• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2, çocuk zamanı,benim yerimde olsanız???

benim de kardeşimle aramda 2 yaş var,
anamdan doğdum doğalı ablayım sanki!
çocuk olduğumu hiç hatırlamıyorum.
bir çocuk en az 5 yaşına gelmeden 2.çocuğu doğurmanın ilk çocuğa çok büyük haksızlık olduğunu düşünüyorum.

şahsi fikrim bir kaç yıl daha beklemenizdir.

Evet bu kızıma sorumluluk yüklemek oluyor doğru.Hani kardeşçe anlaşırlar diyorum ama ister istemez ablalık yapacak...Yaşayan biri her zaman daha iyi bilir zaten...

2 yas kucuk canım benım bence dogdugunde 4 yasında olsa tabı Allah bılır da ıyı olur sende buarada badana boya ıslerını halleddersın :D duzenını kurarsın yada hıc zahmet etme yorma kendını yap cocugu sende ev ıslerını bosver gıtsın ıkısı buyuyunce duzen yaparsın ne dersın :17::17::17:
2.cocuguk benım ıcın soyle zor
kım bakacak?
maddı olarak zorlanıcazmı?
manevı olarak yetebılecekmıyım?
tum bunları yasarken hayattan calacakmıyım
oglumun bır kardesı olsun ıstıyorum 4 ay sonra 3 yasına gırecek Allah ne zaman nasıp ederse bana kalsa seneye eylule hamıle kalırsam gayet guzel bır donemde dogar dıye dusunuyorum :32:

herşeyi kendi kafamıza göre düşünüyoruz ama birde olup olmaması var
mesela biz evlenince bir sene gezelim çocuk ondan sonra düşünürüz dedik
sonra 7 aylık evliyken yeğenim doğdu bizde korunmayı bıraktık artık olsun istedik
ama 6 yıl geçti hala olmadı :( yeğenim büyüdü okula başladı kardeşi bile oldu
velhasılı kelam Rabbim ne zaman kısmet ettiyse o zaman olur .....

bana çok erken gelirdi..
ama ben kaldırabilirim dersen senin kararın tabi..

ben 4 yaş düşünmüştüm..
okula başlarken çok özverili olmak gerek bi bebekle koşturabilecekmisin büyüğün peşinden..
hiç olmazsa 4 yaşında kreşe başlayınca düşündüm ben hep..

tabi herkesin bebeği kendisi farklı..

2. Cocuk her zaman ilk cocuğu etkileyecektir. O yuzden okullaşmamı olmuş simdi olmuş bence cok ta fark yok. Cocuğunun sana her zaman ihtiyacı var, her zaman senin ilgine ihtiyacı var.
Kardeşsiz büyütmemek guzel bir düşünce ama cok da zor bir durum anne icin.
Kardeşleri anlaşmanın yas farkıyla cok ilgili olduğunu düşünmüyorum. Ablamla 1 yas , Kardeşimle 5 yas fark var İkisiyle de cok iyi anlaşırım.
Çevremde bir cok arkadaşımın kardeşiyle arası bozuk. Bunun yas farkından ziyade ailenin yetirstirmesiyle cocuklara davranisiyla alakalı olduğunu düşünüyorum.
Su anda hamileyim , hamileliğin cok zor olduğunu esler arasında iliskinin eskisi gibi olamadığını düşünüyorum. Cocuk olunca da hic bi sey eskisi gibi olmayacak. Ben kendi acımdan düşünüyorum 9 ay hamilelik artı 2 yıl cocuğun en zor dönemleri , zaten yeteri kadar zaman ayiramayiz birbirimize araya tekrar hamilelik sokmam.
Yasin genc daha bence 4-5 yasına kadar bekleyebilirsin.

Benim benden yaklaşık 2 yaş ve 16 yaş küçük iki kardeşim var.
Kardeşe sahip olmak mükemmel bir duygu. Yalnız ben, benden
2 yaş küçük kardeşimle ablalık çatışmasını çok yaşadım. Bazı
sebepler de neden oldu buna ama onun asi yapısının çok büyük
etkisi vardı. Büyük gibi davranma çabası içindeydi ve beni yordu
bu durum. O nedenle genelde keşke daha fazla yaş farkımız olsa
diye düşündüğüm çok oldu... Küçük olanla ise ilişkimde hiçbir sorun
yok ama annecim bize göre daha az tolerans gösteriyor onun
yaptıklarına. E haklı, bir yaştan sonra tahammül daralabiliyor. Gerçi
annemin en kızgın hali bile kimseyi korkutamıyor o ayrı ama :9::9::9:

Bence şöyle 4-5 yaş ideal yaş farkı olarak. kikirikli, sen artık hamarat
oldun ya tabi ondan böyle cesursun :21::21: ben daha birinciye cesaret
edemiyorum ki yaşım senden büyük :18::18::18:

canım 2,5 yaşında ikiz çocuk annesiyim..üstelik ikisi de erkek.bilirsiniz erkekler çok daha hareketli ve yaramaz olurlar :)

şu ana kadar çıldırma noktasına da geldim,hiç uyumadığım geceler de oldu,saçımı taramadan evden çıktığım zamanlar da..hatta işe gitsem de biraz otursam dediğim günler de yaşadım..ama onların o sevgisi yok mu,bi gülüşleri dünyaya değer..

velhasılkelam ölmedim,yaşıyorum..yıkılmadım,ayaktayım :)

eğer maddi manevi gücün varsa kızını kardeşsiz bırakma,eğer şimdi hazır hissetmiyorsan biraz daha bekleyebilirsin.ama bence 2.çocuğu düşünmelisin.Allah yardım ediyor inan.

2. çocuğu maddi olarak düşünmek bu tamamen apayrı birşey ama 2. olursa birinci ihmal edilir, yazık olur falan diyen arkadaşlara o zaman ikizler nasıl büyüyor diyecektim ki sen yazmışsın :)

Gerçektende bu mantıkla ikizlerin ilgisiz alakasız kıçında kaka, burnunda sümükle dolaşması lazım :) Seninkiler öyle mi yoksa :)

Şaka bir yana, arkadaşlar inanın gençlik bambaşka birşey, ne yapılacaksa gençlikte olmalı. Yaş 40 a yaklaşınca ruhunuz genç olsa bile bedeniniz kaldırmıyor. Ha diyeceksiniz ki arkadaş daha 24, 40 a kadar 10 tane yapar o ayrı ben genel birşey söyledim :)

Son düzenleme:
Ben bide şöyle düşünüyorum.Artık herşeyi çok fazla düşünüyoruz.Yani aslında biraz rahat bırakmalı insan kendini...Tabiki art artda çocuk olmamalı 3 4 tane.Ama insan düşündükçede aman daha zamanı var diyor sürekli...Biraz da kendine güvenmeli insan.Kimi zaman başarıyoruz bunu ama kimi zaman yapamıyoruz.Bilmiyorum ya zaman ne gösterecek...

Maydanoz suyu içmiştim o adet düzensizliği yaparmı ? Yani acaba hamilemiyim diye de çok geçiyor aklımdan.O zaman zaten olucak...Ama olmazsa sanırım bekleyeceğim 1 sene daha...

Çocuklarımın arasında 3 yaşa yakın var.
Yani oğlum 2 yaşındayken hamile kaldım,çocuklarıma her anlamda yetebildiğimi düşünüyorum.Şimdiki aklım olsa kızım 2 yaşındayken 1 çocuk daha doğururdum.Hepberaber arkadaş gibi büyürlerdi.
Şimdi hamile kalsam hem yaşımdan dolayı zorlanacağımı düşünüyorum,hemde doğacak çocuğuma.
Benim küçük kardeşimle aramda 8 yaş var,diğeriyle 2 yaş.
Küçük kardeşim hep tek başına büyüdü,hiç çocukluğunu yaşamadı gibi geliyor bana.

benim 5 aylık bi oğlum var ve bende 2. yi düşünüyorum arada en çok 3 yaş olsun istiyorum bende yalnızım annemler başka şehirde kayınvalidem zaten yok ama çolk zor olucak belki ama 2.çocuğu en çok oğlum için istiyorum büyüdüğünde yalnız kalmasın diye benimle paylaşamadığı herşeyi kardeşiyle paylaşabilir bu arada ben 30 yaşındayım bugünki aklım olsa çoktan 3. bile doğurmuştum kendini hazır hissediyorsan hiç durma bence

senin diğer topiğininde sessiz takipçisiyim canım.Ben 37 yaşındayım ve diyabetliyim bunun getirmiş olduğu bisürü yük var ve ben ikinci çocuk düşünüyorum.Üstelik ben de gurbetteyim kimsem yok komşularımdan başka..Dünyaya getirdiğin senin canından kopan bir parça sadece biri iki yıl önce olmuş diye onu ilgisiz mi bırakacaksın?Hiç sanmıyorum .Senin yaşında olsam ben ikiz den bile korkmam.Sağlığın yerindeyse yaşında genç ee daha ne olsun.Doğur büyütürsün paşalar gibi..Hem kızınında arkadaşı olur birlikte oynarlar arkadaş gibi olurlar ne güzel .Valla özendim sana.Şimdiki aklım olsaydı beş sene önce düşünürdüm.

Daha 24 yaşında ikinci çocuğu düşünüyorsun ben baya baya evde kalmışım. :1:
23 yaşındayım ve daha evliliği uzun süre düşünmüyorum.
Yani zaten sen benden bambaşka bir hayat yaşıyorsun, bir çocuğa daha bakacak cesaretin varsa olabilir herhalde.
Ama deneyimliler daha iyi fikir verecektir bu konuda.

Çocuklarımın arasında 3 yaşa yakın var.
Yani oğlum 2 yaşındayken hamile kaldım,çocuklarıma her anlamda yetebildiğimi düşünüyorum.Şimdiki aklım olsa kızım 2 yaşındayken 1 çocuk daha doğururdum.Hepberaber arkadaş gibi büyürlerdi.
Şimdi hamile kalsam hem yaşımdan dolayı zorlanacağımı düşünüyorum,hemde doğacak çocuğuma.
Benim küçük kardeşimle aramda 8 yaş var,diğeriyle 2 yaş.
Küçük kardeşim hep tek başına büyüdü,hiç çocukluğunu yaşamadı gibi geliyor bana.

Çok karışık bir konu benim için.Ama iyi örnekleri duyunca nedne olmasın diyorum.Çünkü çalışmıyorum zaten evdeyim.Fırsatım var.İleride eşimle iş kurmayı düşünüyoruz hep.Olurda geç çocuk olursa ben yine eşime yardımcı olamam.Ama belki biz iş kurana kadar 2, bebeğimde büyümüş olur...Birde ilginç namazda hep Allahım hayırlı gördüğün zaman bir erkek evlat nasip et diyordum bu ara.Bir de gecikince adetim belkide o zaman bu zaman diyorum...Sağlıklı olsun kız olmasınıda çok isterim asla ayrım yapmam hani 1 kız bir erkek anlamında...

İnşallah bende senin gibi yetebilirim.Şuan sabrımın tükendiği anlar dahi olsa kendini dizginlemeyi biliyorum.Kızıma yettiğime inanıyorum...Allahım hakkımda hayırlısını versin...Nasılsa onun dediği olacak....

Bence yeni bir yere taşınınca 2. çocuğunu düşün çünkü diyorsunki "kaynanam çok yaşlı ben ilgileniyorum",ama çok istiyorsan da yap 2. çocuğunu:)

Hiç evlenmemiş biriyim ama fikrimi soracak olursan, sağlığın yerindeyken doğur. İleride ne olacağı belli olmuyor. Günümüz şartları zaten çok sıkıntılı, doğurganlık çabuk bitebiliyor.

Annem en küçük kardeşimi 38 yaşında doğurmuş ama benim 35 de yumurtlamamda %60 azalma var, zor bir ihtimal anne olmam ve bu hiç beklediğim bir şey değildi. Henüz şartların müsaitken doğur derim. Yaşın çok genç, bir arada büyürler, biraz zorlar belki bakması ama üstesinden gelebilirsin diye düşünüyorum. Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin :emir_bebek:

Yaşın henüz gençken ve gücün yerindeyken ikisini birlikte büyütmen en güzeli olur. Hazır isteğin de varken, anne olmanın tam da sırası.

senin diğer topiğininde sessiz takipçisiyim canım.Ben 37 yaşındayım ve diyabetliyim bunun getirmiş olduğu bisürü yük var ve ben ikinci çocuk düşünüyorum.Üstelik ben de gurbetteyim kimsem yok komşularımdan başka..Dünyaya getirdiğin senin canından kopan bir parça sadece biri iki yıl önce olmuş diye onu ilgisiz mi bırakacaksın?Hiç sanmıyorum .Senin yaşında olsam ben ikiz den bile korkmam.Sağlığın yerindeyse yaşında genç ee daha ne olsun.Doğur büyütürsün paşalar gibi..Hem kızınında arkadaşı olur birlikte oynarlar arkadaş gibi olurlar ne güzel .Valla özendim sana.Şimdiki aklım olsaydı beş sene önce düşünürdüm.

Zaten küçük bir bebek ilgiden anlamayacak.Yani ilk zamanlar hepimiz biliriz karın doyuyur alt açar,uyuturuz...Bunları yaparken kızımla ilgilenmezsem kızım üzülür ama bebeğim anlamaz.Hani ilk uyum süreci bu açıdan kolay geçer.2, bebeğim büyüyüp artık ele kola geldiği zaman da ikisine yaptığım oyunlarla dahada kızıma verimli olacağımı düşünüyorum.Çünkü evde çok yalnız.Odadan odaya gezip duruyoruz.Çok sıkılıyor.Onun böyle yalnız büyümesi bana çok dookunuyor.Şükür sağlığımda sorun yok.Sanada Allah sağlık versin bu arada...Hani herşeyi gençken yapmak daha mantıklı.Yaş aldıkça daha zor gelecek bazı şeyler...2 çocuktan sonrasını Allah vermedikçe düşünmüyorum...İnşallah ikimizinde hakkında hayrılısı olur...

daha yasın cok genc. ben yerinde olsam doya doya kızımla ilgilenirdim. 2. cocugu da ileride dusunurdum. bak benim yasım 31 kızım 3 yasında.buna ragmen 2. icin cok tereddutte kalmıstım...

selam canım
benim daha 1.. çocuğum olmadı ama bunu bile ben biraz zor yaptım herşeyi düşünüyorsun ister istemez ama Rabbimin verdiği o sevgi mutluluk hepsinin üstünden gelebileceğinin tek tesellisi
Çok severek dinlediğim kitaplarını okuduğum bir ablam var Adı Saliha Erdim
belki tanırsın
5 çocuğu var 5 inide peşpeşe büyütmüş. ve herzaman için bakabilecek gücü hissediyorsanız çok çocuk taraftırıdır.
onun 2. çocuk için çok sevdiğim bir sözü var ikilemde kalmış her arkadaşa söylerim
"2. çocuk ya hemen 1. cinin aklı ermeden yapılacak ya da o en az 7. yaşına kadar beklenilecek"
bunun sebebi ise
çocuklar3 4 yaşlarında kendilerinin farkına varıyorlar annelerini evlerini oyuncakalrını herşeyini sahipleniyorlar. 2,5 ve 5 yaş arasında gelen kardeş fikri onlarda kıskançlığa sebebiyet veriyor; kıskançlık olmasa bile 1. çocuk ister istemez içine kapanıyor.

7 yaşına gelen çocuklar bir kardeşi olmasını daha çok isterler çünkü arkadaş çevreleri oluşmuştur artık. Onlardan öğrendiği oyunları evde öğretebileceği bir kardeşi olursa akşam bile oyun oynayabileceklerini düşünürler. Hemde anneye daha çok yardımcı olabilirler.

şu an hamileysen yapabilecğin birşey yok ama değilsen biraz düşün. Kızın 2 yaşında ve 2 yaş sendromunu her çocuk gibi oda geçirecek

ve bu sorulara cevap ver.

1.Kızın tuvalet alışkanlığını edindi mi? Bu çok önemli yoksa ikisiylede işin var.
2. kızın Hareketli mi? Buda önemli çünkü aklı başında olmayan iki bebek biri en azından dur diyebilmeli.
3. Sana bağlılığı nasıl? Annenlerden uzak olduğun için çalışmadığına görede sana baya bağlı bir çocuk olduğu kanaatindeyim. Hiç akrabalarından birinde bırakmayı denedin mi?

4. Senin yapın nasıl ? Sabırlı mısın sinirli misin. İnsanlara yüklenmeyi sever misin. Çünkü 2. çocukla birlikte bu tepkilerin hepsini 1. çocuk üzerinde deneyeceksin.
5. Eşin anlayışlı bir insan mı? Eğer birde koca bir bebeğin varsa etti sana 3 çocuk :))

oğlu 4 yaşında ikinci bebeğini yapan bir arkadaşım şöyle demişti: birinciden için : İkinci gelince birinci gözümde çok büyük göründü, direk onu abi pozisyonuna koydum ve ondan abilik yapmasını bekliyorum Bir abi gibi davranamsını 2. ye göre daha akıllı durmasını beni anlamasını bekliyorum. Sonra düşününce üzüllüp ağlıyorum çünkü oda daha bir çocuk."

Bütün bunları moralin bozulsun filan diye söylemedim canım
belki karışıkta yazmış olabilirim
ama neyle karşı karşıya kalacağını bilirsen tedbirlerini o yönde alırsın.
benimde şimdi olsa 2 yaşına gelse bende acaba 2. yi yapsam mı diye düşünmeden edemezdim
bu konudada çok çok haklısın

Bence yeni bir yere taşınınca 2. çocuğunu düşün çünkü diyorsunki "kaynanam çok yaşlı ben ilgileniyorum",ama çok istiyorsan da yap 2. çocuğunu:)

Hiç evlenmemiş biriyim ama fikrimi soracak olursan, sağlığın yerindeyken doğur. İleride ne olacağı belli olmuyor. Günümüz şartları zaten çok sıkıntılı, doğurganlık çabuk bitebiliyor.

Annem en küçük kardeşimi 38 yaşında doğurmuş ama benim 35 de yumurtlamamda %60 azalma var, zor bir ihtimal anne olmam ve bu hiç beklediğim bir şey değildi. Henüz şartların müsaitken doğur derim. Yaşın çok genç, bir arada büyürler, biraz zorlar belki bakması ama üstesinden gelebilirsin diye düşünüyorum. Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin :emir_bebek:

Yok canım kaynanamla ilgilenmiyorum.Bizden 10 dk uzaktalar kayınpederimle.Kendilerine yetebiliyorlar.Hani bana yardımları olamaz anlamında söyledim onu.Beraber yaşasak düşünmem sanırım :)

Zor deme canım Allah isteyince oluyor mu oluyor...Olmuyorsa da vardır bir hayır.İnşallah sende alırsın sağlıkla bebeğini kucağına...Benim gibi acaba 2, yapsammı telaşına düşersin inşallahhhhhhhh...Zor da olsa allah yardım ediyor.Eninde sonunda büyüyorlar..

Back