2 ÇOCUKLA ÜNİVERSİTE SINAVI VE KPSS SINAVI DEĞERMİ

Üniversite sınavına girip 2 yıllık sağlık meslek yüksek okulu okuyun çok düşük puanlarla atanır iyi Bi iş bulursunuz. En kestirme yol bu

Arkadaşlar herkese merhaba.Ben lise mezunuyum eşimle hiç anlaşamadığımız halde çocuklarım için gidecek yerim olmadığı için ve en önemlisi işim olmadığı için ayrılamadım.Aynı evin içerisinde saygısını sevgisini kaybetmiş eski iki arkadaş gibiyiz.Neyse konuma döneyim 2 ay sonra KPSS var ben daha yeni başladım çalışmaya ve gerçekten her akşam oturup 5 saat falan çalışıyorum çok zor çünkü bütün konuları unutmuşum dört işlemi bile yani sıfırdan başladım.Netten konu anlatımı dinliyorum soru bankası aldım ondanda çözüyorum şuanlık iyi gibiyim fakat 2 ay sonraki KPSS yi kazanmam imkansız gözüküyor.Ben aynı zamanda ünv sınavınada hazırlanmak istiyorum yaşım 28 diyorumki bu saatten sonra zormu olur zaten işsizlik var diploması olanlar iş bulamıyor bide bu kervana 4 senemi heba edip benmi katılayım sonuçta iki tane ilgiye muhtaç çocuğum ders çalışıp çalışıp sonrada ortalıkta avare avare dolanmak istemiyorum.Birde bu lise KPSS sinden nerelere memur alınıyor bilgisi olan varmı bende bel fıtığı ve vertigo var masa başına lise mezunlarından alıyorlarmı.Arkadaşlar bu konulardaki düşünceleriniz nedir
Kamu kurumunda insan kaynakları departmanında çalışan biri olarak yazıyorum

Öncelikle uni sınavına girin. Önlisans okuyun olmazsa açıköğretim önlisans okuyun ve kpss ye onlisanstan hazirlanin. Nispeten şansı biraz daha fazla bölümler daha sonra yazarım. 2 sene de hazirlanirsiniz 86 87 puan civarı aranırsınız
Lise den çok zor 95 üstü istiyor genelde masabaşı vb o da ciddi altyapı ve hazırlık demk sizin için mümkün değil
Aynı zamanda zabit katipliği, muhabirlik vb durumları kovaayabilirsiniz onlar nispeten biraz daha düşebiliyor mülakat da olduğu için

Arkadaşlar herkese merhaba.Ben lise mezunuyum eşimle hiç anlaşamadığımız halde çocuklarım için gidecek yerim olmadığı için ve en önemlisi işim olmadığı için ayrılamadım.Aynı evin içerisinde saygısını sevgisini kaybetmiş eski iki arkadaş gibiyiz.Neyse konuma döneyim 2 ay sonra KPSS var ben daha yeni başladım çalışmaya ve gerçekten her akşam oturup 5 saat falan çalışıyorum çok zor çünkü bütün konuları unutmuşum dört işlemi bile yani sıfırdan başladım.Netten konu anlatımı dinliyorum soru bankası aldım ondanda çözüyorum şuanlık iyi gibiyim fakat 2 ay sonraki KPSS yi kazanmam imkansız gözüküyor.Ben aynı zamanda ünv sınavınada hazırlanmak istiyorum yaşım 28 diyorumki bu saatten sonra zormu olur zaten işsizlik var diploması olanlar iş bulamıyor bide bu kervana 4 senemi heba edip benmi katılayım sonuçta iki tane ilgiye muhtaç çocuğum ders çalışıp çalışıp sonrada ortalıkta avare avare dolanmak istemiyorum.Birde bu lise KPSS sinden nerelere memur alınıyor bilgisi olan varmı bende bel fıtığı ve vertigo var masa başına lise mezunlarından alıyorlarmı.Arkadaşlar bu konulardaki düşünceleriniz nedir
Kpss; ortaöğretim, ön lisans ve lisans olmak üzere 3’e ayrılır. Yani bi üniversiteden mezun olmuşsan devlet kurumlarında üst düzey görevde olmak isteyenler kpss lisansa giriyor
Seninki ortaöğretim lisans bu sebeple sınavdan 70 puan üzeri alırsan bi devlet kurumuna rahatlıkla yerleşirsin.. Mesela; polislik, devlet hastanesi personeli, adliye personeli, nüfus dairesinde eleman, tapu ve kadastro vs.. devlete bağlı kurumlar işte. Üniversite sınavına gelince sadece 150 puan alman yeterli açıktan okuman için, vee öncelikle takdir ettim seni. Kendine inan ve ders çalışmaya okumaya devamm, hiç zor değil yeter ki istee kpss için biraz çok çalış sanırım sınav 26 kasım’da. Başarılarr.

İnsanları yanlış yönlendirmeyin lütfen, meslek lisesi mezunu değilse,iki yıllık sağlık bölümü okumamissa ki bu bölümlerde bile puanlar 75-76 bandında,70 puanla atanma ihtimali yok

Ben gerçekçi yazacağım okumak güzel ama sz 2 çocukla üniversite okumanız için size ailenizin maddi ve manevi desteği gerekir hemde mezun olunan bir işte hemen işe atılmanız zor.kpss için düz memur olmanız için biraz torpil lazım. Bence ailenizin desteği varsa bir İşyeri açın yada bir işe girin çocuklara aileniz baksın. Bence 28 yaşında 2 çocuk annesi olarak maceraya gerek yok

Başlıkta "Değermi" yazmışsınız ya evet Değer...
Liseyi evlendikten sonra bitirdim aynı zamanda çıraklık okuluna gidip kuaför diplomamı aldim bu esnada 1de çocuğum oldu bu senede üniversite sinavina girdim simdide açıköğretim den aşçılık okuyorum aynı zamanda 2.bebegim de yolda büyük ihtimalle finallerin olduğu zaman ddoğacak ve köyde hayvancılık yapıyorum elimden geleni yyapmaya çalışıyorum hiç bir şeyi denemeden bilemezsin o yüzden önüne cikan her firsati değerlendirme lisin

28 yas, 4 yillik uni egitimi 1 yil hazirlik desek 33 yasinda mezun oldugunuzda deneyiminiz olmayacak.
Ben yerinizde olsam lise mezunu olarak is arardim. Bu 4 yil ucuza calisirdim belki ama 4 yilin sonunda deneyimli bir calisan olurdum, 4 yil icerisinde de az da olsa kazanirdim.
Diploma her kapiyi acmaz, 33 yasinda diplomali ama sifir deneyim sahibi birinin diplomasiz deneyimli birine gore is bulma sansi daha azdir.

Kpss konusunda yorumum yok ama, cok degisik basari hikayeleri var o tarafta, biraz da sans isi saniyorum.

X