• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Cocuk...... Sizce ne yapmaliyim ?

Merhaba ablacim:) ben 19 yasindayim ablamsa 21. Aramizda sadece 15 ay var. Annemle veya babamla ne zaman eskileri konussak annemin ilk zamanlar zorlandigini ama buyurken de "oh ikiside buyudu" diyerek rahatladigini bilirim. Yas farkinin az olmasi kardesligin verdigi cesaretle kavgayi azaltmiyor ama ortak karar vermeyi, bir noktada birlesmeyi daha cok kolaylastiriyor. Her ne kadar kavga etsekte o benim elim kolum. Eminim onun icinde ben boyleyimdir. Eve gelen her cikolatanin, her meyvenin yarisini aramizda esit bir sekilde bolusuruz. Yarisini ben yemeden o, o yemeden de ben yemem. Arkadaslikta en yakin arkadaslarina kardesim diyebilir ama hic biriyle "karındaş" olamaz. Aile fertlerime dair Cok cok buyuk acilar Allaha sukur yasamadim ancak yasarsam eger abla-kardes acilari dindirmeyiz ama ufakta olsa acilarla aramiza duvar örebiliriz. Lohusalik, hamilelik, dogum.. bu duygulari tabi ki de bilmiyorum, hele yarattigi psikilojiyi ve etkileri tahmin edemem suan asla ama gelecekte size guzel zamanlae yasatacak iki cocuk olacaksa bu kotu zamanlari gecirmek cok mu zor? Allah insallah hayirli evlatlar verir sana ablacim:)

Cok tesekkur ederim yorumun icin canim.allah ileride sanada nasip etsin insallah en iyilerini hayirlilarini

biz 4 kardeşiz.en kucuk kız kardesımle aramda 12 yaş var...tam 15 yasında aklı yerınde .herseyı konussam anlayıp destek olabılecek yaşta...ve artık her yere rahatca onunla gıdebılıyorum dıyeee o kadar mutluyum kı..anneme dıyorum annecım ıyı kı kardesım var.kız olması ayrı bı guzellık tabıkı....ne kadar sukretsem azdır..bazen delırtse bıle onun varlıgı yetıyor..demem o kı kesınlıkle yap...ama 2 3 sene beklee....nasılsa maddı skıntın yok...

Iki cocugunuzuda doya doya yasamak istiyorsaniz su an 2.cocuk dusunmek icin cok erken
Benim oglum ile kizimin arsinda 5.5 yas var cok memnunum kizimi doya doya buyuttum oglumda ise ara vermis olmani ozlemi ile yine ilk cocuktaki ayni heyecani yasadim
Kizimda yasadigim lohusa depresyonunu oglumdq yasamadim cok ta kolay bir bebelyi zaten oyincak gibi:)
Tavsiyem cok erken oldugu yonunsesir

8 sene bende korktum ilk hamilelikte çok kilo aldım berbat bir lohusalik geçirdim.mutsuz oldum.herkes sinirimi bozuyordu aa çok kilo almışsin diyerek ve bende yalnizdim.zar zor aylar geçtikçe biraz normale dönmüştüm. Ve artık 2. Çocuğu yapmayı istemiyor korkuyordum.birde bende şeker tansiyon 9 ay boyunca bulantı kusma ağızdan burundan kanama gibi zor durumlarda vardı. Ve 8 yıl sonra süpriz hamile kaldım. Ama korktuğum hiçbiri olmadı hiç kilo bile almadım.hersey harika gidiyor. Ilk hamilelikle hiç benzemiyor ve 30 günüm kaldı. Bilseydim bukadar ara vermezdim. Korkmayın yani aynı olmayabilir hamileliğiniz

Daha cok gencsin , ilerde istedigin zaman cocugun olur ..

Ilk hamileliginde yasadiklarini bu hamilelikte yasamak zorunda degilsin ..
Iyi dusun iyi olsun ..

Back