2. çocuk...

son 2 senedır ha cocuk yaptım ha yapıcam dıye dıye zaman gecırdım
sureklı olarak cocuguda engellıyorum
5 yasında
ona kıyamadım onu mahrum ederım , ıhmal ederım azıcık kendını kurtarsın dedım
sonuc olarak gec kaldım dıye dusunuyorum
suandada yapmıyorum cunku agustosta tatıle gıdecegım artık tatıl bebegı yaparım eylule ınsallah 1 aylık gebe allahım :)
buarada ben saglıklı hayırlı olsunda erkek ıstıyorum tekrardan

neden ikinci çocuğu da erkek istiyorsunuz sadece merakımdan soruyorum özel değilse. genelde kızı olanlar erkek, oğlu olanlar ikinciyi kız ister ya ondan sordumHoppa

neden ikinci çocuğu da erkek istiyorsunuz sadece merakımdan soruyorum özel değilse. genelde kızı olanlar erkek, oğlu olanlar ikinciyi kız ister ya ondan sordumHoppa
aralarındakı yas farkı zaten 6 veya 6.5 yas olacak
cınsıyetlerıfarklı olursa arkadaslık edemezler dıye dusunuyorum

Benim bi tanıdığın annesi 50 yada da 52 yaşındaydı doğurduğunda ve bebek çok sağlıklıydı. Tabi onunki fazla geç ama kimin sağlıklı kimin sağlıksız doğacağını bilemezsiniz. Kötü şeyler düşünmeyin.

Bende 31 yaşında doğurdum ikinci kızımı maşallah sağlıklı ve cok rahat bi gebelik geçirdim. .daha olgun bilinçli oluyor insan. .ilk kızım da 1.sinifa gidiyordu doğum yaptigimda gayet de iyi oldu. .

Birkaç ay sonra 34 yaşında olucam
bir kızım var o da 10 yaşında
bu yaz bebek yapsam mı ki zamanı geldimi ki az daha ertelesemmi diyorum hala.
çok mu gevşeğim ben yaa
Daha gebe kalıp kalamayacağım bile belli değil.
bu konu beni bir daha düşündürdü şimdi.

Nursena sen yap ikinci çocuğu bana bakma sakın
geç falan değil, sağlığın garantisi yok.
sağlıklı insan da bi kazayla alt üst olabiliyo
Allah güzel yazılar yazsın çocuklarımıza

Valla bende özledim mis gibi bebek kokusunu yumuk yumuk elleri ayakları
Bebek görünce saldırıyorum ama sevip bırakıyorum
Bebek bakmak çok zevkli çok kolay geliyo bana
asıl zor olan büyüdükçe elinden avcundan çıkmaya başlayınca onu koruyup kollamak
Aklının hep onda kalması
Manevi yükü yoruyo beni
Göze alamadığım bu

herkes 2. çocuğu yapmak zorundamı?
eğer bakamayacaksınız zorlanacaksınız sırf elalem istiyor diye yapmayın.

tek çocuklar da zor gelebilir ama bakımı tamamen size kalmış.
demem o ki gerçekten bakabileceksiniz yapın yoksa tek çocuk olsun daha iyi.

neden böyle bir yorum yazdınız?
cevrem baskımı yapıyor yazmış alasen?

benim teyzemde 40lı yaşların başında hamile. ama zor bi hamilelik geçiriyor. doktorunun iki lafından biride ''bu yaşta hamile kalırsanız böyle olur işte.''niyetiniz varsa çokta beklememek lazım. tabi şartlar insanı bekletebiliyor tıpkı benim gibi.

30 yaşındayım ve yeni evlendim..
bu ara eşimde yoğun çocuk isteyi var.
yoldan geçen cocukları tutup tutup seviyor lakin ben kendimi hazır hissedemiyorum..
bazen evet çocuğum olmalı diyorum sonra,
sonraların ardı arkası kesilmiyor.
sanırım hayırlısı demek en doğrusu.
kötü düşünme.
iyi düşün ki iyi olsun arkadaşım.

Sadece baskı var diye çocuk yapmak aptallık olur elbetteki..Herkes 2. çocuğu yapmak zorunda değil,bu istemekle ve Allahın nasip etmesiyle olacak olan bir şey..Elalem istiyor diye neden yapayım,kendim istiyorum önce,özledim..

Yoksa herkes herşeyi söyler..Bekarken,niye evlenmiyorsun...evlendin,hadi çocuk ne zaman..1. olur,2. ne zaman..merak hiç bitmez..Hocamız derdi,öğrenmenin babaannesi meraktır diye..Bu kadar merak iyi değil hoş...

Yasin gayet iyi.erteleme bence.ilk çocuk 4/e basınca zamanı gelmiş demektir

.
26 yaşındayım kızım 2 yaşında. Ben de 30 da düşünüyorum aslında ama o anki psikolojiyle belki ertelerim. sizin yaşınızın geç olduğunu düşünmüyorum,bence tam zamanı:KK66:

Yasin gayet iyi.erteleme bence.ilk çocuk 4/e basınca zamanı gelmiş demektir

.
2 sene hemen geçer ya,korkuyorum ben:KK48: Kızım aşırı yaramaz,annem 2.ye asla bakmaz. Birikim yapıp işe uzunca bir zaman ara vermem lazım

31 yaşındayım 7 yasinda kızım var ben 2. Bebeği dusunmeyenler cebahindanim korkuyorum ve hiç hazır hissetmiyorum rahatıma düşkünüm çevrem sürekli artık düşün deyip beni zorlamaya çalışıyor tek çocuk çok mu absurd gerçekten merak ediyorum tek çocuklu olmak neden bu kadar yadirganiyor offfff

İlk bebeğimi 26 yaşımda doğurdum 2.yi düşünmüyordum hiç bir ay korunmayı bırakdım kızıma hamile kaldım, aralarında tam 2 yaş var başda çok sıkıntı çekdim ama şimdi benden rahatı yok :KK49: Oğlum 5 kızım 3 yaşında hatta buçuklarıda var:KK53:

Sizin durumunuzda iyi kızınız büyük size yardımcı olur zorluk çekmezseniz diye düşünüyorum:KK64:

X