• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.bebek isteyip hala hamile kalamayanlar buraya!!!

Zeynebim89

~3 bal evlat annesi ~
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2013
72
2
98
Benim gibi çocuguna kardeş getirmek isteyip hamile kalamayan anneler yada 2.bebeğine hamile kalan anneler gelin deneyımlerinizi bizimle paylaşın :49::49::49: bizlere fikir olsun ne yediniz içtiniz anlatın kızlar:56: :3::3::3: :nazar::nazar::nazar:

Merhaba ben 4,5 yasindaki kizima kardes istiyorum. 30 nisanda spiralimi cikartttirdim ama henuz olmadi. Daha erken belki ama ben cok istiyorum ve cabuk istiyorum. Bu arada bat im 13 temmuz. Heyecanliyim. Gunler gecmiyor. Hamilelige dair en ufak bir belirti hissetmiyorum ama kizimda da hissetmemistim. Ne diyeyim hayirlisi...

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Merhaba ben 4,5 yasindaki kizima kardes istiyorum. 30 nisanda spiralimi cikartttirdim ama henuz olmadi. Daha erken belki ama ben cok istiyorum ve cabuk istiyorum. Bu arada bat im 13 temmuz. Heyecanliyim. Gunler gecmiyor. Hamilelige dair en ufak bir belirti hissetmiyorum ama kizimda da hissetmemistim. Ne diyeyim hayirlisi...

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

canım ya kusura bakma yeni gördüm yorumunu :17: Benımde bir kızım var 4.5 yaşında kardeş diye deli oluyor benı en cok heveslendırende o oldu zaten..eşimde bi yandan adet günün 1 gün geçsin test yaptırıyo zorla :9::9: nolcak bilmiyorum bakalım çalışmalara devam ben 3 defa klomen kullandım doktor sorasında iğneye fln geçicekti ama 2 senedır adet düzensizliği için hap tedavisi görüp durdur kendılıgınden olmadı cok doktor degıstırdım ve bıktım usandım :ssz: Ben böyle diyorum da hiç cocugu olmayanlar ne yapsın dıye üzülüyorum en ıyısını Rabbim bilir tabi...benımde bat 20 ama bakalım düzensiz adetlerim sürprizlerle yaşıyorum:44:Bende kızımda hissetmemiştim hamıle kaldıgımı öğrendıkten sonra beirtileri cıkmıştı ortaya :emir_bebek:

canım ya kusura bakma yeni gördüm yorumunu :17: Benımde bir kızım var 4.5 yaşında kardeş diye deli oluyor benı en cok heveslendırende o oldu zaten..eşimde bi yandan adet günün 1 gün geçsin test yaptırıyo zorla :9::9: nolcak bilmiyorum bakalım çalışmalara devam ben 3 defa klomen kullandım doktor sorasında iğneye fln geçicekti ama 2 senedır adet düzensizliği için hap tedavisi görüp durdur kendılıgınden olmadı cok doktor degıstırdım ve bıktım usandım :ssz: Ben böyle diyorum da hiç cocugu olmayanlar ne yapsın dıye üzülüyorum en ıyısını Rabbim bilir tabi...benımde bat 20 ama bakalım düzensiz adetlerim sürprizlerle yaşıyorum:44:Bende kızımda hissetmemiştim hamıle kaldıgımı öğrendıkten sonra beirtileri cıkmıştı ortaya :emir_bebek:

Her ne kadar ikinci için çabalasak da heyecanı beklentisi istegi ilkmiş gibi değil mı? Ben 30 Nisan'da spiralimi cikarttirdim. Daha erken belki ama hemen oluversin, o heyecanı hemen yasamaya başlayayım istiyorum. Esim benim kadar istekli değil ya da belli etmiyor bilemiyorum. Benim kızım da çok hevesli. Umarım bu ay bebislerimiz gelir.

Her ay önce adetin bitmesini sonra yumurtanın çatlamazsınız ve sonra adetin gelmemesini beklemek işkence gibi... Aralarında iki ser gün olsa neyse on gün oncesi gün gecmek bilmiyor. Ben şimdi pazar gunünü bekliyorum. Bekliyorum ama bir türlü gelmiyor ;( adet görünce de gelmez olaydı bu gün diyorum :)) deli miyim neyim?

Sonuçta allahım önce yavrularimizi bize bagislasin, hiç yavrusu olmayanlara hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin ve sonra bize ikinciyi tattırsın sağlıklı, mutluluklar inşallah...

iPad sözcüklerimi hep değiştirmiş gönderdikten sonra farkettim. Yazdıklarım biraz tuhaf olmuş ama demek istediğim anlaşılıyor sanırım.
Kizimda 6 ay beklemistim.. Forumlardan ovulasyon testlerini ogrendim. Uyguladım, sanırım gelecegi varmış hemen hamile kaldım. Bunda sözde tecrubeliyim ya bu ay hemen testlere basladim. Yumurta catlama gununu tespit ettim, bol bol calistik. Bakalim tutacak mi? Bu arada kızım 25 Aralık 2009 dogumlu. Suyu beklenenden erken azaldigindan sezaryenle dünyaya geldi. (bu sefer göndermeden okudum, sözcüklerde sorun yok :))))))

iPad sözcüklerimi hep değiştirmiş gönderdikten sonra farkettim. Yazdıklarım biraz tuhaf olmuş ama demek istediğim anlaşılıyor sanırım.
Kizimda 6 ay beklemistim.. Forumlardan ovulasyon testlerini ogrendim. Uyguladım, sanırım gelecegi varmış hemen hamile kaldım. Bunda sözde tecrubeliyim ya bu ay hemen testlere basladim. Yumurta catlama gununu tespit ettim, bol bol calistik. Bakalim tutacak mi? Bu arada kızım 25 Aralık 2009 dogumlu. Suyu beklenenden erken azaldigindan sezaryenle dünyaya geldi. (bu sefer göndermeden okudum, sözcüklerde sorun yok :))))))

Canım evet ılk defa bebişimiz olcakmış gibi heyecanlanıyo ınsan ...:52:Ben ilkinde istiyorum dedik 2 ay sora hamıle kaldım hiçbişey anlamadım nası oldu..olacagından birde herşeyın zamanı var demekki.. :6: Ayrıca ikinciyi düşünmeye başladıgı zaman günler geçmek bilmiyo dediğin gibi ama ben 2 seneyı nasıl geçirdim bana sor :ssz: Artık kafama takmıyorum olumlu düşünki olumlu olsun..:16:Göbişlerimiz bebek dolsun :49::49::49:

Kızım doğdugundan beri istiyorum canım olmuyor ama zaten kıZimda tedaviyle

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Yani kizim dogdugundan beri derken kiziniz 22 ayliksa erken deilmi canim su an olsa tabiki deil ama cocugun dogtuktan hemen sonra ne cesaret istemeye basladin :) benimki 4.5 yasinda ben 2 yasina girdiginden beri korunmuyorum 2 yas arasi olsun istedim ama daha fazla olcak sanirim bu gidisle...Hayirlisi olsun elbet bizede tattirir mevlam 2.evlat sevgisini ;)

Yani kizim dogdugundan beri derken kiziniz 22 ayliksa erken deilmi canim su an olsa tabiki deil ama cocugun dogtuktan hemen sonra ne cesaret istemeye basladin :) benimki 4.5 yasinda ben 2 yasina girdiginden beri korunmuyorum 2 yas arasi olsun istedim ama daha fazla olcak sanirim bu gidisle...Hayirlisi olsun elbet bizede tattirir mevlam 2.evlat sevgisini ;)

Kaynanamla beraber büyütüyoruz biz.zorlanmiyorım birde kızım maşallah çok uslu vqrla yok arası bişey çimcime bana bir zorlugu yok vesaret o yüzden.ilk yürümeye başladığı dönem gidip kendi yatardı ben uyutmuyrdum

Kaynanamla beraber büyütüyoruz biz.zorlanmiyorım birde kızım maşallah çok uslu vqrla yok arası bişey çimcime bana bir zorlugu yok vesaret o yüzden.ilk yürümeye başladığı dönem gidip kendi yatardı ben uyutmuyrdum

o zaman maşallah Subhanallah dıyelım kızına ınşallah böyle devam eder canım :nazar::nazar::nazar:Tabiki herkesten önce senın istemen buna hazır olman gerekıyo ama sen coktan hazırsın bakıyorumda:46:Rabbim inşallah en kısa zamanda yollar ıkıncı bebişini:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

o zaman maşallah Subhanallah dıyelım kızına ınşallah böyle devam eder canım :nazar::nazar::nazar:Tabiki herkesten önce senın istemen buna hazır olman gerekıyo ama sen coktan hazırsın bakıyorumda:46:Rabbim inşallah en kısa zamanda yollar ıkıncı bebişini:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Hazırım işte bekliyorum canım.inşallah olur

Hazırım işte bekliyorum canım.inşallah olur

ben bu aydan sonra çörekotu yagını kullanmayı düşünüyorum bakalım..Tanıdıgım bırı ıkıncı bebegıne böyle hamıle kalmış :26:

Benim gibi çocuguna kardeş getirmek isteyip hamile kalamayan anneler yada 2.bebeğine hamile kalan anneler gelin deneyımlerinizi bizimle paylaşın :49::49::49: bizlere fikir olsun ne yediniz içtiniz anlatın kızlar:56: :3::3::3: :nazar::nazar::nazar:

Slmlar benim de kizim 5.5 yasinda. Yaklasik 3 yildr istiyorz olmuyor.kizim kardes hasretyle eridi resmen.tum arkadaslarnin kardesi var imrenerek bakiyor.hele ki ilerde yalnz kalmasni hic istemiyorm Rabbim cocuklarmizi kardessz birakmasn

ben bu aydan sonra çörekotu yagını kullanmayı düşünüyorum bakalım..Tanıdıgım bırı ıkıncı bebegıne böyle hamıle kalmış :26:

Benim bu yağlardan fln hiç bir bilğim yok ne işe yarıyor?bıarada benim kızım tüp bebekle oldu.

Slmlar benim de kizim 5.5 yasinda. Yaklasik 3 yildr istiyorz olmuyor.kizim kardes hasretyle eridi resmen.tum arkadaslarnin kardesi var imrenerek bakiyor.hele ki ilerde yalnz kalmasni hic istemiyorm Rabbim cocuklarmizi kardessz birakmasn

Canım öncelikle hoşgeldin :3:Doktor kontrolünde gebe kalmayı düşündünmü hiç???Meselaa ben rahim filmi sperm testi vs. hepsine baktırdım 3 ay klomen kullandım tam çatlatma iğnesine geçicekti vs. bıraktım gitmeyi 2 sene cok bunaldım bu konularla kafa yormak ıstemedım akışına bıraktım bakalım böyle deniyoruz bide ilaçsız testsiz iğnesiz:26::26: İnş fazla beklemem çünkü benım kızımda artık ağlıyor desem yalan olmaz kardeş için :ssz:

Benim bu yağlardan fln hiç bir bilğim yok ne işe yarıyor?bıarada benim kızım tüp bebekle oldu.

Canım soğuk press çörekotu yağı..eczanelerden güvenilir aktarlardan bulabılırsın.Sperleri çoğaltıp hamıle kalmakta faydası varmış ayrıca yumurtalıkları büyütüp çatlatıyormuş benım sorunumda buydu zaten adet görüyorum ama yumurtalıklarım iyi değil :50:

ÇÖREKOTU YAĞININ FAYDALARI:

Mikrop, virüs ve mantarlara karşı öldürücü tesire sahiptir.
- Ifraz boşaltıcı ve solunum borusunu genişleticidir.
- Kansere karşı koruyucu etkisi vardır.
- Kan şekerini düzenler.
- Yorgunluk halini giderip zindelik verir.
- Damar sertligi,damar tıkanıklıgı hastalıklarını önler.
- Tansiyon ve kolestrolün normale dönmesini saglar
- Cinsel gücü arttıcı etkisi vardır.
- Hazmı kolaylaştırır.
- Vücuttaki zehirleri süzerek atar.
- Idrar söktürücü özelliği ile safraya iyi gelir.
- Yaraların çabuk iyileşmesini ve hücrelerin yenilenmesini hızlandırır.
- Alerjiyi önler.
- Savunma sistemini dengeler.
- Hormon sistemini ve ruh hâlini sağlamlaştırır.
- Sac dökülmesi ve kepege karsı haricen sürülür
- Grip,nezle,bas agrısına burundan damlatılarak (3 damla)kullanı lır
- Kulakda üsütme ve iltihap durumlarında damlatılarak (3 damla )kullanılır.
- Göze 2 damla damlatılırsa ,gözdeki mikropları öldürür.
- Sinüzitte sabah ve aksam buruna 1,2 damla damlatılır ve 1 hafta devam edilir
- Çörek otu Yağı ve Tohumunun Çeşitli Bölgelerde Kullanılma Yerleri ve Kullanılma Şekilleri:

Astım ve Bronşiyal Problemler (Uzak Doğu, Orta Doğu ve Malezya)
Kahve içerisine bir çay kaşığı Çörek otu yağı karıştırılır. Günde iki defa alıır. Aynı zamanda, her gece Çörek otu yağı ile göğüs ovulur ve kaynar su içindeki Çörek otu yağının buharı nefesle içeri çekilir.

Sırt Ağrısı ve Diğer Romatizma Çeşitleri (Orta Doğu ve Malezya)
Az bir miktar Çörek otu yağı hafifçe ısıtılır ve daha sonra romatizmalı alan yoğun bir şekilde sıvazlanır. Günde üç defa da yağdan bir çay kaşığı içilir.

Ishal (Hindistan ve Orta Doğu)
Bir fincan yoğurt ile bir çay kaşığı Çörek otu yağı karıştırılır. Belirtiler kayboluncaya kadar karışımdan günde iki defa içilir.

Kuru Öksürük (Orta Doğu ve Kuzey Afrika)
Kahve içerisine bir çay kaşığı Çörek otu yağı karıştırılır ve günde iki defa alınır. Göğüs ve sırt Çörek otu yağı ile ovulur.

Grip ve Burun Tıkanıklığı (Genel)
Herbir burun deliğine 3-4 damla Çörek otu yağı akıtma, burun tıkanıklığını ve kafanın soğuk algınlığı ızdırabını giderebilir.

Saçın Kırlaşması (Genel)
Çörek otu yağı ile düzenli bir şekilde saçlara masaj yapılması, saçların erken kırlaşmasını önleyebilir.

Saç Dökülmesi (Hindistan ve Orta Doğu)
Kafa derisinin tamamına limonu darbeli bir şekilde sürün ve takriben 15 dakika böylece hareket edin. Sabunlayın. Durulayın ve saçların tamamını kurulayın. Daha sonra Çörek otu yagı ile kafa derisinin içine masaj yapın.

Saman Nezlesi (Orta Doğu)
Bir tatlı kaşığı Çörek otu yagını bir bardak limon suyuna karıştırın. Belirtiler giderilinceye kadar, günde iki kez alın.

Başağrısı (Genel)
Alın ve kulaklara yakın yüz kısımları Çörek otu yağı ile ovulur ve kafa bandajlanır. Aynı zamanda bir çay kaşığı Çörek otu kahvaltıdan önce alınır.

Sağlıklı Cilt (Hindistan)
Bir çorba kaşığı Çörek otu yağı ile bir çorba kaşığı zeytin yağı karıştırılır. Bu karışım ile yüz ovulur ve en az bir saat böyle devam edilir. Sabunla yıkanır ve durulanır.

Yüksek Tansiyon (Hindistan)
Kahvaltıdan önce her sabah iki diş sarmısakla birlikte herhangi bir içeceğe bir çay kaşığı Çörek otu yağı karıştırarak alın. Çörek otu yağı ile bütün vücudunuzu ovun ve üç günde bir kez 1.5 saat güneş ışınlarına maruz bırakın. Bu işlemlere bir ay devam edin.

Uyuşukluk ve Yorgunluk (Türkiye)
Bir bardak saf ve taze portakal suyu ile bir tatlı kaşığı Çörek otu yagına her sabah 10 gün boyunca devam edilir.

Hafıza Düzeltme (Orta Doğu)
100 mg kaynatılmış nane içerisine bir çay kaşığı Çörek otu yağı karıştırılır ve 15 gün içmeye devam edilir.

Kas Ağrıları (Genel)
Ağrıyan yerler Çörek otu yağı ile ovulur.

Iktidarsızlık (Genel)
200 g zeytin yağlı öğütülmüş Çörek otu tohumu, 100 g günlük, 50 g Çörek otu yağı, 50 g zeytin yağı, 200 g saf bal güzelce karıştırılır. Her öğünden sonra bir çorba kaşığı alınır.

Uyku Bozukluğu (Genel)
Balla karıştırılmış herhangi bir sıcak içeceğe bir çay kaşığı Çörek otu yağı ilave edilip akşamları içmeye devam edilir.

Ülserler(Yaralar) (Endonezya ve Hindistan)
Süsen kökü yağı ile veya kına bitkisi yağı ile karıştırılır. Daha sonra cerahatlı yaralar üzerine yayılır. Sonra sirke ile muamele edilerek yıkanır.

Çörek otu tohumları binlerce yıldır baharat ve gıda koruma maddesi olarak kullanılmıştır. Bitkinin tohumları ve yağı geleneksel tıp alanında kullanılabilecek potansiyel ilaç özellikleri göstermektedir. Bu derlemede çörek otunun terapötik (iyileştirici) kullanım alanları ve vücut sistemlerini etkileyen hastalıkların tedavisindeki rolü incelenmiştir.

Çörek otu, oksidan ajanları temizleyen antioksidan sistemi harekete geçirme özelliğine de sahiptir. İnflamatuar (iltihabi) süreçlerin mediatörü (arabulucu) olan prostaglandinleri ve lökotrienleri baskılayarak antienflamatuar (iltihap önleyici) özellik göstermektedir. Bitkinin immunomodülatör (bağışıklık sistemini düzenleyici) özellikleri, T hücrelerini ve doğal katil hücrelerini artırarak immun cevaba (savunma sistemine) katkıda bulunma şeklindedir. Çeşitli kanser ve mikroorganizmalara karşı anti–kanser ve anti–mikrobiyal özellikler göstermektedir. Toksik ajanlara maruz kalmış kolon dokusunda DNA hasarını azaltmakta, karsinogfenezin yani sağlıklı hücrelerin kanser hücrelerine dönüşmeye başlamasını önlemektedir. Çörek otu diabetes mellitus (DM) da da (Şeker Hastalığı) önemli tedavi edici etkilere sahiptir. Glukoz tarafından indüklenen insülin salgısını artırmanın yanında, intestinal mukozadan glukoz emilimini azaltma yönünde etkisi de bulunmaktadır.

Canım soğuk press çörekotu yağı..eczanelerden güvenilir aktarlardan bulabılırsın.Sperleri çoğaltıp hamıle kalmakta faydası varmış ayrıca yumurtalıkları büyütüp çatlatıyormuş benım sorunumda buydu zaten adet görüyorum ama yumurtalıklarım iyi değil :50:

ÇÖREKOTU YAĞININ FAYDALARI:

Mikrop, virüs ve mantarlara karşı öldürücü tesire sahiptir.
- Ifraz boşaltıcı ve solunum borusunu genişleticidir.
- Kansere karşı koruyucu etkisi vardır.
- Kan şekerini düzenler.
- Yorgunluk halini giderip zindelik verir.
- Damar sertligi,damar tıkanıklıgı hastalıklarını önler.
- Tansiyon ve kolestrolün normale dönmesini saglar
- Cinsel gücü arttıcı etkisi vardır.
- Hazmı kolaylaştırır.
- Vücuttaki zehirleri süzerek atar.
- Idrar söktürücü özelliği ile safraya iyi gelir.
- Yaraların çabuk iyileşmesini ve hücrelerin yenilenmesini hızlandırır.
- Alerjiyi önler.
- Savunma sistemini dengeler.
- Hormon sistemini ve ruh hâlini sağlamlaştırır.
- Sac dökülmesi ve kepege karsı haricen sürülür
- Grip,nezle,bas agrısına burundan damlatılarak (3 damla)kullanı lır
- Kulakda üsütme ve iltihap durumlarında damlatılarak (3 damla )kullanılır.
- Göze 2 damla damlatılırsa ,gözdeki mikropları öldürür.
- Sinüzitte sabah ve aksam buruna 1,2 damla damlatılır ve 1 hafta devam edilir
- Çörek otu Yağı ve Tohumunun Çeşitli Bölgelerde Kullanılma Yerleri ve Kullanılma Şekilleri:

Astım ve Bronşiyal Problemler (Uzak Doğu, Orta Doğu ve Malezya)
Kahve içerisine bir çay kaşığı Çörek otu yağı karıştırılır. Günde iki defa alıır. Aynı zamanda, her gece Çörek otu yağı ile göğüs ovulur ve kaynar su içindeki Çörek otu yağının buharı nefesle içeri çekilir.

Sırt Ağrısı ve Diğer Romatizma Çeşitleri (Orta Doğu ve Malezya)
Az bir miktar Çörek otu yağı hafifçe ısıtılır ve daha sonra romatizmalı alan yoğun bir şekilde sıvazlanır. Günde üç defa da yağdan bir çay kaşığı içilir.

Ishal (Hindistan ve Orta DoÄŸu)
Bir fincan yoğurt ile bir çay kaşığı Çörek otu yağı karıştırılır. Belirtiler kayboluncaya kadar karışımdan günde iki defa içilir.

Kuru Öksürük (Orta Doğu ve Kuzey Afrika)
Kahve içerisine bir çay kaşığı Çörek otu yağı karıştırılır ve günde iki defa alınır. Göğüs ve sırt Çörek otu yağı ile ovulur.

Grip ve Burun Tıkanıklığı (Genel)
Herbir burun deliğine 3-4 damla Çörek otu yağı akıtma, burun tıkanıklığını ve kafanın soğuk algınlığı ızdırabını giderebilir.

Saçın Kırlaşması (Genel)
Çörek otu yağı ile düzenli bir şekilde saçlara masaj yapılması, saçların erken kırlaşmasını önleyebilir.

Saç Dökülmesi (Hindistan ve Orta Doğu)
Kafa derisinin tamamına limonu darbeli bir şekilde sürün ve takriben 15 dakika böylece hareket edin. Sabunlayın. Durulayın ve saçların tamamını kurulayın. Daha sonra Çörek otu yagı ile kafa derisinin içine masaj yapın.

Saman Nezlesi (Orta DoÄŸu)
Bir tatlı kaşığı Çörek otu yagını bir bardak limon suyuna karıştırın. Belirtiler giderilinceye kadar, günde iki kez alın.

Başağrısı (Genel)
Alın ve kulaklara yakın yüz kısımları Çörek otu yağı ile ovulur ve kafa bandajlanır. Aynı zamanda bir çay kaşığı Çörek otu kahvaltıdan önce alınır.

Sağlıklı Cilt (Hindistan)
Bir çorba kaşığı Çörek otu yağı ile bir çorba kaşığı zeytin yağı karıştırılır. Bu karışım ile yüz ovulur ve en az bir saat böyle devam edilir. Sabunla yıkanır ve durulanır.

Yüksek Tansiyon (Hindistan)
Kahvaltıdan önce her sabah iki diş sarmısakla birlikte herhangi bir içeceğe bir çay kaşığı Çörek otu yağı karıştırarak alın. Çörek otu yağı ile bütün vücudunuzu ovun ve üç günde bir kez 1.5 saat güneş ışınlarına maruz bırakın. Bu işlemlere bir ay devam edin.

Uyuşukluk ve Yorgunluk (Türkiye)
Bir bardak saf ve taze portakal suyu ile bir tatlı kaşığı Çörek otu yagına her sabah 10 gün boyunca devam edilir.

Hafıza Düzeltme (Orta Doğu)
100 mg kaynatılmış nane içerisine bir çay kaşığı Çörek otu yağı karıştırılır ve 15 gün içmeye devam edilir.

Kas Ağrıları (Genel)
Ağrıyan yerler Çörek otu yağı ile ovulur.

Iktidarsızlık (Genel)
200 g zeytin yağlı öğütülmüş Çörek otu tohumu, 100 g günlük, 50 g Çörek otu yağı, 50 g zeytin yağı, 200 g saf bal güzelce karıştırılır. Her öğünden sonra bir çorba kaşığı alınır.

Uyku BozukluÄŸu (Genel)
Balla karıştırılmış herhangi bir sıcak içeceğe bir çay kaşığı Çörek otu yağı ilave edilip akşamları içmeye devam edilir.

Ãœlserler(Yaralar) (Endonezya ve Hindistan)
Süsen kökü yağı ile veya kına bitkisi yağı ile karıştırılır. Daha sonra cerahatlı yaralar üzerine yayılır. Sonra sirke ile muamele edilerek yıkanır.

Çörek otu tohumları binlerce yıldır baharat ve gıda koruma maddesi olarak kullanılmıştır. Bitkinin tohumları ve yağı geleneksel tıp alanında kullanılabilecek potansiyel ilaç özellikleri göstermektedir. Bu derlemede çörek otunun terapötik (iyileştirici) kullanım alanları ve vücut sistemlerini etkileyen hastalıkların tedavisindeki rolü incelenmiştir.

Çörek otu, oksidan ajanları temizleyen antioksidan sistemi harekete geçirme özelliÄŸine de sahiptir. Ä°nflamatuar (iltihabi) süreçlerin mediatörü (arabulucu) olan prostaglandinleri ve lökotrienleri baskılayarak antienflamatuar (iltihap önleyici) özellik göstermektedir. Bitkinin immunomodülatör (bağışıklık sistemini düzenleyici) özellikleri, T hücrelerini ve doÄŸal katil hücrelerini artırarak immun cevaba (savunma sistemine) katkıda bulunma ÅŸeklindedir. ÇeÅŸitli kanser ve mikroorganizmalara karşı anti–kanser ve anti–mikrobiyal özellikler göstermektedir. Toksik ajanlara maruz kalmış kolon dokusunda DNA hasarını azaltmakta, karsinogfenezin yani saÄŸlıklı hücrelerin kanser hücrelerine dönüşmeye baÅŸlamasını önlemektedir. Çörek otu diabetes mellitus (DM) da da (Åžeker Hastalığı) önemli tedavi edici etkilere sahiptir. Glukoz tarafından indüklenen insülin salgısını artırmanın yanında, intestinal mukozadan glukoz emilimini azaltma yönünde etkisi de bulunmaktadır.

Saol canım telden giriyorum okunmuyor ama pc den bakıcam şimdi

Canım öncelikle hoşgeldin :3:Doktor kontrolünde gebe kalmayı düşündünmü hiç???Meselaa ben rahim filmi sperm testi vs. hepsine baktırdım 3 ay klomen kullandım tam çatlatma iğnesine geçicekti vs. bıraktım gitmeyi 2 sene cok bunaldım bu konularla kafa yormak ıstemedım akışına bıraktım bakalım böyle deniyoruz bide ilaçsız testsiz iğnesiz:26::26: İnş fazla beklemem çünkü benım kızımda artık ağlıyor desem yalan olmaz kardeş için :ssz:
Hosbulduk.elbet doktora gittmm.uc yil once adetm kesilmeye baslaynca bi zahmet doktora gidyim dedm bir ne ogreneym 24 yasinda erken menopoza girmisim.korunmayi hemn birakin belki olur dedi doktor ama yok olmuyo.yumurta olusmuyor.ilacla adet oluyorm yumurta ya da folikul bulunrsa tup icin anca tedaviye baslayabilirm

Back