• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2, çocuk zamanı,benim yerimde olsanız???

kikirikli

Canım kızım
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2011
1.748
183
363
İstanbul
4 senelik evliyim.Yaşım 24. Kızım aralıkta 2 yaşına girecek.2, çocuk düşüncemiz daha çocuğumuz olmadan önce de vardı.Kardeşsiz büyütmek istemem kızımı...Amma velakin şuan yaşaıdğım yer Köyden biraz büyük.Ailemden uzağım.Kaynanam falan çok yaşlı.Yani bana yardımcı olacak kimse yok.Önceden belki daha sorun ederdim ama şimdi dışarı çıkmamaya falanda alıştım...

Çoğu kişiyle sordum uzun ara verince çocuk daha zor gelir insana diyorlar.Ben en az 4 sene diyordum.Ama o zaman da okul falan olayı giriyor araya...Hem kızımın arkadaşı yok.Belki bir kardeşi olması onun açısından çok daha iyi olur...

Şuan adetim 3 gün gecikti.Normalde düzensişz değildir.Şuan acaba hamilemiyim diyorum ama bir yandan da ihtimal vermiyorum.Ama fakettim ki aslında istiyorum....Hamile olmama ihtimalim yüksek olduğu için,kendimide bu kadar istekli olacağını düşünmediğim için şimdi acaba çocuk düşünsemmi demeye başladım...Siz olsanız ne yaparsınız...Artısı eksisi ne olur acaba...Fikirlerinizi merak ettim...

Artısını eksisini bırakın. O gün geldiğinde Allah mutlaka yardım edecektir. Çocukların arasında fazla yaş farkı olması iyi değil. Biz 4 kardeşiz her birimizin arasında 3 yaş var ve birbirimizin dilinden çok iyi anlıyoruz herşeyimizi paylaşırız.eğer fazla olsaydı bu kadar iyi olabilir miydik acaba..
Orta yaşa geldiğinizde daha rahat edersiniz.şuan genç olduğunuz için daha ritmik ve dinamiksiniz çocuk bakmak zor gelmez.hayırlısı olsun inşaallah.

Yaşın çok genç, 2 çocuğa bakmak için yardıma ihtiyacın olacağını düşünmüyorum. Hele de kızın 2 yaşına gelmiş.

Hamileysen zaten doğuracaksın yok değilsen kendini ölçüp tartıp kararını vereceksin.

Benim yerimde olsanız demişsin, senin yaşında olsam her sene bir tane doğururdum. Ama ne yazık ki senin yaşında bunu akıl edememiştim :(

Son düzenleme:
Çocuğun daha 2 yaşında....
Yeni bir bebek düşünmek için biraz erken değil mi?
Bakıcak kimsem yok diyorsun e bu 2. bebek doduğunda diğeri ne olucak?
Onunla kim ilgilenicek?
Yeni bebekle her an ilgilenmek zorundasın e diğer çocuğunda keşif yaşları her şeyi merak edip öğrenmek isticek yaramazlık yapması ilgi istemesi oyunlar oynamak istemesi vs bu çocuk bi çok şey yapıcak ve sendende bi çok şey beklicek...
Ama sen 24 yaşında 2 çocukla ve tek başına hangisine yeticeksin?
Hadi biriyle tam anlamıyla ilgilendin ya diğeri?
Yazık...
Sen iki çocuk istiyorsun diye birini ilgiden mahrum etme..
Bir çocuğa tamamen ilgi sevgi ve diğer ihtiyaçlarını karşılayamıyorsan sırf tek çocukla kalmak istemiyorsun diye onlara yazık etme derim.

bence yaş farkı güzel ama 2 yaşındaki bebeğin çok ilgiye ihtiyacı vardır hamileliğin sıkıntılı geçerse ilgilenebilecek misin?

Erkek kardeşim 17 yaşında ben 26 yaşındayım aramızda pek sorun olmadı şuan kardeşimi görenler abi beni görenler minik kız kardeş sanıyorlar bizim için zor olmadı belki zorlugunu çekenler vardır ama 2 yaş erken degil mi biraz en az 4-yada 5 yaş derim ben ha hamile isen bana göre o zaman dogur derim ayrıca 24 yaşındasın iki çocugada aslanlar gibi bakarsın kimseye ihtiyacın yok:34::34::34:

Bir yandan kendimde çok güç bulurken bir yandan saçmalama diyorum.Değişik bir ikilem.Belkide zamana bırakmak en mantıklısı...Hamileliğim zor geçmişti.Ama eşim destekti çünkü dükkanımız hemen karşımda.Tabi bu kez kızım var bir öncekinden çok daha farklı herşey.Doğum olayında falan annem 40 gün kadar kalmıştı.Yine öyle olur muhtemelen...Ne yazacağımı bilemedim şimdi garip geldi birden....

İyi düşün bence...
Yeni bebek yeni heycan güzeldir ama diğeride senin evladın onada yazık ilgisiz büyümesine için el vericek mi?
Çünkü oda çok küçük ilgiye çok ihtiyacı var...

evıde hafıften toparlamaya calısırken bence 2.cocuk ıcın tam zamanı sekerım :27:

aslında çok erken değil şimdi iki yaşındaysa kardeşi doğana kadar 3 olacak
üç yaş farkta bence iyi
benimde abimle aramızda 4 kardeşimlede 3 yaş fark var
bakmaya gelirsek şimdiki bebeğini zaten büyütmüşsün Allahın izniyle ikinciyede çok iyi bakarsın
Allah hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah .....

benımle ablam arasında 10yas fark var ve arkadas gıbıyızdır.. dısardan bıle goruntu olarakda arkadas gıbı dururus.. yanı yas farkına bakmayın derım ben..

eger 2.cocugun sorumluluguna katlanırım dıyorsanız yapın .. cunku cok buyuk bı sorumluluk cocuk..

zaten 1tane cocugun varmıs 2.cısıne dayanırsan ve gercekten ıstıyorsan yap derım ben ..

ama aradan cıksın 2.cıyıde yapım dersen hıc yapma cunku sorumlulugu cook..

canım 2,5 yaşında ikiz çocuk annesiyim..üstelik ikisi de erkek.bilirsiniz erkekler çok daha hareketli ve yaramaz olurlar :)

şu ana kadar çıldırma noktasına da geldim,hiç uyumadığım geceler de oldu,saçımı taramadan evden çıktığım zamanlar da..hatta işe gitsem de biraz otursam dediğim günler de yaşadım..ama onların o sevgisi yok mu,bi gülüşleri dünyaya değer..

velhasılkelam ölmedim,yaşıyorum..yıkılmadım,ayaktayım :)

eğer maddi manevi gücün varsa kızını kardeşsiz bırakma,eğer şimdi hazır hissetmiyorsan biraz daha bekleyebilirsin.ama bence 2.çocuğu düşünmelisin.Allah yardım ediyor inan.

yaşın 24
kızın 2 yaşında bile değil henüz ki o daha bir bebek ve hala sana çok muhtaç
bakacak sana yardımcı olacak kimsen yok
buna rağmen ikinci çocuğu düşünüyosun!cesaretine hayran kaldım canım:))
fikrimizi sormuşsun,öncelikle hayırlısı olsun ama bence erken arkadaşım,bırak çocuğun biraz büyüsün,sen biraz rahatla,daha çok gençsin,
arkadaşım 34 yaşında 12 yılın üstüne doğurdu,o kadar mutluki,anneliği şimdi tadıyorum diyor,
zaman tanı kendine ve kızına,tabi yine sen bilirsin,naçizane fikrim
herşeyin hayırlısı...

evıde hafıften toparlamaya calısırken bence 2.cocuk ıcın tam zamanı sekerım :27:

benımle ablam arasında 10yas fark var ve arkadas gıbıyızdır.. dısardan bıle goruntu olarakda arkadas gıbı dururus.. yanı yas farkına bakmayın derım ben..

eger 2.cocugun sorumluluguna katlanırım dıyorsanız yapın .. cunku cok buyuk bı sorumluluk cocuk..

zaten 1tane cocugun varmıs 2.cısıne dayanırsan ve gercekten ıstıyorsan yap derım ben ..

ama aradan cıksın 2.cıyıde yapım dersen hıc yapma cunku sorumlulugu cook..

Son cümle çok doğru...Aradan çıksın diyemi istiyorum acaba.?..Sorumluluk gerçekten çok.Ama ara verince o sorumluluk daha ağır gelecek sanki.Tam kızımı büyütüp oh demişken herşey sil baştan.Ama şuan sıcağı sıcağına belki daha mantıklı...Ama böyle kararsızlık yaşıyorsam zaten beklemek lazım diye düşünürüm hep...

2Yaş sendromunuda unutmamak gerek.
Seninkide girer yakında.
İyi düşün canım hakkında hayırlısı.

Bana göre biraz daha büyürse kızın kıskanma ihtimali var ve bunu birazda sert şekilde gösteriyorlar, çevremde onu görüyorum akılları erdikten sonra kıskançlıklarınıda yenemiyo kolayca çocuklar, ilgi demiş arkadaşlar haklı olabilirler ama benim kardeşlerimle çok yok aram ve hiç öyle sıkıntılar çekmedik aksine senin dediğin gibi birbirlerine arkadaş olurlar, paylaşmayı öğrenirler,bence tam zamanı yapmak için şahsen yerinde olsam bu ara yapardım,....

benim de kardeşimle aramda 2 yaş var,
anamdan doğdum doğalı ablayım sanki!
çocuk olduğumu hiç hatırlamıyorum.
bir çocuk en az 5 yaşına gelmeden 2.çocuğu doğurmanın ilk çocuğa çok büyük haksızlık olduğunu düşünüyorum.

şahsi fikrim bir kaç yıl daha beklemenizdir.

çocuklarımın yaş aralığı 4.aslında belli bir zamana kadar çok iyiydi.2.oğlum doğduğunda büyük 4 yaşındaydı.yerine göre kardeşini salladı.biberonunu bana getirdi,kendince bana yardım etti.onun da hoşuna gitti.küçük yürümeye başladığında abisi ana okuluna başladı.hep birlikte gidip geldik.abisi 1.sınıfa başladığında da sorun yaşamadık.küçükte bazı şeylerin farkındaydı.abisine ders gösterirken ona da kağıt kalem verdik,sözde o da ders yaptı.güzel vakit geçirdik.

sadece ikisinin dersane zamanları aynı döneme rastladı.küçük 8. sınıftayken,büyükte lise sondaydı ve ikiside 2 sene drsaneye gitti.sadece o zaman sıkılmıştık paradan dolayı.yoksa 4 yaş iki kardeş için bana ideal geliyor:34:

Son düzenleme:
Back