Herkesin kısmeti ayrı, benim üniversite mezunu kpss den 85 üstü alan arkadaşım atanamazken, 70 küsürle başka bir arkadaş atandı. İstediğin bölüm, il gibi bir sürü kriter var.
40 yaşındayım önümüzdeki sene ki üniversite sınavı için hazırlanıyorum. İkinci üniversitemi okuyacağım inşallah. kafamda bazı projelerim var, onları yapabilmek için sosyoloji diploması almam gerekiyor. Hedefim ikinci öğretimden örgün ama olmazsa uzaktan okuyacağım.
Benden 12 yaş küçüksün, benim yaşıma gelince kafandakileri hayata geçirip en az 5-6 senedir de ekmeğini yiyor olabilirsin. Hiç düşünmeden direkt bugünden başla plan program yapmaya.
Geçende tv de 60 yaşlarında bir kadın sırf içinde kaldı diye üniversite sınavını kazanıp kaydını yaptırmış diye, haber olmuştu. Keşke 40 yaşlarında olsaydım mesleğe bile dökerdim diyordu. Oda şimdi ki benim yaşımda olmak istiyor yani.
Şu anda mezun olup iş hayatına dalmaya çalışanlardan bir kaç yaş büyüksün, abartılacak bir şey yok.
Kpss olmazsa üniversite sınavına sıkı çalış. Diğer yandan meslek kurslarına bak. Okuduğun bölüm o mesleği destekleyen bir bölüm olsun. Gerisi gelir bir şekilde.