2.cocugumada aynı ismi versem olmazmı yani ?

egedeniz yerine deniz+ yapabilirsin :)

ben de deniz ismine gtakıntılıyım kızımda oğlumda olursa deniz+? olur kaç tane olursa hepsinde deniz olacak.:27:

oğlum olursa : yusuf deniz
kızım olursa : iklim deniz

not: evli bile olmayan üye :D

Buarada tebrık ederım yenıcecık hamileymişssin
Allah kucagına almayı nasip etsin
sen ne koymayı düşünürsün yani cocuguna neye göre isim verirsin ?

Ben egeye bu ismi vermeden önce

umut
inanç
kıvanç
arel isimlerini vermeyi düşünmüştüm

umut adını bır arkadasım koydugu için koymadım , inanç ve kıvançı begenmedim sonradan

Arel deniz koymaya karar vermiştim

ama daha sonra EgeDeniz koydum adını

çok teşekkür ederim cutemom,Allah herkese hayırlı evlatlar nasip etsin :nazar:
ben ne koyacağım: ))
ben farklı isim olsun diye kasmayacağım.zaten herkes farklı isim koya koya,farklı isimler normalleşti iyice: ))
biz eşimle kız olursa Zeynep koymaya karar verdik.Peygamber efendimizin kızının ismi,inşallah ahlakıda ismini aldığı kişi gibi olur hem anlamıda çok güzel,babasının süsü demek.ki eşim çok istiyor evlat sahibi olmayı,gerçektende babasının süsü olacak kızım :1:
eğer erkek olursa Hz.Ömer'in adaletini,ilmini alsın diye Ömer koyacağız.
ben isimlerin insanların yaşamına yansıdığına inanırım.
o yüzden çok sevdiğim islam alemi peygamberlerimizin ismi önceliğim olacak.
tabi bu yeterli değil önemli olan güzel yetiştirebilmek.
bunun içinde elimden geleni yapacağım umarım ben ve tüm anneler üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getiren veliler oluruz :16:

bence güzel olur. yani zaten şimdi sadece Ege yi kullanıyormuşsnuz seslenirken, diğerine de Deniz'i kullanırsınız. sadec nüfus cüzdanlarında diğer isimleri geçer.

bence hoş :)

bence çok garip olur..bak düşün ilk oğlunun adı deniz ege ikincisinin ege deniz.sence garip değil mi? zaten sevdiğin o ismi bir kez oğluna vermişsin ikinciye ne gerek var?

duymadığım şeyler duyuyorum valla :)

kardeşlere benzer kafiyeli isim bile koymak bana mantıklı gelmiyo başka isimler üzerine düşün

çocuğuna kendi ismini vereni duydum da , 2 kardeş aynı isim abes olur bence

3. olursa ona da mı aynısını vercen cute :1:

çocuğuna kendi ismini vereni duydum da , 2 kardeş aynı isim abes olur bence

3. olursa ona da mı aynısını vercen cute :1:

ıkı erkek bır kız olursa

Ege Deniz

Deniz ( belki Deniz Ege)

3. kız olursa , Nil Deniz

eşim diyorki 3.erkek olursa ne yapacaksın :9:

bence her çocuk ayrı bir bireydir, farklı isimleri hakediyorlar. Açıkcası aynı ismi kardeşimle taşımak istemezdim.

Ege Deniz ve Deniz.

Küçük olan , annem benim ismimim üstünde hiç düşünmemiş abimin 2. ismini bana koymuş demeyecek mi ? Muhtemel kendini hiçte özel hissetmeyecektir.

Çocuklar acımasızdır, bir süre sonra büyüğün küçüğe " hişt oğlum bak benim adımı sana verdiler, beni daha çok seviyorlar" demeyeceğini nereden biliyorsun.

İyi niyetle başlayacak birşey arayı daha çok açmasın, çünkü bu çocuklar hep 3-4 yaşlarında kalmayacaklar.

Son düzenleme:
zaten kuvvetle muhtemel ilk isimlerini kullanıcaklar, ege ve deniz olucaklar öyle bilinecekler, birinin ilk ismi ikincinin göbek adı gibi olacak, deniz benimde favorim oğlum olursa bende deniz koyucam, metehan deniz...

merhaba kızlar
arada böyle sohbet muhabbet dönen sayfalarda bahsediyordumda herkezde bir garipseme oluyor

allah nasip ederse inşallah eder bir tane daha oğlum olsun isterim

ilk cocugum tedaviyle olmuştu çook isim düşünmüştüm etmiştim en sonunda suanda oglumun adına karar verdim
acık yazsammı emın olamadım
oglumun adı eg.d.niz :27: Hiç belli olmadı değilmi ? Oğlum olursa yine adını d.nizeg. Koymayı ciddi ciddi düşünüyorum

kardeşler , sonucta kardeş çok önemlidir hayatta böylelikle birbirlerine ömür boyu baglanmalarını saglamak isterim isimle olacak iş değil biliyorum ama her ikisininde hayatımdaki önemini vurgulamış olurum

ama çokmu abes olur bilemiyorum teşekkürler

bildiğin saçmalamışsın arkadaşım yaa
öyle şey olur mu hiç başka isim mi kalmadı piyasadalisedeyken sınıf arkadaşım vardı ismi turan soyismi turan turan turan turanın karesi gibi saçmalamayın bir arkadaşım vardı gene ismi kimlikte yosma başka isim mi kalmamış ailesi için sölüyorum kız isminden utanırdı sürekli zaten seslenirken çiğdem diye sesleniyorduk ama resmi tüm kayıtlarda isme bakınız yosma saçmalamayın anne baba ismi iyi seçmeli oğlunuza ege deniz vermişsiniz zaten 2.si olursa ynı isim saçma gelmiyor mu kulağa bu kadar mı körsünüz bu kadar mı takıntılısız allah nasip ederse olursa 2.oğlunuz mantıklı davranmaya davet ediyorum sizi saçmalamaktan vazgeçiniz tabi olursa buda doğmamış çocuğa don biçmek gibi bişey

olmaz ya hu:34:
o kadar isim var birini seçiverin. hemarkadaşları arasında bile alay konusu olabiliyor böyle durumlar
her açıdan düşünmek lazım.

isimlerin aynı olması onları bağını artırmaz ki. ilk defa böyle bir şey duyuyorum. hemen herkes de aynı şeyi söylemiş
farklı isim iyidir:34:

zaten kuvvetle muhtemel ilk isimlerini kullanıcaklar, ege ve deniz olucaklar öyle bilinecekler, birinin ilk ismi ikincinin göbek adı gibi olacak, deniz benimde favorim oğlum olursa bende deniz koyucam, metehan deniz...

nemiş metehan bizim için özel bi isim msjla anlatırım,Deniz de oğlumun birinin adı :)

bende şimdi mihrimah ismine taktım :)

ben burda 10.adam gibi oldum :1:
bence olur gibi yaa saçma gelmedi ne biliyim Cutecum inşallah birlikte hamile kalırızda daha ne isimler düşünürüz

Merhaba kızlar
arada böyle sohbet muhabbet dönen sayfalarda bahsediyordumda herkezde bir garipseme oluyor

Allah nasip ederse inşallah eder bir tane daha oğlum olsun isterim

İlk cocugum tedaviyle olmuştu çook isim düşünmüştüm etmiştim en sonunda suanda oglumun adına karar verdim
acık yazsammı emın olamadım
oglumun adı Eg.D.niz :27: hiç belli olmadı değilmi ? Oğlum olursa yine adını D.nizEg. koymayı ciddi ciddi düşünüyorum

Kardeşler , sonucta kardeş çok önemlidir hayatta böylelikle birbirlerine Ömür boyu baglanmalarını saglamak isterim isimle olacak iş değil biliyorum ama her ikisininde hayatımdaki önemini vurgulamış olurum

Ama çokmu abes olur bilemiyorum Teşekkürler

hahaha çok güldüm ya süpersin hatta ilk oğlunun adı deniz ise ikinci oğlunada deniz 2 dersin filmin devamı gibi olur:)) süper yaa AMA BAK İKİ ADI VARSA BİRİSİ AYNI KALIR DİĞERİNİ DEĞİŞTİREREK KOYARSIN

nemiş metehan bizim için özel bi isim msjla anlatırım,Deniz de oğlumun birinin adı :)

bende şimdi mihrimah ismine taktım :)

ben burda oğlum olursa kağan deniz koyucam yazmıştım sende bana özel mesaj atmıştın hatırladınmı, benim ikizlerimin ismi diye :16:
o zamandan bu zamana iki arkadaşım oğluna kağan ismini verdi bende metehana döndüm deniz sabit, hep aynı isimleri beğeniyoruz demek ki :54:

bildiğin saçmalamışsın arkadaşım yaa
öyle şey olur mu hiç başka isim mi kalmadı piyasadalisedeyken sınıf arkadaşım vardı ismi turan soyismi turan turan turan turanın karesi gibi saçmalamayın bir arkadaşım vardı gene ismi kimlikte yosma başka isim mi kalmamış ailesi için sölüyorum kız isminden utanırdı sürekli zaten seslenirken çiğdem diye sesleniyorduk ama resmi tüm kayıtlarda isme bakınız yosma saçmalamayın anne baba ismi iyi seçmeli oğlunuza ege deniz vermişsiniz zaten 2.si olursa ynı isim saçma gelmiyor mu kulağa bu kadar mı körsünüz bu kadar mı takıntılısız allah nasip ederse olursa 2.oğlunuz mantıklı davranmaya davet ediyorum sizi saçmalamaktan vazgeçiniz tabi olursa buda doğmamış çocuğa don biçmek gibi bişey

yosma ile ege deniz , deniz ege 'yi aynımı tutuyorsun ona o yosma ismini veren annenin cehaletidir

Ben baska bir düşüncedeyim ,
Ben zaten fikir soruyorum olurmu olmazmı diye

buarada Egenin adının Ege deniz oldugunu akrabalar biliyor sokaktaki cocuklar onun adını ege biliyor veya uzak arkadaslarım bıle bu sekılde bılıyor

Kımlıkte gecen bir isim Deniz buarada

hahaha çok güldüm ya süpersin hatta ilk oğlunun adı deniz ise ikinci oğlunada deniz 2 dersin filmin devamı gibi olur:)) süper yaa AMA BAK İKİ ADI VARSA BİRİSİ AYNI KALIR DİĞERİNİ DEĞİŞTİREREK KOYARSIN

işte bu yaratıcı

O zaman Ege Deniz
İkinci Arel Deniz'de olabilir

ama Deniz 2'de olablir neden olmasın valla dimi :52::27::27::27:

benim bir arkadaşımın bebeğinin adı Ege Efe
Buna ne dersiniz :24:

Back
X