2.bebişş

kirmizikar86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2011
125
5
46
Adana
kızlar aslında bu bir dert değil ama yinede tabi sürekli düşündüğüm ve kafamı karıştıran ciddi bir konu.sizlerede danışayım dedim bir kızım var 21 aylık Rabbime şükür uslu gece uykuları olsun gündüz davranışları olsun bizi hiç yormadı maşallahbiz öğretmeniz eşim sabahtan ben öğleden sonra evdeyim beraber bakıyoruz annemde var sürekli yanımda.tabi onada yük olmak istemiyorum ama o seve seve her gün geliyor çok şükür.neyse bu arada evde aldık arabada borcumuz 5.sene sabit.yani öyle gezme tozma durumumuz kısıtlı ama çok şükür halimize neden diyorum asıl meseleye geleyim şimdi bir çocuk düşünsem bu şartlarda erkenmi sizce zor mu olur?bir kaç ayda hamile kalabilsem kızım 3 yaşına yaklaşırken kardeşi gelmiş olucak.acaba ona haksızlık mı olur bu?ben aslında kızım okula başladığında ona tam destek vermek istiyorum eğer bu şekilde hamile kalırsam küçüğümde 3 yaşına varmış olur kızım okula başlarken rahat ederiz diye düşünüyorum ama bunlar tabi varsayım.off kafam çorba gibi Allahın dediği olur tabi.ne bilim hem kardeşliklerinin tadına varsınlar istiyorum hemde ilkokul 1 aşamasını daha rahat geçirmek ama işte bilemiyorum.cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden:)

Eşin ve annen destek oluyorsa zor olacağını sanmıyorum. Sen küçükle ilgilenirken eşin de büyükle ilgilenebilir. Geç yapsan ne avantajın olacak ki?
Herşey sil baştan. Çocuğun da usluysa bence yap. Benim kuzenim ve eşi de öğretmen. O kızı 2 yaşına girmeden hamile kaldı tekrar. Çokta rahat bakıyor.

canım 1. sınıfa giderken bebek olması zor olur..
ama senin ki bire gidene kadar öbürü de büyümüş olcak zaten..
sen onla ilgilenirken baba büyükle baba büyükle ilgilenirken sen küçükle ilgilenirsin

haklısın canım ama işte ben pek becerikli bir tip değilim öyle eli çabuk felan:)ama elimden geleni yaparım tabiki.eşim dünden razı hemde bakarım diyor ama anneme pek yüzüm yok ilkinde erken oldu diye çok kızdı gerçi şuan kızıma aşık ama ikinciyi duysa herhalde şok olur:)onu kabullendirmek zor görünüyo.

evet cnm ya bekleyip 2.sınıfta hamile kalıcam o da zor yani açıkcası başa sarmak.teşekkür ederim cevaplar için olumlu gördüm sizi

Ben de öyleyim.
Bence karı koca istiyorsanız sorun yok. Ailelerin hep bir fikri var zaten. Ama bu sizi etkilemesin.
Benim tek çocuğum var şu anda 10 aylık. İnan o kadar yavaşım ki tüm işlerim yarım kalıyor. Yeri geliyor evimi pislik götürüyor. Ama sorun etmiyorum. Oğlumla ilgileniyorum çünkü ve o 2 yaşına girmeden tekrar hamile kalmayı istiyorum.

evet cnm ya bekleyip 2.sınıfta hamile kalıcam o da zor yani açıkcası başa sarmak.teşekkür ederim cevaplar için olumlu gördüm sizi

benim öle oldu şşuan hamileyim oğlu 2ye gidiyor
3. sınıfa geçince kardeşi olcak ve aslında çokta işine yaramıcak kardeşi
ben yaşamış biri olarak şimdi diyorum cnm

kızlaar gaza geldiğim an bu andır:)iyice cesaret verdiniz bana evet gerçekten ailelerin fikirleri bazen zorluyor hani kayınvalidem olsa anlarım ama ben annemle uğraşıyorum böyle durumlarda.sanada yazık sen zaten çok zorlanıyorsun hamile kalınca sen bakamazsın vs vs bu liste böyle uzuyor gidiyor.

Düşünceniz cok mantıklı bende öyle düşünüyorum oğlum okula başlamadan 2. yi de biraz buyutmek.
Çünki özellikle 1. sınıfta anneye cok görev düşüyor,gerçi siz ogretmenmissiniz daha iyi bilirsiniz.
Allah sağlıklı bi evlat daha nasip eder insallah......

Ben yazsam anca bu kadar olur.bende öğretmenim.kızım 20 aylik eşim 2.istiyor.kızına Komşum bakıyor.2.olursa gorumcem gelecek. Sürekli kalacak.ama o zamanda özel hayatin kalmayacak.bilmiyorum ne yapsam.ertelesemde

Bu arada benim annemde 1.için çok erken demişti.şimdi bayıliyorlar.babam bunu bize ver sen bidaha doğru diye şaka bile yapıyor.gel git içindeyim.ya bu mayıs ya da gelecek sene karar veremiyorum

amin canım inşallah cümlemize.öğretmen olsakta aslında anne olmak daha çok kafa yormayı sağlıyor sanırım.:)eşim 1.sınıf öğretmeni şuan,gözlemliyorumda sadece çocuklar değil beraberinde velilerde ders yapıyor resmen.yorucu bir sene sanırım.Rabbim hayırlısını versin hepimize inşallah:)

Bu arada benim annemde 1.için çok erken demişti.şimdi bayıliyorlar.babam bunu bize ver sen bidaha doğru diye şaka bile yapıyor.gel git içindeyim.ya bu mayıs ya da gelecek sene karar veremiyorum

canım evet resmen aynı durumdayız:)gelecek sene düşünürsen çocuğun ilkokula başladığında diğeri birazcık daha küçük olmuş olacak oyüzden ben bu düşüncelere daldım zaten.kızımada yazın tuvalet eğitimi veririm diye düşündüm.özel hayata gelince öyle böyle bir süre askıya alıcaz mecbur zaten çocuklarlada ne kadar özel hayat kalıyor sen düşün:)oyüzden onu dert etme derim ikiside azcık büyüyünce bizde günümüze çıkarız:)güya kararsız olan bendim:)))

bahardan mıdır nedir 2.çocuk fikri aldı yürüdü kk'da
ben de düşünmüyor değilim gerçi
''zaten çalışmıyorum etmiyorum ekonomiye böyle faydam olsun,
bir tüketici daha eklenmesine vesile olayım'' diyorum

şartlar olgunlaştı diyorsan kapa gözlerini, tıka kulaklarını konu sahibi :)
Allah rızkını verir elbette maddi yönden yükü olacağını sanmıyorum,
aksine bereket getiriyor eve

Son düzenleme:
Ya şimdi olumlu düşünmeye başladim.benim gibi bir öğretmen arkadaş daha var yapsak mi yapmasak mi hep ayni soru.biliyorum bi kaç yıl zorlanacagız ama sonrası rahat olacak.bide kızım artık oyun arkadaşı arıyor.hangi ay gibi düşünüyorsunuz?

Benim eltim tam 2.yi kızının okula başladığı seneye getirdi ve acayip zorlanıyor.
Allah nasip ederse bende 1 sene sonra düşünüyorum aslında kilom olmasa hemen düşünürdüm ama doğum kilolarinin10 kilosu duruyo önce kilo vericem ınşallah .
Nasip...

Son düzenleme:

haklısın tatlım maddi durum olmasa bile bebek rızkıyla gelir ben buna sonuna kadar inanıyorum.bahardan mıdır nedir fikrini bilemedim şimdi:)olabilitesi var

aynen tatlım kızımda bir çocuk görsün oynamak için can atıyor.valla ben eğer düşüneceksem şuandan itibaren düşünüyorum demektir.çünkü zaman lehimize işlemiyor zannımca:)sence?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…