• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları 2 dknızı ayırabilir misiniz ?

miraycik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2014
79
27
48
Ablalarım merhabalar bu da dert değil ya işte yardımınızı almak istedim. Bir süre taşınmazsa konum memnun olurum en çok kitleye bu konudan ulaşabileceğimi bildiğim için bu konudan yazıyorum. Şimdi durum şöyle ben lise 2 öğrencisiyim dil ve anlatım dersinde öğretmen en az 5 en fazla 15 dklık bir sunum yapmamızı, konumuzu kendımızın belırlememızı istedi. Yarına sunum yapmam gerekiyor ama ben konu bulamıyorum. Yardımzcı olur musunuz ? Hepinize teşekkürler şimdiden :)

Ablalarım merhabalar bu da dert değil ya işte yardımınızı almak istedim. Bir süre taşınmazsa konum memnun olurum en çok kitleye bu konudan ulaşabileceğimi bildiğim için bu konudan yazıyorum. Şimdi durum şöyle ben lise 2 öğrencisiyim dil ve anlatım dersinde öğretmen en az 5 en fazla 15 dklık bir sunum yapmamızı, konumuzu kendımızın belırlememızı istedi. Yarına sunum yapmam gerekiyor ama ben konu bulamıyorum. Yardımzcı olur musunuz ? Hepinize teşekkürler şimdiden :)

AA nasıl bir sunum yahu , edebiyat desen anlıcamda, dil ve anlatımı nasıl sunum yapçan pek bi hayal ufkum açılmadı , bi düşüneyim :KK64::KK64::KK64:

AA nasıl bir sunum yahu , edebiyat desen anlıcamda, dil ve anlatımı nasıl sunum yapçan pek bi hayal ufkum açılmadı , bi düşüneyim :KK64::KK64::KK64:
illa şair vs olması gerekmıyor işte jest mimiklerimize bakacak seyırcıyle ıletısımımız falan.her türlü konu olabılır yanı

Dil ve anlatım derken, illa kıyısından köşesinden dille mi ilgili olmak zorunda?
Verin birbirlerini çürüten atasözlerine 3-5 örnek sonra doğruların nasıl değişebilir olduğuna ve dengeyi korumaya bağlayın.

Beden dilinin iletişimdeki yeri ve önemi olabilir mesela. Beden dili nedir, günlük hayatta nasıl kullanırız diye başlarsın. Bi kaç örnekle anlatırsın. İnternette ayrıntılar var. İşte kollar kenetli iletişime kapalıyım gibi. Hem jest ve mimiklerini de kullanabileceğin bi konu. Sınıf ortamında sunmak güzel olabilir diye düşünüyorum.

aklıma küresel ısınma geldi...
yada reklamlardaki filmlerdeki dizilerdeki subliminal mesajlar
yada gdo lu yiyecekler ve etkileri

Ben de lise öğretmeniyim, bu senin ödevin senin düşünüp araştırman fikir üretmen için verilmiş, çok zor olmasa gerek, konunu kendin bulmalısın
İlahi öğretmenim ya:KK76:
Cevabınıza bayıldım:KK54:

Şairleri tanıtabilirsin.
1 Sayfada Öz geçmişleri.
Diğer sayfada Bir şiirinden örnek.

Ben de lise öğretmeniyim, bu senin ödevin senin düşünüp araştırman fikir üretmen için verilmiş, çok zor olmasa gerek, konunu kendin bulmalısın

Dogruyu söyleyin öğretmen hanim bu ödevi siz mi verdiniz yoksa? :KK70:
Bu arada size katiliyorum. .

Kendini rahat hissettiğin, hakkında gerçekten fikrin olan bir konuda sunum yap. Sınıfınızda projeksiyon varsa işin çok daha kolay, bol görselk materyalli bir PowerPoint sunumu hazırla. Kendin kenara geçersin, asık ilgi sunuma toplanır, birazda mesaj kaygılı bir konu seç, evsizlerin problemleri olur, madde kullanımının genç yaşlara inmesi olur, eğitimde fırsat eşitsizliği olur. Keşke biraZ vaktin olsaydı seçtiğin konuya göre birkaç derneği arar bilgi alırdın daha iyi araştırılmış gözükürdün konuya

Fikrinin oldugu konulari sec. Cok bilimsel konular secme ya da sıkıcı konular secme. Mesela sosyal aglarin gunumuze etkisi olabilir, kadina siddet olabilir, mutluluk hormonunu harkete geciren seyler olabilir. Yani demek istedigim konuyu uzatabilecegin tikanmayacagin guncel bir konu sec.

Tatlim cok uzaga gitmene gerek yok kendi hayalini,olmak istedigin yeri,kendini anlat. Inan hic sıkıcı olmaz ve cok hos bir sunum olur:-)

son güne bırakmışsın tatlım, bir dahaki seferi iki ayağını bir papuca sokma. Belirlediğin konu güncel meselelerden olsun, notunu iyi etkiler, nerden baksan 30-40 puan belirlediğin konuna gelir sadece..
Sosyal medyanın gençler üzerindeki etkisi; iyi bir konu olur, hem güncel, hem etkili

Ben olsam ahh ask sen nelere kadirsin der buyuk sairlerimizin siir ve asklarindan bahsederdim
Ozet gecersin sairin askini sonrada yazmis oldugu siirle ornek gostrirsin tabi arastrmn gerek buyuk ask yasayip siirle anlatan sairlerimiz var

Back