşıyım ama kızlara niye yapılmıyor ne demek? Kızlar için de gelenekler var, kız bebeklerine kına gecesi diye bir şey çıktı. Erkeklere niye kına gecesi yapılmıyor diye de üzülüyor musunuz? 🤣

İkinci konunuzda ben de çok rahatsız olurdum, beni bir daha o saatte aramamasını söylerdim.

1.Sünnet düğünü

Her iki konuda da haklısınız.

Sünnet düğünü işini bende çok saçma buluyorum. Benimde ikiz oğullarım var, hiç öyle işlere girmem. benim eşimde sünnet düğünü istemiyor. O yüzden kimse bir şey diyemiyor.

Sumnet torenide cok sacma kvdenin aramasida telefonlarini acmayin ve aradiginda biz zaten kalkiyoruz senin aramana gerek yok diyin bende cok rahatsiz olurdum hala oglundan ayrilamamis sacma sapan sahiplenmeler bunun onunu kesin bence

Bence siz sevmiyorsunuz diye onlarda mi sevmeyecek yada tam tersi orta yol bulunabilir. Eşiniz istiyor siz istemiyorsunuz onunda çocuğu soz sahibi. Ya rest çekip bensiz yaparsın düğünü dersiniz yada sade törene razı olursunuz. Üçüncü kişileri kaale almayın

1.Sünnet düğünü

İlla sünnet için bişeyler yaptırmak istiyorlarsa mevlit yaptırsınlar ben iki çocugumu da 7 aylıkken sünnet yaptırdım dügüne bende karşıyım eşim istiyordu aklı yetince sünnet olsun dügün yapalım anı olur vs diyordu ben ilk çocugu habersiz sünnet ettirdim 2.de kendi istedi erken olmasını baktı çocuk için erken olan daha iyi sonra da evde kuran okunsun çocuklar için diye mevlit verdik düğünden daha hayırlı bişey oldugu kesin

Sünnet düğününü isteyen yapar istemeyen yapmaz herkesin kendi görüşü, burda sizin eşinizle ayrılığa düşmeniz kötü olmuş, ama ne olursa olsun bu eşinizle ikinizin kararı üçüncü kişiler laf söz düşmez.Bende oğlum olsa yapmam hastanede sünnetini oldu bitti gitti.Daha üç dört gün önce arkadaşımınkine gittim milyarlarca para harcadı,aylarca hazırlık,bide milletin tribini alınganlığını çekti, stres olmana degmezdi dedim ama onunda anısı var bla bla..e hayırlısı ozaman dedim.Kayinvaldeye gelince eşinizin istemesi o saatte ayrı saçmalık, onun araması ayrı saçmalık ne yani siz duyumiyorsunuzda bebek gibi hadi kalkın diyor.insallah bu huylarindan ve ısrarlarından vazgeçerler bir an önce.

X