- Konu Sahibi _Citlembik_
Yok hala tık yok.emeklemede hız denemeleri yapıyor halaKonudan bağımsız, yürüdü mü bebeğiniz?
Benimki yürümeye pek hevesli değil
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yok hala tık yok.emeklemede hız denemeleri yapıyor halaKonudan bağımsız, yürüdü mü bebeğiniz?
Benimki yürümeye pek hevesli değil
Yardımcı abla arama sürecimi anlatsam roman olur herhalde. Ben de evdeyim nasılsa diye Geç gelmeler ya da gelmeyeceğini aynı gün mesai saatine 5 dakika kala haber verenler. Bir gün sonra başlayacağı işe yerime başkasını bulun diyenler Ay evet tam olarak bu 2 işte gün büyük oğlan babası ile işe gitti küçükle birebir vakit geçirdim çok güzel oldu. Ben küçük oğlana hasret kalmışım meğerse ve bunu yalnız kalabildiğinizde fark etmem çok acı oldu. İçimi rahatlattı mesajınız çok teşekkür ederim size
En buyuk artisi yari yolda birakilmamak galiba.
Temel yaşam becerileri kazandirma bence en onemli artilardan biri, cocugun bireysellesmesi, ozgurlesmesi, aileden bagimsiz bir kisiligi oldugunu ogrenmesi keza onemli bir kazanim.
Bizlerin anne olarak yapmaya tedirgin olduğumuz seyleri yaptirabiliyorlar mesela, benim kizim temkinli bir çocuktur, kaldirimdan asagi ziplamaz bile, bi nine edasiyla inerdi simdi kostur kostur atliyor zipliyor (ziplama yetenegi vardi ama kullanmiyordu). Benim eline makas vermisligim yoktu, simdi cok guzel makas kullaniyor, yapistirici kullaniyor, yasakli urunlerin neden yasak oldugunu pekiştiriyor gordugum kadariyla.
Enerjisini attigi icin gun icinde, uykusu daha da duzene girdi. Benim evde bir minigim daha oldugu icin ikisini birlikte disari cikartirdim eskiden ama kucuk hala emdigi icin maks 2 disarda kalirdik, simdi tum gun kucukleyim, ona daha fazla vakit, enerji harcayabiliyorum. Yani ilk cocugun yasadigi anneyle gecirilen ozel vakti kres hayatimiza girene dek kucuge veremiyordum, hep ucumuz birlikte vakit geçiriyorduk.
Buyuk krese basladigi icin isime kismi olarak geri donebildim.
Kresle birlikte kucuk kizimda sosyallesmeye basladi, buyuk kizim zaten sosyal bi cocuktu.
Ve herseyden onemlisi, cok egleniyor
Hastalik konusunu hic dusunmeyin cunku her okul döneminin basinda (galiba orta ogretime dek) bir hastalik dongusune giriliyor, bundan pek kacis yok.
Hastalik konusuna soyle bir ornek ekleyim sinifimiz 15 kisiymis, asla 15'ini bir arada görmedim.Yardımcı abla arama sürecimi anlatsam roman olur herhalde. Ben de evdeyim nasılsa diye Geç gelmeler ya da gelmeyeceğini aynı gün mesai saatine 5 dakika kala haber verenler. Bir gün sonra başlayacağı işe yerime başkasını bulun diyenler Ay evet tam olarak bu 2 işte gün büyük oğlan babası ile işe gitti küçükle birebir vakit geçirdim çok güzel oldu. Ben küçük oğlana hasret kalmışım meğerse ve bunu yalnız kalabildiğinizde fark etmem çok acı oldu. İçimi rahatlattı mesajınız çok teşekkür ederim size
Ay Ben mi konu açtım güya 3 yaş olanı kreşe verdim rahat edecektim evdeki 1 yaş ile şimdi evden çıkış anlatılmaz yani bugün tam ikisini de hazırladım bende hazır kapıya geldik küçük kaka yapmış evi b... Götürüyo ama sürekli bi toplama temizleme hali. Öyle sallıyorum da salsam nolur hiç bilmiyorum. Komşumun evi mis oda 2 çocuklu ve küçükler sorun bende sanki ☺Temizlikten de ziyade bir düzensizlik var sanki hayatımda. Sabah kalkıyoruz kreş gibi oyun yemek tuvalet uyku sürekli bu kısır döngü içindeyim. Bir yere gitsem dahada eziyet hazırlanıp çıkana kadar eve bomba atılmış gibi oluyor
Erkeklerinde pek farkı yokÇocuk beni “meme” olarak görüyor resmen
Sadece başlığa istinaden yazıyorum ; iki tane oğlum var biri 11 diğeri 8 ..Selam hanımlar. Birisi 3, diğeri 1 yaşında olan iki tane bebişim var. Eşim çoğu konuda destekçidir. Burda tüm yük bende yetişemiyorum falan diye destanlar yazmıcam. Ama birşeyleri yanlış yapıyorum sanırım oturmayan birşeyler var. Çocuklarım aşırı arsız yada problemli çocuklar değiller normal ilgi çocugu ikiside. Ama evim sürekli dağınık mutfağımda bulaşık yığılı kalıyor, çamaşır makinesi hergün çalışıyor katla ütüle yerleştir. İştahlı bebekler zaten sürekli yemek pişir vs... Bundan sonra benim hayatım hep böyle mi olacak? Hiç düzen olmayacak mı hayatımda? Yani düzenli bir odaya hasret kaldım çayımı alıp içmeyi özledim. Gün içinde yardım edelim yok yalnızım akşam eşim gelene kadar. Başka insanlara bakıyorum parkta bi tanıdıkla karşılaşıyoruz onunda 3 çocuk var ısrarla kahveye davet ediyor bir gidiyorum ev derli toplu miss gibi deterjan kokuyor. Ben aniden biri gelecek diye ödüm kopuyor. Ben nerde yanlış yapıyorum allah aşkına hayatımın düzene girmesi için ne yapmam gerek??
Merhaba benimde iki çocuğum var kızım 2.5 , oğlum 1 yaşında . Kendime göre bir düzen oturttum şükür öyle gidiyorum . Gece çocuklarımı uyutup evimi güzelce toparlayıp uyuyorum .Bir işim varsa sabah çocuklardan 1 saat önce kalkıyorum hallediyorum. Bütün işleri aynı günede sığdırmayın . Bir gün çamaşır yıkama toplama günü olsun ,ertesi günü ütü , bir sonraki gün başka bir iş derken kendinize bir rutin oluşturunSelam hanımlar. Birisi 3, diğeri 1 yaşında olan iki tane bebişim var. Eşim çoğu konuda destekçidir. Burda tüm yük bende yetişemiyorum falan diye destanlar yazmıcam. Ama birşeyleri yanlış yapıyorum sanırım oturmayan birşeyler var. Çocuklarım aşırı arsız yada problemli çocuklar değiller normal ilgi çocugu ikiside. Ama evim sürekli dağınık mutfağımda bulaşık yığılı kalıyor, çamaşır makinesi hergün çalışıyor katla ütüle yerleştir. İştahlı bebekler zaten sürekli yemek pişir vs... Bundan sonra benim hayatım hep böyle mi olacak? Hiç düzen olmayacak mı hayatımda? Yani düzenli bir odaya hasret kaldım çayımı alıp içmeyi özledim. Gün içinde yardım edelim yok yalnızım akşam eşim gelene kadar. Başka insanlara bakıyorum parkta bi tanıdıkla karşılaşıyoruz onunda 3 çocuk var ısrarla kahveye davet ediyor bir gidiyorum ev derli toplu miss gibi deterjan kokuyor. Ben aniden biri gelecek diye ödüm kopuyor. Ben nerde yanlış yapıyorum allah aşkına hayatımın düzene girmesi için ne yapmam gerek??
Maşallah devlet gibi kadınsınız bayıldım programınızaPlanli ve programli olmak dışında careniz yok.
3 ve 1 yasinda iki çocuklu anne olarak yaziyorum bende.
Evim gun icinde dağınıktir. Yemek masamizin cevresinde kirintilar ucusur surekli ama aksam esim gelmeden 1 saat once oyuncaklari toplar, odalarini toplar, ardından yemege ek yaparim, bu sirada robot evi siler supurur, kucuk robotun pesinde eglenir, onun isi bitene dek esimle buyuk kizim gelmis oluyor, zaten onlar eve girer girmez esim halilari serer, sandalyeleri yerlestirir, birlikte sofra kurar otururuz, sonra esim birini ben birini uyuturum (banyo + masal saati sonrasi)
Sonra esim bizim odayi toplarken ben mutfaga girisirim. Mutfagi sil supur, makineye bulasik yerlestir derken saat 9 olur, çayımızı abur cuburumuzu hazirlar tv başına geceriz. Sonra ben 11'de esim 12'de yatariz, gece 2 gibi buyugu cise kaldiririm, onu geri yatirip küçügü emziririm yatiririm. Sabah 7'de buyugu kaldirir okula hazirlarim, onlar babayla 8'de cikarlar, ben kucugun kahvaltisini hazirlar yanina uzanirim. Kucuk saat 9:30'da kalkar, kahvaltisini eder, ben isimin başına gecerken onu da yanimda oyun havuzuna koyarim o oyalanirken ben calisirim, saat 11 gibi evin yemeklerini pisirir, 12'de kucuge ogle yemeğini yedirir, emzirir uyuturum yine isimin basina gecerim. 2.5 saat kadar uyur (toplam tek uykuya dusmesi benim bi miktar planlarimi aksatti) saat 4'e kadar calisirim.
Sizde benim bu yaptigim plan gibi bir plan olusturup duzenizi kurabilirsiniz. Bu arada benim kizlar biraz haylaz çocuklar :)
Bende tek çocuk var ama ev düzenini geceleri sağlarım ben, şimdiye kadar evim hiç çocuklu ev diyecek kadar dağılmadı.Selam hanımlar. Birisi 3, diğeri 1 yaşında olan iki tane bebişim var. Eşim çoğu konuda destekçidir. Burda tüm yük bende yetişemiyorum falan diye destanlar yazmıcam. Ama birşeyleri yanlış yapıyorum sanırım oturmayan birşeyler var. Çocuklarım aşırı arsız yada problemli çocuklar değiller normal ilgi çocugu ikiside. Ama evim sürekli dağınık mutfağımda bulaşık yığılı kalıyor, çamaşır makinesi hergün çalışıyor katla ütüle yerleştir. İştahlı bebekler zaten sürekli yemek pişir vs... Bundan sonra benim hayatım hep böyle mi olacak? Hiç düzen olmayacak mı hayatımda? Yani düzenli bir odaya hasret kaldım çayımı alıp içmeyi özledim. Gün içinde yardım edelim yok yalnızım akşam eşim gelene kadar. Başka insanlara bakıyorum parkta bi tanıdıkla karşılaşıyoruz onunda 3 çocuk var ısrarla kahveye davet ediyor bir gidiyorum ev derli toplu miss gibi deterjan kokuyor. Ben aniden biri gelecek diye ödüm kopuyor. Ben nerde yanlış yapıyorum allah aşkına hayatımın düzene girmesi için ne yapmam gerek??
Bebişler daha çok küçük olduğu için gözün sürekli onların üstünde olması lazım bu yüzden ev işlerine çok odaklanamıyorsun. Biraz büyüsünler elbet düzene girer ev. Dert etme bebişlerini büyütmeye bakSelam hanımlar. Birisi 3, diğeri 1 yaşında olan iki tane bebişim var. Eşim çoğu konuda destekçidir. Burda tüm yük bende yetişemiyorum falan diye destanlar yazmıcam. Ama birşeyleri yanlış yapıyorum sanırım oturmayan birşeyler var. Çocuklarım aşırı arsız yada problemli çocuklar değiller normal ilgi çocugu ikiside. Ama evim sürekli dağınık mutfağımda bulaşık yığılı kalıyor, çamaşır makinesi hergün çalışıyor katla ütüle yerleştir. İştahlı bebekler zaten sürekli yemek pişir vs... Bundan sonra benim hayatım hep böyle mi olacak? Hiç düzen olmayacak mı hayatımda? Yani düzenli bir odaya hasret kaldım çayımı alıp içmeyi özledim. Gün içinde yardım edelim yok yalnızım akşam eşim gelene kadar. Başka insanlara bakıyorum parkta bi tanıdıkla karşılaşıyoruz onunda 3 çocuk var ısrarla kahveye davet ediyor bir gidiyorum ev derli toplu miss gibi deterjan kokuyor. Ben aniden biri gelecek diye ödüm kopuyor. Ben nerde yanlış yapıyorum allah aşkına hayatımın düzene girmesi için ne yapmam gerek??
Selam hanımlar. Birisi 3, diğeri 1 yaşında olan iki tane bebişim var. Eşim çoğu konuda destekçidir. Burda tüm yük bende yetişemiyorum falan diye destanlar yazmıcam. Ama birşeyleri yanlış yapıyorum sanırım oturmayan birşeyler var. Çocuklarım aşırı arsız yada problemli çocuklar değiller normal ilgi çocugu ikiside. Ama evim sürekli dağınık mutfağımda bulaşık yığılı kalıyor, çamaşır makinesi hergün çalışıyor katla ütüle yerleştir. İştahlı bebekler zaten sürekli yemek pişir vs... Bundan sonra benim hayatım hep böyle mi olacak? Hiç düzen olmayacak mı hayatımda? Yani düzenli bir odaya hasret kaldım çayımı alıp içmeyi özledim. Gün içinde yardım edelim yok yalnızım akşam eşim gelene kadar. Başka insanlara bakıyorum parkta bi tanıdıkla karşılaşıyoruz onunda 3 çocuk var ısrarla kahveye davet ediyor bir gidiyorum ev derli toplu miss gibi deterjan kokuyor. Ben aniden biri gelecek diye ödüm kopuyor. Ben nerde yanlış yapıyorum allah aşkına hayatımın düzene girmesi için ne yapmam gerek??
Uzun bir aradan sonra peşpeşe iki doğum yapmışsınız siz de benim gibi Yalnız olmadığıma sevindim hele elinizin şeyden çıkmama durumu tam benim durum gibi konu sahibi iyi ki konuyu açmışsın3 cocukluyum
Buyuk 14 yasinda onun arkasini derleyip toplamiyorum. Yeri geliyo odasi magara bile olsa ellemiyorum. Kendi yasam alani kendi sorumlulugunu alsin diye diye alistirdim. O cepte
Gel gelelim diger ikisine.
4 yasinda ve 1 yasina yeni giren bebelerim var. Coookk zorlaniyorum hemde cook. Triplex evde oturuyorum yatak odalari yukarda bazen topluyorum bazen toplayamiyorum. Yasam alani orta katta, benimde esim calismadigi surece yardim ediyor ama bende isin icinden cikamiyorum. Cogu zaman daraliyorum. Camasir makinasi hic durmuyo.
Cmrtesi 2 pazar 2 kez calisiyo, pzrtesi, sali, carsamba 1 kez. Makinaya camasir atmak bile benim icin zor. O islem asagi katta oluyo. Oraya inip attim diyelim bazen camasir makibasini unutuyorum unutmazsam kurutmaya atiyorum onuda unutmazsam cikarip katliyorum.
Yemek yapma islemi 17de basliyorum(esim gelince) 1 saat suruyo. Genelde gece dusunup sabah planliyorum yemegimi. Surekli yemegi olan bir eviz. Disaridan yemeyi sevmiyoruz.
4yildir elim tan cikmiyor. Sizdemi emziriyosunuz cocuk bana duskun demissiniz. Benimkide asiri duskun emzirmeyi azaltmaya basladim hedefim 4 - 6 ay arasi oda cok yorucu.
Misafir konusuna gelince sehirden koye tasindim (yurtdisindayim) cevremde kimseyi tanimiyorum cat kapi gelecek. Karsi binadaki kadin turk, hep kahveye cagirsada asla gitmeme tarafiyim kimseyi cekecek kafada degilim.
Haberli misafir gelmesin Allahim gelmesin dedikce mubarek yagmur gibi yagiyolar geliyolar.
Ev gorme bebek hayirlamak icin geliyolar. Ben kimseye gitmiyorum onlarda gelmez diyorum ama millet okadar yuzsuzki surekli gelmek istiyor.
Sabir la bebeklerimizin buyumesini beklemekden baska bi caremiz yok gibi.