2. bebek icin kurtaj

toprakaslan

Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2013
5
0
6
daha ilk bebegim 9. ayinda, ailelerimize uzakta kaliyoruz. ikinciye hic hazir degilken ne fiziki ne manevi bir surprizle karsilastik ve istanbuldaki devlet hastanelerinde kurtaj yaptiraniniz varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.. bu minigimiz icin cok uzgunuz ama yaptirmak zorundayiz bazi yetersizliklerimiz yuzunden..

Bende ilk bebeğim 5 aylıkken hamile kaldım ve aldırmayı düşündüm. Ama herkes karşı çıktı başta eşim olmak üzere ve şu an Allah'ım sağlık versin biri15 aylık diğeri 17 günlük. Ama annem ve kv yardımcı oluyor haftada 3 gün de temizlikçim geliyor ona ramen çok zorlanıyorum. Eğer bakmaya gücünüz yoksa birşey diyemem ama yine de bi kere daha düşünün. Doğumdan sonra kucağıma aldığımda o bir anlık gafletle küretaja da gitmiş olabilirdim diye düşünüp kendimi yedim bitirdim.

malesef boyle imkanlarim yom ailem antalyada yasiyor ben istanbulda esimin ailesi burada ama zaten onlarin da hem hastasi var hemde esimin kardesinin cocuklarina bakiyorlar falan filan sonuc olarak hic bir kacarimiz yok su an ve ben oglum cok hareketli oldugu icin zaten simdi cok yorgun dusuyorum.. tek yolum aldirmak..

ne kolay değilmi kürtajla kurtulmak bir cana kıymak rabbim vermişse vardır bir bildiği elbet KÜRTAJA KARŞIYIM önlemini alsaydınız madem bu cinayeti işleyeceğinizee

bilmeden yargilamayin herkesin inanci kendine! keyfimizden istemiyor degiliz. saygili olun insanlarin kararlarina.
ne kolay değilmi kürtajla kurtulmak bir cana kıymak rabbim vermişse vardır bir bildiği elbet KÜRTAJA KARŞIYIM önlemini alsaydınız madem bu cinayeti işleyeceğinizee

bilmeden yargilamayin herkesin inanci kendine! keyfimizden istemiyor degiliz. saygili olun insanlarin kararlarina.
Vallahi böylelerine saygılı olamam kusura bakmayın bilsem de bilmesem de kürtaj cinayetti bana göre bu da benim fikrim siz de buna saygı duyun lütfenn

Rabbim öyle büyüktür ki rizkini vermeyecegi cana ruh vermez...siz yeter ki Allaha sığının..inanciniz yoksa da sığının içinizde bir yerler O'nun adıyla zikrediyor siz bilmeseniz de.... Ağılda doğan kuzunun cayirda otunu bitiren Allah sizin kuzunun rızkını da verir inşallah

Kurtaja karsiyim elbet.rabbimn bir bildigi vardir diyorum.ama sunu soyleyim.3ay once dusuk yaptim kese icin kurtaj olmam gerekiyordu ozelde para icin diyorlardr diyr devlete gittim onlarda kurtaji soyledi ama gun atip samatya hastanesine gonderiyorlarmis ben ist.egtm arst.ya gitmistim.sonra ozele gittm kurtaj icn.ama allah korusun yanls bi islem birdaha bebek sahibi olamamaniza sebep olabilir belki 2.bebege ihtiyaciniz isteginiz olacak.rabbimn bildigi vardir.ama bu ihtimalide goz onunde bulundurun hassas bi bolge allah korusun yanls bisey olmasin sagliginzdan olmayin.allah omur versin cocugunuza karar sizin tabi

Küretaja ben de karşıyım ama önlemini alsaydın falan! Hiç bir zaman büyük konuşmamak lazım. Doğumdan 23 gün sonra regl oldum oğlum 3 aylıktı spiral taktırdım. 6 aylıkken spiralin rutin kontrolüne gittim ve 4 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Çok şükür bebeğim şimdi 17 günlük.
Benim bakmaya gücüm vardı, şartlarım müsaitti doğurdum ama herkesin müsait olamaz ki.
Bi de her kafadan o kadar ses çıkıyor ki. Hanileyken emzirirsen çocuk düşer, beslenmez, emzirmek günah vs. Çok zor bir süreç ve herkes kaldıramaz.

Ne demek tek yolu aldirmak ya...
Bacim silkelenip kendine gelir misin lutfen...
Konunun ilerisini okumadim bu yaziya hitaben yorumluyorum...
Kendine gel....
Rabb'im sana mucizeni vermis kalbi atiyor...
O yavrunun canina nasil kiyacaksin...
Ne hakla...
Yasamak her canli gibi onunda hakki...
O canlinin hayatina son vermek gibi lukse sahip degilsin...
Sorun maddiyat ise inan o dogunca Rabb'im rizkiyla birlikte gonderir...
Daha da rahata kavusursunuz belki kim bilir...
Neyse lafi dolandirmaya gerek yok...
Kisacasi :
O atan minik kalbe son vermek gibi bir dusunceye sahip olabilirsin fakat omrun boyuncada vicdan azabiyla yanarsin...
Bunlarida dusun bacim...
Evladin ne kadar degerli oldugunu biliyorsun bir evladin daha var...
Elinde olani kaybetmen ile karninda olani kaybetmen ayni....
Her ikiside canli ve her ikiside senin evladin hicbir fark yok....

evet kesinlikle büyük konuşmamak lazım. bazen önlemini alsan da hamile kalabiliyorsun. benimde 3 aylık bir kızım var ve eşim korunuyor. geçen gün kondom yırtılmış ve fark etmemişiz, ertesi gün hapı içmek zorunda kaldım ama kızım sadece anne sütüyle beslenseydi içemezdim ve hamile kalabilirdim kiii hala ihtimal var. bende spiral taktıracağım. hastalanınca gelmemi istedi doktorum. ama sizinde başınıza gelmiş o bile yetmeyebiliyor bazen. benimde ikinci çocuk için şartlarım uygun değil. yaşadığım yerde kızıma bakacak kimsem yok ve çalışıyorum. kızıma da bakıcı bulduk. ama ikinci olursa nasıl altından kalkarız bilemiyorum.

Çok dikkatli olmak lazım kontrolleri aksatmamak lazım spiral olayında gerçi ben çok düzenli gittim. Hoş 2. Kontrolde öğrendim hamile olduğumu da. Olacağı varmış ya. Napalım. Allah sağlık versin bebeklerime. Olmayanlara nasip etsin artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…