2.cocugumada aynı ismi versem olmazmı yani ?

Yosma özellikle ege yöresinde güzel kadın anlamına gelir zaman içinde anlam aşınması olmuş hala egede yosma diye güzel kadınlara der eskiler

bence olmaz cutecim,
mesela bazı arkadaşları ilk ismi kulalnırken bazılarıda 2.isim ile çağırabilir
Ege deyince yada Deniz dediklerinde hangisi bakacak ?
iyi düşün karmaşıklığa yol açacak bir durum söz konusu.

bi tanıdığımın 3 çocuğu var,
kız olanlar nehir ve ırmak erkek olanda Deniz,

Bu şekilde bi bağlantı kurabilirsin aynı isimle değilde.

Son düzenleme:
bence olmamalı. sizin hoşuna gidiyor olabilir ama kardeşlerin arası güzel olur bağlanır diye düşündüğünüz onların arasında uçurum yaratabilir.

ayrıca ilk adları ile insanlar seslenecek diyen arkadaşlara katılmıyorum. sonuçta nüfusta adları belli ve 2 isimli cocuklara iki adıyla hitap edilmeli kavram kargaşası yaşamasınlar diye.

kişilikleri üzerinde de olumsuzluklar hissedecekleri bir durum

işte bu yaratıcı

O zaman Ege Deniz
İkinci Arel Deniz'de olabilir

ama Deniz 2'de olablir neden olmasın valla dimi

benim bir arkadaşımın bebeğinin adı Ege Efe
Buna ne dersiniz

iyi de canım ege efe di bişi yok ki gayet normal

ben burda 10.adam gibi oldum
bence olur gibi yaa saçma gelmedi ne biliyim Cutecum inşallah birlikte hamile kalırızda daha ne isimler düşünürüz

Buarada bıyolojik saatim takılı kaldı cevrilmiyor canım

özelden yazarım :) Bebek sevmeyi özledim ama ya 2. bebekten sonra tekrar özlersem Bence güzel olur Yeni umutlar yeniden heycan Allah ana baba yanında buyutmeyı nasıp etsın her miniği egecimde hiç anlayamadım ilk dogumu ve hemen sonrasını 2. tadını cıkara cıkara yasamam lazım Egeyle cok gezmiştim 2 cocukla nasıl olur bilmiyorum Bir zamanlar doktor kapısında bu son deneme olabilir yoksa daha fazla denemeyeceğiz demşiti doktorlar günlerce ne aglamıştım ne yani gözleri bana benzeyen cocugum olmayacak mı benim diye , Şimdi dün şöyle uzandım egenın odasına suraya besik buraya dolap şöyle böyle örtü diye düşünürken buldum kendimi Yer gök duayla ben hiç cocugum olmayacak zannediyordum

iyi de canım ege efe di bişi yok ki gayet normal

bana cok garıp gelmıstı :) kendımınkı anormal gelmıyordu ege efe anormal geldı tek cocukta bu ısım olunca bırbırınden turemıs gıbı ya ege efe alısamadım ben buna

Son düzenleme:
olur mu öyle şey ya hem sanırım nüfusta da problem de çıkabilir sanki öyle bişeyler duymuştum. benim de oğlumun adı deniz bazen aklıma gelmiyor değil acaba kızımın adlarından biri de deniz mi olsaydı diye :) haksız da sayılmazsın insan deniz ismine doyamıyor en azından ben :) ama öyle birşey yapma tek yumurta ikizlerinin sürekli aynı şeyleri giymesi gibi olur. çocukların ayrı birer birey olduklarını anlamalarında problem de yaratabilir.

belki daha önce kimse düşünemedi
EgeDeniz

Deniz

DenizEge

kız olursa Nil deniz

başka isim begenmiyorum iyimi
düşündü canım benim çok akıllı büyük dayım düşündü dört oğluna da aynı ismi verdi şaka gibi
ve o çocuklar herkesin alay konusu oldular en büyk hariç diğerleri hepsi başka isimler aldılar
bence çocukların toplum içindeki durumlarını da düşün derim

bana cok garıp gelmıstı :) kendımınkı anormal gelmıyordu ege efe anormal geldı tek cocukta bu ısım olunca bırbırınden turemıs gıbı ya ege efe alısamadım ben buna

sen deniz de hakkını kullanmışsın şimdi başka isim düşün :) benimde oğlumun birinin adı deniz,evet çok güzel bi isim ama bir eve bir deniz yeter cutecim :)

aslında seninkinin daha oluru var

yanı 2. ısımler ortak olabilir onlara kızlarda bısey demedı okuyan olduysa tabı kımse bısey demedıgı ıcın ısrarla yazıyorum kız olursada nil deniz koyacagım bu net ama degısmeyecek

ama oglum olursa atıyorum begenmedıgımden degılde ali hasan kıvanc emre olmayacak
deniz olacak ama yanına ege olurmu bılemem gercı esım bılıyor bu dusunceyı ben ıstemesem bıle oda kafasında oldurduysa tamamen nufusa yazdırabılır o sekılde

senın kızının adı ney muhtemelen ada dıye dusunuyorum :)

tek ısımmı
tek 4 tane cocugunamı verdı ısmı ?
yoksa benım gıbı yer degıstırerekmı ay cok saskınım

O dayınla ben aynı kafadanmısız sekerım

deniz ismi yaşlısına gencine, kadına erkeğe her türlü yakışıyor ya ne güzel bir isim :) neyse daha fazla gaza gelme şimdi :) başka isim koy cem mesela çok severim onu da düşün.

Genellikle isimlerin bireyin kişiliği üzerine herhangi bir etkisi olmadığı düşünülür. Ancak bilimsel araştırmalar kişilik ve isim arasında bir bağlantı olabileceğine dikkat çekmektedir.

Kişilerle ilgili ilk yargımızı o kişiyle ilgili ilk izlenimimize dayandırırız, kişinin ismi de bu izlenimimizin bir parçasıdır. Örneğin Amerika'da yapılan seçimlerde politik kimlikleri daha güçsüz olan fakat açık Amerikan isimlerine sahip kişilerin, güçlü siyasi kimliğe sahip ancak etnik isimler taşıyan kişilerden daha çok oy aldıkları sık olarak bildirilmiştir. Sosyal psikoloji dergilerinde yayınlanan bilimsel çalışmalarda seçimlerde adaylar hakkında fazla bir bilgisi olmayan seçmenlerin oylarını adayların isimlerine bakarak verdikleri belirtilmiştir. Amerika'da yapılan bir çalışmada yazan öğrencinin adı olarak rasgele popüler olan ve olmayan isimler verilmiş olan aynı kompozisyon farklı öğretmenlere okutulmuş ve bir not vermeleri istenmiştir. Öğretmenlerin popüler isim tarafından yazıldığını düşündükleri kompozisyonlara düzenli olarak daha yüksek not verdikleri bildirilmiştir. Aynı deney öğrenciler ile tekrarlandığında da sonuç değişmemiştir.

Bir başka araştırmada ise popüler isimlere sahip olan öğrencilerle ilgili olarak öğretmenlerin başarı beklentisinin daha yüksek olduğu, aynı biçimde popüler isimli çocukların kendine güvenlerinin, kendilerini değerli hissetme derecelerinin daha yüksek olduğu saptanmıştır. Eğitim yaşamında bilimsel olarak gösterilen bu durum iş yaşamında da geçerli olabilir. İsminiz her an sizin için bir avantaj ya da başarınızın önündeki bir engel haline gelebilir.

1954 yılında Amerika'da bir çocuk psikiyatrisi kliniğine başvuran 1682 çocuk üzerine yapılan incelemede, bu grup içinde sadece bir ya da iki defa rastlanan, yani popüler olmayan, isimlere sahip erkek çocukların duygusal bozukluklarının popüler isimlere sahip çocuklarınkinden daha yüksek olduğu izlenmiştir. Bunun sebebi olarak çocuklarına alışılmadık ve garip olabilen isimler veren ailelerin çocuklarına alışılmadık biçimlerde davranma ihtimallerinin de daha yüksek olabileceği, bu davranış biçiminin de çocuğun duygusal sorunlarını artırabileceği düşünülebilir. İsmi veren anne baba çoğu zaman kendi istekleri, kültürleri, yaşam tarzları ve çocukla ilgili beklentilerini yansıtacak biçimde isim seçerler. İsim çocuğa anne babaca verilen ve çocuğun kendisi ile ilgili çevreye verdiği ilk mesajdır. İddialı isimler verildiğine bu mesaj çevre tarafından da tekrarlanıp durur. Örneğin Yiğit isimli bir çocuğa cesur olma görevi, Başaran isimli bir çocuğa başarılı olma ödevi, Devrim isimli olana ise bir siyasi kimlik verilmiş gibidir. Ülkemizde sık rastlanan bir durum dede ve ninenin isminin çocuğa verilmesidir. Bazen kendi anne babasına karşı suçluluk hissi, ya da terk edilme kaygısı yaşayan ebeveyn bir önceki neslin ismini çocuğuna aktarmak zorunda hissedebilir. Ya da çok başarılı bir akrabanın, ölen bir kardeşin ismi çocuğa verilebilir. Bu durum çoğu zaman çocuğa başarılı akrabanın başarısını yakalama ya da ölen çocuğun yerini doldurma görevi vermiş olur. Ancak bu beklentinin çocuk tarafından karşılanması büyük ihtimalle mümkün olmayacak ve çocuğa gereksiz yere yük getirecektir. Kimi zaman aileye eğlenceli ya da sevimli gelen bazı isimler ya da isim soy isim eşleşmeleri çocuklar ya da yeterli olgunluk düzeyi gösteremeyen erişkinler arasında alay konusu olabilmekte ve bu yolla da kişinin kendine güvenini sarsabilmektedir. İsim tıpkı giysi gibi bir sosyal role sahiptir. Küçük yaşlarda sevimli gelen bir isim daha büyük yaşlarda yakışıksız kalabilir. Cinsel çağrışımlar yaratan tutkulu isimler bir iş görüşmesinde kişi ile ilgili izlenim üzerinde aşırı açık bir giysi giyilmiş gibi etki yaratabilir.

kızımın adı deniz' le ilintili değil :) pınar gülşah koyduk adını kızımın. pınar diyoruz ama. o da yine suyla ilgili :) gülşah' ı ben, pınar' ı babası koydu.

ikisinin ismi aynı olursa evet abes olabilir. ama cok istiyorsanız eger deniz ismini ortak isim yapabilirsiniz :) olacak kız ve erkek cocugunuzada deniz ismini verebilirsiniz. bana cokta garip gelmedi aynı isimle seslenilmediği sürece sorun yok bence :)

cok enteresan bı dusunce 40 yıl dusunsem cocuklarıma aynı ısım vermeyı hıc dusunemezdım heralde ,yanı bı kanunu cıgnemek gıbı bısey .okadar uzak sacma geldı. benım yakınen tanıdıgım kadın pınar , yagmur ve damla adında da kızları var . hatta gırgırına ucuncu olsa onada çeşme koysun falan demıstık benım oglum olsaydı esımın adını koymak ısterdım, ama oglum olmadıgı ıcın :)

sonraki bebeklerin daima birinci bebeğin gölgesinde yetiştirmek istiyorsanız, koyun.

Yıllar önce izledigim bir dizi aklıma geldi adamın bir sürü oğlu vardı ve hepsine hasan ismini vermişti hasanı sorduklarında hangi hasan diye soruyordu evin babası :) arkadaşlara katılıyorum bencede olmaz ayrıca sokaktaki arkadaşlarının oğlunun ismini ege diye bilmesi önemli degil ki yarın birgün bu çocuklar okula başlıyacak okulda çocuklar ve ögretmenler bir tek ege ismini kullanmaz sonuçta okula kayıt olurken iki ismi ile kayıt olacak,ayrıca ileride okul ve iş yaşamlarında sürekli alay edilme olayıyla karşılaşabilirler sırf sen seviyorsun diye yada aralarındaki bağ güçlü olsun diye kesinlikle aynı ismi verme.

Aralarındaki bağ güçlü olsun diye verirsin ama hesapladıgın gibi gitmeyebilir büyük oğlan 2.olana bak gördün mü beni daha çok sevdikleri için benim ismimi sana verdiler aslında onlar seni degil beni seviyorlar diyebilir buda 2.çocugun ezilmesine sebep olabilir sonuçta bu çocuklar hep bebek kalmayacak aralarında güçlü bir bağ olmasını istiyorsan mutlu bir ailede büyümesi yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…