2. Çocuk yaş aralığı

Çocuklar arasında 2 yaş mı 3 yaş mı 4 yaş mı ideal

• Ankete Katılan
    14

Melmuss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2015
245
156
33
30
Mrblar ben ikiz annesiyim tüp bebekle hamile kaldım 5 sene sonra çok şükür şimdi ikizlerim 18 aylık biri aşırı hareketli diğeri de bana çok düşkün bakıcımız var bir senedir beraberiz hazIrda embriyolarımız var bir sene daha durma şansı var sonra dondurulma süreçleri bitecek eşim de illa bir tane daha yapalım diyor bakıcımız durucak hafta bir veya iki de temizliğ birini alırsın diyor zaten hiç bir yere çıkamıyorum evdeyim bir tane daha olsa hazır bakıcı falan gitmemişken oda aradan çıksa mı diyorum bende bir yandan da korkuyorum yaş araları az olup Doğum yapanlar bana yardımcı olurmusunuz

Merhabalar bizde sizin gibi düşünenlerdeydik 1 oğlumuz vardı fazla arası açılmadan bizde hazır tempoya girmişken kardeşi olsun dedik veee ikizlerimiz oldu büyük oğlum 4 yaşında ikizlerimiz de 1,5 yaşına girmek üzere bu süreçte bebeklerin prematüre olması yardımcımız olmaması gibi sebepler beni zorladı tabi ama şu anda yavaş yavaş beraber oyun oynamaya başladılar ikizler bebeklikten yavaş yavaş çocukluğa geçiyor zaman zaman çok zor ve yorucu günler geçirdik ama düşününce hepsi bir arada büyümüş olacak sizin yardımcılarınızda varmış muhakkak zorluğu olacaktır ama bize göre daha kolay olacaktır ilk çocuklarınız ikiz olduğu için birlikte zaman geçirecekler oyun oynayacaklar bu arada size ve bebeğe zaman kalacak :)

Evet zor olacağını az çok tahmin edebiliyorum kendimi hazırlamaya çalışıyorum eşim çok ısrarcı onu daha ne kadar durdurabilirim bilmiyorum eninde sonunda bir daha isteyecek hazır bu tempoya zorluklara alışmışken bir tane daha olması mantıklı geliyor seneye bırakmamın bana ne kadar yararı olur bilemiyorum Allah size de sağlıkla büyütmeyi nasip etsin benim ikizlerden bi tanesi çok kıskanç sürekli kavga ediyorlar sizde de öylemi

Benim 5 bucuk yasinda oglum 4 bucuk aylik ikiz kizlarim var tam rahatliga gezmeye alismisken ikizlerimiz oldu bencede cok buyumeden rahatliga alismadan olmasi daha iyi oluyor bence arayi bu kadar acmasaydim diyorum bazen yardimcinda varmis nasilsa bize gore daha rahatsin

Bizde kavganın sonu yok biri sürekli kardeşini dövüyor öbürü zaten kıskançlıkta hat safhada yanıma onun dışında biri yaklaşsa bile yeterli onun için abiden bahsedemiyorum bile ama düşününce bizde böyleydik heralde hangi çocuk kıskanmaz ki kardeşler arasında kavga kaçınılmaz oluyor özellikle üçü de erkek olunca güç savaşı bitmiyor sanırım
Bazen çok müdahale etmemek gerekiyor biraz rahat olun eğer birbirlerine zarar verecek bir durum yoksa zaten bir şekilde orta yolu buluyorlar :)

Açamadım zaten arayı eşim randevu almış dün gittik doktor da çok erken değilim dedi hatta sizin kadar çocuk seven gormedim dedi regl olunca 3. Günü ilaçlara başlayacağım bakalım şubat ayında hamile kalabilirm bakalım allah nasıl nasip ederse tüp bebek dondurulmus embriyolarimiz var onları kullanicaz en azından bu normal tüp bebekken daha kolay en sevindiğim nokta da bu eşimde destek olacağına söz verdi bakalım hayırlısı artık inş bu sefer de bir kızımız olur sağlıklı sıhhatli kız bebek çok özeniyorum

Bende kendi hallerine bıraktım zaten bakalım öbür bebiş gelirse eğer o zaman ne olucak ona nasıl davranjcajlar inş pskolojileri bozlmaz

Bi niyetlendik salı günü transfer var kimseye soylemedik gorumeme söyledik oda öyle kötü yorumlar yaptı ki şaştım kaldım ne yapicagimi bilemiyorum esin seni eve kapatmayami çalışıyor zaten birlikte hiç bişey yapamiyorsunuz bide üstüne bir çocuk daha mı kendi kardeşine benden daha az güveniyor heralde beni aldatır diye mi düşünüyor öbür çocukla olunca anlamadım zaten ikini de çocuklardan dolayı çok agresoglestiniz bide bi tane daha düşünemiyorum diyor daha diyor da diyor kocamla aramda öle buyku sıkıntılı bir durm da yok yani amakalabaliga girince akrabalarla görüşünce kavga ediyoruz evde kendi kendimizeyken hiç bişey yok insanlarda ona nazaran böyle söylüyor heralde nolur birileri bişeyler yazsin

Ah o bitmek tükenmek bilmeyen yorumlar bu tür konularda bana kalırsa eşinle beraber sadece siz karar vermelisiniz işimiz insanların dediğine kalırsa hiç bitmeyen yıpratıcı bir yorum silsilesinin içinde buluruz kendimizi eşin seni aldatır aldatmaz bunlar zaten güvensizlik düşüncesidir bence hiç yorma kafanı bunlarla içine sor sen ne istiyorsun nasıl hissediyorsun sonuçta iyisini de kötüsünü de yaşayacak olan sensin

Doğru fazla önemsiyoruz insanların ne dediğini ondan bunlar geliyor başımıza eşime güveniyorum inş beni yanıltmaz

ya boşver yorumları gerçekten istiyorsan bence yapmalısın ama kimseye guvenmeden sonra hayal kırıklığı yaşama :)

ya boşver yorumları gerçekten istiyorsan bence yapmalısın ama kimseye guvenmeden sonra hayal kırıklığı yaşama :)
Doğru ben çok istiyorum ama inş ikizlerim için sıkıntılı olmaz onlar benim için çok kinetik inş onları fazla ikinci plana almak zorunda kalmam gelecek olan bebek çok sakin olsun allahım lütfen

imkanınız varmış. bence yapın. 2 kardeşiz. ömrümce keşke 3-4 kardeş olsaymışız dedim. hayırlısı olsun. beraber büyür giderler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…