2, çocuk zamanı,benim yerimde olsanız???

Tuvalet alışknalığını denedim ama hazır olmadığını anladığım için bıraktım...Aslında bana göre hareketli ama dışarıdan gözlemleyen kişiler için akıllı ve uysal bir çocuk...Ailemin yanına gidince en uzun 5 saat bıraktım.Aldığım oyuncak kediyi eliyle itip bana koşusunu unutmam hiç :) Ama bunda o zamanlar emmesinin katkısıda var.Şuan biraz daha az gibi bağımlılığı...Bana gelince aslında sabırlımıyım değilmiyim bilmiyorum.Ama her anne gibi olduğumu düşünüyorum.Çok uç davranışlarım yok sanırım.Arkadaşlarım çok iyi bir anne olduğumu söylüyor....Eşime gelince de :) Anlayışlı evet.Her gün kızımı dışarı çıkarır.Bunaldığımda almasını isteyince alır.Elimden geleni yapmak isterim der.Kimi zaman tv başında oturur tabi ama oda onun hakkı diye görüyorum zaten.Dün mesela işten geldi gece kızım uyumamıştı.Çay falan içerken kızım süreklki elinden tutup kaldırdı top oynamak için.O da her defasında kalktı...2, cide desteği daha artar gibi geliyor...

Moralim bozulmadı canım:) Başkasının fikrine her zaman saygı duyarım.Düşünemediği düşünürüm çünkü...Allah senin bebişede sağlık versin sanada sağlıklı doğumlar inşallahh....

Ben de aynı konumdayım senle, oğlum 15 aylık.
Acaba 2. yi düşünsem mi diyorum, bir taraftan kaldıramam gibi geliyor.
Bekleyeyim diyorum, o zaman da bir arkadaşın yazdığı gibi 7-8 yaşında ancak
olursa mantıklı olur, o da çok geçmiş gibi geliyor :)
Şimdi düşünürsem, hamileliğimde çok zor geçti, bir sürü acabalarım var.
Bu durumda hazır değilim sanırım.
Oğlum şöyle kreşe başladığı zamanlara denk gelmesi daha kolay olacak sanırım,
nasıl denk getireceksem artık :)
Eğer altından kalkabileceğine inanıyorsan, herşeyden önce ikisine de
yetebileceğine ve huzur içinde büyüyeceklerine (çünkü gerçekten sabır lazım) inanıyorsan, gönlünden geçeni
yap derim. Gönlündekini hayırlı eğlesin Rabbim.

bizimde eşimle planımız 2 şer yıl arayla sıralamak çocukları....
daha 1. bile yok ayrı tabi....
bence madem evdesin yap...
yani ben olsam yapardım...

Bende şaşıyorum bu cesaretime...Ama genelde en kötüsüne bile çabuk ayak uyduran biriyim.Kabullenebiliyorum olayları...Benimde hamileliğim çok zor geçti.Zaten beni en çok düşündüren o.7 kilo vedim bulantılardan.Ama nedense üstesinden gelirim gibi geliyor. ya deli cesaretimi cahil cesaretimi haha:)

Ben 2.çocuğu düşünmeyenler güruhundanım :)) İsteyemiyorum cesaretim yok..

Kızım 4.5 yaşında millet pohpohluyor hadi birdaha diye ama ben maalesef bu cesareti bulamıyorum kendimde..

Düşünüyorum bazen onu kardeşsiz bırakmaya hakkım var mı diye ..Ama ben de çalışan bir anneyim İstanbul'da kimsemiz yok ailelerimiz gurbette eşimini de benim de..

Kızım zaten kreşe gidiyor seneye okula başlayacak..Bilemiyorum ama sanırım ben tek çocukla kalan bir anne olacagım..

Birde yapı gereği ben sinirli bir insanım bazen sinir harbi geçirdiğim eşime çıkıştığım bile oluyor evladıma yansıtmasamda günün yorgunluğunu bazen eşime çatarak ödetiyorum Bu sebeble 2.çocuk beni iyice hırçınlaştırır düşüncesindeyim..

Üstelik eşim 36 ben ise 29 yaşımdayım..Yaşlar da geçiyor ama yapacak birşey yok suan..Ev almak istiyoruz ve çocuklar gerçekten baya masraflı büyüyorlar..

ALLAH kızıma uzun sağlıklı ömürler nasip etsin ailesine ve vatanına hayırlı evlat olmasını nasip etsin başka birşey istemem..3-5 değil muhim olan akıllı bireyler yetiştirmek

Son düzenleme:
Ben birçok kişinin aksine arada az yaş farkı olmasının çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Kardeşimle aramda 8 yaş var, aramız da çok
iyidir ama beni abla olarak görmekten ziyade annesiymiş gibi görüyor. Her zaman bir sınır oluyor arada ister istemez. Arada "keşke aynı
yaşta olsaydık tatile beraber giderdik, aynı okula giderdik" diyor, haklı da. Yaş farkı az olunca kardeşler arkadaş gibi oluyor. Hem sizin
için başta biraz zorlukları olsa da ileride rahat edersiniz. İnsan belli bir yaştan sonra daha az sabırlı, anlayışlı oluyor. Yaşınız gençken
çocukların dilinden daha iyi anlarsınız, onlara daha çok şey verebilirsiniz. Tabi bu benim şahsi düşüncem

amin canım tabiki Allah hayırlısını versin ama ben senin yerind eolsam hakikaten korkmazdım burdan tanıdığım kadarıyla sende o potansiyel var canım becerirsin senAllah tüm hastalara şifa versin duana amim diyorum canım.

ufak farkları saymazsak (yaşadığımız yer ve yaşlarımız farklı) bir an için kendim yazdım sandım...çevrem arkadaşlarım hatta en önemlisi kızım kardeşi diye tutturuyor ... bir yanım gözümü karartıyor ama bir yanımda beni durduruyor... ve benim bu kararsızlığım yüzünden yapacak olsam bile iki çocuk arasındaki yaş farkı giderek artıyor.. biliyorum onu kardeşsiz bırakmaya da hakkım yok ama şartlarım da belli ...

konu sahibi arkadaşım sana yap ya da yapma diyemem ancak çevremde gördüklerim yaş farkı ne kadar az olursa anne için özellikle ilk zamanlar oldukça yorucu ve yoğun geçiyor ancak zamanla çocuklar arasında sağlıklı bir diyalog gelişiyor... bu arada yaramazlıkların da ikiye katlandığını da unutmamak lazım :)

5 gün bugün adetim gecikti.Bi gün eksik hesaplamışım.Test yaptım negatif çıktı.Eğer testte yanlışlık yoksa hamile değilim tabi...Bu durumda 1 sene daha bekleyeceğim.1 sene sonra düşünüyorum...Tabi hayat ne gösterir bilinmez:)

benim oğlum da 2 yaşında idi kardeş kararı aldığımızda. tabi eşim daha küçük falan dedi. ama ailelerimizden çok uzaktayız.
oğlumun bir arkadaşı yoktu. yılda bir kere memlekete gidince arkadaşlarıyla oynamak nasip oluyordu.
neyse eşimde ikna oldu. Hiç olmazsa kardeş sevgisi ile büyüsün, paylaşmayı öğrensin dedik. bir taraftan çok korkuyordum ilkinde hamileliğim berbat geçmişti. oğlum 2,5 yaşındayken kızıma hamile kaldım. oğluma hamile iken yaşadığım sıkıntıların hiçbirini yaşamadım çok şükür.
şimdi oğlum 4 yaşında, kızım 9 aylık. zorlukları oluyor ama onlar o kadar bağlılar ki birbirlerine ve o kadar çok sevgi ile bakıyorlar ki. iyi kide doğurmuşum diyorum.

Desene tam bana uygun bi cevap :)Bende çok iyi molacağını düşünüyorum aslında.Dündne sonra daha iyi düşününce en azından kızımın tuvalet olyını halletmeme gerektiğini düşünüyorum.Sonra dahada iyi olur.Allah sana bağışlasın.İnş benimde ikinci hamielik iyi geçer ilki berbattı sayende ümitlendim bu konuda..sağol.

Oğlum o kadar huysuz, uyumayan bir çocuktu ki. Ben bile nasıl ikinciye cesaret ettim bilmiyorum. Çok şükür kızıma maşallah diyim.
Şuan çalışmıyorum, yaşımda ilerlemeden 2.yapim. ikisi bir arada büyüsün dedik.
Tuvalet eğitimini hamile iken öğrettim. kızımın doğmasına 3 ay vardı.
Rabbim herkese Hayırlı evlatlar versin.

Sanırım senin gibi yapıcam bende.Tuvalet eğitimini bitirince düşünücem hemen.Allahım da kısmet ederse tabi...Bende evdeyim çalışmıyorum en azından aynı anda büyüteyim diyorum.Mnatıklı geliyor...Gerçekten iyi geldi cevabın kafamda bir şeyler şekillenmesine neden oldu ve cesaretlendim...Çok sağol...

senin kendini hazır hissetmen önemli eğer sen bakarım büyütürüm hazırım diyorsan niye olmasın.zaten 2. bebek doğana kadar büyük 3 yaşında olacak ev hanımısın biraz zorlansan da bakabilirsin bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…