• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.çocuklarınızda ilk çocuğunuz gibi olabiliyor mu herşey?

12 yaşında oğlum var
Ikinci kez anne olursam o bebeğin daha şanslı olduğunu düşünürüm.
Çünkü o daha deneyimli bir anneye sahibi olacak.

Olaya bir de bu tarafından bakın.

Benim kızım da 6 aylık şimdiden binden fazla fotosu var. Hem eşimin hem benim ailemin ilk torunu el üstünde tutuluyor. Ve ben ikinci çocuğum olursa kızıma şu anki kadar ilgi gösteremem diye üzülüyorum :))

ben de aynı durumdan rahatsız oluyorum. ilk çocuğumda daha özeniyordum herşeyini ütülüyordum onunla daha çok zaman geçiriyordum. birlikte oyunlar oynuyorduk.dediğiniz gibi büyüğün her anı nerdeyse videoya alınmış ya da fotoğraflanmıştır. ufaklığı ise tek fotoğraf çeksem oğlum üzülecek gibi geliyor genelde ikisini çekiyorum. ama oğlum da kardeşinin fotoğrafını çekiyor. ikisi de erkek olduğu için abisinin kıyafetlerinden giydi ama bu beni rahatsız etmedi hepsi yeni gibiydi oğlum da mutlu oldu. ikinci de işe daha geç başladım bunun en büyük nedeni büyük oğlumla daha iyi vakit geçirmekti. belki ben yeterince ufaklığa zaman ayıramıyorum ama oğlum kardeşiyle oyunlar oynuyor ikisi de birbirini çok seviyor. bizde benim açığımı oğlum kapatıyor galiba :) ufaklığın üzerine fazla düşmediğim için mi, yoksa daha rahat mı olduğum için ikinci çocukta daha az sorun yaşadım. uyku, yemek problemleri, hastalık vs. daha az oldu. ya

oturdun fotoğrafları mı saydın, ütüyü çamaşırı geç onları yardimci da yapar ikamesi olmayan tek şey seninilgin sevgin
Resimleri toplu albüm şeklinde..HD de kayıtlı..dosya üzerinde Sağ tıklayıp özelliklere bakınca dosya sayı bilgisi öğrenilebiliyor. Tek tek saymaya gerek yok yani :)

maalesef böyle oluyor. bu ilerde küçük çocuğunuzda sıkıntılar doğuracaktır. yolun başındayken dikkat etmeye başlayabilirsiniz. anladığım kadarıyla durumunuz da kötü değil. çocuğa , büyüğünün giyilmişlerini giydirmeyin lütfen. bol bol fotoğraflarını çekmeye başlayın. davranışlarınızla da eşit olduklarını hissettirebilirsiniz.

Anlaşılan bu konuda pek yalnız değilim. Bu biraz da şartlar gereği 2. Ve sonraki çocukların kaderi gibi. Daha özgüvenli oldukları ise doğrudur..

Ben bir anne değilim, ama düşünüyorum da 9 ay karnında taşıyorsun, doğuruyorsun, uykusuz onlarca gece geçiriyorsun, yemiyor yediriyorsun, her an onun için endişe ediyorsun, sağlıkla, sevgiyle büyütüyorsun.
Sonra 15 ine geldiğinde niye ablamın 10 bin fotosu benim 3850 fotom var desin de, o defteri kafasında paralayım.
:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

İlk çocuğum ve her zaman ayrıcalıklı olduğumu hissettim,bide tek kızım
Çokta kıskancım şu anda bile annem 13 yaşındaki kardeşimi benden azcık fazla sevse oturur köşede ağlarım:KK73:

Onemli ve degerli olan sevgi
Sevginide ayrimcilik yapmayin yeter. Degerleri ayni olsun
Benim annem hep şöyle der; 5 parmaktan hangisini kesersen acımaz? Hepsinin acısı ayni olur. Siz benim elimin parmaklarisiniz...
Onemli olan bu cizgi

maalesef böyle oluyor. bu ilerde küçük çocuğunuzda sıkıntılar doğuracaktır. yolun başındayken dikkat etmeye başlayabilirsiniz. anladığım kadarıyla durumunuz da kötü değil. çocuğa , büyüğünün giyilmişlerini giydirmeyin lütfen. bol bol fotoğraflarını çekmeye başlayın. davranışlarınızla da eşit olduklarını hissettirebilirsiniz.
Haklısınız. Bu konuda biraz daha fazla çaba sarfedebilirim. .iki yavrum da çok seviyorum tabi ki. Ama küçüğü büyüğün gözünden Irak sevmeye çalışıyorum yine de. Çünkü ilk günler kıskançlık sebebiyle sorun yaşamıştık. Büyüğüm 2 gece uyumadı ve yemek yememişti. 3.gün öğlen 1 den ertesi güne kadar uyumuştu. Bu tür durumların daha olumsuz duygulara dönüşmesinden de endişe ediyorum. .2 çocuk büyütmekten ziyade sevgiyi dengelemek açısından daha zor bence..

Ona kalırsa ben bazen üvey olduğumu düşünüyorum:eek:
Hadi bakalım hangimizinki daha trajik :63: :KK45:

Yardımcınız varmış zaten
Ütü, çamaşır vs işlerinde önceki rutini tutturmanız çok mümkün

wp_ss_20150727_0001.png
wp_ss_20150728_0001.png

Fotoğrafçınız..

Haklısınız. Bu konuda biraz daha fazla çaba sarfedebilirim. .iki yavrum da çok seviyorum tabi ki. Ama küçüğü büyüğün gözünden Irak sevmeye çalışıyorum yine de. Çünkü ilk günler kıskançlık sebebiyle sorun yaşamıştık. Büyüğüm 2 gece uyumadı ve yemek yememişti. 3.gün öğlen 1 den ertesi güne kadar uyumuştu. Bu tür durumların daha olumsuz duygulara dönüşmesinden de endişe ediyorum. .2 çocuk büyütmekten ziyade sevgiyi dengelemek açısından daha zor bence..
Bence siz rahat olun ikisinide içinizden geldiği gibi sevin kıskanır uzulur demeyin zamanla alışır buyukte kardeşine

anladım ama öyle olursa da, ilerde bu sefer küçük çocuğun kendini büyükle kıyaslamaları başlıcak.o da büyüğü kıskanıyordur inanın. kardeşler arasında olur bu . en iyisi eşit davranmak.sizin gönlünüz rahat olduktan sonra,onlar da zamanla alışır,anlarlar zaten eşit olduklarını
(ayrı sevmek te doğru değil. alışsın..)

Ben bir anne değilim, ama düşünüyorum da 9 ay karnında taşıyorsun, doğuruyorsun, uykusuz onlarca gece geçiriyorsun, yemiyor yediriyorsun, her an onun için endişe ediyorsun, sağlıkla, sevgiyle büyütüyorsun.
Sonra 15 ine geldiğinde niye ablamın 10 bin fotosu benim 3850 fotom var desin de, o defteri kafasında paralayım.
En guzel yorum siznki sesli guldum haklisiniz

Back
X