• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.çocuk için aşırı tepkiliyim

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
22.821
88.877
1.123
4 yaşında bir kız evladım var ALLAH bağışlasın. eşimle 2. çocuk konusu ne zaman geçse aramızda boğulur gibi hissediyorum akabinde rüyalarıma giriyor bu durum ve can sıkıntısı eşliğinde uyanarak başlıyorum yeni güne. Neden bu kadar ürküyorum diye sorduğumda kendi kendime cevapları bir bir dökülüyor önüme işte sebeblerim ;

1- ev almak istiyorum. Bir evim olsun başımı sokabileceğim diyorum, kira ve taşınma konularından bana artık gına geldi desem yeridir.

2- Abartıyor muyum bilmiyorum ama tekbir evladım olmasına rağmen onun için yaptığımız giderlerimiz epeyi paraya tekabül ediyor, kızım 4 ayına kadar emdi sonrası mama ile büyüdü tahmin edersiniz ki bezi, maması, osu,busu,şusu kafadan 300-350 gibi bir mablağ tutuyordu..gerçi şimdi değişen tek şey bez,mama yok ama sonuçta büyüme çağında olduğu için ekstra şeyler +oyuncak ve giyim konusunda harcamalarımız mevcut.

3- çalışan bir anneyim ve çalışmayı da düşünüyorum tek çocukla ve hastalıklarla sürekli uğraşıp işten nasıl izin alsam ne etsem diye derdleniyorum kaldı ki istanbul'da yaşıyoruz kimsemiz yok buralarda eşimle ben tek başımızayız (görümcem var ama birbirimize çok uzağız ) yani öyle birimizden birine birşey olduğu zaman yana yakıla derdimize koşabilecek akrabalarımız ikimiznde kendi memleketlerindeler..

4- kilo vermek için çok uğraştım ve şuan bekar halimdeki kiloma eriştim hatta 1-2 kilo eksiğim ve o günlerime tekrar dönmek kilo alma ve verme eziyeti beni benden eden sebeblerimden biri yine. hamileyken 30 kilo aldım çünkü :50: vermesi epeyi eziyetliydi

5- annelik için 2 çocuga yetememe korkusu da bu duruma itiyor beni, tek çocugun bile şu devirde bu kadar sorunla büyütülmesi ve aşırı ilgi ile sürekli birşeyleri ona kazandırma hevesini iliklerime kadar hissettiğim için 2 çocuk arasında mahfolacağımı hissediyorum, artık eşimle gezme ya da ne bileyim birçok özel aktivitemizin tek çocukla yapabildiklerimizden daha az olacağı kanaatine varıyorum, bebek ağlaması duymakdan ve yine zorlu geçen bir hamilelik süreci yaşamaktan aşırı ürküyorum kızlar:50: zor bir gebelik devresi yaşadım yine aynı sıkıntıların beni bulabilme ihtimali beni benden eden sebeblerden birtanesi daha

aklıma gelen en baş sebebler bunlar ama biryandan da şunu düşünüyorum

Kızımı kardeşsiz bırakmaya hakkım var mı ? bir kardeşi daha olsa ben ikisine birden yetebilir miyim çalışan bir anne olarak ? eminim zorlu bir süreç olacaktır benim için bana benim bu durumda severek isteyerek yani ilk kızımdaki gibi isteyerek yapılmayacağı için bir vicdan azabı olarak kalır mı üzerimde ? oooooofff neden yaptım ki bu çocuğu der miyim ? bana biraz bu durumu yorumlar mısınız ?

2.çocugun artılarını ve eksilerini birazda sizlerden duymak istiyorum

haklısın sanırım hasta olup yataklara düşsem kimsem yok :50: kayınvalidem ve annem başka memleketteler, koşa koşa gelirler öyle bir durum olsa ama işte bir grip olsam yatağa düşsem çağıramam böyle bir sebeb için, 2 çocukla ve bu durumla nasıl başederim diye kara kara düşünüyorum.

sanırım ben 2. çocuk fikrine gerçekten sıcak bakamayacağım

eşim 36 yaşında ben 28 yaşımdayım. kızım ilkokul 2 ye gittiginde yapmayı düşünsek eşim 40 bense 32 oluyorum.. çocuğumuz 20 yaşına gelse eşim 60 ben 52 oluyorum yani ne kadar kollatlayabilirim bu yaşlarda etrafında pervane dönebilir miyim ? yaşadığımız yer İstanbul buralarda evladını saldım çayıra mevlam kayıra olmuyor maalesef, sürekli denetim ve ilgi lazım :26:

melek canım konuşunca hak veriyor bana ama diyor ki ben kardeşsiz büyümedim, bize birşey olduğunda arkasında bir kardeşi olsun istiyor..diyorum ki siz 8 kardeşsiniz hanginiz var yanımızda ? biz de 4 kardeşiz ama herbirimiz ayrı memleketlerdeyiz..eskisi gibi kaldığın şehirde evlenmek pek yok ki universiteyi okuyan buluyor birisini ve gidiyor ..ben de öyle ettim. annem 3 kız bir erkek evladı sahibi 3 kız da ayrı ayrı şehirlerdeyiz.Birimiz anya birimiz konya öbürü de daha şimdiden belli ..Erkek kardeşim desen işini bulunca o da uçacak yuvadan :50: yani artık kimsenin kimseye faydası kalmadı

melek canım konuşunca hak veriyor bana ama diyor ki ben kardeşsiz büyümedim, bize birşey olduğunda arkasında bir kardeşi olsun istiyor..diyorum ki siz 8 kardeşsiniz hanginiz var yanımızda ? biz de 4 kardeşiz ama herbirimiz ayrı memleketlerdeyiz..eskisi gibi kaldığın şehirde evlenmek pek yok ki universiteyi okuyan buluyor birisini ve gidiyor ..ben de öyle ettim. annem 3 kız bir erkek evladı sahibi 3 kız da ayrı ayrı şehirlerdeyiz.Birimiz anya birimiz konya öbürü de daha şimdiden belli ..Erkek kardeşim desen işini bulunca o da uçacak yuvadan :50: yani artık kimsenin kimseye faydası kalmadı

2. çocuk yapıp yapmamak sizin kararınız tabi, ama kardeş konusunda eşiniz haklı. Kardeş illa yakında olan demek değildir. Biz 3 kardeşiz, yoklukla büyüdük ama varlıkla büyümektense yoklukla kardeşlerimle büyümeyi bin kez tercih ederim. Kardeş dediğin evet zor anında o dakikada yanında bitemez belki ama sesinin tonundan bile bir derdin olduğunu anlar. Onların uzakta ama var olduklarını bilmek bile derdimi azaltmaya yeter. Tabi bunlar benim görüşüm.

4 yaşında bir kız evladım var ALLAH bağışlasın. eşimle 2. çocuk konusu ne zaman geçse aramızda boğulur gibi hissediyorum akabinde rüyalarıma giriyor bu durum ve can sıkıntısı eşliğinde uyanarak başlıyorum yeni güne. Neden bu kadar ürküyorum diye sorduğumda kendi kendime cevapları bir bir dökülüyor önüme işte sebeblerim ;

1- ev almak istiyorum. Bir evim olsun başımı sokabileceğim diyorum, kira ve taşınma konularından bana artık gına geldi desem yeridir.

2- Abartıyor muyum bilmiyorum ama tekbir evladım olmasına rağmen onun için yaptığımız giderlerimiz epeyi paraya tekabül ediyor, kızım 4 ayına kadar emdi sonrası mama ile büyüdü tahmin edersiniz ki bezi, maması, osu,busu,şusu kafadan 300-350 gibi bir mablağ tutuyordu..gerçi şimdi değişen tek şey bez,mama yok ama sonuçta büyüme çağında olduğu için ekstra şeyler +oyuncak ve giyim konusunda harcamalarımız mevcut.

3- çalışan bir anneyim ve çalışmayı da düşünüyorum tek çocukla ve hastalıklarla sürekli uğraşıp işten nasıl izin alsam ne etsem diye derdleniyorum kaldı ki istanbul'da yaşıyoruz kimsemiz yok buralarda eşimle ben tek başımızayız (görümcem var ama birbirimize çok uzağız ) yani öyle birimizden birine birşey olduğu zaman yana yakıla derdimize koşabilecek akrabalarımız ikimiznde kendi memleketlerindeler..

4- kilo vermek için çok uğraştım ve şuan bekar halimdeki kiloma eriştim hatta 1-2 kilo eksiğim ve o günlerime tekrar dönmek kilo alma ve verme eziyeti beni benden eden sebeblerimden biri yine. hamileyken 30 kilo aldım çünkü :50: vermesi epeyi eziyetliydi

5- annelik için 2 çocuga yetememe korkusu da bu duruma itiyor beni, tek çocugun bile şu devirde bu kadar sorunla büyütülmesi ve aşırı ilgi ile sürekli birşeyleri ona kazandırma hevesini iliklerime kadar hissettiğim için 2 çocuk arasında mahfolacağımı hissediyorum, artık eşimle gezme ya da ne bileyim birçok özel aktivitemizin tek çocukla yapabildiklerimizden daha az olacağı kanaatine varıyorum, bebek ağlaması duymakdan ve yine zorlu geçen bir hamilelik süreci yaşamaktan aşırı ürküyorum kızlar:50: zor bir gebelik devresi yaşadım yine aynı sıkıntıların beni bulabilme ihtimali beni benden eden sebeblerden birtanesi daha

aklıma gelen en baş sebebler bunlar ama biryandan da şunu düşünüyorum

Kızımı kardeşsiz bırakmaya hakkım var mı ? bir kardeşi daha olsa ben ikisine birden yetebilir miyim çalışan bir anne olarak ? eminim zorlu bir süreç olacaktır benim için bana benim bu durumda severek isteyerek yani ilk kızımdaki gibi isteyerek yapılmayacağı için bir vicdan azabı olarak kalır mı üzerimde ? oooooofff neden yaptım ki bu çocuğu der miyim ? bana biraz bu durumu yorumlar mısınız ?

2.çocugun artılarını ve eksilerini birazda sizlerden duymak istiyorum

endişelerini anlıyorum
ama kızını kardeşsiz büyütme derim ben yani çocuğu veren Rabbim rızkını da sabrını da verir zaten
tabii ki zor günlerin olacak ama ilerde iyi ki de yapmışım dersin benim 5 yaşında bi oğlum ve 9,5 aylık bi kızım var :16:
araları 4,5 yaş ama ben keşke daha erken yapsaydım birlikte büyürlerdi diyorum mesela
oğlum ana sınıfına başladı onun okul saatiyle kızımın uyku saati çakışıyo zorluk çekmiyo muyum tabii ki çekiyorum
ve ben de tek bakıyorum tek artım çalışmıyorum sonuçta kararı verecek olan sizsiniz tabii ama
eğer yapmayı düşünüyorsan ilkokul zamanı gelmeden yap biraz büyüsün ki kızının okuluyla dersiyle falan daha rahat ilgilenebilirsin
mesela benim eltimin çocukları arası 2,5 yaş ilk bir yıl çok sıkıntı çekti ama şimdi çok rahat kızı 1 e gidiyo oğlunun da tutuyo elinden götürüp getiriyo
ev alma işini 2 -3 yıl daha erteleyebilirsin bence biz de 4 kardeşiz sadec ben evliyim kardeş gibisi yok kesinlikle
bu konuda DURDURDUM ile aynı fikirdeyim ben

Ilerde bu sefer sen istersin olmaz.Benim öle oldu.simdide ikinci icin ugrasiyoruz.Kizim 8 yasinda oldu ve her gün allaha yalvariyor bir kardesim olsun diye.bence cocuk buyumeden yapin ve ikisi bir arada olsun ve yaslar yakinken paylasim daha fazla olur.Benim dusuncem.Tek cocuk kesinlikle iyi degil.ama allah vermezsede yapabilecegimiz bir sey yok tabi ki..

yine sen bilirsin ama bence bu kadar tepkilide olma allahin gonlune guc gider allah korusun..hem senin gibi dusunupte ikinci ucuncu cocugundan cok fayda goren cok kisi taniyorum...bence okadar kasma kendini nasibinde varsa allah nasip etsin yoksa o kadarda dusunme...

ben annemin 3 cocuguyum ama benden gordugun yarari kimseden gormemistir.he diger kardeslerim onlarda farkli yonden cok ilgililer..ben mesela bekarken cok gezdirmisimdir..evli olmama ragmen kredi kartim elindedir ve asla ne yapiyorsun diyede hesap sormam..hesabimda param hep vardir cok sukur bittigindede arar yollarim hemen...aynisini kayinvalidemede yaparim..yani dedigim gibi buyuturken zor buyutuyorsun ama buyudukten sonrada iyiki varlar diyorsun..

[
Merhaba canım öncelikle şunu söylim sana kesinlikle tek çocukla kalma yap 1 tane daha şimdi yada 2 3 yıl sonra ama olsun 1 evladın daha şu soruna gelince demişsinya dermiyim nerden doğurdum bu çocuğu die demezsin canm demezsin dilin varmaz kendimden bir örnek verimmi ssana bende çalışan bir anneyim oğlum 8 yaşında ben 27 yaşındayım geçen sene bu zamanlar tedbir almamıza çocuk istememize rağmen oldu hemde ikiz çok düşündüm Allahım ben napıcam işte çalışıyorum çalışmakta zorundayım nasıl dayanıcam yani ikiz çocuk sonuçta ama velhasıl tabiki aldırma gibi bir günahı göze alamayacağım için Allah büyüktür diyerek Allaha çok şükür doğurdum kızlarımı şimdi 5 aylıklar hala çalışıyorum he zor değilmi diyorsan eet çokkkkk zor ikitane bebek var oğlumun dersleri var üstüne çalışıyorum akşam 2 saat diliminde 4 5 parçaya bölünmem gerekiyor resmen Allah yardım ediyor ama gerçekten zor şunu sölim bazen sinirden ağladığım oluyor ama tek birgün bile aklımdan geçmedi keşke doğurmasaydım demek hep iyiki olmuşlar dedim :)

Elbetteki abartmıyorsunuz bunlar sizin duygularınız ama biraz bakış açınızı daraltmışsınız yaşadığınız zorluklardan dolayı.
Bir bebeğe bakmak için yeterli değil belkide ruhunuz bilemiyorum ama eğer 1. çocuğu büyütüyseniz ikincisi çok daha kolay oluyor.
Bunu hemen hemen herkes söyler.

Maddi anlamda kaygılarınız geçici, kilo ile ilgili kaygılarınız yine geçici, çalışmanız ise zor evet ama birinci ve ikinci bebek aynı durumlara neden oluyor.

Karışık anlattım belkide ama kardeş çok çok önemli inanın özellikle yaşlarının yakın olması.

aynı sorun bende de var... bi yanım istemiyor, bi yanımda oğlumun kardeşi olsamı ki diyorum.... çalışıyorum, çok zor bi hamileliğim oldu 2 yaşında oğlum var, bende kilolarımı verdim hatta 4 kilo kaldı veremedim.uğraşıyorum;) eşim çok istiyor 2.çocuğu şuan olmasa bile sanki olması gerekiyomuş gibi istekli. geçen birlikte olurken sırıtıp 2.ciyi yapalım mı dedi.. o zaman sorulcak soru mu panik oldum hemen hayır hayır falan dedim :))) düşüncesinden bile korkuyorum şuan.

bence bir bayanın kendini hazır hissetmesi çok önemli bu konuda, sonuçta annelerin sorumluluğu daha fazla oluyor....

:nazar:
[
Merhaba canım öncelikle şunu söylim sana kesinlikle tek çocukla kalma yap 1 tane daha şimdi yada 2 3 yıl sonra ama olsun 1 evladın daha şu soruna gelince demişsinya dermiyim nerden doğurdum bu çocuğu die demezsin canm demezsin dilin varmaz kendimden bir örnek verimmi ssana bende çalışan bir anneyim oğlum 8 yaşında ben 27 yaşındayım geçen sene bu zamanlar tedbir almamıza çocuk istememize rağmen oldu hemde ikiz çok düşündüm Allahım ben napıcam işte çalışıyorum çalışmakta zorundayım nasıl dayanıcam yani ikiz çocuk sonuçta ama velhasıl tabiki aldırma gibi bir günahı göze alamayacağım için Allah büyüktür diyerek Allaha çok şükür doğurdum kızlarımı şimdi 5 aylıklar hala çalışıyorum he zor değilmi diyorsan eet çokkkkk zor ikitane bebek var oğlumun dersleri var üstüne çalışıyorum akşam 2 saat diliminde 4 5 parçaya bölünmem gerekiyor resmen Allah yardım ediyor ama gerçekten zor şunu sölim bazen sinirden ağladığım oluyor ama tek birgün bile aklımdan geçmedi keşke doğurmasaydım demek hep iyiki olmuşlar dedim :)

:nazar:maşaşşlah arkadaşım allah bağışlasın yavrularını benimde üç çocuğum var rabbim uzun ömürler versin sağlık versin hiç pişmanda değilim iyiki varlar sıkıntı olmazmı bizde tek maaş ama bu sıkıntılarında birgün geçeçeğni biliyorum zor zamanlarda oluyo tabi ama keyifli zamamanlarımızda oluyo eğer fikrim değişmezse tabi allah kısmet ederse inşallah iki kızım bir oğlum var ve oğlum en küçüğüm altı aylık üç yaşına geldiğinde belki bir daha yapmak istiyorum değişömezse fikrim tabi bakacaz şartlar ve keyfim ne der üç sene sonrazorda olsa geçip gidiyor ömür dediğn öyle yada böyle hayat geçici maddi manevi sıkıntıda olsa bundan büyük özel güzel bi zenginliği olamaz insanın kymetini bilene tabi hakkınızda hayırlısı olsun cümlemizin :9:

Kızım 11 aylık ama inan bende 2, çocuğa sıcak bakamıyorum diyorum.Sonra acaba olsa daha mı iyi diyorum.Zaten Allah izin verirse kızımın tek olmasını istemiyorum ama zaman konusunda kararsızım.Bi süre önce en az 5 6 sene derken artık kızım 2,5 yaşındayken düşüneyim 2,çocuğu diyorum.Ama senin açından biraz daha zor.Çalışıyorsun.Eşin çok mu istekli bu konuda yoksa henüz konuşuluyor mu sadece...Ki erkeğin istemesiyle de olmuyor çünkü bütün sorumluluk kadında her halükarda...

çocuk sahibi değilim ama 4 çocuk büyüten bir annem var
çocukların asıl sorumluluğu annelere tabi..
yorucu ve bir o kadar da meşakkatli muhakkah..

ama...

sizin de evladınız varmış 1 tane..
Allah bağışlasın ,onun anne dediği an dünya duruyordur,onun için canınızı bile verirsiniz..

ikinci çocuk sizin kendinizi hazır hissettiğiniz zaman neden olmasın..
şu an kafanızdaki düşüncelerden belki size altından kalkamam diye geliyor
haklısınız da onun için en uygun şartlar oluşsun istiyorsunuz..her anne gibi

şimdilik bu fikir sizi rahatsız ediyorsa düşünmeyin
eşinize de şu an bu fikirden uzaklaşmak istediğinizi belirtin
kendinizi de suçlu hissetmeyin
sadece ne zaman sizin için en uygun zaman olduğuna inanırsanız
o zaman düşünmeye ve dillendirmeye başlarsınız..
Allah sağlık sıhhat versin,herşey yoluna girer...

Benim de 15 aylık bi kızım var, şimdilik 2. çocuğu düşünmüyorum ama ilerde bi kardeşi olsun istiyorum kızımın.Ben 3 kardeşim. İnsanın yanında kardeşinin olduğunu bilmek bence çok güzel birşey. Mesela ben doğum yaptığımda kardeşim hastanede benimle kaldı, ve evde de bi süre benimle kaldı.İnsanın kardeşi gibi var mı ya :) Bence pek soğuk bakma kardeş konusuna.Benim de annemler biraz uzakta oturuyolar.ha deyince gelemiyolar ama kardeşimi şimdi çağırsam gelir :) Tabi başım ağrısa ben de diyorum burda hiç bakıcak kimse yok, biri baksa da ben de şöyle bi uyusam .Ama ilerde 2. çocuğumun olmasını da istiyorum . :)

Evet sanırım şuan çocuk istemiyorum, ileride ne olur bilemiyorum elbette ama hazır olmadan yapmak beni ruhen çöküntüye uğratacağı için eşimle bu konuyu detaylıca konuşmam lazım sanırım..

Back