- 2 Ocak 2022
- 2.916
- 4.307
Her hamilelik her bebek farklıdır. İkinci gebelik ilkine benzemek zorunda değil. Yine de en doğru cevabı kadın doğum uzmanınız verebilir. Yeterki siz tiroid tedavisi eşliğinde hamile kalınBir diğer sorum da birinci bebek erken ve sezeryanla doğuyorsa 2. Bebeğin gününde doğma şansı oluyor mu
Hem endokrin hem kadın doğuma ayrı ayrı sordum ama herşey tedbir bizden taktir Rabbimden teşekkür ederim öneriler içinHer hamilelik her bebek farklıdır. İkinci gebelik ilkine benzemek zorunda değil. Yine de en doğru cevabı kadın doğum uzmanınız verebilir. Yeterki siz tiroid tedavisi eşliğinde hamile kalın
Allah her ikinize de şifa versin. Oğlunuz bir an önce konuşur ve ayaklanır, hastalığı da ilerlemez inşaAllah. Ömrü boyunca haşimatodan yana bir sıkıntı yaşamasın evladınız, amin. Şuan tsh değeriniz ne kadar?Kullandm 150 lik bir guatr ilacı e ile başlayan. Tsh 11 yani biraz ileri seviyede benim şuan bebeğim de 25 lik kullanıyor aynı ilacı
Ay amin çok teşekkür ederim ne güzel dualar Allah razı olsunAllah her ikinize de şifa versin. Oğlunuz bir an önce konuşur ve ayaklanır, hastalığı da ilerlemez inşaAllah. Ömrü boyunca haşimatodan yana bir sıkıntı yaşamasın evladınız, amin. Şuan tsh değeriniz ne kadar?
Tüp bebekle özel genetik seçilimli sağlıklı embriyolar oluşturulamıyor mu?Yani doktorumuzun söylediğine göre guatr bazı bebeklerde gelişim geriliği yapabiliyor hem çok erken doğdu hem de yürümesi emeklemesi her şey çok gecikti haftalarca hastanede kaldık birçok değeri magnezyum kalsiyum gibi hep düşük oluyordu ve endokrin doktoru hepsini vücuttaki tiroide bağladı umarım dediğiniz gibi olur
Bu açıdan hiç düşünmemiştim aslında teşekkür ederim fikir için hem daha içe sinerTüp bebekle özel genetik seçilimli sağlıklı embriyolar oluşturulamıyor mu?
Hemen düşünmüyorum zaten en az 3 sene sonraBebekle ilgilenirken otizmli çocuk ihmal edilmeyecek mi?
TeşekkürlerAllahım her ikinize de acil şifalar versin inşallah arkadaşım.
Bir arkadaşımın ablası da bu hastalık değil ama başka bir genetik geçişli hastalık taşıyor. Doğal yollarla kaldığı gebeliklerde doğum olmadan ölüyorlar 5. Aydan sonra. 3 çocuğu var üçünü de tüp bebekle özel yaptılar, sağlıklılar. Bu genetik hastalık sebebiyle aldıkları raporla devlet tüp bebek tedavilerini de kapsamıştı diye hatırlıyorum hattaBu açıdan hiç düşünmemiştim aslında teşekkür ederim fikir için hem daha içe siner
Hiç duymamıştım gerçekten genelde tüp bebeği sadece çocuğu olmayan insanların uyguladıkları tedavi olarak biliyoruz bir çoğumuz. Çok doğru bir yaklaşım olur tabi kiBir arkadaşımın ablası da bu hastalık değil ama başka bir genetik geçişli hastalık taşıyor. Doğal yollarla kaldığı gebeliklerde doğum olmadan ölüyorlar 5. Aydan sonra. 3 çocuğu var üçünü de tüp bebekle özel yaptılar, sağlıklılar. Bu genetik hastalık sebebiyle aldıkları raporla devlet tüp bebek tedavilerini de kapsamıştı diye hatırlıyorum hatta
Ben de korktum ama yazdım valla. Beğenmeyen beğenmesin. Bu kadarı da anne baba kararında olmamalı. Konu sahibini tenzih ediyorum o beni anladı. Düşünceme karşı çıkan, bebek planı anne babanın bileceği şeydir diyecek bencilleredir bu sözüm. Denetim gelmeli bu işlere. Anne baba sma taşıyıcısı olup çocuklarının biri sma'dan vefat eden Allah büyük deyip yeniden bebek yapan ebeveynler var. Hak mı bu?Yazmaya korktum ama bence de bu şekilde. Konu sahibesi bence de şansınızı zorlamayın, madem genetik geçişli bir hastalığınız var başka bir insan evladına daha geçirmeyin.
Tabikide bile bile ladesten başka bişey değil ama benim durumum biraz daha farklı o kadar fazla doktora gittim onca test verdik ki hiçbir sakınca yok temiz testler dediler biri bile hayır 2. Çocuk da aynı olacak dese asla bir bebek daha düşünmezdim hatta bir profesör 2. Çocuğunda hiçbir sıkıntı olmayacak olursa beni bul bile dediBen de korktum ama yazdım valla. Beğenmeyen beğenmesin. Bu kadarı da anne baba kararında olmamalı. Konu sahibini tenzih ediyorum o beni anladı. Düşünceme karşı çıkan, bebek planı anne babanın bileceği şeydir diyecek bencilleredir bu sözüm. Denetim gelmeli bu işlere. Anne baba sma taşıyıcısı olup çocuklarının biri sma'dan vefat eden Allah büyük deyip yeniden bebek yapan ebeveynler var. Hak mı bu?
Gizemliaslı'nın dedigi gibi tüp bebekle sağlıklı embriyolar tespit ediliyorsa bu güvenli bir yontemse denenebilir. Onu diyen profesör yanılırsa ne olacak? Çocuğa hadi geldigin yere git mi diyeceksiniz? Neye dayanarak bu kadar kesin konuşmuş anlamadim.Tabikide bile bile ladesten başka bişey değil ama benim durumum biraz daha farklı o kadar fazla doktora gittim onca test verdik ki hiçbir sakınca yok temiz testler dediler biri bile hayır 2. Çocuk da aynı olacak dese asla bir bebek daha düşünmezdim hatta bir profesör 2. Çocuğunda hiçbir sıkıntı olmayacak olursa beni bul bile deditabi tedbir şart taktir Allah'tan
Hemen düşünün veya düşünmeyin otizmli çocuğun bir ömür boyu yardıma ihtiyacı var . Komşumuzun 2 kızı vardı bir oğlu oldu ( bence sırf erkek olsun diye çocuk yaptılar ) sonra çocuk otizmli olduğu ortaya çıktı . Parka iniyorlar 3 kardeş ve anneleri iki kız o kardeşlerine bakıp ilgilenmekten kendileri oyun oynayamıyorlar sürekli sorumluluk alıyorlar çok üzücü gerçekten . Acaba onlara sorulsa onlar kardeş ister miydi ? Sizinse genetik geçişli hastalığınız varmış ne kadar zor şey olduğunu kendiniz daha iyi biliyorsunuz kaldı ki diğer çocuk ta olmuş daha ikinci kere ateşe atlamanın anlamı nedir ki ? Zaten hayat çok zor birde üzerine tuz biber olurHemen düşünmüyorum zaten en az 3 sene sonra