2 aylık evliyim ve sanırım vajinismusum

BellaBellucci

Guru
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2012
1.418
120
Merhaba , forumu uzun zamandır yoğunluktan dolayı kullanmıyordum fakat ocağınıza düştüm hanımlar

Evleneli 2 ay oldu ve benim aşırı korkum yüzünden eşimle hiç birlikte olamadık.
Sonra bir araştırdım sanırım vajinismusum ben de. Buradaki çoğu konuyu okudum ve vajiyi dilatör ile yenen bir üyenin tavsiyesini dikkate alarak dilatör seti aldım.
1. yani en küçük boyu sonuna kadar aldım,ama acayip bir baskı hissediyorum. Bu sevinçle 2. boya geçmek istedim ama ne yazık ki vajen açıklığımdan 2. boy girmiyor. Ikınarak denediğimde 1. boyu girmişti ama 2. hiç giremiyor. Sanırım kızlık zarı duruyor diye (ayna ile çalışıyorum, görünüyor zaten deliği çevreleyen bir et parçası var)

Moralim çok bozuk ,bu illet hastalığı yenenler ne olur yardım etsin. Durumumuz doktora gitmeye müsait değil, seans ücretleri çok pahalı maalesef yeni düğün yaptık her şey ateş pahası biliyorsunuz ,zaten borçtayız.

Kızlık zarı bi engel değil. Et parçası değil adı üstünde zar çünkü, birçok sert darbede bile yırtılıyorken dilatörün ilerlemesine engel olması çok mümkün değil. Siz aynaya bakarak yapıyorsanız onun engel olacağına dair korkuyu devam ettiriyor olabilirsiniz. Tavsiyem ayna karşısında değil kendinizi daha rahat hissettiğiniz bi ortamda deneyin. Baskı hissetmeniz çok da anormal bi durum değil. Hevesle hemen 2ye de geçmeyin 1 ile bir süre devam edin.

Çok teşekkür ederim yanıtınız için.

Aynasız çalışacağım ,belki o zaman dediğiniz gibi daha rahat hissederim.

Peki ilk boyuna alışıp 2. boya geçmem gerektiğini nasıl anlarım ? Baskı azalınca mı ?

Biz dilatörle değil parmakla ilerledik. Muhtemelen vajinismus değildim çünkü aşağı yukarı bi 10 gün kadar sürdü sonra sorun sona erdi, belki sadece kendimi kasıyorumdur. Ama 1 parmakla 1-2 gün ilerledik, acı eğer çok yoğun geldiyse ve korkmaya başladıysam bıraktık. 1 rahat geldi diye 2'ye geçmedik. Bence siz de kendinize 2-3 gün verin ilk boy için. Baktınız daha rahat ilerliyorsunuz, hiç düşünmüyor ya da ne bileyim nefes alış verişiniz hızlanmıyor, o zaman yavaş yavaş bi büyüğüne geçebilirsiniz.

Merhaba, sigortanız var mı acaba? Ve istanbulda mısız? Sigorta (eşinizin olsa da faydalanabiliyorsunuz) çapada bu konuda harika doktorlar var. Ben sigortasiz gittigim halde muayeneye 90 TL ödedim. 7 senedir bu durumu aşmak için gitmediğim doktor kalmamıştı ve en sonunda aştım. Herkese yardimci olacagim dedim kendi kendime de :)
Gitmedigim psikolog, kadin doğum doktoru kalmamisti. Sirf cinsellik üzerine profluk yapana bile gidip para verdim. Bazi doktorlar eşi de cagiriyor. Hiç gerek yokmus. Doktor önce sinir muayenesi yapiyor. Kulak pamuğu ile dokunarak. Sonra dilatör diyorsunuz ama onun plastik seffaf olandan numaraya göre tedavi asamasina gore kendi veriyor. En kucukten baslayarak. Subat 20 de tedaviye basladim ben, 2 haziranda tamamen bitmisti tedavim. O verdigi plastik parcayi da onlarin surdugu jelden aldim. Ultrasyon jeli diye. bebe yagi ile olur tabi. Ben senelerce bu konuyu konusurken bile aglardim. Durumum vahimdi yani :))) hic aynadan zar falan kendinizi muayene etmeyin derim. İsin ehli bulmak lazim. Gitmeniz gereken bölüm kadin doğum - cinsel disfonksiyon pol. çok ağladım korkuyordum. Hemşire ablalar hep pozitif enerjisiyle destek oldular bana. Ve ben yendim. Darisi basiniza. Çok geçmis olsun.

Canım 2.dilatoru geçmeden önce 1.dilatoru fazla çalış. Ben o şekilde ilerledim hep. Bu vajinismus hastalığıni zaten kafamızda büyütüyoruz. 1. Dilatorle 2.dilator arasında birşey yok aslında

Merhaba, sigortamız var ama maalesef İstanbul'da yaşamıyoruz.

Çok küçük bir ilin yine çok küçük bir ilçesinde yaşıyoruz.
O yüzden evde kendim halletmeye çalışıyorum bu problemi

Merhaba, sigortamız var ama maalesef İstanbul'da yaşamıyoruz.

Çok küçük bir ilin yine çok küçük bir ilçesinde yaşıyoruz.
O yüzden evde kendim halletmeye çalışıyorum bu problemi
Peki orada bir tıp fakültesini öneririm. İstanbulda yaşamanın avantajıydı benimki :) devlet güvencesiyle ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz. Ama poliklinik ismi mutlaka cinsel disfonksiyon olsun. Doktorun verdigi rahatlik ile kendinize olan ozgüveniniz artiyor. Bu benim tavsiyem. Kendi başınıza yaptığınız cabalar ile daha da demorilize olma ihtimaliniz var. Tipki benim gibi en ufak basarisizlik, umutsuzluga neden oluyor. Yasadigim icin rahat soyluyorum. Doktorun verdigi parcayi once doktor deniyor. Duruma göre bununla devam et ya da bir boy buyuğunu veriyor. Onlar kasilmalari izleyerek yönlendiriyor. Uzmandan destek her zaman faydalidir. Akil veren cok oldu bana. Alkol al, sunu yap, bunu yap. Bunlar süreci cok yipratir

Ne yazık ki bahsettiğiniz bölüm yok yaşadığım şehirin il merkezinde bile. Kendim halletmeye çalışırken daha da mı kötüye giderim diyorsunuz
Canım 2.dilatoru geçmeden önce 1.dilatoru fazla çalış. Ben o şekilde ilerledim hep. Bu vajinismus hastalığıni zaten kafamızda büyütüyoruz. 1. Dilatorle 2.dilator arasında birşey yok aslında
Birinciyi bile zor tecrübe ettim. Buz gibi plastik bir şey ,ikinci boyu hala denemeye korkuyorum. O basınç hissi hiç hoşuma gitmiyor

Bak kendin de dedin 2.ye korkuyorum diye. Uzman kişiler 2.ye hangi aşamada ne zaman gececegine dair yardimci oluyor. Siz bilirsiniz yine de :)

Merhaba vemcaine sprey ve muskazon hap alın sizinle aynı durumdaydım ve aştım sprey acıyı tamamen sıfırlıyor ve eşinize bırakın kesinlikle ağrısız sızısız bir yöntem. Sprey reçetesiz satılıyor 62 TL gibi bir şey. Hap 30 TL mutlaka deneyin. Spreyi sıkarken çubuk ile ilk en ileriye 4 sprey sonra ilk giriş noktasına 4 sprey sıkın ve en son dışına 3 sprey sıkıp bekleyin kayganlaştırıcı yardımı ile tamamen bitecektir

Merhaba,
Doktora gittim ve uyuşturucu anestol krem verdi. Bu kremi iç dudakların giriş kısmına sür ve yarım saat bekle öyle deneyin dedi. Denedik ve bende hiçbir uyuşukluk olmadığı gibi eşimde yumuşamaya sebep oldu.
Bu önerdiğiniz sprey kesin uyuşturuyor değil mi ?
Biz daha hiç birleşemedik,yani kızlık zarı duruyor öylece. Siz de mi ilk defasını bununla yendiniz ?

Vajinismus hakkında çok konuştuğumuz bir topik var seni oraya etiketlememi ister misin? Orada birbirimize yardımcı oluyoruz ve sende evde yenebilirsin kendine güven zor bişey değil

Canım merhaba. Aynı şeylerı yaşadım senınle. Bende vajınuamustum. Korkuyordum cok korkuyordum. Cok okudum tecrubelerını arkadasların. Heh dıyorum bugun yapıcam ama korkuyorum yapamıyorum. Tam dılator setı almaya karar verdım sonra vemcaine spreyw denk geldım. Dıs doktorları ve dogumda vajına ıcın kullanılıyormus. 5-10 dakıka uyusturuyor ve nerdeyse hıc hıssetmıyorsun. Sonra onu aldı esım. Ben parmagıma sıktım ve vajınama parmagımı sokabıldıgım kadar soktum. 5 dakıkada etsını gosterıyor. Sonrasında ıse denedık ve oldu hatta hıcbısı hıssetmedım desem yerıdır. Alısana kadar bır ıkı kez daha tekrarladım bu spreyı sonrasında zaten alısıyor ve vajınuamusu boylelıkle yenmıs oluyorsun. O spreyın bana olumsuz hıcbır yan etkısı olmadı. Kısıden kısıye degısırmı bılemem :)

Evet az önce dediğiniz spreyi gidip aldım,eczacı satarken diş ağrısını komple geçirmez abla yarım saat rahat edersin. Ya kanal tedavisi ol ya da dişi çektir kurtul dedi.
Ben de demedim hiç vaji için alıyorum diye.

Vajinanın florasını bozmaz inşallah bu ilaç, gerçi sizde hiçbir sorun yaratmamış inşallah bende de yaratmaz.

En güzeli ultrason jeli hem ucuz hem soğuk his veriyor kayganligida iyi yanma batma olacak diye düşünme kasmadigin sürece asla olmuyor olmaz bunu beynin yapıyor o acıyı baskı hissini önce güzel düşün güzel telkinler ver kendine asla erteleme artık 2. De 1.gibi

Bende hiç bir sorun olmadı kuzum. Dediğim gibi ister dilatörun varsa ona ister parmağına sıkıyorsun . Vajınana alıyorsun 45 sanıye bekliyorsun ıcınde. Sonra 5 dakka sonra eslı denıyorsun . Ikınmayı unutma. Hıc hıssetmeyeceksın Dene ve yaz bekliyorum hayırlı haberlerını

Bu arada ıslan. Ya da kayganlastırıcı falan varsa sür. Ben bebe yagı kullanmıstım bazen hala kullanıyorum. Cansınbaby nın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…