ve bu sorulara cevap ver.
1.Kızın tuvalet alışkanlığını edindi mi? Bu çok önemli yoksa ikisiylede işin var.
2. kızın Hareketli mi? Buda önemli çünkü aklı başında olmayan iki bebek biri en azından dur diyebilmeli.
3. Sana bağlılığı nasıl? Annenlerden uzak olduğun için çalışmadığına görede sana baya bağlı bir çocuk olduğu kanaatindeyim. Hiç akrabalarından birinde bırakmayı denedin mi?
4. Senin yapın nasıl ? Sabırlı mısın sinirli misin. İnsanlara yüklenmeyi sever misin. Çünkü 2. çocukla birlikte bu tepkilerin hepsini 1. çocuk üzerinde deneyeceksin.
5. Eşin anlayışlı bir insan mı? Eğer birde koca bir bebeğin varsa etti sana 3 çocuk :))
Bütün bunları moralin bozulsun filan diye söylemedim canım
belki karışıkta yazmış olabilirim
ama neyle karşı karşıya kalacağını bilirsen tedbirlerini o yönde alırsın.
benimde şimdi olsa 2 yaşına gelse bende acaba 2. yi yapsam mı diye düşünmeden edemezdim
bu konudada çok çok haklısın
Ben de aynı konumdayım senle, oğlum 15 aylık.
Acaba 2. yi düşünsem mi diyorum, bir taraftan kaldıramam gibi geliyor.
Bekleyeyim diyorum, o zaman da bir arkadaşın yazdığı gibi 7-8 yaşında ancak
olursa mantıklı olur, o da çok geçmiş gibi geliyor :)
Şimdi düşünürsem, hamileliğimde çok zor geçti, bir sürü acabalarım var.
Bu durumda hazır değilim sanırım.
Oğlum şöyle kreşe başladığı zamanlara denk gelmesi daha kolay olacak sanırım,
nasıl denk getireceksem artık :)
Eğer altından kalkabileceğine inanıyorsan, herşeyden önce ikisine de
yetebileceğine ve huzur içinde büyüyeceklerine (çünkü gerçekten sabır lazım) inanıyorsan, gönlünden geçeni
yap derim. Gönlündekini hayırlı eğlesin Rabbim.
amin canım tabiki Allah hayırlısını versin ama ben senin yerind eolsam hakikaten korkmazdım burdan tanıdığım kadarıyla sende o potansiyel var canım becerirsin senZaten küçük bir bebek ilgiden anlamayacak.Yani ilk zamanlar hepimiz biliriz karın doyuyur alt açar,uyuturuz...Bunları yaparken kızımla ilgilenmezsem kızım üzülür ama bebeğim anlamaz.Hani ilk uyum süreci bu açıdan kolay geçer.2, bebeğim büyüyüp artık ele kola geldiği zaman da ikisine yaptığım oyunlarla dahada kızıma verimli olacağımı düşünüyorum.Çünkü evde çok yalnız.Odadan odaya gezip duruyoruz.Çok sıkılıyor.Onun böyle yalnız büyümesi bana çok dookunuyor.Şükür sağlığımda sorun yok.Sanada Allah sağlık versin bu arada...Hani herşeyi gençken yapmak daha mantıklı.Yaş aldıkça daha zor gelecek bazı şeyler...2 çocuktan sonrasını Allah vermedikçe düşünmüyorum...İnşallah ikimizinde hakkında hayrılısı olur...
Ben 2.çocuğu düşünmeyenler güruhundanım :)) İsteyemiyorum cesaretim yok..
Kızım 4.5 yaşında millet pohpohluyor hadi birdaha diye ama ben maalesef bu cesareti bulamıyorum kendimde..
Düşünüyorum bazen onu kardeşsiz bırakmaya hakkım var mı diye ..Ama ben de çalışan bir anneyim İstanbul'da kimsemiz yok ailelerimiz gurbette eşimini de benim de..
Kızım zaten kreşe gidiyor seneye okula başlayacak..Bilemiyorum ama sanırım ben tek çocukla kalan bir anne olacagım..
Birde yapı gereği ben sinirli bir insanım bazen sinir harbi geçirdiğim eşime çıkıştığım bile oluyor evladıma yansıtmasamda günün yorgunluğunu bazen eşime çatarak ödetiyorumBu sebeble 2.çocuk beni iyice hırçınlaştırır düşüncesindeyim..
Üstelik eşim 36 ben ise 29 yaşımdayım..Yaşlar da geçiyor ama yapacak birşey yok suan..Ev almak istiyoruz ve çocuklar gerçekten baya masraflı büyüyorlar..
ALLAH kızıma uzun sağlıklı ömürler nasip etsin ailesine ve vatanına hayırlı evlat olmasını nasip etsin başka birşey istemem..3-5 değil muhim olan akıllı bireyler yetiştirmek
benim oğlum da 2 yaşında idi kardeş kararı aldığımızda. tabi eşim daha küçük falan dedi. ama ailelerimizden çok uzaktayız.
oğlumun bir arkadaşı yoktu. yılda bir kere memlekete gidince arkadaşlarıyla oynamak nasip oluyordu.
neyse eşimde ikna oldu. Hiç olmazsa kardeş sevgisi ile büyüsün, paylaşmayı öğrensin dedik. bir taraftan çok korkuyordum ilkinde hamileliğim berbat geçmişti. oğlum 2,5 yaşındayken kızıma hamile kaldım. oğluma hamile iken yaşadığım sıkıntıların hiçbirini yaşamadım çok şükür.
şimdi oğlum 4 yaşında, kızım 9 aylık. zorlukları oluyor ama onlar o kadar bağlılar ki birbirlerine ve o kadar çok sevgi ile bakıyorlar ki. iyi kide doğurmuşum diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?