-
- Konu Sahibi yesilefecet
O 300-400 günü parayla tamamlama kendiniz ödeme gibi şansınız var mıİşk çocuğuma kendim baktım evet.Tabi çocukları saydırıp günü tamamlayabiliyorum o zmanda yine 300-400 gün sigortalılık eksiğim kalıyor.
Ücretsiz izin seçeneği varsa onu kullanırdım daha sonra ise dönüp prim günümü doldururdumHerkese hayırlı ramazanlar.Uzun zamandır siteyi takipteyim ancak konu açmak bugüne nasip oldu kararsız kaldığım için fikirlerinize ihtiyacım var.Şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
40 yaşında yaklaşık 6 yıldır sonradan KHK ile verilen kadroya geçmiş vardiyalı bir pozisyonda kamu işçisi olarak çalışanım.
10 yaşında ellerinizden öper bir oğlum var ve şu andada 7 aylık hamileyim.
Eşimin orta üst segmentte sabit maaşı var 50k gibi , ekstra olarak oturduğumuz ev kendimizin ayrıca diğer 1 evimizdende kira gelirimiz var.
Hamilelik süresince iş yerinde gündüz vardiyasında sabit olarak çalıştım.Yalnız doğumdan sonraki süreçte yasal izinlerimi kullandıktan sonra tekrar vardiyalı sisteme dönüş yapma durumum var.
Eşimin ailesinden ve kendi ailemden Uzaktayım.
Eğer işime devam edersem bakıcı , 2,5 yaş üstü kreş yada belirli bir süre kalıcı olarak annem gelecek.
Bu esnadada iş yerinden ayrılırsam iş yerim tazminatımı verip işten çıkarabileceğinide belirtti.Emeklilik günümede (prim olarak) yaklaşık 3-4 yılım var sonrası yaşımı bekleyeceğim.
Böyle bir durumda çalışmalımıyım yoksa tazminatımı alıp çocuğuma kendimmi bakmalıyım.
Benim durumumda olan arkadaşların tercihleri ne oldu diğer arkadaşlarında gerekçeleriyle birlikte fikirleri ne olur.Sizler olsanız ne yapardınız.
Gerçekten çok kararsız kaldım.
Herkese hayırlı ramazanlar.Uzun zamandır siteyi takipteyim ancak konu açmak bugüne nasip oldu kararsız kaldığım için fikirlerinize ihtiyacım var.Şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
40 yaşında yaklaşık 6 yıldır sonradan KHK ile verilen kadroya geçmiş vardiyalı bir pozisyonda kamu işçisi olarak çalışanım.
Eşimin orta üst segmentte sabit maaşı var 50k gibi , ekstra olarak oturduğumuz ev kendimizin ayrıca diğer 1 evimizdende kira gelirimiz var.
Hamilelik süresince iş yerinde gündüz vardiyasında sabit olarak çalıştım.Yalnız doğumdan sonraki süreçte yasal izinlerimi kullandıktan sonra tekrar vardiyalı sisteme dönüş yapma durumum var.
Eğer işime devam edersem bakıcı , 2,5 yaş üstü kreş yada belirli bir süre kalıcı olarak annem gelecek.
Bu esnadada iş yerinden ayrılırsam iş yerim tazminatımı verip işten çıkarabileceğinide belirtti.Emeklilik günümede (prim olarak) yaklaşık 3-4 yılım var sonrası yaşımı bekleyeceğim.
Böyle bir durumda çalışmalımıyım yoksa tazminatımı alıp çocuğuma kendimmi bakmalıyım.
Benim durumumda olan arkadaşların tercihleri ne oldu diğer arkadaşlarında gerekçeleriyle birlikte fikirleri ne olur.Sizler olsanız ne yapardınız.
Bence gununuzu doldurun ve isinize gidin. Simdi anlasilmiyor ama iki emekli maasi insanlarin hayatinda cok sey degistiriyor.Herkese hayırlı ramazanlar.Uzun zamandır siteyi takipteyim ancak konu açmak bugüne nasip oldu kararsız kaldığım için fikirlerinize ihtiyacım var.Şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
Nasıl yani çocukları saydırıp bir yıl çalışınca emekli olabiliyor musunuzİşk çocuğuma kendim baktım evet.Tabi çocukları saydırıp günü tamamlayabiliyorum o zmanda yine 300-400 gün sigortalılık eksiğim kalıyor.
O 300-400 günü parayla tamamlama kendiniz ödeme gibi şansınız var mı
Bu imkanımda mevcut evetO 300-400 günü parayla tamamlama kendiniz ödeme gibi şansınız var mı
Yaşı beklemek zorunda kalıyorum.ama prim günüm dolmuş oluyor.Nasıl yani çocukları saydırıp bir yıl çalışınca emekli olabiliyor musunuz
Bence gayet iyi. Ben olsam bir sene çalışıp ücret almadan beklerdim. Emeklilik hakkınızı elinize almış oluyorsunuz işteYaşı beklemek zorunda kalıyorum.ama prim günüm dolmuş oluyor.
Her pozisyon için sağöanmadığında yararlanamıyorum bundan maalesefKhk lı kamu işçilerinde çocuk ilkokul çağına gelene kadar yarı zamanlı çalışma imkanı diye birşeyler konuşulmuştu. Bu konu yasalaştı mı uygulamaya geçti mi bilmiyorum ama uygulanıyorsa düşünebilirsiniz yarım iş yarım maaş
Aslında 2 yaşa kadar normal izinler ve ücretsiz izin kullanabileceğimi düşünüyorum.2 yaşa kadar gece vardiyası yazılmaması gerekiyor aslında ama uygulanmıyor mu sizin orada bu? 2 yaşından küçük çocuğu olanlara nöbette yazılmıyor bildiğim kadarıyla.
2 yaşa kadar ücretsiz izin vs kullanmayı düşünüyorum2 yaşa kadar gece vardiyası yazılmaması gerekiyor aslında ama uygulanmıyor mu sizin orada bu? 2 yaşından küçük çocuğu olanlara nöbette yazılmıyor bildiğim kadarıyla.